Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Kuttingen (Gatherings, HDK Steneby)

  • Gatherings Kuttingen 01
  • Gatherings HDK Steneby
  • Gatherings Kuttingen 02
  • Gatherings Kuttingen 03

Hvordan kan folk opretholde en forbindelse til de grundlæggende værdier i livet, som naturen giver, i et samfund der bliver mere og mere urbaniseret?
I sin kærlighed til planter så Sofia Nilsson, hvordan stiklinger fra planter gav unge muligheden for at mødes og indarbejde disse værdier i deres daglige liv.
Derfor designede hun "Kuttingen": en transporttaske, der beskytter stiklingerne, og som samtidig kan anvendes som et display. Ved at benytte en ”særlig” teknik, der tilfører Furniture Linoleum fleksibilitet samtidig med, at styrken fra materialet beholdes, har hun skabt en praktisk og alligevel raffineret løsning, der gør det muligt for folk at tage deres stiklinger med på farten, forbinde folk med hinanden og dele uden at forbruge.

Gatherings
Vi mener designerens rolle handler om at se ud over overfladen - at træffe ansvarlige beslutninger, og at forstå de etiske konsekvenser af ens valg.

I samarbejde med Forbo, har vi undersøgt de etiske konsekvenser af design gennem materiale, form og funktion. Vi har designet artefakter, der rummer forskellige former for sammenkomster; samling af materialer og mødet mellem mennesker - for at stimulere interaktion gennem design.

Kom lad os snakke, dele og spille!

Projektering 2016
Designer Sofia Nilsson
Projektnavn Gatherings, HDK Steneby
Firma Steneby, Sweden

Documents

  • Document