Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum

Skapat av människor

Marmoleum råmaterial

Mänsklig beröring

Eftersom vårt Marmoleum är skapat av naturliga råvaror är vi mycket beroende av människor som styr processen för att skörda och förbereda råvarorna för vidare transport och förberedelse så att våra hantverkare i fabriken kan tillverka slutprodukten.

Linolja, som kommer från linfrön, trämjöl som produktionsavfall från kontrollerade skogsbruksplantager, harts och jute erhålls från deras naturliga livsmiljö precis där de växer och förnyas. Männen och kvinnorna i plantagen får stöd från vårt kvalitetsförsäkringsteam för att se till att kvaliteten är säker och att processerna följs.

Marmoleum mänsklig beröring
SA 8000 logo

Socialt ansvar

SA8000-standarden är vårt åtagande för att uppnå en garanterad rättvis behandling av våra anställda.

Vårt program för leverantörskrav ställer krav på våra leverantörer som ett juridiskt bindande dokument. Vår strategi innebär också ett nära samarbete med enskilda leverantörer. Detta realiseras genom möten, besök på plats och leverantörsbedömningar som involverar revisioner utförda av våra köpare eller ansvariga chefer.

Dessa bedömningar säkerställer att våra leverantörer korrekt följer mänskliga och arbetsmässiga rättigheter, arbetsmiljökrav, miljöprestandamål och ansvarsfull affärspraxis i sin dagliga verksamhet.

Mer information om SA 8000-certifiering

Hantverksskicklighet

Hantverket bakom att tillverka Marmoleum har sitt ursprung i slutet av 1800-talet. Att göra linoleum var bokstavligt talat en handgjord och människodriven process. En process där blandning, mognande och kalandrering av råvarorna var ett yrkeshantverk som behärskades av få.

Forbo har varit en drivande kraft i att utveckla linoleumproduktionsprocessen till en fokuserad, automatiserad och energisnål drift. Vi är lika stolta över våra experter som de är stolta över att skapa varje bit av Marmoleum.

Ta reda på hur vi gör vårt Marmoleum

Hantverksskicklighet
Marmoleum tillverkat av människor

Marmoleum – Naturligt tillverkad

Marmoleum, Forbos varumärke för linoleum, är ett golv tillverkat av naturliga råvaror. Detta gör Marmoleum till ett hållbart golvval för alla inomhusmiljöer. Ta reda på mer om ingredienserna vi använder för att göra vårt Marmoleum.
Gå till råvaror