Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Forbo Flooring nieuws pagina

Via onze nieuwspagina vindt u de persberichten en publicaties van Forbo Flooring.


Sep 2017 - Forbo introduceert nieuwe homogeen vinyl collectie Sphera Evolution

Verrassende vinylvloer geeft rijk en luxueus beeld

Forbo Flooring introduceert deze maand een gloednieuwe homogeen vinyl collectie genaamd Sphera Evolution. De vloer is zeer fraai en bijna niet als traditioneel homogeen vinyl te herkennen. Dit is te danken aan het Forbo designteam dat profiteerde van de ongekende mogelijkheden die de nieuwe hypermoderne Sphera-fabriek in Coevorden haar bood. Neem de vloeren waarin glitter-, goud- of parelmoerdeeltjes zijn verwerkt. Het resultaat is een vloer met ongekende diepte-effecten die door zijn subtiele details een rijk en luxueus beeld geeft dat refereert aan granito, steen of marmer.

Sphera Evolution is net als veel andere Forbo collecties gemaakt om te mixen en matchen. De collectie telt 12 felle uni-kleuren die allemaal een rustige tegenhanger hebben in een donkere en lichte tint (die op hun beurt een detail in zich dragen van de felle uni-kleur). Zo kunnen rustige en opvallende vloeren perfect met elkaar gecombineerd worden binnen één project, bijvoorbeeld om gebieden te accentueren of een route aan te geven. Sphera Evolution mixt en matcht bovendien gemakkelijk met de andere vloerencollecties van Forbo zoals Marmoleum, Allura, Flotex en Coral omdat ze allemaal Forbo’s eigen kleurentaal spreken.

Sphera Evolution is mede door die combinatiemogelijkheden en de sprankelende, frisse uitstraling uitermate geschikt voor segmenten zoals de retail en de hospitality & leisure, maar ook elders waar een bijzondere vloer gewenst is. Overigens is Sphera Evolution net als alle andere homogeen vinyl vloeren ijzersterk en slijtvast en heeft het een zeer lage indrukgevoeligheid (zware dingen zoals een kast laten dus geen deuk achter in de vloer, red.).

Met de introductie van Sphera Evolution is de Sphera collectie compleet. Eerder dit jaar bracht Forbo Sphera Element en Sphera Energetic op de markt. De eerste collectie kenmerkt zich door de herkenbare look van homogeen vinyl in een enorm breed palet aan neutrale en felle kleuren. Sphera Energetic is een bijna uni-vloer die eigentijds is met twee fraaie visuals. Voor meer informatie, klik hier

Sphera Evolution 50435-50402-50434

Aug 2017 - Tessera bekroond met het Cradle 2 Cradle certificaat

Tessera Layout/Outline collectie: een duurzaam alternatief

De Forbo Tessera tapijttegelcollectie bestaat uit zo'n 20 individuele assortimenten met de meest duurzame alternatieven op het vlak van textielvloeren. Ze bevatten allemaal gemiddeld 58 % gerecycleerd materiaal. Naast de internationale erkenning en 'groene' ratings zoals BREEAM, SKA, GUT en LEED kan Tessera nu ook pronken met de Cradle to Cradle certificatie voor de nieuwe Tessera Layout/Outline collectie.

Voor het Cradle to Cradle certificaat worden vijf individuele criteria in acht genomen: gezonde materialen, hergebruik van materialen, beheer van hernieuwbare energie en koolstof, zorgvuldig waterbeheer en sociale eerlijkheid.

In overeenstemming met het Creating Better Environments beleid van Forbo worden de Tessera tapijttegels ontwikkeld volgens de Life Cycle Assessments (LCA). Deze holistische kijk op de milieu-impact van een product vormt de basis van waarop de milieuvriendelijke prestaties geanalyseerd en verbeterd wordt. Ten behoeve van maximale transparantie worden er eveneens Environmental Product Declarations (EPD) gepubliceerd. De producten worden gelabeld om de erkenning van dit consistente LCA-milieubeleid te verzekeren.

Tessera wordt met 100 % groene elektriciteit geproduceerd. Naast gerecycleerd garen afkomstig uit visnetten en petflessen gebruikt Forbo Flooring Systems ook gerecycleerd materiaal ter ondersteuning van de tapijttegels en een gemodificeerd bitumen dat eigenlijk slechts een kleine hoeveelheid bitumen bevat. De Forbo Tessera fabriek kreeg het SA8000-certificaat toegekend.

