Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Beweringen over antivirale eigenschappen

Beweringen over antivirale eigenschappen en vloerbedekkingen

Deze pagina beschrijft het standpunt van Forbo Flooring Systems over vloerbedekkingen die de verspreiding van virussen zouden voorkomen.

Forbo Flooring Systems ondersteunt de visie dat er geen wetenschappelijk bewijs noch een gemeenschappelijke grond is die aangeeft dat een vloerbedekking de verspreiding van virussen kan tegengaan. Daarom kunnen alle beweringen die het tegendeel suggereren misleidend zijn. Deze zijn niet in overeenstemming met de waarden van Forbo Flooring Systems; we zijn open tegenover onze klanten en ondersteunen hen om de juiste keuzes te maken.

Algemeen advies

We adviseren om de aanbevelingen van de overheid op te volgen en open te blijven in alle communicatie aan onze klanten. Overheden worden bijgestaan door wetenschappelijke experts om de verspreiding van virussen te beheersen. De belangrijkste aanpak wereldwijd tegen COVID-19 omvat het gebruik van zeep en/of alcohol om handen en oppervlaktes te ontsmetten, afstand houden en mondmaskers opzetten om de verspreiding van luchtdeeltjes te voorkomen.

Mondmasker
Microscoop

Laboratoriumonderzoek

Er is een internationale norm (ISO 21702) om te testen hoeveel virussen er na 24 uur op een oppervlak achterblijven. Deze test wordt onder gecontroleerde omstandigheden in een laboratorium uitgevoerd. Virussen verspreiden zich voornamelijk door de lucht en via contact met oppervlakken, onder wisselende omstandigheden. Er zijn intussen leveranciers die beweren dat hun vloerbedekking helpt als 'oplossing tegen corona'.

Uitspraken op basis van zulke tests schieten tekort omdat de omstandigheden niet te vergelijken zijn met die in het dagelijkse leven noch met een praktische situatie. Een vloer in een gebouw is niet hetzelfde als een vloerbedekking in een laboratoriumtest. Afhankelijk van de reinigingsprocedure houdt een vloerbedekking in de praktijk vuil, water en diverse andere verontreinigingen vast. Resultaten in een laboratorium zijn geen voorspelling van wat er in de praktijk gebeurt.

Een vloer ontsmetten

Klanten die er zeker van willen zijn dat hun vloer ontsmet is en blijft, kiezen beter voor een gladde en niet-poreuze vloerbedekking. Deze vloeren zijn makkelijk te onderhouden en ontsmetten. Gladde oppervlakken kunt u eenvoudig reinigen en ontsmetten: hoe gladder en minder poreus het oppervlak, hoe gemakkelijker. Raadpleeg ons assortiment veerkrachtige vloeren als u een vloerbedekking zoekt die u eenvoudig kunt ontsmetten. Flotex is zo'n voorbeeld van een textiele vloerbedekking die ontzettend makkelijk te reinigen is.

Ontsmet uw handen

Bij Forbo Flooring Systems erkennen we de bezorgdheid en de complexe situatie die de COVID-19-pandemie in ons dagelijkse leven heeft teweeggebracht. We nemen onze verantwoordelijkheid in alle regio's door de verspreiding van het virus te beperken en de gezondheid en veiligheid van onze klanten, zakenpartners en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen. Ons bedrijf houdt zich strikt aan de regels van de overheid en de lokale gezondheidsinstanties in alle landen waar we zaken doen.

Al onze productiesites zijn operationeel en we kunnen bestellingen en stalen ontvangen en leveren. Onze klantendienst en vooral onze permanente forbOnline service zijn erg populair en zullen u blijven ondersteunen zodat u kunt doorgaan met uw projecten. Hebt u vragen? Neem dan gerust contact op met uw lokale accountmanager, contactpersoon of klantendienst.
We staan wereldwijd voor u klaar!