Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Forbo Flooring nieuws pagina

Via onze nieuwspagina vindt u de persberichten en publicaties van Forbo Flooring.


Juli 2020 | Flooring Systems rapporteert voor het 8ste jaar op rij betere ecologische prestaties

Forbo Flooring publiceert duurzaamheidsrapport 2019

In het achtste jaarlijkse duurzaamheidsrapport van Forbo Flooring Systems ligt de nadruk onder meer op het gebruik van biogas, de vermindering van de CO2-uitstoot en het creëren van oplossingen voor de kringloopeconomie. Dit rapport is opgesteld in overeenstemming met de richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI).

Forbo Flooring Systems zet voor alle productgroepen betere milieuprestaties neer. In het textielportfolio wordt meer gebruikgemaakt van gerecyclede materialen, het vinylassortiment bevat meer ftalaatvrije producten, en de cradle-to-gate-items van de linoleumcollectie zijn door een uniek concept klimaatneutraal zonder CO2-compensatie toe te passen. Bovendien legt Flooring Systems volop de bouwstenen voor de herbruikbaarheid van zijn producten.

Van groene principes voor productdesign en maatschappelijk verantwoord inkopen tot efficiënte productieprocessen en milieubewuste verkooporganisaties – Jean-Michel Wins, Executive Vice President van Flooring Systems, legt uit hoe een uniek concept en aparte inzichten het bedrijf helpen om zijn doelen te bepalen.

Forbo Flooring Systems Sustainability Report 2019

Juni 2020 | Forbo Flooring Systems introduceert Sphera SD | EC, een innoverende collectie homogene vinylvloeren die beschermt tegen elektrostatische ontlading

Forbo Sphera SD | EC, ESD-vinyl van de hoogste kwaliteit

Forbo Flooring Systems introduceert Sphera SD | EC, homogene, geleidende vinylvloeren die verkrijgbaar zijn als banenmateriaal. De collectie is speciaal ontworpen om bescherming te bieden tegen elektrostatische ontlading en deeltjesuitstoot in zelfs de meest gevoelige gecontroleerde omgevingen. Ze is een innoverende aanvulling op de productcategorie homogene geleidende vinylvloeren. Het moderne design, de nieuwste pvc-samenstelling en de beproefde prestaties onder alle omgevingsomstandigheden maken van Sphera SD | EC een echt innovatieve collectie zonder gelijke op de markt. Design, technologie en prestaties komen samen in deze kwaliteitsvolle vloeroplossing met een stijlvolle look.

Sphera SD 550000 550049

Op de greenfield-productiesite van Forbo in Nederland hanteren we een geavanceerd, duurzaam en gecontroleerd productieproces. Daardoor konden we er een ongeëvenaarde, permanent geleidende vloeroplossing ontwikkelen die zelfs werkt wanneer de luchtvochtigheid extreem laag is. Dankzij de lage uitstoot- en ontgassingswaarden is Sphera SD | EC de ideale oplossing om de zuiverheid van de lucht en oppervlakken onder controle te houden. Sphera SD is goedgekeurd voor cleanrooms tot klasse 6 en Sphera EC voor cleanrooms tot klasse 5. Beide producten zijn getest door het onafhankelijke Fraunhofer-instituut.

De geleidende onderlaag van Sphera SD en Sphera EC maakt geleidende lijm onder de volledige vinylstrook overbodig. Zo vermindert deze laag de installatiekosten en het risico op fouten tijdens het plaatsen. De geleidende lak op de bovenlaag is de finishing touch van deze collectie. Deze lak beschermt de vloer tegen vlekken en krassen en staat garant voor een verzadigde, kwaliteitsvolle uitstraling.

Download hier het persbericht

Mrt 2020 | Forbo lanceert unieke realtime vloerplanner

Forbo Flooring Systems lanceert een unieke service waarbij klanten alle vloerkleuren en -types in hun eigen interieur kunnen bekijken. Deze service gebruikt erg geavanceerde AI-software (artificiële intelligentie) en is helemaal gratis.

De technologie wordt steeds sneller en beter, en dat geldt dus ook voor de vloerplanner van Forbo Flooring Systems. Voortaan ontdekken klanten van de vloerenfabrikant namelijk in een paar klikken hoe een bepaalde vloer er zou uitzien in hun interieur. Daarvoor hoeven ze alleen eerst een foto te uploaden. Van om het even welke ruimte die aan een renovatie toe is kan een foto worden geüpload in de vloerplanner. Bovendien kunnen klanten werkelijk elke vloer van Forbo in die kamer plaatsen en zo spelenderwijs alle mogelijkheden ontdekken.

Forbo Floorplanner Tessera Chroma & Novilon Scandinavia

De echte vernieuwing is dat de afbeelding niet meer moet worden bewerkt: de software herkent vanzelf waar de vloer moet komen en plaatst de keuze van de klant (in banen, tegels of planken) automatisch in de foto. Meerdere opties zijn mogelijk, zoals een visgraatpatroon of tegels in blokverband.

Eigen foto's uploaden kost niets extra en klanten mogen zoveel afbeeldingen gebruiken als ze maar willen. Ze kunnen dus al hun kamers fotograferen en opslaan.

Bovendien is het mogelijk om favorieten op te slaan, die elk hun eigen code krijgen. Met die code kan de klant telkens wanneer hij dat wil teruggaan naar zijn vloerontwerpen.

De vernieuwde vloerplanner van Forbo Flooring Systems is uniek in zijn soort en een ideaal hulpmiddel voor architecten, planners en eindgebruikers.
Ontdek onze unieke Vloerplanner

Feb 2020 | Nieuwe Allura collectie 'made with passion' ... klaar voor het nieuwe decennium

Begin 2020 lanceert Forbo Flooring Systems vijf nieuwe LVT-collecties in de Allura-familie, die samen een brede waaier aan dessins en kant-en-klare technische oplossingen voor alle belangrijke sectoren bieden. De collecties onderscheiden zich door de uitmuntende kwaliteit en uitstraling, de handige loslegtoepassingen en het grote gebruiksgemak.

Forbo brengt zijn modulaire vloeren van luxevinyltegels (LVT) op de markt onder de merknaam Allura. De nieuwe collecties voor 2020 zijn erg uitgebreid en eenvoudig te plaatsen, met een innovatief tintje. Forbo lanceert deze maand niet minder dan vijf reeksen: Allura Core (een te verlijmen versie met een toplaag van 0,70 of 0,55 mm), Allura Flex loslegtegels (toplaag van 1,0 of 0,55 mm), Allura Click Pro (een klikpaneel voor commerciële toepassingen met een toplaag van 0,55 mm), Allura Puzzle (een grote tegel met gekartelde randen en een toplaag van 0,70 mm; ideaal voor snelle renovaties en industriële toepassingen), Allura Ease (echte loslegtegels met een toplaag van 0,70 mm die zonder fixeermiddel kunnen worden geplaatst) en Enduro, een reeks voor residentiële projecten die verkrijgbaar is in een te verlijmen en een klikversie (beide met een toplaag van 0,30 mm).

