Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Forbo Flooring nieuws pagina

Via onze nieuwspagina vindt u de persberichten en publicaties van Forbo Flooring.


Augustus 2023 | Marmoleum bereikt klimaatpositieve status

Marmoleum bereikt klimaatpositieve status

In het licht van de escalerende wereldwijde klimaatcrisis zijn bestekschrijvers, aannemers en eindgebruikers in toenemende mate op zoek naar oplossingen die een positieve bijdrage leveren aan een duurzaam ontwerp en een lagere CO2-uitstoot. Forbo Flooring Systems begrijpt deze uitdagingen en kondigt met trots een baanbrekende mijlpaal aan voor haar marktleidende Marmoleum collectie: Het heeft met succes de officiële klimaatpositieve status van cradle tot gate bereikt, zonder compensatie.

Climate positive

April 2023 | Design en duurzaamheid: Forbo lanceert nieuwe vinyltegelcollectie Allura

Design en duurzaamheid: Forbo lanceert nieuwe vinyltegelcollectie Allura

Vloerenspecialist Forbo Flooring Systems lanceert vandaag hun nieuwe Allura-collectie met luxe vinyltegels (LVT). De collectie is zorgvuldig ontworpen met een focus op flexibel leggen en duurzaamheid. Met de nieuwe ontwerpen speelt Forbo bovendien in op huidige designtrends en ontwikkelingen. De collectie is voor zowel projecten als consumenten beschikbaar.

Designtrends en innovaties
Voor de nieuwe collectie is uit verschillende bronnen inspiratie gehaald. Het Nederlandse designteam van Forbo analyseert hiervoor opvallende internationale trends op het gebied van kleuren, materialen en gebruiksbehoeften. Dit maakt het assortiment divers, onderscheidend en toepasbaar voor alle segmenten. De nieuwe vinyltegels zijn bovendien met andere collecties te combineren, zoals Tessera en Flotex textiele vloerbedekkingen.

Allura LVT collectie

Het designteam van Forbo vertelt: “We streven ernaar om voortdurend te innoveren en ons productassortiment te differentiëren door middel van design en functie. Dit heeft geleid tot een collectie met meer gewaagde items en opvallende designs voor onderscheidende interieurontwerpen. Er is een oneindige creativiteit in vloerontwerpen mogelijk.”

De collectie bevat bovendien de volgende vernieuwingen:

• Nieuwe plankformaten specifiek voor deze collectie
• Unieke trapeziumvorm zorgt voor creativiteit in vloerdesigns
• Bijzondere designs dankzij gebruik van de nieuwste printtechnologieën
• Satin embossing voor een mattere en natuurlijke uitstraling
• Nieuwe kleuren gebaseerd op actuele trends

De collectie biedt meerdere installatiemethodes: verlijmd, tackified en losleg. Dit maakt het mogelijk om overal één type ontwerp te installeren, onafhankelijk van de toestand van de ondervloer of de beschikbare renovatietijd.

Allura _63666_63749_60084

Duurzaamheid
Forbo werkt voortdurend aan oplossingen voor de toekomst, om samen met de industrie uiteindelijk alle producten zo circulair mogelijk te maken. Met het productontwerp van deze collectie is hier dan ook rekening gehouden met recycling op lange termijn. Forbo werkt al jaren met een recyclingprogramma waarbij overgebleven snijmateriaal van installaties retour wordt genomen. In de fabriek in Coevorden worden deze restproducten weer verwerkt in nieuwe vloeren. Deze mogelijkheid bestaat nu ook voor end-of-life vinyl vloeren.

De nieuwe Allura collectie bevat verder een groot aandeel ‘loslegoplossingen’: lijmvrije vloerbedekkingen die snel en eenvoudig te installeren zijn én tegelijkertijd herbruikbaar en/of recyclebaar zijn. Alle producten worden tenslotte vervaardigd met 100% groene energie en de productemissies liggen onder het industriegemiddelde.

