Válasszon országot

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

ESD és tisztaszoba-padlózat

ESD és tisztaszoba-padlózat

Tartsa ellenőrzés alatt (Under Control) környezetét.A Forbo Flooring Systems az ESD-megoldások és a tisztaszobák padlózatának biztosítása terén nagy tapasztalattal rendelkező, nemzetközi piacvezető vállalat. Számos olyan padlóburkolati megoldást kínálunk, amelyek megfelelnek a legmagasabb igényeket támasztó és legkritikusabb ellenőrzött környezetek követelményeinek is, mint például a rendkívül érzékeny tisztaszobák, a sokat követelő gyártóüzemek vagy a higiénikus egészségügyi létesítmények. ESD és tisztaszoba-megoldásainkat az „Under Control” portfólióba csoportosítottuk. Különféle termékcsaládokat kínálunk lap (Colorex) és tekercs (Sphera SD | EC, Marmoleum Ohmex) formában, mindegyiknek megvan a maga sajátos jellemzője.

 • ESD és tisztaszoba-padlózat
 • ESD és tisztaszoba-padlózat
 • ESD és tisztaszoba-padlózat
 • ESD és tisztaszoba-padlózat
 • ESD és tisztaszoba-padlózat
 • Colorex SD 150204 semicon
  Colorex EC

  Colorex EC

  A Colorex EC elektrosztatikusan vezetőképes padlóburkolat négyzet alakú lapokban, tartós ESD-tulajdonságokkal. A vezetőképes szálak sűrű hálózata miatt a statikus töltések könnyen áramlanak a padlón keresztül a föld felé. A Colorex EC burkolólapok kielégítik a legigényesebb feltételeket is, és megfelelő megoldást kínálnak olyan rendkívül érzékeny területeken, mint a tisztaszobák, valamint az elektronika, élettudomány és feldolgozóipar igényes gyártóhelyei.

 • Colorex SD 150201 everest
  Colorex SD

  Colorex SD

  A Colorex SD statikus disszipatív homogén padlóburkolat négyzet alakú lap formában, állandó ESD-tulajdonságokkal. A disszipatív erek sűrű hálózata miatt a statikus töltések könnyen áramlanak a padlón keresztül a földelés felé. A Colorex SD lapok ellenállnak a legmagasabb igényeket támasztó körülményeknek is, és tökéletes megoldást kínálnak az olyan rendkívül érzékeny területekre, mint a tisztaszobák, valamint az elektronika, élettudományok és a gyártóipar kihívást jelentő gyártóhelyei.

 • Colorex SD 150207 quartz
  Colorex Plus

  Colorex Plus

  A Colorex Plus nagy teljesítményű padlóburkolati rendszer, amely ragasztómentes lapokból áll minden olyan alkalmazási területre, ahol a költséges aljzatelőkészítés vagy állásidő problémát jelent. A Colorex Plus a tevékenységek megszakítása nélkül fektethető, és a fektetés után azonnal használható, akár villás targonca forgalomra is A Colorex Plus elérhető elektrosztatikusan vezetőképes (EC), alap és csúszásgátló (R10) változatban is.

 • Sphera EC 450007 grey sky
  Sphera EC

  Sphera EC

  A Sphera EC a Forbo homogén, vezetőképes, tekercses vinilkollekciója. A kollekciót kifejezetten a statikus kisülések és részecskék korlátozására tervezték a legérzékenyebb környezetekben, például gyógyszerészeti, orvostechnológiai és egészségügyi intézményekben. A Sphera EC biztosítja a legmagasabb higiéniai tulajdonságokat, és állandó ESD-korlátozást kínál.

 • Sphera SD 550000 white | SD 550036 water
  Sphera SD

  Sphera SD

  A Sphera SD a Forbo homogén, vezetőképes, tekercses vinilkollekciója. A kollekciót kifejezetten a statikus kisülések és részecskék korlátozására tervezték a legérzékenyebb környezetekben, például gyógyszerészeti, orvostechnológiai és egészségügyi intézményekben. A Sphera SD biztosítja a legmagasabb higiéniai tulajdonságokat, és állandó ESD-korlátozást kínál.