Allura 2020

Deze nieuwe reeksen van Forbo staan voor modulaire en eenvoudig te installeren oplossingen voor tal van marktsegmenten, van lichte commerciële toepassingen tot oplossingen voor de retailsector, de horeca, kantoren, het onderwijs, de gezondheids- en ouderenzorg en industriële ruimten.

Allura heeft zijn succes vooral te danken aan de dessins die Forbo zelf ontwerpt, de topkwaliteit en ongeëvenaarde vormvastheid van het materiaal en het installatiegemak. Als kers op de taart is er de innovatieve rand waarmee de nieuwe loslegreeksen Allura Ease en Allura Puzzle zijn uitgerust. Allura is gemaakt voor professionele vloerleggers door professionele experts in commerciële vloeren. Achter elke Allura-reeks schuilt passie en kennis van zaken, en elke nieuwe collectie betekent weer een stap vooruit op het vlak van LVT-vloeren. Allura helpt de stilstandtijd te beperken, maakt het mogelijk om vloeren te hergebruiken en verkleint de ecologische voetafdruk van een LVT-vloer. Stuk voor stuk belangrijke troeven.

De Allura-collecties zijn online te bewonderen en in vier collectieboeken. Daarin licht Forbo de uiteenlopende eigenschappen en installatiemogelijkheden van elke reeks toe. Forbo ontwerpt alle dessins zelf en produceert de vloeren met een unieke techniek. Dankzij drukrollen met een omtrek van 1,5 m wordt het patroon namelijk nergens herhaald op de vloer. Daarnaast zijn innovatieve visgraatmotieven, lange en smalle planken en tal van reliëfstructuren mogelijk. Sommige dessins van Forbo zijn beschermd als merk en enkele ontwerptechnieken van de vloerspecialist vielen al in de prijzen.

Forbo heeft de Allura-vloeren ontwikkeld volgens zijn filosofie van 'Easyvation'. Daardoor zijn ze heel snel en eenvoudig te plaatsen en weg te halen, en mag er meteen over worden gelopen. Alle Allura-producten worden vervaardigd in het Nederlandse Coevorden, met de allerbeste LVT-vloeren en met name de meest vormvaste planken en tegels als resultaat. Zo doen de vloeren jaren aan een stuk waarvoor ze bedoeld zijn, zonder enig probleem. Allura, uniek in de wereld van modulaire vloeren.

De collecties zijn te bewonderen op Euroshop (Düsseldorf, 16-20 februari 2020).

okt 2019 - Ontwerp je eigen vloer met Forbo’s nieuwe Eternal collectie

DE ZORGELOZE OPLOSSING voor alle ruimten waar mensen werken, leven, ontspannen, genezen, leren en spelen

Forbo Flooring introduceert deze maand haar nieuwe Eternal vinylcollectie. De collectie voorziet in oplossingen voor alle ruimten waar mensen werken, leven, ontspannen, genezen, leren en spelen. Doordat Eternal naadloos aansluit bij de specifieke functie van een ruimte, kunnen gebruikers zich er vrij en zorgeloos bewegen. De beschikbare kleuren en designs zijn zo gevarieerd, dat in iedere ruimte de gewenste sfeer kan worden gecreëerd. Thuis, op reis, op het werk, op school of tijdens het sporten, op ieder moment van de dag. Met het vertrouwde comfort van een Eternal-vloer staat niets de klant in de weg om te doen waar hij of zij zich fijn bij voelt.

Eternal Colour 45132

De nieuwe Eternal collectie biedt onder andere een volledig nieuwe en stralende Colour-lijn en verrassend vernieuwende hout-, beton-, marmer- en terrazzodessin. Bovendien kunnen klanten zelf hun eigen vloer ontwerpen met Eternal Digital Print. Daarmee levert Forbo een - in de markt - ongekende, superscherpe en levendige printkwaliteit. Daarnaast heeft Forbo’s eigen Design Studio vier basisdesigns gemaakt die de klant zelf kan personifiëren met kleur- of dessinkeuzes.

De speelse ontwerpen Colourful Planks, Terrazzo, Paint en Rainbow kunnen naar wens worden aangepast en voegen gegarandeerd kleur toe aan elke ruimte. De kleuren zijn speciaal ontwikkeld om te combineren met de overige kleurstellingen in de Eternal collectie. Degenen die liever hun eigen vloer ontwerpen, kunnen nu al vanaf 12 vierkante meter bij Forbo terecht. Forbo’s nieuwe digitale printer, die werkt met UV-inkt en LED, levert - zoals gezegd - topkwaliteit.

Eternal is een vloer waarop de klant kan vertrouwen. De vloer gaat gemakkelijk een leven lang mee (onder andere door de PUR Pearl-toplaag die de vloer beschermt tegen slijtage en krassen) en is eenvoudig schoon te maken en onderhouden. Bovendien spreekt Eternal Forbo’s eigen kleurentaal en daarmee is de collectie makkelijk te combineren met Step anti-slip, vinyl en andere Forbo collecties.

Tot slot wordt Forbo’s Eternal steeds duurzamer. Zo is de rug voor 60 procent gemaakt van hergebruikt materiaal uit Forbo’s eigen productieproces. Daarnaast wordt de vloer geproduceerd met hernieuwbare energie, wordt al het productieafval door Forbo hergebruikt, is Eternal 100 procent ftalaat-vrij en heeft de vloer een heel laag emissieniveau.

sep 2019 - Nieuwe vtwonen collectie Forbo Flooring helemaal ‘on trend’

Novilon vtwonen: aardse en stoere uitstraling

Forbo Flooring en vtwonen introduceren deze maand de allereerste Belgische Novilon vtwonen collectie. De eigentijdse collectie, die volledig aansluit bij de interieurtrends van nu, biedt onder andere superstoere betonvloeren, een onderscheidende Hongaarse punt, het nieuwe Terrazzo en een fris grafisch dessin genaamd Dot.

Wel de uitstraling van hout, maar niet het onderhoud. Of juist de look van beton, maar dan comfortabel met een warme uitstraling. Dan kunt u in de nieuwe Novilon vtwonen collectie kiezen uit maar liefst 16 vloeren. Het kamerbrede vinyl (in twee en vier meter breed) telt twee verschillende betondessins in tien kleuren. Zes neutrale, ‘strakke’ betonvloeren en vier interessante tinten met de embossing van een stoere betoncementvloer. Daarnaast kent de collectie een Hongaarse punt ‘houtlook’ in drie rustige kleurstellingen en helemaal ‘on trend’. Terug van weggeweest, is het granietachtige Terrazzo in twee tinten die makkelijk te combineren zijn met alle betonlooks. Dot tenslotte, een bijzondere grafische print die hele mooie effecten geeft, is ook nieuw.

Novilon vtwonen Dot

Juni 2019 - Duurzaamheidsaward voor Forbo (ENG)

Forbo Flooring Systems wins 'Duurzaan' sustainability award, as most sustainable enterprize in the 'large company' category.

CO2 neutral Marmoleum is an eye opener for building and construction segment as well as for interior finishes segment.