Allura LVT

Bekijk de collectie

2021 | Nieuwe Sarlon | Modul'up collectie: verkrijgbaar in de 4 constructietypes: akoestisch, compact, verlijmd of losleg

Forbo Flooring Systems lanceert een nieuwe collectie akoestisch vinyl voor intensief gebruik, verkrijgbaar voor zowel verlijmde als loslegtoepassingen.

Sarlon 15dB, Sarlon 19dB, Modul’up 19dB en Modul’up compact
Deze zeer ruime collectie omvat meer dan 90 kleuren, waaronder nieuwe designs en tinten. Wat maakt de collectie zo uniek? Wel, alle kleuren zijn verkrijgbaar in de 4 constructietypes: akoestisch, compact, verlijmd of losleg, dat betekent dus meer dan 360 mogelijkheden.

Sarlon trafic modul'up

Diversity, better together.
Voor dit enorme assortiment is dit motto vanzelfsprekend. Het unieke zit hem niet alleen in het feit dat het in vier constructies verkrijgbaar is, maar ook omdat de designs op elkaar inspelen. In 'kubik' zijn bijvoorbeeld elementen van andere patronen, zoals 'doodle', verwerkt. Bovendien zijn de kleuren mooi op elkaar afgestemd, zodat elke combinatie perfect past.

De producten zelf hebben hun nut al veelvuldig bewezen. Sarlon 15dB staat bijvoorbeeld bekend als de beste oplossing voor wie een akoestische, zwaar belastbare vloerbekleding nodig heeft. De lage rest indrukken maakt dat de vloer perfect geschikt is voor zware belastigen. De geluiddemping van 15 dB zorgt dan weer voor extra comfort. Hetzelfde geldt voor de 19dB-versie: deze is meer gericht op geluiddemping, maar de gevoeligheid voor restindrukken is minimaal voor een product met deze akoestische eigenschappen.

Modul’up tilt loslegvloeren naar een ongezien niveau.
Het unieke concept van een lijmvrije vloer was al een optie in de collectie van Forbo Flooring Systems, maar door het enorme succes is dit product uitgegroeid tot een volwaardige categorie. Het aantal designs in deze collectie is sterk gegroeid en dankzij de akoestische en compacte constructietypes is er een oplossing voor elk gebouwtype. Modul’up is verkrijgbaar in twee versies: 19dB en compact. Loslegvloeren passen helemaal bij de duurzaamheidsdoelstellingen, want dit circulaire product kan worden weggenomen en vervangen of gerecycleerd na gebruik. En als het nieuwe vloerelement van hetzelfde type is (bijv. loslegvloer na loslegvloer), vervangt u de vloer nóg sneller. Dit kan zelfs zonder stilstandtijd: winkels kunnen gewoon open blijven terwijl de vloer wordt geplaatst en u kunt er meteen over lopen.

Xtrem PUR-lak
Voor deze producten is een nieuwe lak ontwikkeld met zeer doeltreffende oppervlaktebescherming, gebaseerd op dubbele uithardingstechnologie (laser + uv). Deze lak biedt de ultieme bescherming tegen vlekken, krassen en slijtage en werkt de vloer af met een prachtige matte look. De vloer blijft er nog vele jaren lang schitterend uitzien, zelfs in drukke of veeleisende ruimtes.

Juli 2020 | Flooring Systems rapporteert voor het 8ste jaar op rij betere ecologische prestaties

Forbo Flooring publiceert duurzaamheidsrapport 2019

In het achtste jaarlijkse duurzaamheidsrapport van Forbo Flooring Systems ligt de nadruk onder meer op het gebruik van biogas, de vermindering van de CO2-uitstoot en het creëren van oplossingen voor de kringloopeconomie. Dit rapport is opgesteld in overeenstemming met de richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI).

