Válasszon országot

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Fenntartható padlóburkolat

Jobb környezeteket teremtünk

Görgessen a felfedezéshez

Körbemegyünk

Ahhoz, hogy továbblépjünk

A Forbo Flooring Systemsnél a tettek a fontosak, nemcsak az ígéretek. Szeretnénk olyan megbízható partner lenni, aki teljes átláthatóságot biztosít a körforgásos padlóburkoló megoldások és a megújuló nyersanyagok terén.

Ez arról szól, amit teszünk, nemcsak arról, amit ígérünk.

Prospektus

Ambícióink alappillérei

Megújíthatóság

A megújuló anyagok fontos részét képezik a teljesen körforgásos jövőnek. Ezért tovább növeljük portfóliónkban a bioalapú anyagok arányát. A világ vezető linóleumgyártói vagyunk, és a Marmoleum termékünk több mint 97%-ban természetes és megújuló anyagokból áll.

Átláthatóság

Az életciklus-értékelésekkel, amelyek állandó útmutatóként szolgálnak a helyes döntésekhez, tovább vezetjük ágazatunkat az új környezetvédelmi normák felé. Harmadik fél által ellenőrzött környezetvédelmi terméknyilatkozatokat biztosítunk, amelyekben szerepel az emberi egészségre gyakorolt hatásról és az ökotoxicitásról szóló nyilatkozat.

Körforgásosság

Ezt a szemléletet termékeink tervezési folyamatában és az anyagválasztás során mindvégig szem előtt tartjuk. Az „Újrafelhasználás” nevű programunk számos piacon működve segíti termékeink újrafelhasználását és újrahasznosítását.

Fenntartható választék

Három termékkategória közül választhat

A fenntarthatóság iránti elkötelezettségünknek köszönhetően termékportfóliónk néhány igazán egyedülálló fenntartható megoldást kínál.

1. Linóleum – 97%-ban természetes alapanyagokból készült. A Marmoleum 2.5 mm kibocsátáskompenzáció nélkül karbonsemleges, amikor elhagyja gyárunkat.

2. Vinil – Teljesen biztonságos a használata, nagyszerű ragasztásmentes lehetőségeket kínál, és készen áll a körforgásos gazdaságra.

3. Textil – Nagy százalékban újrahasznosított tartalmú modulszőnyegek, szennyfogó szőnyegek, Flotex flokkolt padlóburkolatok és tűfilcek.

Az alábbi hivatkozásokra kattintva többet tudhat meg termékportfóliónkról.

Vinil padlóburkolatok

Fedezze fel, mit teszünk azért, hogy a legfenntarthatóbb padlóburkolat-gyártóvá váljunk

⌦HOGYAN ALKALMAZZUK MA A KÖRFORGÁSOS SZEMLÉL⌫

Linóleum – a bioalapú padlóburkolat

Bővebben

A 2,5 mm-es Marmoleum termékcsaládunk súlyozott átlaga kibocsátáskompenzáció nélkül is karbonsemleges (a nyersanyag-kitermeléstől a gyártásig). Az ökológiai értékeket kortárs dizájnnal ötvözi, és fontos mértékben hozzájárul egy fenntartható világhoz.

Vinil – a körforgásos gazdaságra kész p⌫

Bővebben

⌦A vinil padlóburkolatok egy sokoldalú és egyre inkább ragasztómentes termékcsalád részei, amelyek nagy előrelépést tettek a műszaki és fenntartható tulajdonságaik terén. A megnövelt újrahasznosított tartalom, a továbbfejlesztett lakkok és színezékek, a (közel nullára) csökkentett szén-dioxid-kibocsátás és a káros anyagok kiküszöbölése kulcsfontosságú lépések voltak a körforgásos, fenntartható pa⌫

Textil – az újrahasznosítás hőse

Bővebben

Modulszőnyegeinkben átlagosan az ágazatban a legmagasabb, akár 56%-os újrahasznosított tartalom található. A Coral textilmegoldásainkhoz az óceánokból kiszedett hulladék halászhálókból származó fonalakat, az Econylt használjuk. A fonalak 100%-ban újrahasznosított anyagból készülnek. Moduláris Flotex hátlapjaink újrahasznosított PVC-ből készülnek.

Szeretne többet megtudni termékeinkről?

Tudjon meg többet

Mit teszünk?

Néhány eredményünk

  • 2004–2021 között 70%-kal csökkentettük az egy négyzetméter termékünkre jutó átlagos szén-dioxid-kibocsátást.


  • Padlóburkolataink 23%-a újrahasznosított anyag, egyes termékek pedig akár 89%-ban is tartalmaznak újrahasznosított anyagokat.


  • Minden termékkategóriában ragasztómentes padlóburkolatot kínálunk 100%-ban biztonságos és nyomon követhető nyersanyagokkal.


  • 47 padlóburkolat-termékcsaláddal rendelkezünk, amelyek mindegyikéhez rendelkezésre áll független fél által ellenőrzött környezetvédelmi terméknyilatkozat.


  • Minden környezetvédelmi terméknyilatkozatunkban szerepel az emberi egészségre gyakorolt hatásról és az ökotoxicitásról szóló nyilatkozat.


  • Több mint 10 éve készítünk fenntarthatósági jelentéseket a Globális Jelentéstételi Kezdeményezés (Global Reporting Initiative, GRI) iránymutatásainak megfelelően.

Tudja meg, mit teszünk
Zöld táj – 2022-es márkaépítési kampány

Fenntarthatósági program 2025-ig

Jobb környezeteket teremtünk

Hosszú távú törekvéseink egyértelműek: hogy az Ön megbízható partnerei legyünk a megújuló anyagokból készült, teljesen körforgásos padlóburkoló megoldások terén. Szeretnénk megkönnyíteni az építészek, a kivitelezők, a szerelők és az épülettulajdonosok számára a megfelelő körforgásos padlóburkolat kiválasztását, és segíteni nekik csökkenteni szénlábnyomukat, mérsékelni hulladéktermelésüket és minél több megújuló anyagot használni.

Tudjon meg többet fenntarthatósági stratégiánkról
Fenntarthatóság személyekkel

Történetek

Gyakori kérdések

Kérdése van fenntarthatósági stratégiánkról, padlóburkoló megoldásainkról vagy bármely más témáról?

Tekintse meg a gyakori kérdéseket