Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Golv som tål tuffa tag

SkiStars anläggning i Hundfjället erbjuder restauranger, loungebar, lekrum, shop samt relaxavdelning med bastu och gym. Att erbjuda en välvårdad och ren miljö för gästerna är en avgörande framgångsfaktor.

Flotex Skistar header

Säsong ut och säsong in skaver tusentals pjäxor på golven i SkiStars inomhusmiljöer. Ändå lyckas de skapa en fräsch, avslappnad och trevlig miljö.

Upplevelse ute och inne

När du besöker en SkiStar Lodge-anläggning är det inte enbart tak över huvudet du söker. Du vill ha en totalupplevelse. Både inne och ute. Du vill förmodligen bevara fjällupplevelsen även när du befinner dig inomhus. SkiStar strävar efter att skapa en fräsch, säker och avslappnad atmosfär som gör att gästen återvänder. Det textila hybridgolvet Flotex är en del av denna upplevelse.

- Vi började med golvet i skiduthyrningen och har fortsatt med det in på hotellet för att få med oss den där fjällkänslan in. Upplevelsen är otroligt viktig för oss och golvet ska vara en del av den, säger Stefan Anderson, destinationsutveckling, SkiStar AB.

Flotex Skistar 3

Söl, snö och slask

Väta från pjäxor och utrustning, mat- och ölspill i restauranger och i afterskin ställer givetvis krav på golvet. Ett golv som ska hålla i många skidsäsonger och välkomna tiotusentals förväntansfulla skidåkare från världens alla hörn. Golvet ska förutom funktionella egenskaper erbjuda en design som bidrar till helhetsupplevelsen.

- Fördelen med de mattor och golv vi har är att de är väldigt tåliga mot pjäxor, och framför allt mot väta. Man kan till och med slå ut öl på dem och sen bara suga upp med våtdammsugare, säger Stefan Anderson.

Flotex Skistar 2

Akustik och atmosfär

Utöver städbarhet finns det andra parametrar som är avgörande för den dagliga upplevelsen. Många som besöker SkiStars Lodge vill ha en avkopplande atmosfär. Då vill man njuta och slippa höga ljud av porslin och bestick som faller på golvet, pjäxor som bankar bort snön och kanske även en öronbedövande ”skönsång” från grannen som sjunger med till Ugglas ”Kung för en dag”. Golvet hos SkiStar har akustiska egenskaper och är en viktig del av den totala upplevelsen.

- Vi har gäster som uppmärksammat att vi har en väldigt fin och fräsch inomhusmiljö, och att vi håller den höga nivån, det uppskattas av gästerna. Vi har även fått frågor om vilket golv vi valt, berättar Lena Backlund, Hotellchef SkiStar Lodge.

Flotex Skistar 1

Nästa gång du är i svenska fjällen är det med stor sannolikhet att du stampar av snön på ett Forbogolv. Det är helt okej. Forbos Flotexgolv dämpar ljud samt tål både väta och slitage.

Lenas tre sköteseltips
för tuffa golvmiljöer

• Rätt material för verksamheten
• Ett gediget underhåll dagligen
• Använd rätt rengöringsmedel, helst vatten

Flotex Skistar 4

Stefan tipsar
inför val av golv i upplevelseindustrin:

• Välj hållbart golv
• Välj behagligt golv
• Skapa en upplevelse
• Välj kvalitet

Flotex Skistar 5