Forbo Flooring Systems zet voor alle productgroepen betere milieuprestaties neer. In het textielportfolio wordt meer gebruikgemaakt van gerecyclede materialen, het vinylassortiment bevat meer ftalaatvrije producten, en de cradle-to-gate-items van de linoleumcollectie zijn door een uniek concept klimaatneutraal zonder CO2-compensatie toe te passen. Bovendien legt Flooring Systems volop de bouwstenen voor de herbruikbaarheid van zijn producten.

Van groene principes voor productdesign en maatschappelijk verantwoord inkopen tot efficiënte productieprocessen en milieubewuste verkooporganisaties – Jean-Michel Wins, Executive Vice President van Flooring Systems, legt uit hoe een uniek concept en aparte inzichten het bedrijf helpen om zijn doelen te bepalen.

Forbo Flooring Systems Sustainability Report 2019

Juni 2020 | Forbo Flooring Systems introduceert Sphera SD | EC, een innoverende collectie homogene vinylvloeren die beschermt tegen elektrostatische ontlading

Forbo Sphera SD | EC, ESD-vinyl van de hoogste kwaliteit

Forbo Flooring Systems introduceert Sphera SD | EC, homogene, geleidende vinylvloeren die verkrijgbaar zijn als banenmateriaal. De collectie is speciaal ontworpen om bescherming te bieden tegen elektrostatische ontlading en deeltjesuitstoot in zelfs de meest gevoelige gecontroleerde omgevingen. Ze is een innoverende aanvulling op de productcategorie homogene geleidende vinylvloeren. Het moderne design, de nieuwste pvc-samenstelling en de beproefde prestaties onder alle omgevingsomstandigheden maken van Sphera SD | EC een echt innovatieve collectie zonder gelijke op de markt. Design, technologie en prestaties komen samen in deze kwaliteitsvolle vloeroplossing met een stijlvolle look.

Sphera SD 550000 550049

Op de greenfield-productiesite van Forbo in Nederland hanteren we een geavanceerd, duurzaam en gecontroleerd productieproces. Daardoor konden we er een ongeëvenaarde, permanent geleidende vloeroplossing ontwikkelen die zelfs werkt wanneer de luchtvochtigheid extreem laag is. Dankzij de lage uitstoot- en ontgassingswaarden is Sphera SD | EC de ideale oplossing om de zuiverheid van de lucht en oppervlakken onder controle te houden. Sphera SD is goedgekeurd voor cleanrooms tot klasse 6 en Sphera EC voor cleanrooms tot klasse 5. Beide producten zijn getest door het onafhankelijke Fraunhofer-instituut.

De geleidende onderlaag van Sphera SD en Sphera EC maakt geleidende lijm onder de volledige vinylstrook overbodig. Zo vermindert deze laag de installatiekosten en het risico op fouten tijdens het plaatsen. De geleidende lak op de bovenlaag is de finishing touch van deze collectie. Deze lak beschermt de vloer tegen vlekken en krassen en staat garant voor een verzadigde, kwaliteitsvolle uitstraling.

Download hier het persbericht

Mrt 2020 | Forbo lanceert unieke realtime vloerplanner

Forbo Flooring Systems lanceert een unieke service waarbij klanten alle vloerkleuren en -types in hun eigen interieur kunnen bekijken. Deze service gebruikt erg geavanceerde AI-software (artificiële intelligentie) en is helemaal gratis.

De technologie wordt steeds sneller en beter, en dat geldt dus ook voor de vloerplanner van Forbo Flooring Systems. Voortaan ontdekken klanten van de vloerenfabrikant namelijk in een paar klikken hoe een bepaalde vloer er zou uitzien in hun interieur. Daarvoor hoeven ze alleen eerst een foto te uploaden. Van om het even welke ruimte die aan een renovatie toe is kan een foto worden geüpload in de vloerplanner. Bovendien kunnen klanten werkelijk elke vloer van Forbo in die kamer plaatsen en zo spelenderwijs alle mogelijkheden ontdekken.

