Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Miljømærker & certificeringer

I tråd med vores startegi for bæredygtighed bruger vi forskellige gennemsigtige certificeringssystemer fra uafhængige tredjeparter verden rundt for at få vores gulvbelægninger regelmæssigt kontrolleret og evalueret.
Det er positivt for Forbo Flooring, fordi det hjælper os med at gøre opmærksom på vores strategi for bæredygtighed og for at identificere muligheder for forbedring. På den anden side er det også et kvalitetsstempel for vores kunder, fordi disse miljømærker viser, at miljøeksperter også er overbeviste om, at vores gulvbelægninger er blandt de mest bæredygtige på markedet.

kvalitetsmærker Linoleum

Der Blaue Engel

Der Blaue Engel

Vi er blevet tildelt “Der Blaue Engel” for vores linoleumsgulvbelægninger Marmoleum, Linoflex, Linoleum Tiles, Sports Linoleum, Decibel og Acoustic og også for vores tekstile gulvbelægninger; Object Needle Fleece Forte/Forte Graphic og Markant/Markant Graphic.

Der Blaue Engel er verdens ældste miljømærke for produkter og tjenester.
Dette miljømærke identificerer produkter og tjenester med de bedst mulige økologiske egenskaber og bidrager væsentligt til at fremskynde den strukturerede forandring af økonomien til bæredygtig udvikling. I dag er ca 15.000 produkter og tjenester i ca 200 kategorier tildelt Der Blaue Engel.

I kategorierne for elastisk og tekstil gulvbelægning er Der Blaue Engel et godt alternativ til, at forbrugerne kan genkende produkterne. "Blaue Engel"-mærket tildeles elastiske gulvbelægninger, der er produceret på en miljøvenlig måde, som er sikre ud fra et sundhedsmæssigt synspunkt i det omgivende miljø og ikke indeholder forurenende stoffer. I kategorien af tekstilgulvbelægninger tildeles produkter Der Blaue Engel, når de afgiver meget små mængder organiske forbindelser og formaldehyd i luften indenfor, og som også betragtes som harmløse i de omgivende miljø.

Få mere information om Der Blaue Engel:
www.blauer-engel.com

Der Blaue Engel logo

Svanemærket

Svanemærket

Det nordiske Svanemærke arbejder for at reducere miljøbelastningen fra produktion og forbrug af varer - og gøre det let for forbrugere og professionelle købere at vælge de miljømæssigt bedste varer og tjenester.
Gulvbelægning er en heterogen produktgruppe, der består af flere forskellige materialer/råmaterialer og kombinationer af materialer. Gulvbelægninger, der kan være Svanemærket er trægulve (både massive og parket), laminatgulve, linoleumsgulve, korkgulve, bambusgulve, tekstilgulve og vinylgulve fri for PVC. Som miljømærke sætter Nordisk Miljømærkning krav til alle relevante områder af livscyklussen.
Et svanemærket gulvbelægning:
• Har en høj andel af fornyelige og/eller genanvendte materialer
• Overholder strenge krav til kemikalier, der er sundhedsskadelige og til miljøet
• Garanterer lave emissioner og et godt indeklima
• Er blevet produceret energieffektivt
• Har god holdbarhed

Mere information om det nordiske Svanemærke på:
www.nordic-ecolabel.org

Nordiske Svanemærke

UL certified EPD

UL certified Environmental Product Declaration

En miljøvaredeklaration (Environmetal Product, Declaration, EPD) er en omfattende, internationalt afstemt rapport, der dokumenterer, hvordan et produkt gennem hele dets livscyklus påvirker miljøet.
EPD'er kan udarbejdes efter livscyklusvurdering (LCA) af produktet er udført, og er baseret på gældende regler for produktkategorien (PCR'er).
Som EPD-programoperatør hjælper UL Environment producenterne med at lokalisere eksisterende eller oprette nye PCR'er og bekræfter derefter, at alle oplysninger i producentens LCA og færdige EPD er nøjagtige og korrekte. UL Environment udarbejder også gennemsigtigheds-dokumenter for at gøre nøgleoplysninger, der er inkluderet i EPD, mere sammenlignelige og vurdérbare.


Læs mere om UL:
www.ul.com

Interesseret i vores Marmoleum EPD'er?
EPD Linoleum

UL certified environmental product declaration

natureplus

natureplus

Marmoleum 2,5 mm og Linoflex er de eneste linoleumsgulvbelægninger, som er tildelt natureplus kvalitetsmærket for bæredygtige interiør- og byggeprodukter.
Natureplus er den internationale sammenslutning for bæredygtige bygninger og boliger med mere end 100 medlemmer i mange euroæpiske lande. Formålet er at fremme den bæredygtige udvikling i byggesektoren.
Natureplus kvalitetsmærket står for sundhed, miljøvenlig produktion, beskyttelse af begrænsede ressourcer og anvendelighed. Produkter med dette symbol består hovedsageligt af fornyelige eller naturligt bevarede råvarer. Krævende test og Europas strengeste grænser for skadelige stoffer garanterer kvaliteten af de certificerede produkter.

Få mere information om natureplus:
www.natureplus.org

natureplus mærket

Österreichisches Umweltzeichen

Österreichisches Umweltzeichen

Vores linoleumgulve Marmoleum og Linoflex, Linoleum Modular, Linoleum Decibel og Linoleum Acoustic er blevet tildelt miljømærket: Österreichisches Umweltzeichen.
Österreichisches Umweltzeichen tildeles produkter og tjenester, der opfylder høje standarder for miljø og kvalitet. Produkter, der bærer denne miljømærkning, skal opfylde en række miljømæssige kriterier og bevise, at de overholde disse i en uafhængig rapport. Kun certificerede miljøvenlige produkter, der har en rimelig bæredygtighed i brug og kvalitet, tildeles mærket. På denne måde kombinerer miljømærket høje miljøstandarder med kvalitets- og produktsikkerhed.

Få yderligere information om Österreichisches Umweltzeichen:
www.umweltzeichen.com

Oesterreichisches Umweltzeichen

Læs mere om vores linoleumsprodukter på denne side: Linoleum