Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Mokita (Gatherings, HDK Steneby)

  • Gatherings HDK Steneby
  • Gatherings Mokita
  • Gatherings Mokita
  • Gatherings Mokita

Sandheden vi kender, men som vi er enige om ikke at tale om
Flere samfund står over for mange problemer i dag, men folk har tendens til at undgå disse ubehagelige samtaleemner i frygten for at blive sat i bås eller starte en konflikt. Med målet om at vise fordelene ved at debattere med andre, designede Mariska Lamiaud ”Mokita” - en visuel metafor forvandlet til et taktil værktøj, gennem en kombination af træ og Furniture Linoleum. Den kan anvendes som en talepind, der passerer rundt i en gruppe, og giver mulighed for at alle kan komme til orde og dele deres meninger. Elefanten i rummet bliver fysisk, folk kan holde den, men bliver også konfronteret med et valg: vil de turde tale om, hvad der virkelig betyder noget, eller lade som om der ingenting sker?

Gatherings
Vi mener designerens rolle handler om at se ud over overfladen - at træffe ansvarlige beslutninger, og at forstå de etiske konsekvenser af ens valg.

I samarbejde med Forbo, har vi undersøgt de etiske konsekvenser af design gennem materiale, form og funktion. Vi har designet artefakter, der rummer forskellige former for sammenkomster; samling af materialer og mødet mellem mennesker - for at stimulere interaktion gennem design.

Kom lad os snakke, dele og spille!

Firma Steneby, Sweden
Projektnavn Gatherings, HDK Steneby
Projektering 2016
Designer Mariska Lamiaud

Documents

  • Document