Tessera tapijttegels zijn de ideale oplossing voor kantoren, vrijetijdscentra, horeca- en handelspanden. De verschillende Tessera designs passen perfect bij de ultrastevige producten van Forbo Flooring Systems en kunnen dus met elkaar gecombineerd worden voor individuele projecten en ruimtes.

Voor meer informatie over de veelzijdigheid van de Tessera tapijttegelcollectie, de Westbond tapijttegels of de Flotex gevlokte vloerbedekking kan u terecht op onze website.

Download hier het persbericht

Aug 2017 - Forbo Flooring Systems' Flotex collectie met 'zero emission'-garantie

Flotex Zero Emission, dé vloer voor een beter interieur

Forbo Flotex bewijst opnieuw zijn unieke positie als hightechtextiel door een 'zero product emission'* voor alle niet-digitale vloerbedekkingen te introduceren. Wanneer de luchtkwaliteit in het interieur van cruciaal belang is, biedt dit product gegarandeerd de juiste oplossing.
'Zero product emission' is uniek in de textielsector. En ook Flotex is uniek, want het oppervlak bestaat uit 70 miljoen 6.6.-nylonvezels per m2, die elektrostatisch in een waterdichte vinylbasis geïnjecteerd worden. Het resultaat is een extreem duurzame, hygiënische en toch warme en comfortabele vloerbedekking die, in tegenstelling tot andere opties op de markt, een 'zero emission'-garantie biedt voor een betere luchtkwaliteit in het interieur.

Bovendien is Flotex Zero Emission de enige textielvloer die een allergiecertificaat van de British Allergy Foundation toegekend kreeg omdat hij fijn stof kan absorberen en weer kan vrijgeven bij het stofzuigen of dweilen. Flotex is waterdicht, biedt uitstekende akoestische eigenschappen en heeft een antislipoppervlak in droge én natte omstandigheden ...

Voor meer informatie over de veelzijdigheid van Flotex vloerbedekking klik hier.

*uitstoot lager dan detectiegrens na 28 dagen volgens ISO 19000-9

Download hier het persbericht

Aug 2017 - Flotex planken bekroond met Iconic Award

Buitengewone prestaties en modern design overtuigen de jury

De collectie Flotex planken van Forbo Flooring System werd onlangs door de Duitse 'Rat für Formgebung' (Designraad) in Frankfurt met de 'Iconic Award' bekroond. De prijzen van de Designraad worden elk jaar toegekend aan de meest innovatieve bouwprojecten, architecturale concepten, bouwmaterialen en interieurafwerkingen. Kwaliteit, esthetische eigenschappen, constructie en zin voor detail zijn enkele van de criteria die bij de beoordeling van de deelnemende creaties worden gehanteerd. Flotex kreeg in alle categorieën de hoogste score toegekend.

Met zijn meer dan 80 miljoen nylon 6.6 vezels per vierkante meter, die samen een onverwoestbare hygiënische textiele vloerbedekking vormen, werd het product zowel modern als innovatief genoemd. De zes designs van de collectie werden niet alleen gewaardeerd om hun designkwaliteit, maar ook om de kwaliteit van de high definition printtechniek waarmee het product wordt gecreëerd. Volgens de jury volstond dit om de 'Iconic Award' voor 2017 aan de Flotex planken toe te kennen.

De prijsuitreiking vindt plaats op 4 oktober 2017 in de showroom van BMW World in München (Duitsland).

Meer informatie vindt u op deze website. Voor een overzicht van de collectie of om een staal te bestellen kunt u terecht op: www.forbo-flooring.be

Download hier het persbericht

Flotex planks Concrete 139001_139002_139003

Juli 2017 - Nieuwe Flotex Cityscape collectie, een driedimensionale tegelcollectie geïnspireerd op het stedelijke landschap

Innovatieve bosseleertechniek voor een nieuwe dimensie voor Flotex tegels

De nieuwe Flotex Cityscape collectie werd geïnspireerd op de lijnen en kruispunten van het moderne, stedelijke landschap, die de bewegingskracht en dimensies van onze steden weerspiegelen. Ze verwijzen zowel naar landkaarten als naar de roosters die door de architectuur gevormd worden.