Forbo FloorVisualizer Tessera Chroma & Novilon Scandinavia

De echte vernieuwing is dat de afbeelding niet meer moet worden bewerkt: de software herkent vanzelf waar de vloer moet komen en plaatst de keuze van de klant (in banen, tegels of planken) automatisch in de foto. Meerdere opties zijn mogelijk, zoals een visgraatpatroon of tegels in blokverband.

Eigen foto's uploaden kost niets extra en klanten mogen zoveel afbeeldingen gebruiken als ze maar willen. Ze kunnen dus al hun kamers fotograferen en opslaan.

Bovendien is het mogelijk om favorieten op te slaan, die elk hun eigen code krijgen. Met die code kan de klant telkens wanneer hij dat wil teruggaan naar zijn vloerontwerpen.

De vernieuwde vloerplanner van Forbo Flooring Systems is uniek in zijn soort en een ideaal hulpmiddel voor architecten, planners en eindgebruikers.
Ontdek onze unieke Vloerplanner

Feb 2020 | Nieuwe Allura collectie 'made with passion' ... klaar voor het nieuwe decennium

Begin 2020 lanceert Forbo Flooring Systems vijf nieuwe LVT-collecties in de Allura-familie, die samen een brede waaier aan dessins en kant-en-klare technische oplossingen voor alle belangrijke sectoren bieden. De collecties onderscheiden zich door de uitmuntende kwaliteit en uitstraling, de handige loslegtoepassingen en het grote gebruiksgemak.

Forbo brengt zijn modulaire vloeren van luxevinyltegels (LVT) op de markt onder de merknaam Allura. De nieuwe collecties voor 2020 zijn erg uitgebreid en eenvoudig te plaatsen, met een innovatief tintje. Forbo lanceert deze maand niet minder dan vijf reeksen: Allura Core (een te verlijmen versie met een toplaag van 0,70 of 0,55 mm), Allura Flex loslegtegels (toplaag van 1,0 of 0,55 mm), Allura Click Pro (een klikpaneel voor commerciële toepassingen met een toplaag van 0,55 mm), Allura Puzzle (een grote tegel met gekartelde randen en een toplaag van 0,70 mm; ideaal voor snelle renovaties en industriële toepassingen), Allura Ease (echte loslegtegels met een toplaag van 0,70 mm die zonder fixeermiddel kunnen worden geplaatst) en Enduro, een reeks voor residentiële projecten die verkrijgbaar is in een te verlijmen en een klikversie (beide met een toplaag van 0,30 mm).

Allura 2020

Deze nieuwe reeksen van Forbo staan voor modulaire en eenvoudig te installeren oplossingen voor tal van marktsegmenten, van lichte commerciële toepassingen tot oplossingen voor de retailsector, de horeca, kantoren, het onderwijs, de gezondheids- en ouderenzorg en industriële ruimten.

Allura heeft zijn succes vooral te danken aan de dessins die Forbo zelf ontwerpt, de topkwaliteit en ongeëvenaarde vormvastheid van het materiaal en het installatiegemak. Als kers op de taart is er de innovatieve rand waarmee de nieuwe loslegreeksen Allura Ease en Allura Puzzle zijn uitgerust. Allura is gemaakt voor professionele vloerleggers door professionele experts in commerciële vloeren. Achter elke Allura-reeks schuilt passie en kennis van zaken, en elke nieuwe collectie betekent weer een stap vooruit op het vlak van LVT-vloeren. Allura helpt de stilstandtijd te beperken, maakt het mogelijk om vloeren te hergebruiken en verkleint de ecologische voetafdruk van een LVT-vloer. Stuk voor stuk belangrijke troeven.