The ‘Duurzaan award’ concerns businesses that make a difference in the products that are manufactured and the way this is being done in the Zaanstreek, the industrial geography just north of Amsterdam, the Netherlands. Sustainable manufacturing in the Netherlands is an important issue, one that increasingly is being identified as an important parameter for sustainable stewardship.
Forbo was awarded the prize with which they can call themselves ‘most sustainable company’ because of the virtues of Marmoleum, both as a product and the developments in circular linoleum solutions as well as in the way it is being produced and the example Forbo sets for surrounding industry to involve all employees in sustainable working.

Marmoleum is a CO2 neutral floor covering. This is because the raw materials used for making Marmoleum are coming directly from natural and sustainable cultivated crops. The trees, plants and annual scrubs during their life time take up large amounts of CO2 their natural growth process called photosynthesis. In fact so much CO2 is consumed that when the Assendelft plant processes the raw materials - and thereby emits CO2 - the net result is a CO2 neutral product. In fact when looking at the detail presented in the product’s Environmental product Declaration (EPD) there even is a small ‘minus’ of CO2 that is extracted from the environment.

Forbo Flooring BV in Assendelft produces its Marmoleum using 100% green electricity as well as internal re-use and recycling programs. For installation cut offs, a ‘back to the floor’ program is in place, which returns residual linoleum to an ingredient for new Marmoleum. The production location also features a large warehouse in which all of Forbo products are collected before shipment, avoiding unnecessary transport movements as multiple product are combined in one shipment. The warehouse is built to be self-supporting in its energy use, coming from solar energy, and has been awarded the LEED-gold standard for sustainable construction.

duurzaan award

Juni 2019 - Spelen met kleur met nieuwe Flotex Colour

Forbo introduceert modulaire collectie met 4 dessins en maar liefst 90 kleuren

Forbo Flooring introduceert deze maand haar nieuwe Flotex Colour collectie met spraakmakende trendkleuren. De vier dessins en maar liefst 90 kleuren in banen, tegel- en plankformaat geven klanten de mogelijkheid hun eigen ontwerp te maken en zo hun signatuur aan een ruimte te geven. De nieuwe collectie is ontwikkeld vanuit Forbo’s eigen kleur- en designtaal en mixt en matcht dus gemakkelijk met de andere collecties, zoals Marmoleum of Allura.

Met het zicht op rust en communicatie heeft Forbo ook speciaal een Flotex Acoustic Plus tegel ontwikkeld, binnen de Flotex Colour collectie. Deze zorgt dat het contact- en omgevingsgeluid gedempt wordt. Hierdoor kunnen werknemers, gasten en klanten zelfs in ruimtes met veel verkeer en mensen gemakkelijk met elkaar praten of zich concentreren op hun werk. Daarnaast introduceert Forbo een tegel met embossing, als onderdeel van de nieuwe collectie. Deze tegel met reliëf kan gebruikt worden om high-lights te geven aan het ontwerp.

Ook Forbo’s Flotex collecties worden steeds duurzamer. Zo bestaat de polyester drager van zowel de Flotex Colour banen als de Flotex Acoustic Plus tegel voor 20 procent uit gerecyclede drinkflessen. De reguliere Flotex Colour tegels bevatten zelfs 50 procent post-consumer afval. De Flotex vloeren stoten bovendien geen enkele emissie uit.

Flotex is een hightech textiele vloerbedekking die het comfort biedt van een tapijtvloer met de voordelen van een harde vloer. De unieke constructie van de vloer neemt allergenen en fijnstof uit de lucht op en laat die daarna weer makkelijk vrij bij de schoonmaak. Zo verwijdert het stofzuigen van een Flotex vloer het dubbele aantal allergenen in vergelijking met conventionele tapijtvloeren. Dit is een van de redenen waarom Flotex de enige textiele vloerbedekking is die bekroond is met de prestigieuze Britse Allergy UK Seal of Approval. Flotex vloeren zijn daarnaast eenvoudig nat te reinigen en gaan heel lang mee.

Flotex Colour (2019) - Metro petrol, citrus, nimbus

Jan 2019 - Terra & Splash geven kleur aan de nieuwe Marmoleum Marbled collectie

Superduurzame en fraaie collectie met dertig nieuwe kleuren en twee nieuwe dessins

Forbo Flooring introduceert deze maand haar nieuwe Marmoleum Marbled collectie die mooi is voor binnen, maar ook goed voor buiten. Planet friendly en design hand-in-hand. Zo biedt Marmoleum Marbled maar liefst dertig nieuwe fraaie kleuren en twee nieuwe dessins, genaamd Terra en Splash. Marmoleum draagt daarnaast bij aan een gezond binnenklimaat want het materiaal is 100% natuurlijk en bevat bijvoorbeeld geen weekmakers. Bovendien wordt de nieuwe collectie CO2-neutraal geproduceerd waardoor hij goed is voor het milieu, niet bijdraagt aan klimaatverandering en dus onze aarde beschermt voor komende generaties.

Marmoleum CO2

Okt 2018 - Allura Fusion wint Red Dot Design Award 2018

Allura Fusion bekroond met Red Dot Design Award 2018

De nieuwe LVT-lijn Allura Fusion van Forbo Flooring Systems – die in september 2018 werd gelanceerd – is onderscheiden met een prestigieuze Red Dot Design Award. Deze innovatieve luxevinyltegelcollectie van Forbo valt op door de bijzondere combinatie van gekleurde pvc-pasta en traditionele druktechnieken in de 0,7 mm dikke slijtlaag. Allura Fusion is een uiterst vernieuwende LVT-collectie waarbij diverse druk- en kleurprocedés worden vermengd. Het
resultaat: creatieve, originele en natuurlijke kleurmelanges, en een uniek patroon in elke tegel en elke plank. De lijn bestaat uit vier plankdessins en drie tegelmotieven, die variëren van klassieke hout- en steenpatronen tot abstractere en erg kleurrijke designs.

Allura Fusion

Okt 2018 - Marmoleum werd bekroond met de prijs ‘Green product of the Year’

Marmoleum erkend als uitzonderlijk ecologisch product voor gezonde gebouwen

Tijdens het Green Building Awards Gala op 4 oktober 2018, georganiseerd door de PLGBC (de Poolse vereniging voor ecologisch bouwen), ontving Forbo voor zijn Marmoleum-portfolio de prijs voor ‘Green product of the Year 2018’. De award bekroont moderne oplossingen voor ecologisch verantwoord bouwen.

Uit het rapport van de jury: “De jury heeft besloten om Marmoleum, een natuurlijke en ecologische vloerbekleding van Forbo Flooring, te bekronen. Dit product bestaat tot 97 % uit natuurlijke grondstoffen, waarvan 70 % hernieuwbaar zijn en bijna de helft gerecycleerd.

Lijnzaadolie van vlas, vezels van jutestelen, hars van dennen en vele andere natuurlijke grondstoffen maken van dit product niet enkel esthetisch een voltreffer, maar ook en vooral uniek op het vlak van ecologie.”

De uitreiking van deze prestigieuze prijs, waar vele fabrikanten naar meedingen, zet het belang van ecologische producten in de schijnwerpers. Bovendien stimuleert de PLGBC via die weg de samenwerking tussen de spelers in de bouwsector. Forbo Flooring Systems is trots dat het een bijdrage levert aan gezonde, ecologische oplossingen in de bouwsector.

Sep 2018 - Tessera Cloudscape Expressief. Rustgevend. Doordacht.