Deze Flotex collectie bouwt verder op de unieke, innovatieve bosseleertechniek die de tegels een verbluffend 3D-effect geeft, dat voor het eerst bij Forbo's nieuwe collectie Flotex planken te zien was. Flotex Cityscape maakt gebruik van bestaande lineaire designs, die vervolgens met bosseleerplaten behandeld worden om het befaamde 3D-effect te creëren. Flotex Cityscape is verkrijgbaar in twee basisdesigns (Integrity en Complexity) met in totaal 14 verschillende kleurenpaletten. Het eindresultaat is een prachtige, comfortabele en hygiënische textielvloer die zowel bijzonder veilig als extreem duurzaam is.

Het oppervlak van de Flotex planken bestaat uit dichte nylon 6.6.-vezels die de vloer onverwoestbaar, maar toch comfortabel maken. Flotex is bovendien bijzonder hygiënisch, omdat de vezels fijn stof opvangen en vervolgens vrijgeven aan standaard reinigingstoestellen.

De Flotex Cityscape tegels zijn gemakkelijk te plaatsen en kunnen met andere vloerbedekkingsproducten van Forbo Flooring Systems gecombineerd worden, zoals de losse Allura Flex tegels en planken.

Download hier het persbericht

Flotex Cityscape t350011-t351011-t352011_t550003-t551003-t552003-t553003

Juni 2017 - Flotex Planks, de nieuwe norm voor kantoorinrichting

Flotex hightechtextiel in nieuw, modulair formaat

Met zijn nieuwe collectie Flotex hightech textielplanken luidt Forbo Flooring Systems een nieuw tijdperk voor interieurdesign in kantoren en vrijetijdscentra in. De nieuwe collectie bestaat uit 6 nieuwe designs in talloze kleurenpaletten. De planken van 25 x 100 cm zijn gemakkelijk te plaatsen en nodigen designers en architecten uit om met verschillende kleurencombinaties en legpatronen te spelen. Het eindresultaat is een prachtige, comfortabele en hygiënische textielvloer die zowel bijzonder veilig als extreem duurzaam is.

Het oppervlak van de Flotex planken bestaat uit dichte nylon 6.6.-vezels die de vloer onverwoestbaar, maar toch comfortabel maken. Flotex is bovendien bijzonder hygiënisch, omdat de vezels fijn stof opvangen en vervolgens vrijgeven aan standaard reinigingstoestellen.

Bij de Flotex plankencollectie komt ook een nieuwe, innovatieve bosseleertechniek kijken, waarbij de nylonvezels samengeperst worden en zo een 3D-effect creëren. Het Flotex Triad design waarvoor de bosseleertechniek gebruikt werd, toont een metrisch patroon van gebosseleerde en kleurrijke lijnen. Het resultaat is een spectaculair design over de hele vloer, waarin ook de vorm van de plank nog steeds een belangrijke rol speelt.

Andere designs uit de collectie tonen een elegant, grafisch vakkenpatroon, een kleurrijk design met felle, maar warme kleuren, en een reeks zogenaamde natuurlijke dessins van zeegras, hout, steen en beton.

De Flotex planken zijn gemakkelijk te plaatsen en kunnen met andere vloerbedekkingsproducten van Forbo Flooring Systems gecombineerd worden, zoals de losse Allura Flex tegels en planken.

Flotex Planks

April 2017 - Marmoleum Cocoa en Marmoleum Slate bekroond met Reddot Design Award 2017

Marmoleum Solid collectie van Forbo Flooring Systems bekroond met twee aparte Reddot Design Awards 2017

De nieuwe Marmoleum Cocoa collectie , een linoleumdesign op basis van cacaodoppen, werd bekroond met de Reddot Design Award 2017. De collectie maakt deel uit van het nieuwe Marmoleum Solid gamma, dat de kern vormt van Forbo's moderne linoleumdesigns. Tegelijkertijd werd ook dat andere deel van het Marmoleum Solid gamma, de innovatieve Marmoleum Slate collectie met gebosseleerd linoleum in 5 levensechte leidesigns, bekroond met een aparte Reddot Design Award 2017.