De Allura-collecties zijn online te bewonderen en in vier collectieboeken. Daarin licht Forbo de uiteenlopende eigenschappen en installatiemogelijkheden van elke reeks toe. Forbo ontwerpt alle dessins zelf en produceert de vloeren met een unieke techniek. Dankzij drukrollen met een omtrek van 1,5 m wordt het patroon namelijk nergens herhaald op de vloer. Daarnaast zijn innovatieve visgraatmotieven, lange en smalle planken en tal van reliëfstructuren mogelijk. Sommige dessins van Forbo zijn beschermd als merk en enkele ontwerptechnieken van de vloerspecialist vielen al in de prijzen.

Forbo heeft de Allura-vloeren ontwikkeld volgens zijn filosofie van 'Easyvation'. Daardoor zijn ze heel snel en eenvoudig te plaatsen en weg te halen, en mag er meteen over worden gelopen. Alle Allura-producten worden vervaardigd in het Nederlandse Coevorden, met de allerbeste LVT-vloeren en met name de meest vormvaste planken en tegels als resultaat. Zo doen de vloeren jaren aan een stuk waarvoor ze bedoeld zijn, zonder enig probleem. Allura, uniek in de wereld van modulaire vloeren.

De collecties zijn te bewonderen op Euroshop (Düsseldorf, 16-20 februari 2020).

okt 2019 - Ontwerp je eigen vloer met Forbo’s nieuwe Eternal collectie

DE ZORGELOZE OPLOSSING voor alle ruimten waar mensen werken, leven, ontspannen, genezen, leren en spelen

Forbo Flooring introduceert deze maand haar nieuwe Eternal vinylcollectie. De collectie voorziet in oplossingen voor alle ruimten waar mensen werken, leven, ontspannen, genezen, leren en spelen. Doordat Eternal naadloos aansluit bij de specifieke functie van een ruimte, kunnen gebruikers zich er vrij en zorgeloos bewegen. De beschikbare kleuren en designs zijn zo gevarieerd, dat in iedere ruimte de gewenste sfeer kan worden gecreëerd. Thuis, op reis, op het werk, op school of tijdens het sporten, op ieder moment van de dag. Met het vertrouwde comfort van een Eternal-vloer staat niets de klant in de weg om te doen waar hij of zij zich fijn bij voelt.

Eternal Colour 45132

De nieuwe Eternal collectie biedt onder andere een volledig nieuwe en stralende Colour-lijn en verrassend vernieuwende hout-, beton-, marmer- en terrazzodessin. Bovendien kunnen klanten zelf hun eigen vloer ontwerpen met Eternal Digital Print. Daarmee levert Forbo een - in de markt - ongekende, superscherpe en levendige printkwaliteit. Daarnaast heeft Forbo’s eigen Design Studio vier basisdesigns gemaakt die de klant zelf kan personifiëren met kleur- of dessinkeuzes.

De speelse ontwerpen Colourful Planks, Terrazzo, Paint en Rainbow kunnen naar wens worden aangepast en voegen gegarandeerd kleur toe aan elke ruimte. De kleuren zijn speciaal ontwikkeld om te combineren met de overige kleurstellingen in de Eternal collectie. Degenen die liever hun eigen vloer ontwerpen, kunnen nu al vanaf 12 vierkante meter bij Forbo terecht. Forbo’s nieuwe digitale printer, die werkt met UV-inkt en LED, levert - zoals gezegd - topkwaliteit.

Eternal is een vloer waarop de klant kan vertrouwen. De vloer gaat gemakkelijk een leven lang mee (onder andere door de PUR Pearl-toplaag die de vloer beschermt tegen slijtage en krassen) en is eenvoudig schoon te maken en onderhouden. Bovendien spreekt Eternal Forbo’s eigen kleurentaal en daarmee is de collectie makkelijk te combineren met Step anti-slip, vinyl en andere Forbo collecties.

