Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Korridorer

Korridorer är livliga platser med hög ljudnivå och kräver slitstarka och säkra golv. Forbo kan erbjuda snygga och praktiska golvlösningar som exempelvis:

• Säkerhetsgolv som minskar risken för halkolyckor för elever och besökare
• Akustiklösningar som dämpar ljudnivån
• Robusta, slitstarka golv som fortsätter ser bra ut, år efter år
• Golv med lågt underhåll som är enkla att rengöra

Ett personligt uttryck
Symboler och mönster kan läggas in i golvet för att göra det mer spännande och visa vägen för elever och besökare i byggnaden.

Akustiska golv från Forbo Flooring Systems i skolan
Marmoleum linoleumgolv från Forbo Flooring Systems i skolmiljö

Marmoleum

Marmoleum är en hållbar golvlösning som finns i ett nästintill obegränsat antal färger och med olika stegljudsdämpning. Marmoleum är tillverkat av naturliga råvaror som harts, jute, linolja och trämjöl. Tack vare en hög andel förnyelsebara råvaror är Marmoleum Svanen-märkt. Med ytbehandlingen Topshield² är det dessutom ett fläcktåligt golv med god städbarhet.

Mer information om Marmoleum

Sarlon akustikgolv

Sänkta ljudnivåer är viktigt för att minska stress och öka välbefinnandet hos människor som arbetar eller studerar. Forbo erbjuder ett brett urval som gör att du kan hitta kompletta akustiska golvlösningar för alla tillämpningar.

Det bästa sättet att sänka ljudnivån är att börja där ljudet uppkommer. Därför är akustikgolv en viktiga parameter för att sänka ljudnivån i byggnader. Forbo Flooring har över 30 års erfarenhet. I vårt akustiska vinylsortiment hittar du golv med stegljudsförbättring på 15, 17 och 19 dB.

Mer information om våra akustiska kollektioner

Sarlon akustikgolv i skolmiljö
Flotex Vision textilmatta i skolmiljö

Flotex

Flotex har över 70 miljoner fibrer per m², vilket ger en halkfri yta i både fuktiga och torra miljöer – golvbeläggningen påminner om en geckoödlas fot som är täckt med tusentals små hår som gör att den kan klättra utan att halka. Fibrerna är också ljudabsorberande, vilket gör Flotex till ett tyst golv.

Fibrerna i Flotex är flexibla och bekväma under foten för god komfort. Med en hållbar och mycket slitstark yta tål Flotex exempelvis stolshjul mycket bra.

Mer information om Flotex