 • Marmoleum Ohmex conductive flooring
  Marmoleum Ohmex

  Marmoleum Ohmex

  A Marmoleum Ohmex egy linóleum padlóburkolat, amely megfelel az elektromos vezetőképességre vonatkozó magasabb követelményeknek. Az elektromos ellenállás javul, 1-10 [* 8] Ω (az EN1081 szerint). Ez biztosítja a személyi biztonságot és megóvja a statikus elektromosságra érzékeny berendezéseket, például a számítógépeket és egyéb elektronikus eszközöket.

Információk az Under Control kollekcióról

Tartsa ellenőrzés alatt (Under Control) a környezetet

A Forbo Flooring Systems sokféle ESD- és tisztaszoba-padlózati megoldást kínál, amelyek megfelelnek a szabályozott környezetek legmagasabb szintű igényeinek és követelményeinek is.

Például kritikus ipari környezetben, ahol az ESD nagymértékű károkat okozhat, az állandó ESD-tulajdonságokkal rendelkező padlóburkolati megoldások segíthetnek elkerülni a termékhibából, a feldolgozási problémákból, a berendezések hibás működéséből vagy a higiéniai problémákból eredő költségeket.

A padló hozzájárulhat a nem kívánt elektrosztatikus töltésfelhalmozódás és kisülések megelőzéséhez. A padló segíthet a szabályozott környezet tisztán tartásában azáltal, hogy korlátozza a padlóburkolatból eredő részecske- és TVOC-kibocsátást.

Az ESD- és tisztaszoba-padlózati megoldások szerepet játszhatnak a biztonságos környezet biztosításában az egészségügyi intézményekben és egyéb érzékeny területeken is. A statikus kisülések kellemetlenek lehetnek a betegek és az alkalmazottak számára, a statikus töltések pedig negatív hatással lehetnek az érzékeny orvosi eszközökre.

Olyan megoldásra van szükség, amely hatékonyan védi az embereket és a berendezéseket a statikus töltéssel járó jelenségekkel szemben. Az egészség és a higiénia kulcsfontosságú. Tartós, foltmentes, rendkívül stabil és ütésálló padlóburkolatra van szükség.

A Forbo összes kollekciója, amely megoldást kínál a legmagasabb igényeket támasztó szabályozott környezetekhez, egy helyen megtalálható a Forbo „Under Control” nevű portfoliójában, amelynek neve arra utal, hogy mi fontos az ügyfelek számára: annak biztosítása, hogy a környezetben minden szabályozott legyen. A következő kollekciók érhetők el:

Colorex SD | Colorex EC | Colorex Plus (tiles)
Sphera SD | Sphera EC (sheet)
Marmoleum Ohmex (sheet)

Colorex SD150201 & SD150265

Információk a Colorex termékről

Információk a Colorex lapokról

A Colorex fejlett műszaki padlózati rendszer négyzet alakú lap formában, amelyet kifejezetten ellenőrzött környezetekhez terveztek, mint például a félvezetők, az élettudományok, a gyártóipar, a tisztaszobák és az egészségügyi környezet érzékeny területei. ESD-kontroll, részecskeszabályozás, nedvességszabályozás vagy ezek kombinációja – A Colorex lapcsaládok nagy teherbírású megoldásokat kínálnak a legmagasabb igények teljesítésére.

A Colorex lapok különböző vezetőképességi fokozatokkal és különböző felépítéssel kaphatók. A Colorex EC állandóan vezetőképes lapokat, a Colorex SD állandóan disszipatív lapokat és a Colorex Plus ragasztás mentes elrendezésű lapokat kínáljuk.

Colorex nemcsak fejlett műszaki megoldást nyújt, hanem esztétikailag is tetszetős, minden kereskedelmi belső teret kiemelve az iparitól az egészségügyi intézményekig.

