Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

2000-talet

2021
Gick med i World Green Building Council (WorldGBC) Corporate Advisory Board för att vägleda WorldGBC i dess strategi och aktiviteter för att påskynda den hållbara byggnadsrörelsen.

2020
Lanserade en ny hållbarhetsstrategi och ett femårigt hållbarhetsprogram.

2016
Våra första rullar av egentillverkad homogen vinyl introduceras på marknaden. Skapade med hjälp av den allra senaste forskningen och teknologin i en ny, toppmodern och grön fabrik i Coevorden, Holland.

2012–2014
Vissa mindre lokala förvärv sker i Nordamerika och Asien. Fortsatt utveckling och expansion av tillväxtmarknader.

2012
För att kunna fokusera på de marknadsledande divisionerna Movement Systems och Flooring Systems säljs Bonding Systems, tillverkare av industrilim samt syntetiska polymerer. Forbo Group fortsätter dock med utveckling av bygg- och anläggningslim, men nu genom en självständig enhet inom Flooring Systems.

2008
Förvärv av Bonar Floors, en stor europeisk golvtillverkare med fokus på projektmarknaden. Därmed stärker Flooring Systems sin ledande position som systemleverantör av halvhårda golv för den kommersiella marknaden.

Forbo förvärvar verksamheten för lätta PVC-transportband från Fenner Dunlop (Charlotte) Inc. North America för att ytterligare förstärka divisionen Movement Systems.

2007
Ny varumärkes- och tillväxtstrategi; tre kärndivisioner – golv, lim och transportband – döps om till Flooring Systems, Bonding Systems och Movement Systems, och verkar under varumärket Forbo med integrerad affärsstrategi.

2004–2006
Strategiskt fokus på tre kärndivisioner bekräftas på nytt. Omstrukturering och åtgärder för att öka lönsamheten. Förvärv av en kinesisk limtillverkare specialiserad på smältlimmer och vattenbaserade limmer.

2000–2003
Lim växer till världsklass genom förvärv av Swift och verkar över hela världen från USA, Europa och Asien.

Transportbandsverksamheten expanderar i Storbritannien. Linoleum och vinyl går samman och bildar Forbo Flooring. Nu finns tre strategiska verksamheter: golv, lim och transportband.

2000–2001
En ny strategi med fokus på fyra divisioner utvecklas: linoleum, vinyl, transportband och lim. Mattverksamheten förvärvas av ledningen vid en s.k. management buyout. Ett antal mindre förvärv förstärker limverksamheten.

Rullar av golv i varuhus

Sent 1900-tal

1996–1998
Sker en avyttring av väggbeklädnader och laminat.

1994
Förvärvas Siegling, specialist inom process- och transportbandssystem.

1975–1994
Forbo utvecklas till en världsledande koncern som arbetar på fem kontinenter. Bland annat genom förvärv av golvverksamhet i Storbritannien men också genom diversifiering till väggbeklädnader så väl som laminat.

1973–1974
Limverksamheter knoppas av från linoleumföretaget och utvecklas istället självständigt. "Continentale Linoleum Union" döps om till "Forbo" för att bättre återspegla den bredare produktportföljen.

Forbo Kontakt

Tidigt 1900-tal

1950–1973
En diversifiering till relaterade produkter såsom textilmattor och plastgolv sker.

1928
Tre linoleumtillverkare från Sverige (Linoleum AB Forshaga), Schweiz och Tyskland bildar tillsammans "Continentale Linoleum Union".

1909
Tillverkningen flyttas till en nybyggd linoleumfabrik i Göteborg, nära Almedals station.

Forbo Forshaga factory

1800-talet

1896
"Linoleum AB Forshaga" grundas för tillverkning av linoleummattor. Företagets första fabrik inryms i ett nedlagt glasbruk i Forshaga, Värmland.

Forbo Flooring Unternehmensgeschichte