Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Forbo på Stockholm Furniture Fair

Den 4–8 februari 2020 närvarade Forbo på världens ledande mötesplats för skandinavisk design – Stockholm Furniture Fair.

Forbos monter A15:10

På möbelmässan i Stockholm presenterade vi resultaten av en rad inspirerande samarbeten med våra trogna kunder och framtida ambassadörer för Furniture linoleum. Tillsammans med flera av våra nära samarbetspartners tog vi fram en serie prototyper och materialprover för att visa vår gemensamma historia och knyta an den till nya spännande möjligheter för framtiden.

We love innovation

We love innovation

​Vi älskar att utforska och har bara precis börjat upptäcka de oändliga möjligheterna med vår Furniture linoleum, ett ytmaterial som känns varmt och mjukt att vidröra, med en vacker naturlig patina. Våra kunders kunskap i möbelproduktion i kombination med vår kunskap om linoleum kommer resultera i fantastiska, inspirerande framtida produkter.

We love nature

We love nature

Här visualiserar vi och lyfter linoleumets naturliga egenskaper som består av 97% naturliga råvaror. Huvudingredienserna är linolja som kommer från linfrön, trämjöl som är produktionsavfall från kontrollerade skogsbruk samt jute som är en gröda vars fibrer skapar materialet.

Vi visade även två inspirerande nya färgexperiment som har använts på olika moderna och tidlösa möbler. De färger som visas är ”Cookie Gold” (en linoleum utan adderade färgpigment) och ”Spanish Red” (en linoleum med naturliga mineralpigment hämtade direkt från stenbrottet).

We love our legacy

We love our legacy

​Vi hedrar designikoner från förr som är mer relevanta och levande än någonsin. Dessa verkliga innovatörer, som Aalto och Rietveld, erkände och omfamnade tidigt linoleum som ett modernistiskt material.

Moderna tolkningar av klassiska designer visas med moderna linoleumfärger. En presentation av färdiga produkter och prototyper som är resultatet av samarbeten med lojala kunder, nya möbeltillverkare och våra framtida ambassadörer.