Tot slot wordt Forbo’s Eternal steeds duurzamer. Zo is de rug voor 60 procent gemaakt van hergebruikt materiaal uit Forbo’s eigen productieproces. Daarnaast wordt de vloer geproduceerd met hernieuwbare energie, wordt al het productieafval door Forbo hergebruikt, is Eternal 100 procent ftalaat-vrij en heeft de vloer een heel laag emissieniveau.

sep 2019 - Nieuwe vtwonen collectie Forbo Flooring helemaal ‘on trend’

Novilon vtwonen: aardse en stoere uitstraling

Forbo Flooring en vtwonen introduceren deze maand de allereerste Belgische Novilon vtwonen collectie. De eigentijdse collectie, die volledig aansluit bij de interieurtrends van nu, biedt onder andere superstoere betonvloeren, een onderscheidende Hongaarse punt, het nieuwe Terrazzo en een fris grafisch dessin genaamd Dot.

Wel de uitstraling van hout, maar niet het onderhoud. Of juist de look van beton, maar dan comfortabel met een warme uitstraling. Dan kunt u in de nieuwe Novilon vtwonen collectie kiezen uit maar liefst 16 vloeren. Het kamerbrede vinyl (in twee en vier meter breed) telt twee verschillende betondessins in tien kleuren. Zes neutrale, ‘strakke’ betonvloeren en vier interessante tinten met de embossing van een stoere betoncementvloer. Daarnaast kent de collectie een Hongaarse punt ‘houtlook’ in drie rustige kleurstellingen en helemaal ‘on trend’. Terug van weggeweest, is het granietachtige Terrazzo in twee tinten die makkelijk te combineren zijn met alle betonlooks. Dot tenslotte, een bijzondere grafische print die hele mooie effecten geeft, is ook nieuw.

Novilon vtwonen Dot

Juni 2019 - Duurzaamheidsaward voor Forbo (ENG)

Forbo Flooring Systems wins 'Duurzaan' sustainability award, as most sustainable enterprize in the 'large company' category.

CO2 neutral Marmoleum is an eye opener for building and construction segment as well as for interior finishes segment.

The ‘Duurzaan award’ concerns businesses that make a difference in the products that are manufactured and the way this is being done in the Zaanstreek, the industrial geography just north of Amsterdam, the Netherlands. Sustainable manufacturing in the Netherlands is an important issue, one that increasingly is being identified as an important parameter for sustainable stewardship.
Forbo was awarded the prize with which they can call themselves ‘most sustainable company’ because of the virtues of Marmoleum, both as a product and the developments in circular linoleum solutions as well as in the way it is being produced and the example Forbo sets for surrounding industry to involve all employees in sustainable working.

Marmoleum is a CO2 neutral floor covering. This is because the raw materials used for making Marmoleum are coming directly from natural and sustainable cultivated crops. The trees, plants and annual scrubs during their life time take up large amounts of CO2 their natural growth process called photosynthesis. In fact so much CO2 is consumed that when the Assendelft plant processes the raw materials - and thereby emits CO2 - the net result is a CO2 neutral product. In fact when looking at the detail presented in the product’s Environmental product Declaration (EPD) there even is a small ‘minus’ of CO2 that is extracted from the environment.

Forbo Flooring BV in Assendelft produces its Marmoleum using 100% green electricity as well as internal re-use and recycling programs. For installation cut offs, a ‘back to the floor’ program is in place, which returns residual linoleum to an ingredient for new Marmoleum. The production location also features a large warehouse in which all of Forbo products are collected before shipment, avoiding unnecessary transport movements as multiple product are combined in one shipment. The warehouse is built to be self-supporting in its energy use, coming from solar energy, and has been awarded the LEED-gold standard for sustainable construction.

duurzaan award

Juni 2019 - Spelen met kleur met nieuwe Flotex Colour

Forbo introduceert modulaire collectie met 4 dessins en maar liefst 90 kleuren

Forbo Flooring introduceert deze maand haar nieuwe Flotex Colour collectie met spraakmakende trendkleuren. De vier dessins en maar liefst 90 kleuren in banen, tegel- en plankformaat geven klanten de mogelijkheid hun eigen ontwerp te maken en zo hun signatuur aan een ruimte te geven. De nieuwe collectie is ontwikkeld vanuit Forbo’s eigen kleur- en designtaal en mixt en matcht dus gemakkelijk met de andere collecties, zoals Marmoleum of Allura.