Sep 2018 - Tessera Cloudscape Expressief. Rustgevend. Doordacht.

Nu steeds meer bedrijven almaar vaker inzetten op gezondheid en welzijn, schiet Forbo Flooring Systems hen te hulp met een nieuwe tapijttegel. Een mooie oplossing die een meer rustgevende en doordachte werkomgeving helpt te creëren. De zachte, sfeervolle patronen van Tessera Cloudscape doen aan steeds veranderende wolkenvelden denken. Deze tapijttegel maakt elke werkplek nog comfortabeler en laat de eindgebruikers dromen van een kalmerende, veilige haven in de natuur.

De zachte textuur van Tessera Cloudscape zie én voel je, met dank aan het slimme gebruik van lussen in verschillende hoogtes. Daardoor ziet de vloer er niet alleen mooi en rustgevend uit, hij voelt ook aangenaam aan. In de collectie vind je zestien kleuren die geïnspireerd zijn op de natuur. Ideaal om lichte, frisse en luchtige ruimtes te creëren waar alles draait om mindfulness, comfort en een terugkeer naar de natuur.

Cloudscape 3401 3402

Bekijk de collectie

Sep 2018 - Modul'up unieke collectie losleg banenvinyl voor razendsnelle transformaties

Nieuwe, stille en fraaie Sarlon Modul’Up vloer ligt in een uurtje

Forbo Flooring lanceert deze maand Sarlon Modul’Up, een nieuwe collectie losleg vinyl in banen, voor vliegensvlugge transformaties of renovaties van bijvoorbeeld winkels, scholen, zorgcentra, hotels of kantoren. Sarlon wordt zo op de vlakke vloer gelegd en heeft geen lijm, dubbelzijdig plakband of tackifier nodig. Dat resulteert niet alleen in installatiesnelheid, maar betekent ook dat je de vloer zo weer mee kunt nemen bij een verhuizing of laten recyclen. Daarnaast is het niet nodig om de hele ruimte te ontruimen bij het leggen en heeft niemand last van vervelende of schadelijke lijmluchtjes.

Sarlon Modul’Up is verkrijgbaar in twee varianten: Compact en 19dB.
De Compact is ontwikkeld voor zeer intensief gebruik door mensen en rijdend materieel. De 19dB is geschikt voor intensief gebruik en heeft een akoestische functie. De Compact is opgebouwd uit een dubbele stabilisatielaag voor perfecte dimensiestabiliteit. De polymeer toplaag (PUR) is goed bestand tegen extreme belasting. De 19dB vloer heeft een extra schuimrug die contactgeluid reduceert, dit maakt de vloer uitermate geschikt voor drukke ruimten.

Het installeren van Modul’Up gaat supersnel, zowel bij nieuwbouw als bij renovaties. Bij renovaties bespaart u zelfs 50% op de tijd die nodig is bij een te verlijmen vloer. Zo wordt de overlast van een verbouwing beperkt. De vloer is trouwens ook direct weer te belasten en te belopen. Deze flexibiliteit sluit aan bij de veerkracht die van dienstverleners in de 24-uurseconomie wordt verwacht.

Sarlon Modul’Up bestaat uit 20 fraaie dessins waaronder houtvloeren, betonnen in warme tinten beige en grijs, en alle gangbare kleuren. Hiermee heeft Sarlon Modul’Up het breedste assortiment aan kleuren en dessins in de huidige markt van loslegvloeren in banen. Vanzelfsprekend mixen en matchen de Sarlon vloeren met alle andere producten van Forbo zoals Marmoleum, Allura, Sphera en Flotex bijvoorbeeld. Voor inspiratie, beelden en veel meer informatie, klik hier

modul'up Sarlon habitat

Apr 2018 - Forbo introduceert follow-up collectie Marmoleum Modular

Nieuwe steenmotieven, meer grijs en betonnen, meer effen en meer heldere kleuren

Forbo Flooring introduceert deze maand haar follow-up collectie Marmoleum Modular met daarin onder andere veel nieuwe beton- en steendessins in grote vierkante en rechthoekige tegels genaamd Slate. Daarnaast bevat Marmoleum Modular 2.0 meer grijzen, meer effen dessins en heel veel heldere kleuren. Wat blijft, is de uitnodiging om zelf je eigen vloer te creëren met het enorme aanbod aan tegelformaten, dessins en kleuren; de bewezen betrouwbaarheid, het onderhoudsgemak, de lange levensduur en de extreme duurzaamheid.

Naast Slate bestaat Marmoleum Modular uit vier deelcollecties waaronder Lines. Lines zorgt voor een modern lineair effect met een link naar de natuur in een reeks van warmere en koelere kleuren. Daaronder ook een vijftal items met hout-embossing, genaamd Textura.

Shade is een eigentijdse klassieker die tot leven komt wanneer verschillende kleuren, die dicht bij elkaar liggen, binnen een vloerontwerp gecombineerd worden.

Shade refereert met zijn vele grijzen sterk aan beton, maar is - in tegenstelling tot een gietvloer bijvoorbeeld - wel veerkrachtig en prettig zacht om op te lopen.

Ook Marble is natuurlijk een echte klassieker. De populariteit van marmer is tijdloos. De vloer heeft niet alleen een rijke uitstraling, maar is ook is erg praktisch doordat vuil minder snel zichtbaar wordt. Het nieuwe Marble bevat - conform de laatste trends - meer uni-ogende accentkleuren.

Colour, tenslotte, zorgt met haar ongekende pallet aan fraaie heldere kleuren voor hele levendige en fantasierijke ontwerpen.

Ontdek meer over de nieuwe Marmoleum Modular collectie

Apr 2018 - Forbo introduceert nieuwe collectie Step antislip vinyl

Fraaie houten, betonnen en luxe dessins maken designvloer van anti-slip vinyl

Forbo Flooring introduceert deze maand haar Step anti-slip vinyl collectie. De collectie,biedt ongekende mogelijkheden qua design. Neem de levensechte houtdessins, de vele betonnen en de luxe prints die makkelijk mixen en matchen met Forbo’s andere collecties. Step blijft daarnaast superveilig en dus geschikt voor toepassing in ruimtes waar een verhoogd risico is om uit te glijden zoals de sauna, het zwembad, de keuken, de kleedkamer, maar ook een bloemenwinkel, een klaslokaal waar gewerkt wordt met vloeistoffen, de levensmiddelenindustrie of de plek achter de bar.

Alle Step producten zijn gemaakt van heterogeen vinyl waarin innovatieve Step crystals, (anti-slipdeeltjes, red.) zijn gestrooid. De PUR Pearl toplaag garandeert dat de vloer letterlijk een leven lang mee kan en bijvoorbeeld bestand is tegen agressieve chemicaliën. Mede door die beschermende bovenlaag is Step ook veel makkelijker schoon te maken en houden dan andere anti-slipvloeren. Step is bovendien 100% ftalaatvrij, heeft tot 70% gerecycled materiaal in de rug en kent verschillende vloeren met hoge lichtreflectiewaardes, die positief kunnen bijdragen aan energiebesparing.

