Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

marmoleum
meets mendini -mallisto

Olemme luoneet läheisessä yhteistyössä italialaisen arkkitehti Alessandro Mendinin kanssa kolme ainutlaatuista Marmoleum-kuosia, joissa kuvastuu hänen pointillismi tyyli: Proust, Harlekino ja Plato. Kaikki kolme kuosia ovat saatavana kirkasvärisenä versiona, jossa on voimakas kontrasti, sekä hillitympänä versiona, jonka sävyt ovat harmahtavat. Molemmissa on sama geometrinen kuvio.

"Forbo Flooringilta saamani tilaus antoi minulle mahdollisuuden suunnitella Proust-lattian Marmoleumista. Variaatiot on kehitetty niin, että ne on helposti tunnistettavissa ja niitä voidaan käyttää toinen toisensa jälkeen."

Värivaihtoehdot

Marmoleum meets Mendini

  Allesandro Mendini

  Allesandro Mendini

  Alessandro Mendini syntyi Milanossa vuonna 1931 ja valmistui vuonna 1959. Hän on arkkitehti, taiteilija, muotoilija ja muotoilujohtaja, teoreetikko ja journalisti, joka aloitti uransa Nizzoli-Studiossa.

  Vuonna 1970 hän luopui suunnittelutyöstä keskittyäkseen arkkitehtuuria ja muotoilua käsittelevään journalismiin: Hän toimitti Casabellaa, Modoa ja Domusta, joiden kautta hän välitti ideansa muotoilumaailman uudistamisesta. Branzin ja Sottsassin ohella ja osallistumalla Global Tools ja Radical design -ohjelmiin hän oli keskeinen voima Italian muotoilun uudistamisessa 80-luvulla.

  70-luvulla hän palasi muotoiluun ja erilaisiin projekteihin ja liittyi vuonna 1979 Alchima Studioon. Tämä radikaalien muotoilijoiden ryhmä järkytti 80-luvun Memphisissä funktionalistisia muotoilijoita suunnittelemalla esineitä pelkästään taiteellisesta mielihyvästä ja kääntymällä populäärikulttuurin ja kitchin puoleen. Tämä oli täysin teollisen tuotannon normien ja käytännöllisyyden ulkopuolella.

  Alchiman mukana hän loi esineitä, huonekaluja, sisustuksia, maalauksia, installaatioita ja arkkitehtonisia töitä. Hänen tämän ajan huomattavimpia töitään ovat Groningen museo ja Alessin, jonka projektikonsulttina hän toimi, yrityskuvan kehitystyö.

  Vuonna 1989 hän avasi Atelier Mendinin Milanoon veljensä Fransiscon kanssa ja jatkoi uraansa hienostuneena pop-muotoilijana. Keskeinen elementti on taiteen ja muotoilun älykäs risteymä, josta syntyy aina suosittuja esineitä, jotka saavuttavat suuren kaupallisen menestyksen.

  Alessandro Mendini portrait

  Marmoleum meets Mendini

  Marmoleum meets Mendini

  "Tuote ei ole koskaan yksistään minun. Kun minulla on hyvä idea, yritän toteuttaa sen ja sitten valita yrityksen. Jos yritys on heikko, tuloksena on heikko tuote. Vahvalla yrityksellä puolestaan on kaikki tarvittava teknologia ja tuotantokapasiteetti käytettävissään."

  "Forbo Flooringilta saamani tilaus antoi minulle mahdollisuuden suunnitella Proust-lattian Marmoleumista. Variaatiot on viritetty niin, että ne on helposti tunnistettavissa ja niitä voidaan käyttää toinen toisensa jälkeen – esimerkiksi myymälän lattiassa.
  Mutta vaikutus on paljon voimakkaampi, kun ne yhdistetään koko tilassa – yhtäaikaisesti lattiassa, seinissä ja katossa. Tämän etuna on, että Marmoleum toimii esittelykohteena ja kolmiulotteisena Marmoleum-tuoteluettelona."

  Mendini_virtual_room

  Harlekino

  Harlekinon inspiroima

  Harlekino - tyypillistä Mendinille itselleen - on Marmoleum meets Mendini-malliston perusta. Värikäs kuosi tuo mieleen narrin asun, kun taas pehmeämpi kuosi on klassisempi ja hyvin yhteensopiva marmorin kanssa. Harlekino koostuu seitsemästä väristä.

  Ruutujen välissä olevaa väriä voidaan myös käyttää boordina huoneen reunojen mukaisesti.

  Mendini self portrait

  Proust

  Proustin muisto

  Proust-mallisto muistuttaa eniten Mendinin aikaisemmin suunnittelemia kuoseja kuten Poltrona di Proust. Pensselinvedot ovat tässä lattiassa selkeitä ja ne ovat suurennettu n. 50 cm kokoon. Proust koostuu seitsemästä väristä.

  Kuten kaikki Mendini-lattiat, paneelit voidaan yhdistää koko lattia pinta-alan kokoiseksi kuvioksi. Paneelit voidaan asentaa myös muistuttamaan mattoa, jolloin luodaan kontrasti isompaan yhtenäiseen Marmoleum lattiaan.

  Poltrona di Proust

  Plato

  Platoninen suhde

  Plato-mallistoa on saatavana kahtena eri väriyhdistelmänä, joista toinen koostuu värikkäistä Marmoleum väreistä ja toinen vuorostaan pehmeämmistä nyansseista

  Kuvio kuvastaa pointillismia, jossa abstraktit pensselinvedot muuttuvat neliömäisiksi muodoiksi.

  Mendini Plato Forte

  Esite

  Marmoleum meets Mendini brochure

  Hoito-ohjeet

  Marmoleum floorcare