Over Marmoleum Cocoa:
Het gebruik van cacaodoppen voor de Marmoleum Cocoa collectie verbetert niet alleen de duurzaamheid van Forbo's linoleum door middel van een vijfde natuurlijk ingrediënt, maar leidt ook tot een nieuw gevoel en een innovatief linoleumdesign met subtiele, organische vormen en fijne kleurenpaletten.
De chocoladeproductie in Nederland ging van start in de 19e eeuw, dicht bij de locatie waar Forbo Flooring Systems al meer dan honderd jaar zijn linoleum vervaardigt. Het upcyclen van het afval uit de cacao-industrie toont nog maar eens aan welke inspanningen Forbo levert om zijn linoleum om te toveren tot de meest originele en duurzame vloerbedekking ooit.
Marmoleum Cocoa is verkrijgbaar in 5 aardse kleuren met verleidelijke namen: witte chocolade, melkchocolade, donkere chocolade, earl grey chocolade en de mysterieuze chocoladeblues. De Marmoleum Solid collectie waartoe het nieuwe Cocoa assortiment behoort, bestaat uit een nieuwe Walton reeks, een kleurrijk Piano Design, originele en kleurrijke Concrete Designs en een gebosseleerde Slate variëteit. Ook dat is een nieuw, innovatief design dat vanaf april terug te vinden is in het nieuwe linoleumaanbod van Forbo.

Over Marmoleum Slate:
Beton- en steendessins behoorden altijd al tot de traditionele linoleumdesigns, die geïnspireerd werden op de klassieke marmervariëteiten uit de vroegste linoleumperiode en die nog steeds populair zijn bij gezondheidszorg- en onderwijscentra, waar de bacteriostatische kenmerken van het product én het reinigings- en onderhoudsgemak van cruciaal belang zijn. De nieuwe steen- en betondessins zien er mooier uit en trekken mensen aan die hun kantoren of winkels een duurzame en moderne inrichting willen geven. Met Marmoleum Slate creëerde Forbo een gebosseleerde structuur bovenop een minimalistisch ton-sur-ton marmerlinoleum, met realistische leivloeren als resultaat. Er zijn vijf leivariëteiten verkrijgbaar, van donker antracietgrijs tot lichtere versies en twee uitgaves met koper- en metaalkleuren die het leioppervlak een prachtige glans geven.

Zowel Marmoleum Cocoa als Marmoleum Slate zullen vanaf april 2017 verkrijgbaar zijn, samen met de nieuwe kleuren van de uni-Walton reeks en een compleet nieuwe collectie Marmoleum Piano, een bedekkend design in felle kleuren die de zon, de hemel, het gras en de aarde weerspiegelen.
Forbo Flooring Systems is wereldleider in linoleum en creëert met gepaste trots nieuwe opportuniteiten voor linoleum, die verder gaan dan de traditionele marktsegmenten voor openbare ruimtes, onderwijs- en gezondheidszorgcentra. Door de lancering van nieuwe designs, productformaten en structuren biedt Forbo Linoleum een natuurlijk alternatief voor pvc, luxueuze vinyltegels, rubber en zelfs textielvloeren voor moderne interieurs. Voor meer informatie over de veelzijdigheid van linoleum of om de nieuwe Reddot Award, de Marmoleum Cocoa en Slate collecties te bekijken, kan u terecht op onze website.


Marmoleum Cocoa 3584-3581-3370

Maa 2017 - Forbo Flooring Systems at Fuori Salone Milan Furniture Exhibition

Furniture Linoleum, Marmoleum Cocoa and Marmoleum Slate presented at Via Savona 35, Zona Tortona in Milan

Forbo Flooring Systems will present its award winning collections Marmoleum Cocoa and Marmoleum Slate during the Fuori Salone event in the Tortona area in Milan (Italy). Located on the Via Savona 35, in the industrial setting of transformed automobile garage, Forbo will present its products together with Brothers and Sons Furniture and Extremis outdoor furniture.
Products on show will be the new close-to-nature designs of Forbo Allura Luxury Vinyl and the new and intriguing Flotex Tibor collection, a full range of floor covering designs created in the 1960’s by Hungarian émigré Tibor Reich. The Allura and Flotex collections will be shown in a joint setting with the new furniture collections of Brothers and Sons (previously eQ+). In addition Forbo Flooring Systems will exhibit its award winning Marmoleum collections ‘Cocoa’, ‘Slate’ and ‘Imagine’ as well as the new Furniture Linoleum collection, a unique surfacing material that can be used for desk tops, furniture, cabinets, kitchens, doors and separation panels.
Come and see our spectacular Linoleum installation and experience the Forbo Marmoleum brand. Opening hours are from 11.00 a.m. until late, from April 4 until April 9, with exclusive press visits scheduled for April 3.

