Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

JKE Nature (JKE Design A/S)

  • JKE close up

MATERIAL
Basmaterial: 22 mm MDF / plywood m.fl.
Kanter: Furniture linoleum m.fl.
Ytmaterial: Furniture linoleum
Tillverkningsprocess: Gjutning och pressning

NÅGOT ATT BÅDE SE OCH VIDRÖRA
”Det ser fantastiskt ut. Men är ännu mer fantastisk att ta på."

Sagt av den norska designern Halvor Bakke, som har varit skaparen bakom 2019-kollektionen JKE Nature från JKE Design A/S, en av de nordiska marknadsledarna inom köksmöbler.

Halvor Bakke: ”Linoleum är en liten revolution: repbeständig, ljudabsorberande OCH miljövänlig. Och sedan är den matta, sammetslika ytan slående vacker och passar fantastisk väl tillsammans med material som ek och aluminium. Det räcker inte att se linoleum. Det måste upplevas.”

DET NYA VÄLKÄNDA
Samarbetet med Halvor Bakke och hans danska kollega Heidi Reinholdt startades av JKE Design i syfte att värdera kända material med en god historia och placera dem i ett nytt sammanhang. Här låg Furniture linoleum högst upp på önskelistan – ett välkänt, naturligt material, hållbart, slitstarkt och lätt att underhålla.
”Dessutom finns Furniture linoleum tillgänglig i en mängd olika färger och har en härligt taktil känsla. Det är mjukt och inbjuder till beröring.”, säger marknadschef på JKE Design A/S, Helle Fylgraff.

TILLBAKA TILL NATUREN
JKE Design A/S konsulterade framtidsforskaren Mette Sillesen som rådgivare för projektet.

”I ett hektiskt liv vill vi kunna ha lugn och ro. Det är därför vi vill gå tillbaka till naturen, trädet och de naturliga och hållbara materialen. Vi är medvetna om stora klimatutmaningar och letar efter miljövänliga, naturliga material, kvalitet och gott hantverk. Allt detta passar in på beskrivningen av Furniture linoleum.”, säger Mette Sillesen.

JKE Design A/S
"Linoleum är enkelt att sköta så det förblir snyggt över tid. Det är hållbart, enkelt att rengöra och naturligt hygieniskt. Den matta ytan tål olja, fett och traditionella lösningsmedel. Fläckar från flottiga kockhänder syns inte. Materialets mjuka, taktila yta gör har även en positiv inverkan på akustiken i rummet."

Fotograf JKE Design A/S
Entreprenör Skabsfronter
Byggnadsentreprenör JKE Design A/S
Golvdesigner Halvor Bakke, Heidi Reinholdt

Dokument

  • Document