De collectie bestaat uit Step Surestep en Step Safestep, waarbij de laatste deelcollectie nog eens extra stroef en ‘slipvast’ is. Hierdoor is uitglijden op zo’n vloer zo goed als onmogelijk. Binnen Surestep komen we veel fraaie dessins tegen zoals vloeren met een authentieke houtuitstraling, vloeren met een luxueus metallic effect, heel veel modieuze frisse kleuren, grijze en beige betonnen, en inspirerende digitale print items die laten zien wat er allemaal mogelijk is met print-on-demand.

Al die ontwerpen zijn eenvoudig te combineren met Forbo’s andere collecties zoals Marmoleum, Allura, Sphera en Flotex. Voor inspiratie, beelden en veel meer informatie zie Step

Mrt 2018 - CO2 neutraal Marmoleum

Onafhankelijke milieuproductverklaringen tonen aan dat de nieuwe linoleumcollecties van Forbo CO2-neutraal zijn.

Marmoleum wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen, waarvan de meeste als eenjarige gewassen worden geoogst. Vlasplanten (die voor plantaardige lijnzaadolie zorgen), jute (voor de geperforeerde onderlaag waarop linoleum wordt gekalanderd) en houtmeel uit het restmateriaal van commerciële bosbouw nemen tijdens hun levensduur CO2 op. Deze CO2-absorberende planten en bomen worden vervolgens gebruikt voor de productie van linoleum.

Linoleum produceren is een kunst: natuurlijke grondstoffen worden gemengd en krijgen vervolgens de tijd om te drogen en rijpen voor de volgende productiefase. In de vijf weken die nodig zijn om linoleum te maken, is tijd een belangrijke factor. De gebruikte energie wordt voornamelijk ingezet bij twee processen: voor het kalanderen en om de kachels te verhitten die het drogen van de linoleumplaat reguleren. Zowel de linoleumfabriek in Assendelft als die in Kirkcaldy zijn moderne productievestigingen die draaien op groene elektriciteit.

De hele levenscyclus van linoleum wordt vastgelegd in een milieuproductverklaring of Environmental Product Declaration (EPD), die wordt geverifieerd door een onafhankelijke derde partij. De milieuproductverklaring voor Marmoleum, de bekende merknaam van Forbo’s linoleum, toont aan dat meer CO2 wordt opgenomen dan de hoeveelheid CO2 die tijdens het productieproces ontstaat. Marmoleum is dus een CO2-neutraal product.

Dankzij het klimaatakkoord van Parijs (2015) bundelen landen uit heel de wereld hun krachten om klimaatverandering tegen te gaan. Het programma start in 2020 en zou na verloop van tijd moeten resulteren in een meetbare vermindering van de CO2-uitstoot in de deelnemende landen. Het gebruik van Marmoleum als een product voor interieurafwerking helpt bij het verwezenlijken van de ambitie om de CO2-uitstoot in onze omgeving te verlagen. Dit werd erkend door internationale certificeringssystemen voor duurzame bouwnormen zoals de LEED en BREEAM, die beiden de voordelen van linoleum erkennen.

Forbo's duurzaamheidsbeleid richt zich op circulariteit en gezonde gebouwen. Het feit dat Marmoleum CO2-neutraal is, is een enorme prestatie in onze poging om een betere omgeving te creëren.

Een Forbo vloer is oprecht duurzaam, klik hier voor meer info.

Download hier het persberichtC02 neutral marmoleum

Sep 2017 - Forbo introduceert nieuwe homogeen vinyl collectie Sphera Evolution

Verrassende vinylvloer geeft rijk en luxueus beeld

Forbo Flooring introduceert deze maand een gloednieuwe homogeen vinyl collectie genaamd Sphera Evolution. De vloer is zeer fraai en bijna niet als traditioneel homogeen vinyl te herkennen. Dit is te danken aan het Forbo designteam dat profiteerde van de ongekende mogelijkheden die de nieuwe hypermoderne Sphera-fabriek in Coevorden haar bood. Neem de vloeren waarin glitter-, goud- of parelmoerdeeltjes zijn verwerkt. Het resultaat is een vloer met ongekende diepte-effecten die door zijn subtiele details een rijk en luxueus beeld geeft dat refereert aan granito, steen of marmer.

Sphera Evolution is net als veel andere Forbo collecties gemaakt om te mixen en matchen. De collectie telt 12 felle uni-kleuren die allemaal een rustige tegenhanger hebben in een donkere en lichte tint (die op hun beurt een detail in zich dragen van de felle uni-kleur). Zo kunnen rustige en opvallende vloeren perfect met elkaar gecombineerd worden binnen één project, bijvoorbeeld om gebieden te accentueren of een route aan te geven. Sphera Evolution mixt en matcht bovendien gemakkelijk met de andere vloerencollecties van Forbo zoals Marmoleum, Allura, Flotex en Coral omdat ze allemaal Forbo’s eigen kleurentaal spreken.

Sphera Evolution is mede door die combinatiemogelijkheden en de sprankelende, frisse uitstraling uitermate geschikt voor segmenten zoals de retail en de hospitality & leisure, maar ook elders waar een bijzondere vloer gewenst is. Overigens is Sphera Evolution net als alle andere homogeen vinyl vloeren ijzersterk en slijtvast en heeft het een zeer lage indrukgevoeligheid (zware dingen zoals een kast laten dus geen deuk achter in de vloer, red.).

Met de introductie van Sphera Evolution is de Sphera collectie compleet. Eerder dit jaar bracht Forbo Sphera Element en Sphera Energetic op de markt. De eerste collectie kenmerkt zich door de herkenbare look van homogeen vinyl in een enorm breed palet aan neutrale en felle kleuren. Sphera Energetic is een bijna uni-vloer die eigentijds is met twee fraaie visuals. Voor meer informatie, klik hier

Sphera Evolution 50435-50402-50434

Aug 2017 - Tessera bekroond met het Cradle 2 Cradle certificaat

Tessera Layout/Outline collectie: een duurzaam alternatief

De Forbo Tessera tapijttegelcollectie bestaat uit zo'n 20 individuele assortimenten met de meest duurzame alternatieven op het vlak van textielvloeren. Ze bevatten allemaal gemiddeld 58 % gerecycleerd materiaal. Naast de internationale erkenning en 'groene' ratings zoals BREEAM, SKA, GUT en LEED kan Tessera nu ook pronken met de Cradle to Cradle certificatie voor de nieuwe Tessera Layout/Outline collectie.

Voor het Cradle to Cradle certificaat worden vijf individuele criteria in acht genomen: gezonde materialen, hergebruik van materialen, beheer van hernieuwbare energie en koolstof, zorgvuldig waterbeheer en sociale eerlijkheid.

In overeenstemming met het Creating Better Environments beleid van Forbo worden de Tessera tapijttegels ontwikkeld volgens de Life Cycle Assessments (LCA). Deze holistische kijk op de milieu-impact van een product vormt de basis van waarop de milieuvriendelijke prestaties geanalyseerd en verbeterd wordt. Ten behoeve van maximale transparantie worden er eveneens Environmental Product Declarations (EPD) gepubliceerd. De producten worden gelabeld om de erkenning van dit consistente LCA-milieubeleid te verzekeren.