Salone del Mobile Milano

Maa 2017 - Nieuwe Cocoa collectie benadrukt duurzame karakter Marmoleum

Forbo gebruikt restproduct cacao-industrie als high-lights voor Marmoleum Cocoa

Forbo Flooring introduceert begin april Marmoleum Cocoa, een collectie die het duurzame karakter van Marmoleum benadrukt. Aan Marmoleum - gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, pijnhars, houtmeel, kalk en kleurrijke pigmenten - zijn de gemalen schillen van de cacaoboon toegevoegd. Dit restproduct van de cacao-industrie (die net als Forbo al meer dan 100 jaar in de Zaanstreek huist) geeft high-lights aan de overigens rustige, ingetogen uni- uitstraling van de collectie. De vloer wordt daarnaast volledig CO₂-neutraal geproduceerd.

‘De Marmoleum-fabriek staat in een gebied waarin veel cacao wordt verwerkt, wat ons heeft geïnspireerd voor onze nieuwe Cocoa collectie, onderdeel van de grotere Marmoleum Solid collectie’, vertelt Piet Looijen, Product Line Manager Linoleum bij Forbo Flooring. ‘De harde cacaoboonschillen - de reststoffen die vrijkomen bij de cacaoproductie - worden door ons verzameld en fijngemalen, waarna ze in het effen Marmoleum worden ingestrooid. Dat zorgt niet alleen voor een bijzonder, subtiel effect, maar is ook heel duurzaam.’

Hoewel Marmoleum Solid Cocoa pas vanaf april verkrijgbaar is, kan de collectie volgens Looijen nu al rekenen op grote belangstelling van bijvoorbeeld architecten, die met Cocoa een eigentijds interieur kunnen realiseren. ‘Met alle voordelen van Marmoleum, dat volledig wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen en een zeer lage emissiewaarde kent. De vloeren zijn vriendelijk voor de mens, milieubewust, en gemakkelijk en schoonmaakmiddelarm of -vrij te reinigen. De vloer is bovendien ijzersterk en gaat meer dan 20 jaar mee.’

Naast Cocoa bestaat de Marmoleum Solid collectie uit de kleurcollecties Concrete, Walton en Piano, waarmee iedere interieurwens kan worden ingevuld. De nieuwe Solid Collectie is ontworpen door Forbo’s eigen designstudio in Assendelft. Daar wordt de collectie ook geproduceerd.

Feb 2017 - Nieuwe Allura collectie speelt met Hongaarse punt

Nieuwe Allura collectie speelt met Hongaarse punt

Het nieuwe Allura kent voor het eerst ook een variatie op een decoratief parket, namelijk de Hongaarse punt. Dit is een trend die op het moment erg belangrijk is, aldus de designers van de nieuwe collectie, Dorothé Kessels en Thomas Eurlings. Dorothé: ‘We hebben gekozen voor verschillende combinatiemogelijkheden. Bijvoorbeeld door een natuurlijke houtkleur te combineren met een solide zwarte plank waardoor er een verrassend en vernieuwend legpatroon ontstaat. Daarbij heeft de houtsoort, die we door de veelkleurigheid van het eiken Autumn oak noemen, zoveel variatie in kleur dat het eindresultaat zeer kleurrijk en ronduit spectaculair is.’

Het verschil tussen een Hongaarse punt en een visgraat, is dat een visgraatvloer een rechthoekig plankvorm heeft die onder een hoek van 90 graden gelegd wordt. Bij de Hongaarse punt hebben de korte zijden van de strook afgeschuinde kanten zodat, als je die tegen elkaar legt, er een recht doorgetrokken streep ontstaat. De hoek waaronder de stroken van de Hongaarse Punt gelegd worden is dan ook 45 graden. Over het algemeen is de uitstraling van een Hongaarse punt daardoor iets rustiger dan een visgraatvloer, en krijg je meer lengterichting.

