Válasszon országot

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Hogyan készül ? A természetben hagyott lábnyomunk

Környezetvédelmi missziónk: egy jobb környezet kialakítása. Ezt szem előtt tartva működtetjük gyárainkat, választjuk ki alapanyagainkat, készítjük el padlóburkolatainkat.
Az életciklus értékelést egy nyílt és átlátható módszertanként használjuk, hogy mérjük és folyamatosan értékeljük a termékeink teljes környezeti teljesítményét és hatását.

Elkötelezettek vagyunk a zöld Design alapelvekért, melyek a következőek: Hatékonyság növelése, természetes nyersanyagok használatának csökkentése, illetve mindig a lehető leg környezetkímélőbb megoldás megtalálására törekszünk.

Mi csökkentünk, újrafelhasználunk, újrahasznosítunk és megújítunk. Például begyűjtjük a gyártási felesleget és segítünk átalakítani azokat új termékekké. A termelési folyamat tiszta, hatékony és a gyárainkban 100%-os zöldenergia alkalmazása mellett történik.

How it is made

Életciklus elemzés

A Forbo az életciklus elemzést független módszertanként használja, hogy folyamatosan mérje a környezetre gyakorolt hatásunkat.

Az ISO 14040 tanúsítvánnyal rendelkező, életciklus értékelést a következőképpen definiálhatjuk: összegzése és értékelése a be- és kimeneteknek, valamint a termékrendszer lehetséges környezeti hatásai a teljes életciklus során. Egyfajta bölcsőtől a sírig tartó megközelítés. Méréseink minden esetben a káros tényezők csökkentését célozzák. Ez az alapja a Forbo zöldgyártás irányába tett fejlesztéseinek.

Az életciklus elemzés 1 m2 padlóburkolaton alapul, gyártástól a termék életciklusának végéig. Az LCA számításainkat az összes előállított termék súlyozott tömegére számítjuk, és benne foglaltatik például az összes irodánk és raktárunk energiafogyasztása is.

our footprint

"Our target is to continuously minimise the environmental impact of Forbo Flooring Systems as measured by the weighted categories in our independently verified Life Cycle Assessment measurement system by 25% before the end of 2015 (cf2009)"

Környezeti terméknyilatkozatok (EPDs)

A Forbo Flooring System környezeti terméknyilatkozatai minden termékünkre kiadásra kerültek. A környezeti terméknyilatkozat az életciklus elemzésből származó adatokra alapozva bemutatja a számszerűsített környezethatási adatokat. Ezen nyilatkozat az életciklus elemzés eredménye mely egy adott termékre vonatkozóan független szerv által ellenőrzött jelentésben jelenik meg.

All EPD’s can be found on the UL Environment Sustainable Products Database

To find out more about ERFMI or to create your own EPD please visit the ERFMI website.

EPD

Zöld design alapelvek

Tudatosan alkalmazzuk a zöld design alapelveket minden termékünk gyártása folyamán. Annak érdekében, hogy betartsuk az ígértünket, hogy csökkentsük 25 százalékkal a természetben hagyott lábnyomunkat, minden kollekciónk úgy van megtervezve, hogy elérhessük ezen célunkat.

Minden új termékkel mi szeretnénk:

• Növelni a hatékonyságot az erőforrások felhasználásban
• A felhasznált anyagból származó szennyeződések csökkentését
• A termék használatból adódó környezeti terhelés minimumra csökkentését
• Biztosítani, hogy a tervezett élettartam alatti felhasználás, megfeleljen a környezeti előírásoknak.

Csökkenteni, megújítani, felhasználni, újrahasznosítani

A sikerünk kulcsa az, hogy a környezetvédelem irányába tett erőfeszítéseinket a „4R elve” (reduce, Renewable, Reuse, Recycle) vezényli. Számos beruházást vittünk végbe annak érdekében, hogy javítsuk tevékenységünkön és, hogy elérjük a környezetvédelmi céljainkat.

Reduce, azaz Csökkenteni: az energiafelhasználást, a hulladéklerakók igénybevételét, és a nyersanyag-felhasználást
Renewable azaz Megújuló: villamos energia, természetes anyagok és fenntartható nyersanyagbeszerzés
Reuse azaz Újrafelhasználás: a termelési hulladék anyagok újrafelhasználása
Recycle azaz Újrahasznosítás: termék és mintaagyag visszavételezés

4R's

Forbo way to win

Ez a cégünk egyik belső programja: 2010-ben jelent meg ez az ismeretterjesztő és tudatosító programunk a „Forbo way to win”. Bemutatjuk a fenntarthatósági politikánkat, céljainkat és erősítjük a dolgozóink környezetvédelem iránti elkötelezettségét. Biztosítunk számukra egy olyan fórumot, ahol konzultálni tudnak annak érdekében, hogyan csökkentsük az energia – nyersanyag felhasználást és a hulladéktermelést. Arra is megkértük dolgozóinkat, hogy adjanak újrahasznosítással kapcsolatos ötleteket.

Megvalósult, sikeres példák a „Forbo way to win”-ről

A program által több mint 1700 ötlet született, 600 új projektet eredményezve, melyek közül néhányat sikeresen végre is hajtottunk.

• A levágott szálvégeket visszaforgatjuk a Tessera modulszőnyegeink gyártásába
• Csökkentettük a gőz előállításához szükséges vízigényt, mely a Flotex termeléshez szükséges
• Kartonbelsők megszüntetése a Flotex jumbo tekercseknél