Met het zicht op rust en communicatie heeft Forbo ook speciaal een Flotex Acoustic Plus tegel ontwikkeld, binnen de Flotex Colour collectie. Deze zorgt dat het contact- en omgevingsgeluid gedempt wordt. Hierdoor kunnen werknemers, gasten en klanten zelfs in ruimtes met veel verkeer en mensen gemakkelijk met elkaar praten of zich concentreren op hun werk. Daarnaast introduceert Forbo een tegel met embossing, als onderdeel van de nieuwe collectie. Deze tegel met reliëf kan gebruikt worden om high-lights te geven aan het ontwerp.

Ook Forbo’s Flotex collecties worden steeds duurzamer. Zo bestaat de polyester drager van zowel de Flotex Colour banen als de Flotex Acoustic Plus tegel voor 20 procent uit gerecyclede drinkflessen. De reguliere Flotex Colour tegels bevatten zelfs 50 procent post-consumer afval. De Flotex vloeren stoten bovendien geen enkele emissie uit.

Flotex is een hightech textiele vloerbedekking die het comfort biedt van een tapijtvloer met de voordelen van een harde vloer. De unieke constructie van de vloer neemt allergenen en fijnstof uit de lucht op en laat die daarna weer makkelijk vrij bij de schoonmaak. Zo verwijdert het stofzuigen van een Flotex vloer het dubbele aantal allergenen in vergelijking met conventionele tapijtvloeren. Dit is een van de redenen waarom Flotex de enige textiele vloerbedekking is die bekroond is met de prestigieuze Britse Allergy UK Seal of Approval. Flotex vloeren zijn daarnaast eenvoudig nat te reinigen en gaan heel lang mee.

Flotex Colour (2019) - Metro petrol, citrus, nimbus

Jan 2019 - Terra & Splash geven kleur aan de nieuwe Marmoleum Marbled collectie

Superduurzame en fraaie collectie met dertig nieuwe kleuren en twee nieuwe dessins

Forbo Flooring introduceert deze maand haar nieuwe Marmoleum Marbled collectie die mooi is voor binnen, maar ook goed voor buiten. Planet friendly en design hand-in-hand. Zo biedt Marmoleum Marbled maar liefst dertig nieuwe fraaie kleuren en twee nieuwe dessins, genaamd Terra en Splash. Marmoleum draagt daarnaast bij aan een gezond binnenklimaat want het materiaal is 100% natuurlijk en bevat bijvoorbeeld geen weekmakers. Bovendien wordt de nieuwe collectie CO2-neutraal geproduceerd waardoor hij goed is voor het milieu, niet bijdraagt aan klimaatverandering en dus onze aarde beschermt voor komende generaties.

Marmoleum CO2

Okt 2018 - Marmoleum werd bekroond met de prijs ‘Green product of the Year’

Marmoleum erkend als uitzonderlijk ecologisch product voor gezonde gebouwen

Tijdens het Green Building Awards Gala op 4 oktober 2018, georganiseerd door de PLGBC (de Poolse vereniging voor ecologisch bouwen), ontving Forbo voor zijn Marmoleum-portfolio de prijs voor ‘Green product of the Year 2018’. De award bekroont moderne oplossingen voor ecologisch verantwoord bouwen.

Uit het rapport van de jury: “De jury heeft besloten om Marmoleum, een natuurlijke en ecologische vloerbekleding van Forbo Flooring, te bekronen. Dit product bestaat tot 97 % uit natuurlijke grondstoffen, waarvan 70 % hernieuwbaar zijn en bijna de helft gerecycleerd.

