Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Bra golv i klassrum

Oavsett om det handlar om förskolor, skolor eller universitet ska golven vara varma, slitstarka och tysta för att främja elevernas inlärning. Forbo Flooring erbjuder olika alternativ som uppfyller de kraven och har dessutom ett stort mycket utbud av färger som passar bra tillsammans med alla typer av inredningsdesign.

Rekommenderad av brittiska allergiförbundet
Forbo vet att det är viktigt att reducera ämnen som ger upphov till allergiska reaktioner som astma, snuva och eksem.

Flotex och Marmoleum är de ENDA golvbeläggningarna som har visat sig ha en positiv effekt för allergiker genom att de bidrar till att upprätthålla en ren och fräsch miljö. Detta beror på att golven fångar upp allergener och därmed minskar mängden allergener luften. Allergenerna frisläpps sedan bara när golven rengörs.

Flotex Linear textilplattor i klassrum
Marmoleum linoleumgolv i klassrum

Marmoleum

Marmoleum är en hållbar golvlösning som finns i ett nästintill obegränsat antal färger och med olika stegljudsdämpning. Marmoleum är tillverkat av naturliga råvaror som harts, jute, linolja och trämjöl. Tack vare en hög andel förnyelsebara råvaror är Marmoleum Svanen-märkt. Med ytbehandlingen Topshield² är det dessutom ett fläcktåligt golv med god städbarhet.

Mer information om Marmoleum

Flotex

Flotex har över 70 miljoner fibrer per m², vilket ger en halkfri yta i både fuktiga och torra miljöer – golvbeläggningen påminner om en geckoödlas fot som är täckt med tusentals små hår som gör att den kan klättra utan att halka. Fibrerna är också ljudabsorberande, vilket gör Flotex till ett tyst golv.

Fibrerna i Flotex är flexibla och bekväma under foten för god komfort. Med en hållbar och mycket slitstark yta tål Flotex exempelvis stolshjul mycket bra.

Mer information om Flotex

Flotex Naturals textilmatta i klassrum
Sarlon akustikgolv i lekrum

Sarlon akustikgolv

Sänkta ljudnivåer är viktigt för att minska stress och öka välbefinnandet hos människor som arbetar eller studerar. Forbo erbjuder ett brett urval som gör att du kan hitta kompletta akustiska golvlösningar för alla tillämpningar.

Det bästa sättet att sänka ljudnivån är att börja där ljudet uppkommer. Därför är akustikgolv en viktiga parameter för att sänka ljudnivån i byggnader. Forbo Flooring har över 30 års erfarenhet. I vårt akustiska vinylsortiment hittar du golv med stegljudsförbättring på 15, 17 och 19 dB.

Mer information om våra akustiska kollektioner