Tessera wordt met 100 % groene elektriciteit geproduceerd. Naast gerecycleerd garen afkomstig uit visnetten en petflessen gebruikt Forbo Flooring Systems ook gerecycleerd materiaal ter ondersteuning van de tapijttegels en een gemodificeerd bitumen dat eigenlijk slechts een kleine hoeveelheid bitumen bevat. De Forbo Tessera fabriek kreeg het SA8000-certificaat toegekend.

Tessera tapijttegels zijn de ideale oplossing voor kantoren, vrijetijdscentra, horeca- en handelspanden. De verschillende Tessera designs passen perfect bij de ultrastevige producten van Forbo Flooring Systems en kunnen dus met elkaar gecombineerd worden voor individuele projecten en ruimtes.

Voor meer informatie over de veelzijdigheid van de Tessera tapijttegelcollectie, de Westbond tapijttegels of de Flotex gevlokte vloerbedekking kan u terecht op onze website.

Download hier het persbericht

Aug 2017 - Forbo Flooring Systems' Flotex collectie met 'zero emission'-garantie

Flotex Zero Emission, dé vloer voor een beter interieur

Forbo Flotex bewijst opnieuw zijn unieke positie als hightechtextiel door een 'zero product emission'* voor alle niet-digitale vloerbedekkingen te introduceren. Wanneer de luchtkwaliteit in het interieur van cruciaal belang is, biedt dit product gegarandeerd de juiste oplossing.
'Zero product emission' is uniek in de textielsector. En ook Flotex is uniek, want het oppervlak bestaat uit 70 miljoen 6.6.-nylonvezels per m2, die elektrostatisch in een waterdichte vinylbasis geïnjecteerd worden. Het resultaat is een extreem duurzame, hygiënische en toch warme en comfortabele vloerbedekking die, in tegenstelling tot andere opties op de markt, een 'zero emission'-garantie biedt voor een betere luchtkwaliteit in het interieur.

Bovendien is Flotex Zero Emission de enige textielvloer die een allergiecertificaat van de British Allergy Foundation toegekend kreeg omdat hij fijn stof kan absorberen en weer kan vrijgeven bij het stofzuigen of dweilen. Flotex is waterdicht, biedt uitstekende akoestische eigenschappen en heeft een antislipoppervlak in droge én natte omstandigheden ...

Voor meer informatie over de veelzijdigheid van Flotex vloerbedekking klik hier.

*uitstoot lager dan detectiegrens na 28 dagen volgens ISO 19000-9

Download hier het persbericht

Aug 2017 - Flotex planken bekroond met Iconic Award

Buitengewone prestaties en modern design overtuigen de jury

De collectie Flotex planken van Forbo Flooring System werd onlangs door de Duitse 'Rat für Formgebung' (Designraad) in Frankfurt met de 'Iconic Award' bekroond. De prijzen van de Designraad worden elk jaar toegekend aan de meest innovatieve bouwprojecten, architecturale concepten, bouwmaterialen en interieurafwerkingen. Kwaliteit, esthetische eigenschappen, constructie en zin voor detail zijn enkele van de criteria die bij de beoordeling van de deelnemende creaties worden gehanteerd. Flotex kreeg in alle categorieën de hoogste score toegekend.

Met zijn meer dan 80 miljoen nylon 6.6 vezels per vierkante meter, die samen een onverwoestbare hygiënische textiele vloerbedekking vormen, werd het product zowel modern als innovatief genoemd. De zes designs van de collectie werden niet alleen gewaardeerd om hun designkwaliteit, maar ook om de kwaliteit van de high definition printtechniek waarmee het product wordt gecreëerd. Volgens de jury volstond dit om de 'Iconic Award' voor 2017 aan de Flotex planken toe te kennen.

De prijsuitreiking vindt plaats op 4 oktober 2017 in de showroom van BMW World in München (Duitsland).

Meer informatie vindt u op deze website. Voor een overzicht van de collectie of om een staal te bestellen kunt u terecht op: www.forbo-flooring.be

Download hier het persbericht

Flotex planks Concrete 139001_139002_139003

Juli 2017 - Nieuwe Flotex Cityscape collectie, een driedimensionale tegelcollectie geïnspireerd op het stedelijke landschap

Innovatieve bosseleertechniek voor een nieuwe dimensie voor Flotex tegels

De nieuwe Flotex Cityscape collectie werd geïnspireerd op de lijnen en kruispunten van het moderne, stedelijke landschap, die de bewegingskracht en dimensies van onze steden weerspiegelen. Ze verwijzen zowel naar landkaarten als naar de roosters die door de architectuur gevormd worden.

Deze Flotex collectie bouwt verder op de unieke, innovatieve bosseleertechniek die de tegels een verbluffend 3D-effect geeft, dat voor het eerst bij Forbo's nieuwe collectie Flotex planken te zien was. Flotex Cityscape maakt gebruik van bestaande lineaire designs, die vervolgens met bosseleerplaten behandeld worden om het befaamde 3D-effect te creëren. Flotex Cityscape is verkrijgbaar in twee basisdesigns (Integrity en Complexity) met in totaal 14 verschillende kleurenpaletten. Het eindresultaat is een prachtige, comfortabele en hygiënische textielvloer die zowel bijzonder veilig als extreem duurzaam is.

Het oppervlak van de Flotex planken bestaat uit dichte nylon 6.6.-vezels die de vloer onverwoestbaar, maar toch comfortabel maken. Flotex is bovendien bijzonder hygiënisch, omdat de vezels fijn stof opvangen en vervolgens vrijgeven aan standaard reinigingstoestellen.

De Flotex Cityscape tegels zijn gemakkelijk te plaatsen en kunnen met andere vloerbedekkingsproducten van Forbo Flooring Systems gecombineerd worden, zoals de losse Allura Flex tegels en planken.

Download hier het persbericht

Flotex Cityscape t350011-t351011-t352011_t550003-t551003-t552003-t553003

Juni 2017 - Flotex Planks, de nieuwe norm voor kantoorinrichting

Flotex hightechtextiel in nieuw, modulair formaat

Met zijn nieuwe collectie Flotex hightech textielplanken luidt Forbo Flooring Systems een nieuw tijdperk voor interieurdesign in kantoren en vrijetijdscentra in. De nieuwe collectie bestaat uit 6 nieuwe designs in talloze kleurenpaletten. De planken van 25 x 100 cm zijn gemakkelijk te plaatsen en nodigen designers en architecten uit om met verschillende kleurencombinaties en legpatronen te spelen. Het eindresultaat is een prachtige, comfortabele en hygiënische textielvloer die zowel bijzonder veilig als extreem duurzaam is.

Het oppervlak van de Flotex planken bestaat uit dichte nylon 6.6.-vezels die de vloer onverwoestbaar, maar toch comfortabel maken. Flotex is bovendien bijzonder hygiënisch, omdat de vezels fijn stof opvangen en vervolgens vrijgeven aan standaard reinigingstoestellen.

Bij de Flotex plankencollectie komt ook een nieuwe, innovatieve bosseleertechniek kijken, waarbij de nylonvezels samengeperst worden en zo een 3D-effect creëren. Het Flotex Triad design waarvoor de bosseleertechniek gebruikt werd, toont een metrisch patroon van gebosseleerde en kleurrijke lijnen. Het resultaat is een spectaculair design over de hele vloer, waarin ook de vorm van de plank nog steeds een belangrijke rol speelt.

