Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum - ympäristömerkit

Vihreä tie

Ympäristö hyötyy Marmoleumin käytöstä, ei pelkästään siksi, että se on valmistettu luonnollisista raaka-aineista, mutta se myös edistää terveellistä sisäympäristöä. Marmoleum on hygieeninen lattiaratkaisu, jolla on luonnolliset antibakteeriset ominaisuudet. Forbon Marmoleumille on myönnetty laaja valikoima kansainvälisiä ympäristösertifikaatteja, kuten Joutsenmerkki ja Blue Angel. Lisäksi Marmoleum-lattia parantaa ympäristö- ja hyvinvointipisteitä rakennusten ympäristösertifioinneissa, kuten LEED-, Breeam- ja Well Building.

Ympäristömerkit ja -sertifioinnit

Kestävän kehityksen strategiamme mukaisesti käytämme useita riippumattomien toimijoiden tarjoamia läpinäkyviä sertifiointijärjestelmiä, joiden mukaisesti lattiapäällysteemme tarkastetaan ja arvioidaan säännöllisesti.

Tästä on hyötyä Forbo Flooring Systemsille, koska se auttaa meitä kiinnittämään huomiota kestävän kehityksen strategiaamme ja tunnistamaan kehitysmahdollisuudet. Toisaalta se on myös vahvistus asiakkaillemme, koska ympäristömerkit osoittavat, että ympäristöasiantuntijat ovat myös vakuuttuneet lattiapäällysteidemme edustavan kestävän kehityksen ja tehokkuuden huippua markkinoilla.

Tällä sivulla on lisätietoa eri ympäristömerkeistä, jotka tuotteillemme on myönnetty.

Eco labels

Der Blaue Engel

Der Blaue Engel

Der Blaue Engel -merkki on myönnetty linoleumilattioillemme Marmoleum, Linoflex, Marmoleum Modular, Marmoleum Sport, Decibel ja Acoustic. Der Blaue Engel on maailman vanhin tuotteille ja palveluille myönnettävä ympäristömerkki.

Der Blaue Engel -merkintä auttaa tunnistamaan kuluttajille terveelliset tuotteet. "Blaue Engel" -tunnustus myönnetään joustaville lattiapäällysteille, jotka valmistetaan ympäristöystävällisellä tavalla, ovat terveyden kannalta turvallisia asuinympäristössä eivätkä sisällä materiaalien talteenottoa vaikeuttavia haitallisia aineita. Blau Engel -palkittu tuote täyttää Blau Engelin vähäpäästöiset vaatimukset, eikä siinä ole ainesosia, jotka on luokiteltu hälyttäviksi REACH -asetuksen (EC/1907/2006) mukaisesti.

Lisätietoja Der Blaue Engel -merkinnästä löydät osoitteesta:
www.blauer-engel.com

Der Blaue Engel logo

Pohjoismainen Joutsenmerkki

Pohjoismainen Joutsenmerkki

Pohjoismainen ministerineuvosto perusti Pohjoismaisen Joutsenmerkin vuonna 1989 vapaaehtoiseksi ympäristömerkintäjärjestelmäksi Tanskalle, Suomelle, Islannille, Norjalle ja Ruotsille. Se on tehokas työkalu, joka auttaa yrityksiä, jotka haluavat edetä kestävillä ratkaisuilla - ja antaa siten kuluttajille ja ammattilaisille mahdollisuuden valita ympäristön kannalta parhaat tuotteet ja palvelut.

Pohjoismainen Joutsenmerkki pyrkii vähentämään tuotteiden tuotannon ja kulutuksen ympäristövaikutuksia - sekä helpottamaan kuluttajien ja ammattilaisten valitsemaan ympäristön kannalta parhaat tuotteet ja palvelut.

Joutsenmerkitty lattiapäällyste:
• Sisältää paljon uusiutuvia ja/tai kierrätettyjä materiaaleja
• Täyttää tiukat vaatimukset terveydelle ja ympäristölle haitallisille kemikaaleille
• Takaa alhaiset päästöt ja hyvän sisäympäristön
• On valmistettu energiatehokkaasti
• Takaa hyvän kestävyyden

Marmoleum täyttää nämä kriteerit ja sille on myönnetty Joutsenmerkki.

