Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Usein kysyttyä linoleumin puskuasennuksesta


Onko puskuasennus vaikeaa? / Tarvitaanko erityistaitoja?

Jos teet puskuasennusta ensimmäistä kertaa, on hyvä lukea asennusohjeet ja katsoa asennusvideo. Heti kun saat hiukan kokemusta, puskusauman asennus ei ole vaikeaa. Tosiasiassa siinä on vähemmän mahdollisia ongelmatekijöitä kuin hitsatussa lattiassa.
Forbolla on kotisivuillaan asennusvideoita, joissa esitetään vaihe vaiheelta, miten Marmoleum asennetaan puskuun.

Mitä työkaluja/laitteita tarvitaan Marmoleumin puskuun asennukseen?

Lattiapäällysteen vakioasennustyökalut, kuten urajyrsin, mattoveitsi, suora ja koukkuterä, teräksinen käsitela, yhdistelmäjyrsin. Jotta puskuasennus sujuu helpommin ja kätevämmin, suosittelemme käyttämään Wolf-saumaleikkuria.

Kuinka leveän sauman leikkaan vuotien välille?

Katso asennusohjeistamme. On tärkeää, että vuotien väillä ei ole jännitystä. Kun olet leikannut vuodan, se laskeutuu itsekseen alas. Jos joudut painamaan sen alas, aiheutat jännitystä, joka voi aiheuttaa saumojen kohoamista ylös.

Onko Marmoleumin asennus puskuun kalliimpaa?

Ei, päinvastoin. Marmoleumin asennus puskuun on useimmissa tapauksissa edullisempi tapa kuin asennus hitsaamalla, koska se säästää aikaa ja materiaalia, sillä hitsauslankaa ei tarvita.

Erottuuko puskusauma paremmin kuin hitsattu sauma?

Ei, päinvastoin. Useimmissa tapauksissa oikein asennettu puskusauma on huomaamattomampi kuin oikein asennettu hitsattu sauma. Saumojen erottuminen vaihtelee yleensä myös rakenteen ja värin mukaisesti. Realistisin tapa määrittää asennetun lattiapäällysteen ulkoasu visuaalinen efekti on seistä kolmen metrin etäisyydellä.

Viekö puskuasennus enemmän aikaa verrattuna kuumahitsaukseen hitsauslangan avulla?

Ei, puskuasennuksessa on vähemmän työvaiheita, mikä säästää aikaa. Puskuasennus on valmis, kun olet jyrännyt lattian telalla, kun taas hitsatussa saumassa aikaa kuluu odotteluun, uran tekemiseen, hitsaukseen, ensimmäiseen jyrsintään ja viimeistelyleikkaukseen.

Miksi puskusauma on terveellisempi?

Asentaja joutuu työskentelemään vähemmän polvillaan, koska muutamia normaalisti tarvittavia työvaiheita ei enää tarvita, kuten uran tekeminen, hitsaus, ensimmäinen jyrsintä, viimeistelyleikkaus.

Onko puskusaumauksen käytöstä ekologista hyötyä?

Kyllä, asennukseen tarvitaan vähemmän työkaluja ja siten energiaa. Jokaista 6000 neliömetrin projektia kohden asentaja säästää 20 kg hiilidioksidia, saman määrän kuin yksi puu vuodessa.

Onko puskusauma hygieeninen?

Kyllä. Marmoleum puskusauman bakteerikasvua estävien ominaisuuksien ansiosta sauma ei kerää bakteereja.
Yhdysvalloissa tehty tutkimus osoitti, että keskimäärin asennettujen puskusaumojen toimivuus on hyvä. Ne osoittautuivat käytännössä hyviksi verrattuna hitsattuun homogeeniseen vinyyliin.

Onko puskusauma vedenkestävä?

Nykyisin Marmoleumin asennuksessa käytettävien liimojen laadun ansiosta sauma voi kestää jopa märkäpuhdistusta (edellyttäen, että sauma on asennettu oikein).

Miten puskuun asennettu Marmoleum puhdistetaan?

Marmoleumin normaalit hoito-ohjeet soveltuvat myös puskusaumoille.

Milloin hitsausta tarvitaan?

Joissakin maissa/sovelluksissa voi olla lakeja/asetuksia, jotka vaativat hitsausta. Lisäksi hitsausta voidaan käyttää koristeellisista syistä linjojen korostamiseen.

Tarvitsenko erityisen aluslattian puskuasennusta varten?

Ei, aluslattian laatu/vaatimukset ovat samat kuin hitsattavalla linoleumilla.

Voiko puskuasennusta käyttää Marmoleum Decibel tai Marmoleum Acoustic -lattiapäällysteille?

Kyllä, puskusauma toimii hyvin myös hieman joustavamman lattian kanssa.