Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Maailman vihrein toimistorakennus

  • The Edge – Deloitte office, Amsterdam, Photo: Ronald Tilleman
  • The Edge – Deloitte office, Amsterdam, Photo: Ronald Tilleman

The Edge on loistava esimerkki älykkäistä ratkaisuista ja digitaalisista innovaatioista,
joiden tarkoituksena on luoda uusia tapoja tehdä työtä, joissa työntekijöillä ei ole kiinteää työpistettä.

”The Edgen atriumpiha on rakennuksen aurinkojärjestelmän keskipiste, työntekijöiden voimakeskus.”

Lontoolainen PLP Architecture osallistui suunnittelukilpailuun, jossa tehtävänä oli suunnitella Deloitten uusi pääkonttori Amsterdamin liikekeskukseen Zuidasiin. Toimeksiantajan vaatimuksena oli, että rakennuksen tuli koota konsulttitoimiston kaikki työntekijät saman katon alle ja luoda “älykäs” työpaikka, joka toimisi Deloitten digitaalisen muutoksen katalysaattorina. PLP:n voittoisa ehdotus perustuu epävirallisten kohtauspaikkojen symboliikkaan ja moniin erilaisiin työympäristöihin, jotka inspiroivat kehittämään uusia työtapoja. Joustavasti, sosiaalisesti, fyysisesti ja virtuaalisesti kytkettynä.

Suunnitelman lähtökohta on atriumpiha, rakennuksen voimanlähde - jossa sillat ja avoimet hissit toimivat vaaka- ja pystysuuntaisen toiminnan solmupisteinä. Tämä luo parhaat edellytykset uudelle työkulttuurille. Atriumpiha toimii suurena näyttämönä, joka näkyy ympäröivistä työpisteistä ja joka lähettää ihmiset The Edgessä jatkuvasti tapahtuviin sosiaalisiin kohtaamisiin.

The Edgelle tunnusomaista on joustavuus ja kestävä kehitys.
Tuloksena on työpaikka, joka kannustaa luomaan uusia suhteita, parantaa ihmisten vuorovaikutusta ja tehostaa kaikkien työtilojen käyttöä.

Forbo tässä projektissa

Työympäristön tilava ja ilmava ilmapiiri luotiin materiaalien ja valaistuksen hienovaraisilla eroilla. Tämä koski ennen kaikkea luonnollisen kohtauspaikan muodostavaa atriumpihaa. Ilmapiirin tuli olla ilmava ja rento ja lattiamateriaalin tuli olla sekä kestävästi valmistettua että kulutusta kestävää. Valinta oli Forbon Marmoleum Walton Cement, joka koostuu 97 % luonnollisista raaka-aineista, joista 72 % on nopeasti uusiutuvia ja 43 % on kierrätysmateriaaleja.

The Edge Deloitte-kontoret Amsterdam

Tämän kestävyysajattelun keskeisenä ideana on verkkotyöskentely älypuhelimen tai kannettavan tietokoneen avulla.
Kaikki toimii verkossa: toimistoon pääsystä työhuoneen ja työpisteen varaukseen ja ilmanvaihdon ja valaistuksen säätelyyn.

Marmoleum Walton

Forbon Marmoleum Waltonille on tunnusomaista selkeä ja vahva luonne, sileä pinta ja minimaalinen konstailematon ulkonäkö. Selkeän visuaalisen ilmeen ansiosta Walton on helppo sovittaa ympäristöön ja sen hienovaraiset kuosit luovat pehmeän ja neutraalin ulkonäön. Moderni väripaletti sisältää kylmiä harmaita sävyjä, lämpimiä maasävyjä ja täyteläisiä klassisia linoleumisävyjä.

Tutustu mallistoon & lataa CAD kuvia

Katon ja seinien aurinkopaneelit tuottavat energiaa tarpeen mukaan.
Lämmitykseen käytetään rakennuksen alle varastoitua lämmintä vettä ja myös sadevesi hyödynnetään ja käytetään mm. käymälöissä ja viheralueiden kasteluun.

Forbon Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko lisää uutisia tuotteista, innovaatioista sekä kiinnostavista arkkitehtuurikohteista, joihin Forbo osallistuu? Uutiskirjeestämme saat inspiraatiota kaikkialta maailmasta. Esittelemme siinä kaikkea upeista toimistoista ja kulttuurirakennuksista koulu- ja sairaalaympäristöihin, joissa toimivuus ja kestävyys ovat keskipisteessä.

Tilaa tästä