Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Allergigodkänd

Flotex och Marmoleum från Forbo Flooring Systems har fått det brittiska allergiförbundets godkännande och med korrekt rengöring håller de inte kvar några allergener eller dammkvalster.

I en rapport från det brittiska allergiförbundet, Allergy UK, kom man fram till att det finns minst 12 miljoner människor i Storbritannien som är ”allergiska mot sitt eget hem”. 58 % av dem uppgav dammkvalster som utlösande faktor. Vikten av bra golv som ger en bättre inomhusmiljö kan inte överskattas. Detta är en fråga som inte bör ignoreras inom utbildning, hälso- och sjukvård, offentliga lokaler eller socialvården – inte på några ställen där människor tillbringar en stor del av sin tid.

BAF Seal of Approval
Marmoleum linoleumgolv – ett allergivänligt alternativ

Marmoleum

Marmoleum är en hållbar golvlösning som finns i ett nästintill obegränsat antal färger och med olika stegljudsdämpning. Marmoleum är tillverkat av naturliga råvaror som harts, jute, linolja och trämjöl. Tack vare en hög andel förnyelsebara råvaror är Marmoleum Svanen-märkt. Med ytbehandlingen Topshield² är det dessutom ett fläcktåligt golv med god städbarhet.

Mer information om Marmoleum

Flotex

Flotex har över 70 miljoner fibrer per m², vilket ger en halkfri yta i både fuktiga och torra miljöer – golvbeläggningen påminner om en geckoödlas fot som är täckt med tusentals små hår som gör att den kan klättra utan att halka. Fibrerna är också ljudabsorberande, vilket gör Flotex till ett tyst golv.

Fibrerna i Flotex är flexibla och bekväma under foten för god komfort. Med en hållbar och mycket slitstark yta tål Flotex exempelvis stolshjul mycket bra.

Mer information om Flotex

Flotex Vision textilmatta – ett allergivänligt alternativ