Andere designs uit de collectie tonen een elegant, grafisch vakkenpatroon, een kleurrijk design met felle, maar warme kleuren, en een reeks zogenaamde natuurlijke dessins van zeegras, hout, steen en beton.

De Flotex planken zijn gemakkelijk te plaatsen en kunnen met andere vloerbedekkingsproducten van Forbo Flooring Systems gecombineerd worden, zoals de losse Allura Flex tegels en planken.

Flotex Planks

April 2017 - Marmoleum Cocoa en Marmoleum Slate bekroond met Reddot Design Award 2017

Marmoleum Solid collectie van Forbo Flooring Systems bekroond met twee aparte Reddot Design Awards 2017

De nieuwe Marmoleum Cocoa collectie , een linoleumdesign op basis van cacaodoppen, werd bekroond met de Reddot Design Award 2017. De collectie maakt deel uit van het nieuwe Marmoleum Solid gamma, dat de kern vormt van Forbo's moderne linoleumdesigns. Tegelijkertijd werd ook dat andere deel van het Marmoleum Solid gamma, de innovatieve Marmoleum Slate collectie met gebosseleerd linoleum in 5 levensechte leidesigns, bekroond met een aparte Reddot Design Award 2017.

Over Marmoleum Cocoa:
Het gebruik van cacaodoppen voor de Marmoleum Cocoa collectie verbetert niet alleen de duurzaamheid van Forbo's linoleum door middel van een vijfde natuurlijk ingrediënt, maar leidt ook tot een nieuw gevoel en een innovatief linoleumdesign met subtiele, organische vormen en fijne kleurenpaletten.
De chocoladeproductie in Nederland ging van start in de 19e eeuw, dicht bij de locatie waar Forbo Flooring Systems al meer dan honderd jaar zijn linoleum vervaardigt. Het upcyclen van het afval uit de cacao-industrie toont nog maar eens aan welke inspanningen Forbo levert om zijn linoleum om te toveren tot de meest originele en duurzame vloerbedekking ooit.
Marmoleum Cocoa is verkrijgbaar in 5 aardse kleuren met verleidelijke namen: witte chocolade, melkchocolade, donkere chocolade, earl grey chocolade en de mysterieuze chocoladeblues. De Marmoleum Solid collectie waartoe het nieuwe Cocoa assortiment behoort, bestaat uit een nieuwe Walton reeks, een kleurrijk Piano Design, originele en kleurrijke Concrete Designs en een gebosseleerde Slate variëteit. Ook dat is een nieuw, innovatief design dat vanaf april terug te vinden is in het nieuwe linoleumaanbod van Forbo.

Over Marmoleum Slate:
Beton- en steendessins behoorden altijd al tot de traditionele linoleumdesigns, die geïnspireerd werden op de klassieke marmervariëteiten uit de vroegste linoleumperiode en die nog steeds populair zijn bij gezondheidszorg- en onderwijscentra, waar de bacteriostatische kenmerken van het product én het reinigings- en onderhoudsgemak van cruciaal belang zijn. De nieuwe steen- en betondessins zien er mooier uit en trekken mensen aan die hun kantoren of winkels een duurzame en moderne inrichting willen geven. Met Marmoleum Slate creëerde Forbo een gebosseleerde structuur bovenop een minimalistisch ton-sur-ton marmerlinoleum, met realistische leivloeren als resultaat. Er zijn vijf leivariëteiten verkrijgbaar, van donker antracietgrijs tot lichtere versies en twee uitgaves met koper- en metaalkleuren die het leioppervlak een prachtige glans geven.

Zowel Marmoleum Cocoa als Marmoleum Slate zullen vanaf april 2017 verkrijgbaar zijn, samen met de nieuwe kleuren van de uni-Walton reeks en een compleet nieuwe collectie Marmoleum Piano, een bedekkend design in felle kleuren die de zon, de hemel, het gras en de aarde weerspiegelen.
Forbo Flooring Systems is wereldleider in linoleum en creëert met gepaste trots nieuwe opportuniteiten voor linoleum, die verder gaan dan de traditionele marktsegmenten voor openbare ruimtes, onderwijs- en gezondheidszorgcentra. Door de lancering van nieuwe designs, productformaten en structuren biedt Forbo Linoleum een natuurlijk alternatief voor pvc, luxueuze vinyltegels, rubber en zelfs textielvloeren voor moderne interieurs. Voor meer informatie over de veelzijdigheid van linoleum of om de nieuwe Reddot Award, de Marmoleum Cocoa en Slate collecties te bekijken, kan u terecht op onze website.


Marmoleum Cocoa 3584-3581-3370

Maa 2017 - Forbo Flooring Systems at Fuori Salone Milan Furniture Exhibition

Furniture Linoleum, Marmoleum Cocoa and Marmoleum Slate presented at Via Savona 35, Zona Tortona in Milan

Forbo Flooring Systems will present its award winning collections Marmoleum Cocoa and Marmoleum Slate during the Fuori Salone event in the Tortona area in Milan (Italy). Located on the Via Savona 35, in the industrial setting of transformed automobile garage, Forbo will present its products together with Brothers and Sons Furniture and Extremis outdoor furniture.
Products on show will be the new close-to-nature designs of Forbo Allura Luxury Vinyl and the new and intriguing Flotex Tibor collection, a full range of floor covering designs created in the 1960’s by Hungarian émigré Tibor Reich. The Allura and Flotex collections will be shown in a joint setting with the new furniture collections of Brothers and Sons (previously eQ+). In addition Forbo Flooring Systems will exhibit its award winning Marmoleum collections ‘Cocoa’, ‘Slate’ and ‘Imagine’ as well as the new Furniture Linoleum collection, a unique surfacing material that can be used for desk tops, furniture, cabinets, kitchens, doors and separation panels.
Come and see our spectacular Linoleum installation and experience the Forbo Marmoleum brand. Opening hours are from 11.00 a.m. until late, from April 4 until April 9, with exclusive press visits scheduled for April 3.

Salone del Mobile Milano

Maa 2017 - Nieuwe Cocoa collectie benadrukt duurzame karakter Marmoleum

Forbo gebruikt restproduct cacao-industrie als high-lights voor Marmoleum Cocoa

Forbo Flooring introduceert begin april Marmoleum Cocoa, een collectie die het duurzame karakter van Marmoleum benadrukt. Aan Marmoleum - gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, pijnhars, houtmeel, kalk en kleurrijke pigmenten - zijn de gemalen schillen van de cacaoboon toegevoegd. Dit restproduct van de cacao-industrie (die net als Forbo al meer dan 100 jaar in de Zaanstreek huist) geeft high-lights aan de overigens rustige, ingetogen uni- uitstraling van de collectie. De vloer wordt daarnaast volledig CO₂-neutraal geproduceerd.

