Válasszon országot

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

TRNDS logo

2015. januári kiadás

Design Safari
Előző novemberben ellátogattunk egy Svájci faluba Lagenthal-ba ahol a Designers Saturday esemény zajlott. Helyi termelői oldalak, mint például Création Baumann, Hector Egger Holzbau, Glas Trösch, Girsberger és Ruckstuhl különleges színpadot állítottak fel ismert márkák részére és több svájci művészeti és design iskola részére annak érdekében, hogy bemutassák alkotásukat.

A Design Safari magába foglalt egy utat a Vitra Campusba mely Weil am Rhenbe található. Tárlatvezetés kereti között lenyűgöző építészeti emlékékről kaptunk információt.

A Vitrahaus-ban észrevettük, hogy jelentős klasszikus designok kerület bemutatásra egy épületben. Minden szoba tökéletesen be volt rendezve és habár mindegyik egy egyedi stílust tükrözött még is úgy éreztük, hogy egy nagy családhoz tartoznak, nevezetesen a Vitra családhoz.

Reneszánsz piros

Basel városháza- a helyiek csak ‘Roothuus’-nak nevezik, vörös homokkőből készült reneszánsz homlokzattal.

TRNDS January 2015 Renaissance Red
TRNDS January 2015 Cuckoo

Kakukkos óra egy kis csavarral

Svájci kakukkos óra 1 napja.
21 diákot kihívás elé állítottak, miszerint egy csavart kell adniuk egy kakukkos órának amíg javítanak annak fő jellegzetességein.

‘Kakukkos család Marine Sergent által
Amikor a tapintható felületen helyezkedik el a madár, énekelni kezd. A kakukkos családon belül minden madárnak megvan a maga tempója. Együtt vagy külön-külön egy új időskálát állítanak össze.

‘Kakukk James Auger által
Minden órában a madár 360 fokos fordulatot tesz, és csak akkor lesz látható, amikor belép a gyűrű nyitó részére.

Klasszikus

A Frame szőnyeg kollekciót svájci szőnyeggyártók fejlesztették.

A designerek hétvége alatt bemutatásra került 8 szőnyeg kísérleti szegély designal melyek tradicionális szőnyegeken alapszanak. Kezdve a műszaki és játékosságtól egészen a színes és visszafogottig.

TRNDS January 2015
TRNDS January 2015

Svájci szakértelem

Tubus & Capra- Svájci designerek 2 prjoectje melyek a Holzbau fa kiállításon lettek bemutatva Langenthalban.

Tubus- A polikarbonát csövek hosszú kísérlete után bemutatásra került egy elegánsan kialakított félig átlátszó térkonstrukció.

Capra- A tőrisből készült rakásolható pad, vonzó példája a svájci műasztalos high-end képességeinek.

Kirgizisztán örökség

Kirgiz a nemezelés művészete- Feelfelt (svájci cég) kezdeményezése.

Shyrdak szőnyegek készítése az egy évszázados Kirigzisztán hagyomány. A hagyományos nemez szőnyegek készítését a vállalkozás által vezetett hegyvidéken elő vidéki nők végzik, akik betartják a dísztárgyak és a nemez kezelés know-how ját.

Shyrdak mesterek gyapjú nemez anyagokra nyomják mintáikat majd kivágják azokat. A kivágott formákat ezután párba helyezik és összevarrják kettős fonott öltéssel. Miután minden anyag össze van varrva, egy nagy sima filchez steppelik őket.

TRNDS January 2015
TRNDS January 2015

Üdvözöljük a piacon.

Az alkalmazott tudományok és művészetek egyeteme a diákjainak a prototípusait állította ki.

Az üdvözöljük a piacon keretei között az iskola bemutatja álláspontját, hogy hogyan is látják ők a designt, valamint bíztatják diákjaik, a kellő realitás érdekében hogy prototípusokat fordítsanak a tömegtermelésnek választ adva a sokkal divatosabb megközelítésre, ahol a diákok oktatása a tervrajz készítésekben áll.

Óriás kötések

Maglia szőnyeg
Ruckstuhl Kifejezetten a Designer Saturday eseményre rukkolt elő kolumbiai kötőkkel. A pódiumon egy kolumbiai nő kötött csíkokat a maglia szőnyeghez. Olyan fonalakat használnak melyek természetes kolumbiai rostból készülnek és amit általában kávé zsákokhoz és táskákhoz használnak a mezőgazdaságban.

TRNDS January 2015
TRNDS January 2015

Oversized Pop-up

Háttérkép gyűjtemény könyv
Túlméretezett pop-up alkalmazásával jelent meg kollekciójuk 4 életnagyságú szoba formájába. Hatalmas oldalak, melyek különböző jelentetek ábrázoltak: háttérkép az irodában, hotel recepció, műtő és egymagánlakás. Ez egy együttműködés a háttérkép fejlesztő VESCOM-mal és a Dieter M. Ulbrich forgalmazóval. Koncepció előadása a Swiss Bureau Hindermann.

Ipai szépség

Out of the box- berendezés melyet Joelle Aeschlimann és Sylvain Aebischer hozott létre a Lagenthalban található Ruckstuhl gyártóüzemben készültek.
Alexander Girarard színes és dekoratív kollekciója ipari környezetben volt kiállítva.

TRNDS January 2015
TRNDS January 2015

Családi ügy

Vitrahaus- design klasszikusok tömkelege került bemutatásra egy nagyon vonzó környezetben együtt, egy épületben. Ez a Vitrahaus. Minden szobának megvan a saját jellegzetessége és mégis úgy érzi az ember, hogy az egész egy nagy családdá egyesül.

Buckminster Fuller

Kupola- A második világháború alatt szerzett tapasztalati befolyásolták Richard Buckminster Fullert egy módosított geodéziai kupola megalkotásához mely szállást nyújtott a hadsereg csapatszállító egységeink. Az alumínium csövek, melyek egy keretet alkotnak egy plug- in rendszren keresztül vannak összekötve. Ez megkönnyíti az építkezést a gyors összeszerelés és szétszerelés szempontjából.

A Vitra Campuson található kupola 1975 lett megalkotva a Charter industries által és autószalonként volt használva Detroitba. 2000-ben Rolf Fehlbaum megvette egy aukción és ugyanabban az éveben Weil am Rheinba telepítette.

TRNDS January 2015
TRNDS January 2015

Gehry

Vitra Design Múzeum- Az első középület a Vitra Campuson a Vitra Design Múzem volt, melyet egy épületben helyeztek el. Ez Frank Ghery nevéhez fűződik.

Sanaa

Termelési létesítmény- 2012-ben fedezték fel a Vitra Campuson. Sanaa építészek tervezték.

A kör alakú épület ötlete egy felismerésen alapszik, miszerint a logisztika és termelési módszerek esetében már nem a szigorú hierarchikus elvek érvényesülnek, hanem ezen módszerek rugalmasságot igényelnek.

Az épület homlokzati elemei hullámos felületű akril üvegből készülnek. A külső akril réteg teljesen átlátszó, míg a belső réteg egy átlátszatlan fehér szín. Az egyes paneleket először tekercsekbe öntötték, majd felmelegítették és vákum formázták annak érdekében, hogy megteremtsék a hullámos struktúrát.

TRNDS January 2015

Jean Prouvé

Benzinkút- 1953-ban lett tervezve Mobiloil Socony-Vacuum-ra Jean Prouvé és testvére Henry által. Az első sorozatban gyártott benzinkutak egyike, moduláris előre gyártott fém alkatrészekből készítve.
Összesen 3 Prové benzinkút található a Vitra Campuson.

TRNDS January 2015