Válasszon országot

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Flotex Flokkolt Szőnyegek

Flotex Sottsass

Egyedülálló mind esztétikailag, mind technikailag. A Flotex Sottsass padlóburkolata a Forbo Flooring és az olasz design stúdió ** Sottsass Associati ** kreatív együttműködésének eredménye, amely a múlt század végén a híres Memphis Design trendért felelős. A Sottsass formatervezési minták egyedülálló szerves formákat és szabálytalan, látszólag véletlen mintákat mutatnak

 • Flotex Sottsass
 • Flotex Sottsass
 • Flotex Sottsass
 • Flotex Sottsass
 • Flotex Sottsass
 • 990701
  Flotex Terrazzo

  Flotex Terrazzo

  A Flotex Sottsass Terrazzo szellemes "csavar" a hagyományos olasz Terrazzo koncepcióra (egy öntött betonpadló, amely száraz és polírozott kőből, márványból vagy üvegből készült, jellegzetes és szabálytalan mintázattal). Közelebbről szemügyre véve a dizájnban szereplő "részecskék" szakadt papírdarabokra emlékeztetnek - mindegyik saját történettel rendelkezik - összegyűrt szerelmes levél vagy csak egy számla? - az egyénnek kell eldöntenie és létrehoznia saját elbeszélését.

 • 990803
  Flotex Kasuri

  Flotex Kasuri

  A Flotex Sottsass Kazuri ihletet nyer a hagyományos ** japán szőtt textil technikából **, melyet a névadó anyag létrehozására használtak. Christopher Redfern a digitális képpontot használja a mai és a hagyományos referenciák fúziójában.

 • 990101
  Flotex Bacteria

  Flotex Bacteria

  Az 1970-es évek Sottsass "Bacterio" vázlatából nyerve inspirációt az egyedülálló Flotex design nyitott a széles értelmezésre. Közelről véletlenszerű karneváli konfettinak tekinthető, távolról úgy tűnik, mint a távoli csillagok konstellációja.

 • 990601
  Flotex Wool

  Flotex Wool

  Az Ettore Sottsass által különböző országokban összegyűjtött, különböző színű gyapjúfonalakból álló filamentek egy sík színű felületre süllyesztve, a Sottsass Wool a természetes szálak egyedi textúráján játszik, mélység és melegség érzésével. A meghatározott lineáris mintázat széles körben különböző perspektívákat kínál különböző belső méretekben

A Sottsass

Ground breaking designs

The Flotex Sottsass collection is created by Ettore Sottsass and Christopher Redfern of the Italian design studio Sottsass Associati and forms a radical direction in combining dynamic design with pioneering and innovative product technology.

The collection compromises 4 designs: Terrazzo, Wool, Bacteria and Kasuri. The designs feature irregular, apparently random and organic forms, and the “optical” feature to play with scale, an aspect which is especially relevant to flooring, where the dynamics of perspective are constantly at work.

Flotex Sottsass is available in a wide range of colourways and include hot fashion colours in strongly contrasting combinations like Schiapparelli pink, electric blue and neon green on a black background.

Sottsass Bacteria

Sottsass & Flotex

Kreatív együttműködés

Radikális irány a dinamikus design ötvözésével az úttörő és innovatív terméktechnológiával, azaz a Sottsass kollekcióval. A Flotex flokkolt padlóburkolatának irányított gyűjteménye, mind esztétikusan, mind műszakilag.

A Flotex Sottsass a Forbo Flooring és az olasz design stúdió Sottsass Associati közötti kreatív együttműködés eredménye. A késő Ettore Sottsass és partnere és a Christopher Redfern stúdió vezetője együtt teremtették meg a 4 designt. Speciálisan kifejlesztett digitális nyomtatási technológiákkal gyártják, mely új szintet állított fel a kiváló minőségű képek textilre való nyomtatásában.

Egy egyedülálló padlóburkolat, mint a Flotex, lehetőséget nyújt a kreatív tervezőknek, mint a Sottsass Associati-nak. A könnyű nyomtatásnak köszönhetően szinte minden design lehetséges. Ezzel Ettore Sottsass és Christopher Redfern szabadon felhasználhatják kreativitásukat, és hagyják, hogy a művészet megtegye a hatását."

Flotex Sottsass wool

Környezet

Fenntartható és tartós padlóburkolat

Zöld energia
A Forbo Flotex gyártási műveletei Nagy-Britanniában és Franciaországban magas színvonalú padlóburkolatot biztosítanak, zöld energia felhasználásával és minimális hulladékárammal, melyek mindegyike újra van hasznosítva a padlókban.

Víz alapú
A Flotex nylon 6.6 szálakkal készül. Minden olyan szerszám és festék, amely a Flotex minták létrehozására szolgál, víz alapú. Nincsenek további kémiai folyamatok, kivéve a magas hőmérsékletű gőzkezelést a színek biztosításához.

Újrahasznosított tartalom
A Flotex más Forbo termelési helyiségek hulladékáramát veszi igénybe, hogy a padlóburkolat hátlapjává alakuljon. A Flotex újrahasznosított tartalma a háttértartalom legfeljebb 67% -a.

Rendkívül tartós
A Flotex használatának nagy előnye a padlóburkolat szélsőséges teljesítménye, és a termék élettartama meghaladja a hétköznapi textilekét 6-os tényezővel.

Egyszerű tisztítás és karbantartás
A Flotex tisztítható vízzel és egyszerű tisztítószerrel. A legtöbb festéshez egyszerű háztartási szappan elegendő a termék tisztításához, míg más tisztítószerek tisztítják a tintát, az olajat és a súlyosabb foltokat. Használat után a Flotex visszavezethető a gyártási folyamatba.

Flotex the sustainable floor

Installáció és padlóápolás

Flotex cleaning & maintenance instructions

Allergia UK & Sanitized®

Allergia UK & Sanitized® kezelés

Allergia UK
A Flotex az Allergy UK által jóváhagyott, mivel bizonyítottan pozitív hatással van az allergiás betegek életére. Lehetősége van az allergének csapdázására, majd biztonságosan felszabadíthatja őket az általános tisztítóeszközökre. Tisztításkor a Flotex kétszer annyi allergént bocsát ki, mint a hagyományos szőnyegek tisztítása. A károsabb allergéneket eltávolítják, így kényelmesebb környezetet teremtenek az asztmában és allergiában szenvedők számára.

Sanitized®
A Flotex-et Sanitized®-vel kezelik, amely elnyomja a házi poratka (Dermatophagoides pteronyssinus) növekedését - még olyan helyeken is, ahol nehéz a porszívózás. Független vizsgálatok kimutatták, hogy a Flotex és a Sanitized® mintájára bevezetett poratka alapú népesség átlagosan 86% -kal csökken 8 hét alatt."

Flotex Sanitized and Allergy UK

Technikai tájékoztató

Flotex Technical Specifications

Brosúrák

Sottsass