A Colorex előnyei:

• A technológia állandóan vezetőképes padlózatot biztosít, amely optimális teljesítményt garantál a teljes élettartama során, a terület páratartalmától függetlenül. A Colorex teljes mértékben megfelel az összes ESD szabványnak.
• A Colorex felülete teljesen helyreállítható és javítható, meghosszabbítva a termék hasznos élettartamát.
• A Colorex lapok alacsony lágyítószer-tartalma kiváló méretstabilitást biztosít, és megakadályozza a zsugorodást.
• Az alacsony lágyítószer-tartalom rendkívül alacsony károsanyag-kibocsátást biztosít, így a Colorex a megfelelő választás tisztaszobákhoz. A Colorex teljes mértékben megfelel a tisztaszobák összes szabványainak, amint ezt a Fraunhofer intézet meg is erősítette.
• A Colorex és a Colorex Plus loose lay elrendezésű rendszer sűrű felépítése kiváló ellenállást biztosít a nehéz terhelésekkel szemben, így ideális megoldást kínálnak kereskedelmi és ipari környezetekhez.
• A Colorex négyzet alakú lap formában érhető el, ami számos kereskedelmi környezetben, például adatközpontokban és szerverszobákban megtalálható álpadló előfeltétele.
• Lehetőség van biztonsági és útmutató jelzések készítésére is a Colorex Signal és a Colorex Signal Glow termékekkel.
• Mivel az egyik legmegbízhatóbb márka a piacon, biztos lehet abban, hogy a Colorex megfelel minden ma megkövetelt szabványnak és normának.

Colorex product construction

Információk a Sphera SD | EC termékről

Információk a Sphera SD | EC termékről

A Forbo Sphera SD | EC tekercskollekció 2 alcsoportból áll: Sphera SD (statikus disszipatív) és Sphera EC (elektrosztatikusan vezetőképes). Mindkét padlóburkolat megbízható padlózati megoldást kínál a legigényesebb ellenőrzött környezetben is.

A Sphera terméket a Forbo új, erre a célra épített európai gyártóüzemében készítik, ami azt jelenti, hogy a legújabb ismeretek és technológiák használatával hoztak létre olyan „intelligens” és innovatív megoldásokat, amelyek prémium padlóburkolatot eredményeznek.

A Sphera SD | EC előnyei:
• Az innovatív termékfejlesztés és a gondosan ellenőrzött gyártási folyamatok olyan tartós vezetőképességű padlóburkolatot biztosítanak, amely megfelel az összes ESD padlóburkolati szabványnak.
• A padlóburkolat optimális teljesítménye az egész élettartama alatt megmarad a környezeti feltételektől, például a páratartalomtól függetlenül.
• Az alacsony károsanyag-kibocsátás és a ftalátmentes gyártás biztosítja, hogy a Sphera SD | EC hozzájárulhat az egészséges beltéri környezet kialakításához
• A tartós és higiénikus megoldásért a Sphera SD | EC az egyedülálló SMART felső réteg révén ellenáll a foltoknak és a karcolásoknak.
• A vezetőképes hátlapnak köszönhetően nem szükség vezetőképes ragasztót kenni a teljes lap alá, csak a rézszalag rögzítéséhez. Ez csökkenti a fektetési költségeket és a fektetési hibák kockázatát.
• A Sphera SD | EC hulladékmentes környezetben készül, ami biztosítja a hatékony és fenntartható gyártást.

Sphera ESD product construction

Információk a Marmoleum Ohmex termékről

Információk a Marmoleum Ohmex termékről

A Marmoleum Ohmex egy vezetőképes linóleum padlóburkolat, amely a kiváló fenntarthatóságot a optimális elektromos ellenállással (< 1-108 Ω az EN1081 szerint) ötvözi.

Biztosítja a személyes biztonságot, és védi a statikus elektromosságra érzékeny berendezéseket, például a számítógépeket és egyéb elektronikus eszközöket.

A Marmoleum Ohmex természetes alapanyagokból készül, ami nagyon fenntartható vezetőképes padlózattá teszi.