Lisätietoja pohjoismaisesta ympäristömerkistä löydät osoitteesta:
www.nordic-ecolabel.org

Nordic Swan eco label

UL-sertifioitu ympäristöseloste

UL-sertifioitu ympäristöseloste

Me Forbolla uskomme, että avoin ja rehellinen kommunikaatio kestävästä kehityksestä on ainoa tapa osoittaa tuotteistamme ja prosesseistamme kertovat asiat todeksi.

Elinkaariarviointi (LCA) on tuotteen koko elinkaaren kattava ympäristövaikutusanalyysi, jota käytämme tuotteen syntymisessä, käytössä ja elinkaaren päässä syntyvien ympäristövaikutusten mittaamiseen. Mitattavia kategorioita on useita.
Tuotteen ympäristöseloste (EPD) on LCA:n lopputulos ja se julkaistaan tuotteittain riippumattoman tahon vahvistettuna raporttina.

EPD: n ansiosta Marmoleum-tuote osoittaa ympäristöystävällisyytensä 100%:n läpinäkyvyydellä. Marmoleum on CO2-neutraali (cradle to gate), mikä on nähtävissä EPD: ssä.

Lisätietoja UL:sta:
www.ul.com

Lataa Marmoleumin EPD
EPD Marmoleum

UL certified environmental product declaration

Österreichisches Umweltzeichen

Österreichisches Umweltzeichen

Linoleumilattiapäällysteemme Marmoleum, Marmoleum Modular, Marmoleum Decibel, Marmoleum Acoustic ja Linoflex ovat saaneet Österreichisches Umweltzeichen -merkinnän.

Österreichisches Umweltzeichen myönnetään tuotteille ja palveluille, joiden ympäristö- ja laatuominaisuudet täyttävät vaativat standardit. Tällä ympäristömerkillä varustettujen tuotteiden on täytettävä lukuisia ympäristökriteerejä, joiden täyttyminen on osoitettava riippumattomalla raportilla. Merkki myönnetään vain todistetusti ympäristöystävällisille tuotteille, jotka ovat käyttötarkoitukseensa hyvin sopivia ja korkealaatuisia. Näin ympäristömerkki yhdistää tiukat ympäristöstandardit laatuun ja tuoteturvallisuuteen.

Lisätietoja Österreichisches Umweltzeichen -merkinnästä löydät osoitteesta:

www.umweltzeichen.com

Oesterreichisches Umweltzeichen

Red list free

RED list free

International Living Future Institute (ILFI) on kehittänyt punaisen luettelon kemikaaleista, joita ei saa käyttää rakennusaineissa, koska ne ovat terveydelle haitallisia ja jotka pyrkivät täyttämään Living Building Challenge (LBC) -kriteerit.

”Red list free” tarkoittaa, että valmistaja arvioi ja raportoi tuotteen ainesosat 100 miljoonasosana (ppm).

UK Allergy seal

UK Allergy seal

Allergia UK: lla on useita järjestelmiä, jotka antavat sinulle vahvistuksen siihen, että ostamasi tuotteet todella täyttävät valmistajan väitteet. Tuote on tieteellisesti testattu todistaakseen, että se on tehokas vähentämään/poistamaan allergeeneja ympäristöstä tai jos tuotteet ovat merkittävästi vähentäneet allergeenien/kemikaalien määrää.

USDA

USDA

USDA: n sertifioitu biopohjainen etiketti osoittaa, että USDA on sertifioinut tuotteen sisältämään biopohjaisen sisällön prosenttiosuuden, kuten etiketissä on esitetty.

Valmistajat, joille on myönnetty oikeus käyttää tuotteessa USDA -sertifioitua biopohjaista merkintää, ovat toimittaneet testitodistuksia kyseisen tuotteen biopohjaisesta sisällöstä USDA: lle ja American Society for Testing and Materials (ASTM):lle.

Marmoleum on sertifioitu 100% biopohjainen lattiapäällyste, joka ylittää Yhdysvaltain hallituksen FAR kestävän kehityksen ja BioPreferred Designation -vaatimukset.