‘De Marmoleum-fabriek staat in een gebied waarin veel cacao wordt verwerkt, wat ons heeft geïnspireerd voor onze nieuwe Cocoa collectie, onderdeel van de grotere Marmoleum Solid collectie’, vertelt Piet Looijen, Product Line Manager Linoleum bij Forbo Flooring. ‘De harde cacaoboonschillen - de reststoffen die vrijkomen bij de cacaoproductie - worden door ons verzameld en fijngemalen, waarna ze in het effen Marmoleum worden ingestrooid. Dat zorgt niet alleen voor een bijzonder, subtiel effect, maar is ook heel duurzaam.’

Hoewel Marmoleum Solid Cocoa pas vanaf april verkrijgbaar is, kan de collectie volgens Looijen nu al rekenen op grote belangstelling van bijvoorbeeld architecten, die met Cocoa een eigentijds interieur kunnen realiseren. ‘Met alle voordelen van Marmoleum, dat volledig wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen en een zeer lage emissiewaarde kent. De vloeren zijn vriendelijk voor de mens, milieubewust, en gemakkelijk en schoonmaakmiddelarm of -vrij te reinigen. De vloer is bovendien ijzersterk en gaat meer dan 20 jaar mee.’

Naast Cocoa bestaat de Marmoleum Solid collectie uit de kleurcollecties Concrete, Walton en Piano, waarmee iedere interieurwens kan worden ingevuld. De nieuwe Solid Collectie is ontworpen door Forbo’s eigen designstudio in Assendelft. Daar wordt de collectie ook geproduceerd.

Feb 2017 - Nieuwe Allura collectie speelt met Hongaarse punt

Nieuwe Allura collectie speelt met Hongaarse punt

Het nieuwe Allura kent voor het eerst ook een variatie op een decoratief parket, namelijk de Hongaarse punt. Dit is een trend die op het moment erg belangrijk is, aldus de designers van de nieuwe collectie, Dorothé Kessels en Thomas Eurlings. Dorothé: ‘We hebben gekozen voor verschillende combinatiemogelijkheden. Bijvoorbeeld door een natuurlijke houtkleur te combineren met een solide zwarte plank waardoor er een verrassend en vernieuwend legpatroon ontstaat. Daarbij heeft de houtsoort, die we door de veelkleurigheid van het eiken Autumn oak noemen, zoveel variatie in kleur dat het eindresultaat zeer kleurrijk en ronduit spectaculair is.’

Het verschil tussen een Hongaarse punt en een visgraat, is dat een visgraatvloer een rechthoekig plankvorm heeft die onder een hoek van 90 graden gelegd wordt. Bij de Hongaarse punt hebben de korte zijden van de strook afgeschuinde kanten zodat, als je die tegen elkaar legt, er een recht doorgetrokken streep ontstaat. De hoek waaronder de stroken van de Hongaarse Punt gelegd worden is dan ook 45 graden. Over het algemeen is de uitstraling van een Hongaarse punt daardoor iets rustiger dan een visgraatvloer, en krijg je meer lengterichting.

Nieuwe Allura collectie
De nieuwe Allura collectie van Forbo is een feit. Fraaie hout- en steendessins, maar ook bijzondere (niche)vloeren zoals de Galaxy en Fluid. Een hele brede collectie ook, met tegels en planken waarmee eindeloos gecombineerd kan worden. Allemaal ontworpen door Forbo’s eigen designstudio.

Allura Wood W60353 w 60354

Jan 2017 - Ook nieuwe Allura zet weer duurzaam en gezond stapje

Ook nieuwe Allura zet weer duurzaam en gezond stapje

Forbo Flooring maakt haar nieuwe Allura collectie (net zoals al haar andere collecties) voortaan ftalaatvrij. De weekmaker is vervangen door een variant met een gezond profiel. Forbo versterkt hiermee haar nummer één positie op de wereldmarkt als het gaat om gezonde vloeren. Waar Forbo de weekmaker heeft afgezworen, gebruiken veel concurrenten haar nog steeds. De gegarandeerde vormvastheid van de nieuwe collectie voorkomt daarnaast het ontstaan van naden, zodat er geen vuilophoping kan ontstaan; iets dat ook bijdraagt aan een beter binnenklimaat.

Op het gebied van duurzaamheid is er ook goed nieuws. De Nederlandse fabriek in Coevorden draait sinds een jaar volledig op groene energie. Efficiënter plannen en de verbetering van de luchtbehandelingssystemen hebben er bovendien voor gezorgd dat het gasverbruik flink is gedaald. Hierdoor is het totale energieverbruik sinds 2008 gehalveerd. Forbo past daarnaast productieafval van andere collecties toe in de rug van Allura. Dat vermindert de afvalstroom aanzienlijk. Ook de deelcollecties Allura Flex en Allura Click zijn het vermelden waard. Deze collecties, modulaire loslegsystemen, bestaan uit stroken en tegels die eenvoudig verwijderd en herplaatst kunnen worden.

Bovendien is Allura ijzersterk. Met de Pur-finish die beschadigingen voorkomt, blijft de vloer jarenlang mooi en visueel aantrekkelijk. De vloer is daarnaast heel eenvoudig te onderhouden.

Nieuwe Allura collectie
De nieuwe Allura collectie van Forbo is een feit. Fraaie hout- en steendessins, de introductie van de Hongaarse punt, maar ook bijzondere (niche)vloeren zoals de Galaxy en Fluid. Een hele brede collectie ook, met tegels en planken waarmee eindeloos gecombineerd kan worden. Allemaal ontworpen door Forbo’s eigen designstudio.

Allura s62548 amber loam s62582 carrara marble

Jan 2017 - iF Award 2017 voor Marmoleum Cocoa

Winnaar 2017 : Forbo's Marmoleum Cocoa

De nieuwe Marmoleum Cocoa collectie, een met cacao schillen verbeterd linoleum, is bekroond met de iF design award 2017. De collectie is onderdeel van de nieuwe Marmoleum Solid reeks, de kern van Forbo's hedendaags linoleum welke onder meer nieuwe beton, uni en semi-uni ontwerpen bevat. De collectie zal in april worden geïntroduceerd worden.

Het gebruik van cacaoschillen als onderdeel van de Marmoleum Cocoa collectie verbetert niet alleen het duurzame profiel van linoleum, maar resulteert ook in een nieuwe tactiliteit en een ontwerp waarbij de subtiele organische verstrooiing en fijne kleuring maak een nieuw en innovatief design eigenschap voor de categorie linoleum product.

Het verwerken van chocolade in Nederland ontstond in de 17e eeuw in dezelfde regio waar Forbo Flooring Systems de productie van linoleum al voor meer dan honderd jaar heeft staan. De upcycling van de cacao-industrie afvalstroom is een mooi voorbeeld van de voortdurende inspanningen die Forbo levert om linoleum te innoveren als een origineel en duurzame vloerbedekking.
Marmoleum cacao is verkrijgbaar in een kleine collectie van 5 aardse tonen die onder de verleidelijke namen van witte, melk en pure chocolade en een 'mystery' chocolade blauw worden gepresenteerd. De Marmoleum Solid collectie waarvan het nieuwe Cocoa een onderdeel van is, is opgebouwd uit de nieuwe Walton serie. Dit zijn kleurrijke piano ontwerpen, originele en gekleurde beton ontwerpen en een reliëf leisteen variant.

iF award cocoa