Lijnzaadolie van vlas, vezels van jutestelen, hars van dennen en vele andere natuurlijke grondstoffen maken van dit product niet enkel esthetisch een voltreffer, maar ook en vooral uniek op het vlak van ecologie.”

De uitreiking van deze prestigieuze prijs, waar vele fabrikanten naar meedingen, zet het belang van ecologische producten in de schijnwerpers. Bovendien stimuleert de PLGBC via die weg de samenwerking tussen de spelers in de bouwsector. Forbo Flooring Systems is trots dat het een bijdrage levert aan gezonde, ecologische oplossingen in de bouwsector.

Sep 2018 - Tessera Cloudscape Expressief. Rustgevend. Doordacht.

Sep 2018 - Tessera Cloudscape Expressief. Rustgevend. Doordacht.

Nu steeds meer bedrijven almaar vaker inzetten op gezondheid en welzijn, schiet Forbo Flooring Systems hen te hulp met een nieuwe tapijttegel. Een mooie oplossing die een meer rustgevende en doordachte werkomgeving helpt te creëren. De zachte, sfeervolle patronen van Tessera Cloudscape doen aan steeds veranderende wolkenvelden denken. Deze tapijttegel maakt elke werkplek nog comfortabeler en laat de eindgebruikers dromen van een kalmerende, veilige haven in de natuur.

De zachte textuur van Tessera Cloudscape zie én voel je, met dank aan het slimme gebruik van lussen in verschillende hoogtes. Daardoor ziet de vloer er niet alleen mooi en rustgevend uit, hij voelt ook aangenaam aan. In de collectie vind je zestien kleuren die geïnspireerd zijn op de natuur. Ideaal om lichte, frisse en luchtige ruimtes te creëren waar alles draait om mindfulness, comfort en een terugkeer naar de natuur.

Cloudscape 3401 3402

Bekijk de collectie

Apr 2018 - Forbo introduceert follow-up collectie Marmoleum Modular

Nieuwe steenmotieven, meer grijs en betonnen, meer effen en meer heldere kleuren

Forbo Flooring introduceert deze maand haar follow-up collectie Marmoleum Modular met daarin onder andere veel nieuwe beton- en steendessins in grote vierkante en rechthoekige tegels genaamd Slate. Daarnaast bevat Marmoleum Modular 2.0 meer grijzen, meer effen dessins en heel veel heldere kleuren. Wat blijft, is de uitnodiging om zelf je eigen vloer te creëren met het enorme aanbod aan tegelformaten, dessins en kleuren; de bewezen betrouwbaarheid, het onderhoudsgemak, de lange levensduur en de extreme duurzaamheid.

Naast Slate bestaat Marmoleum Modular uit vier deelcollecties waaronder Lines. Lines zorgt voor een modern lineair effect met een link naar de natuur in een reeks van warmere en koelere kleuren. Daaronder ook een vijftal items met hout-embossing, genaamd Textura.

Shade is een eigentijdse klassieker die tot leven komt wanneer verschillende kleuren, die dicht bij elkaar liggen, binnen een vloerontwerp gecombineerd worden.

Shade refereert met zijn vele grijzen sterk aan beton, maar is - in tegenstelling tot een gietvloer bijvoorbeeld - wel veerkrachtig en prettig zacht om op te lopen.

Ook Marble is natuurlijk een echte klassieker. De populariteit van marmer is tijdloos. De vloer heeft niet alleen een rijke uitstraling, maar is ook is erg praktisch doordat vuil minder snel zichtbaar wordt. Het nieuwe Marble bevat - conform de laatste trends - meer uni-ogende accentkleuren.

Colour, tenslotte, zorgt met haar ongekende pallet aan fraaie heldere kleuren voor hele levendige en fantasierijke ontwerpen.

Ontdek meer over de nieuwe Marmoleum Modular collectie