Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Golv som tål tuffa tag

Har du golvutrymmen med mycket trafik? Behöver du tänka på slitage, akustik och städbarhet? Inlägg #2 i vår serie om att skapa bättre inomhusmiljöer fokuserar vi på de en riktigt krävande miljö - Modo Hockeys omklädningsrum.

Modo Hockey

Flotex är uppbyggt för att klara tuffa samt trivsamma miljöer som hotell-, skid- och träningsanläggningar, golfshoppar och andra allmänna utrymmen.

Materialförvaltare är spindeln i nätet

För Modo Hockey i hockeyallsvenskan är det match nästan varannan dag. Man spenderar mycket tid i omklädningsrum. För att hjulet ska snurra finns det funktioner som får den dagliga driften att snurra. Utrustning ska tvättas, klubbor ska hanteras och skridskor ska slipas. Kuggen i hjulet är materialförvaltaren.

- Att vara materialförvaltare är ett otroligt fint jobb. Under en säsong är man ledig ett par dagar i månaden. Dagarna kan bli långa. Vid matchdag så är man på plats från 08.00 till 23. 30. Trots många timmar uppväger gemenskap och glädje allt, säger Thomas Wågström, materialförvaltare hos Modo Hockey.

Thomas Wågström, Modo

Trivsel bygger gruppen

Vill man skapa ett bra omklädningsrum är det viktigt den dagliga miljön är bra. När 30 till 40 personer vistas i samma utrymmen ska miljön vara tilltalande, välkomnande och ren - den dagliga driften måste flyta friktionsfritt.

- Att 24 spelare, tre tränare, fysio, massör, materialförvaltare, sportchef och att även emellanåt press besöker omklädningsrummet ställer krav på att det är lättstädat, säger Thomas Wågström.

Modo Flotex 1

Slitstarkt och lättstädat

I en elitidrottsförening som Modo Hockey är det tuffa tag som gäller under träning och match. Det betyder att material och utrymmen slits. Man vill hålla golven fräscha, rena och inbjudande. Golven dammsugs dagligen. Fläckar torkas bort med hjälp av rengöringsmedel.

- Att gå med skridskor är som att gå med knivar på fötterna. Golvet håller riktigt bra. Spelarna går omkring och vänder och vrider runt exempelvis skänken där vi förvarar tejp. Där kan det bli någon fläck, men då byter man den skivan, säger Thomas.

För ordning och reda så är det viktigt med rejäla sittplatser, stora skåp, bra skoställ och tvättmöjligheter. Mathias och hans kollegor tvättar sex till åtta stora tvättmaskiner om dagen – upp till 100 kg tvätt om dagen.

- Det är a och o att det är rent och fint runt sittplatser. För att kunna hålla rent och är det viktigt med bra golv, det ska vara hållbart och lättstädat, påpekar Thomas.


Modo Flotex 2

Borta bra men hemma bäst

Golvet har akustiska egenskaper och bidrar till en lugn och bekväm atmosfär..

- När man kommer till omklädningsrum på bortaplan så blir ljudet annorlunda. Hemma dämpar golvet ljud. Det är stor skillnad mot när det är plastmattor, säger Thomas.

Modo Coral Logo

Undvik halkskador

Man vill inte utsätta sig för onödiga skador. I den här typen av miljöer behövs golv med effektivt halkskydd, som minskar risken för olyckor och spelare kan vara friska och krya inför nästa match. Och nästa division.

Modo Grafik 1

Tre ingredienser
- som skapar ett bra omklädningsrum

Modo Flotex tre ingredienser