Nieuwe Allura collectie
De nieuwe Allura collectie van Forbo is een feit. Fraaie hout- en steendessins, maar ook bijzondere (niche)vloeren zoals de Galaxy en Fluid. Een hele brede collectie ook, met tegels en planken waarmee eindeloos gecombineerd kan worden. Allemaal ontworpen door Forbo’s eigen designstudio.

Allura Wood W60353 w 60354

Jan 2017 - Ook nieuwe Allura zet weer duurzaam en gezond stapje

Ook nieuwe Allura zet weer duurzaam en gezond stapje

Forbo Flooring maakt haar nieuwe Allura collectie (net zoals al haar andere collecties) voortaan ftalaatvrij. De weekmaker is vervangen door een variant met een gezond profiel. Forbo versterkt hiermee haar nummer één positie op de wereldmarkt als het gaat om gezonde vloeren. Waar Forbo de weekmaker heeft afgezworen, gebruiken veel concurrenten haar nog steeds. De gegarandeerde vormvastheid van de nieuwe collectie voorkomt daarnaast het ontstaan van naden, zodat er geen vuilophoping kan ontstaan; iets dat ook bijdraagt aan een beter binnenklimaat.

Op het gebied van duurzaamheid is er ook goed nieuws. De Nederlandse fabriek in Coevorden draait sinds een jaar volledig op groene energie. Efficiënter plannen en de verbetering van de luchtbehandelingssystemen hebben er bovendien voor gezorgd dat het gasverbruik flink is gedaald. Hierdoor is het totale energieverbruik sinds 2008 gehalveerd. Forbo past daarnaast productieafval van andere collecties toe in de rug van Allura. Dat vermindert de afvalstroom aanzienlijk. Ook de deelcollecties Allura Flex en Allura Click zijn het vermelden waard. Deze collecties, modulaire loslegsystemen, bestaan uit stroken en tegels die eenvoudig verwijderd en herplaatst kunnen worden.

Bovendien is Allura ijzersterk. Met de Pur-finish die beschadigingen voorkomt, blijft de vloer jarenlang mooi en visueel aantrekkelijk. De vloer is daarnaast heel eenvoudig te onderhouden.

Nieuwe Allura collectie
De nieuwe Allura collectie van Forbo is een feit. Fraaie hout- en steendessins, de introductie van de Hongaarse punt, maar ook bijzondere (niche)vloeren zoals de Galaxy en Fluid. Een hele brede collectie ook, met tegels en planken waarmee eindeloos gecombineerd kan worden. Allemaal ontworpen door Forbo’s eigen designstudio.

Allura s62548 amber loam s62582 carrara marble

Jan 2017 - iF Award 2017 voor Marmoleum Cocoa

Winnaar 2017 : Forbo's Marmoleum Cocoa

De nieuwe Marmoleum Cocoa collectie, een met cacao schillen verbeterd linoleum, is bekroond met de iF design award 2017. De collectie is onderdeel van de nieuwe Marmoleum Solid reeks, de kern van Forbo's hedendaags linoleum welke onder meer nieuwe beton, uni en semi-uni ontwerpen bevat. De collectie zal in april worden geïntroduceerd worden.

Het gebruik van cacaoschillen als onderdeel van de Marmoleum Cocoa collectie verbetert niet alleen het duurzame profiel van linoleum, maar resulteert ook in een nieuwe tactiliteit en een ontwerp waarbij de subtiele organische verstrooiing en fijne kleuring maak een nieuw en innovatief design eigenschap voor de categorie linoleum product.

Het verwerken van chocolade in Nederland ontstond in de 17e eeuw in dezelfde regio waar Forbo Flooring Systems de productie van linoleum al voor meer dan honderd jaar heeft staan. De upcycling van de cacao-industrie afvalstroom is een mooi voorbeeld van de voortdurende inspanningen die Forbo levert om linoleum te innoveren als een origineel en duurzame vloerbedekking.
Marmoleum cacao is verkrijgbaar in een kleine collectie van 5 aardse tonen die onder de verleidelijke namen van witte, melk en pure chocolade en een 'mystery' chocolade blauw worden gepresenteerd. De Marmoleum Solid collectie waarvan het nieuwe Cocoa een onderdeel van is, is opgebouwd uit de nieuwe Walton serie. Dit zijn kleurrijke piano ontwerpen, originele en gekleurde beton ontwerpen en een reliëf leisteen variant.

iF award cocoa