Marmoleum Ohmex vezetőképes linóleum padlóburkolat

Mit hol kell használni?

Válassza ki a megfelelő ESD padlózati megoldást

Az ESD-padlózati megoldásokat olyan ágazatokban való használatra tervezték, mint az elektronika, gyógyszeripar, egészségügy, adatközpontok és szervertermek.

Töltse le innen az útmutatót, amelyből megtudhatja, hogy az Ön alkalmazásához melyik a megfelelő Forbo ESD padlóburkolat:
Forbo ESD padlózat: válassza ki a megfelelő megoldást

Az alábbiakban az alkalmazási területekről olvashat:

Colorex EC és Sphera EC – Alkalmazási területek:
ESD-létesítmények, ISO szabványú tisztaszobák, gyógyszerészeti laboratóriumok, gyártóüzemek és műtők.


Colorex SD és Sphera SD – Alkalmazási területek:
Új építésű laboratóriumok, ISO szabványú tisztaszobák, gyógyszerészeti laboratóriumok, gyártóüzemek, szervertermek, adatközpontok és műtők.

Colorex Plus EC – Alkalmazási területek:
ESD-létesítmények, ISO szabványú tisztaszobák, gyógyszerészeti laboratóriumok és gyártóüzemek felújítása. Megfelel, ha az állásidő, a nedves padló vagy a rossz padlóalap problémát jelent.

Colorex Plus R10 – Alkalmazási területek:
A texturált felület fokozott csúszásállóságot biztosít (R10), és ideálisan használhatók olyan területeken, ahol a padló könnyen beszennyeződhet, például a gyártóüzemekben (elektronika, gyártás, élettudományok) kiömlött por és víz miatt.

Colorex Plus Basic – Alkalmazási területek:
Műhelyek, üzletek, raktárak. Nagy forgalmú területek, amelyek naponta intenzív takarítás igényelnek. Megfelel, ha az állásidő, a nedves padló vagy a rossz aljzat problémát jelent.

Marmoleum Ohmex – Alkalmazási területek:
Használható olyan területeken, ahol érzékeny berendezések, például számítógép- és szerverszobák vannak.

Sphera EC flooring

Környezetvédelem

Környezetvédelem

Folyamatosan olyan fenntartható padlózati rendszerek előállítására törekszünk, amelyek mindenhol jobb környezetet teremtenek. Ugyanakkor a fenntartható fejlődés, a felelős alapanyag-beszerzés és a gyártási folyamatok iránti elkötelezettségünkkel biztosítjuk a természeti környezet megőrzését. Colorex és Sphera kollekcióink például 100%-ban zöld áram felhasználásával készülnek, és megfelelnek a REACH szabványnak.

Hogyan készül
• Az általunk vásárolt összes villamos energia 100%-a megújuló forrásból származik. Ez azt jelenti, hogy minden vinilgyártó üzemünk, beleértve a Colorex és Sphera üzemeinket is, egy hatékony környezetirányítási rendszerhez tartozik, és megkapta az ISO14001 tanúsítványt
• A Sphera SD | EC nem tartalmaz ftalátot, és hulladékmentes környezetben készül.

Hogyan működik
• Az alacsony lágyítószer-tartalom alacsony károsanyag-kibocsátást és gázkibocsátást biztosít.
• A Colorex felülete teljes mértékben javítható, meghosszabbítva ezzel a termék hasznos élettartamát. A mély karcolások, lyukak, égések vagy egyéb felületi sérülések könnyen és hatékonyan javíthatók anélkül, hogy nyomot hagynának, és befolyásolnák a padló eredeti tulajdonságait. Ez a páratlan, 100%-ban javítható felületet csak a Colorex biztosítja, ilyesmire egyetlen más padlózati rendszer sem képes.

Sphera SD-550000 white | SD 550049 yellow green

Prospektus

Under Control prospektusok

Olvassa el online prospektusainkat, ha többet szeretne megtudni az Under Control portfólióról: