Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

FAQ - Duurzaamheid en Forbo in het algemeen

Welkom op onze pagina met veelgestelde vragen over duurzaamheid. Hier behandelen we vragen over Forbo Flooring Systems en duurzaamheid in het algemeen. Als je niet vindt wat je zoekt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.


Wat doet Forbo Flooring om de duurzaamheidsdoelstellingen van de overheid te halen?

Forbo Flooring Systems voldoet consequent aan en houdt zich aan de lokale regelgeving. Lokale overheidsdoelstellingen in Europa zijn afgeleid van de Europese Green Deal, die overheden onder tijdsdruk aannemen en uitvoeren, de een sneller dan de ander. Voor andere regio's in de wereld, zoals Australiƫ en Noord-Amerika, is de nationale wetgeving het resultaat van de activiteit van de regering zelf of het resultaat van klimaatconferenties en de daar gemaakte afspraken, zoals de topconferenties van Parijs en Glasgow.

Waar kan ik informatie en voorbeelden vinden over jullie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat centraal in ons bedrijf. Onze SA8000-accreditatie verwijst naar de menselijke component in de hele toeleveringsketen, en MVO is opgenomen in verschillende onderdelen van ons jaarlijkse duurzaamheidsverslag.

Wat zijn de doelstellingen van Forbo Flooring op het gebied van CO2-uitstoot?

Forbo Flooring Systems wil de CO2-uitstoot (productie en product) tot nul reduceren in 2050. Om dat te bereiken streeft ons initiatief Sustainability 2025 naar een CO2-reductie van alle productiegerelateerde on-site CO2-emissies in 2025. We rekenen al onze activiteiten, zoals elektrificatie, efficiƫntie-investeringen, LCA-verbeteringen, enz. terug naar de hoeveelheden CO2 die verlaagd worden. Tussen 2004-2021 hebben we een vermindering van de CO2-uitstoot met 70% bereikt.

Zijn jullie en jullie producten het eens met de EU-taxonomie en de vier hoofdvoorwaarden waaraan een bedrijf moet voldoen om als ecologisch duurzaam te worden beschouwd?

De EU-taxonomie is een woordenboekachtig instrument voor de activiteiten en bedrijfspraktijken die de EU als duurzaam beschouwt om haar doelstellingen te bereiken, namelijk een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen met 55% tegen 2030 en een nuluitstoot tegen 2050. Wij hebben onze duurzaamheidsstrategie niet precies op deze doelstellingen afgestemd, maar als je naar onze strategie en het programma Duurzaamheid 2025 kijkt, vind je alle onderdelen die in de EU-taxonomie zijn vastgelegd.

Uiteraard ondersteunen wij wel de vier overkoepelende voorwaarden. Je kan hierover meer lezen in ons jaarlijkse duurzaamheidsverslag.