Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Opiskelijahaaste

Haastamme muotoilualan opiskelijoita kautta maailman työskentelemään kaluste- ja ilmoitustaululinoleumin parissa ja luomaan niiden avulla kaikkea, mitä he mielestään voivat toteuttaa. Työskentely nuorten suunnittelijoiden kanssa saa meidät näkemään tuotteemme uudessa valossa ja huomaamaan uudenlaisia mahdollisuuksia, kun taas opiskelijat saavat mahdollisuuden toteuttaa luovuuttaan ja hankkia työkokemusta. Lisätietoa Furniture linoleumista löydät Furniture Linoleum -sivuilta. Oletko kiinnostunut Bulletin Board -ilmoitustaululinoleumista? Lue lisää Bulletin Board -sivuilta.

Furniture Linoleum on luonnonmukainen pintamateriaali kalusteisiin, kuten työpöytiin, tuoleihin ja kaappeihin. Bulletin Board on luonnollisista raaka-aineista valmistettu ilmoitustaululinoleumi, jota voidaan käyttää kehystetyissä ilmoitustauluissa tai suoraan seinällä.

Prototyypit

  • Aalto-yliopisto opiskelijahaaste
  • HVA Guido Lok - Reversable
  • Stefano Sabatè NABA
  • Student Challenge Falmouth university
  • HDK student challenge
  • WdKA Kim van Nispen - photography Linsey Kuijpers
  • Student challenge Falmouth university

Aalto-yliopisto, Suomi

Gotta Serve Somebody

Artek ja Forbon linoleumi -
opiskelijahaaste


Artek ja Forbon linoleumi juhlistavat yli 80-vuotista läheistä yhteistyötään kutsumalla Aalto-yliopiston kalustesuunnittelun maisteriohjelman oppilaat luomaan uutta puusta ja linoleumista. Opiskelijat, jotka ovat kaikki Aalto-yliopiston huonekalumuotoilun maisteriohjelman opiskelijoita, haastettiin luomaan huonekalu, joka heijastaa vieraiden isännöimisen olennaisia asioita: luottamusta, vieraanvaraisuutta ja hyvää tahtoa. Briefingin otsikkona oli Bob Dylanin laulun inspiroimana "Gotta Serve Somebody" ja opiskelijoita pyydettiin suunnittelemaan puusta ja linoleumista valmistettuja tuotteita, jotka olisivat uskollisia Artekin arvoille. Työt ovat olleet esillä Helsinki Design 2018 -viikon aikana Artekin Helsingin myymälässä.

Gotta Serve Somebody
Material experimentation

Tutkimusta ja uudelleentarkastelua

Tällä sivulla esitellään materiaalien tutkimisen inspiroimia muotoilutuloksia 14 taiteen maisteriopintoja tekevän Aalto-yliopiston opiskelijan tuottamina.

Projektissa tähdättiin vieraanvaraisuuden kulttuurin uudelleentarkasteluun – miten tarjoamme, viihdytämme, isännöimme ja nautimme toisemme seurasta. Opiskelijat tutkivat linoleumin toiminnallisia ominaisuuksia käytännön kokeiluilla ja rakentamalla huonekalujen prototyyppejä.

Monika Faidi

Parasite

Parasite on sivupöytä. Pöydän tarjotin on käytännöllinen ruokien tai juomien kantamiseen ja se voidaan kiinnittää mihin tahansa pöytään, kun lisätila on tarpeen.

Student challenge Finland Monika Faidi
Student challenge Pedro García Alcázar

Pedro García Alcázar

Leize

"Leize" tarkoittaa baskin kielellä luolaa tai onkaloa. Tämä putkimainen kahvipöytä on tulos muodon etsinnästä materiaalin ja rakenteen pohjalta vanerin ja linoleumin avulla. Pöydän suora ja jäykkä pinta tehdään taittamalla materiaalit kohtisuoraan vastakkaisiin suuntiin. Pehmeä aalto pitää puun valoisan ja lämpimän tuntuman sisäpuolella, kun taas ulkopinnalla käytettävä värikäs linoleumi antaa kestävän ja sille ominaisen pinnan.

Kristoffer Heikkinen

Bump

Bump toimii sivupöytänä ja tuolina. Tavoitteeni projektissa oli tutkia linoleumin mahdollisuuksia pelkän pintamateriaalin ohella myös osana rakennetta. Taipuisana kuorena oleva linoleumi on kovetettu pehmeän kolmiulotteiseen muotoonsa polyuretaanivaahdolla ja kokonaisuus muodostaa myös kalusteen rungon.

Student Challenge Kristoffer Heikkinen
Student Challenge Hemmo Honkonen

Hemmo Honkonen

Notko

Notko on sivupöytä oleskelu- ja aulatiloihin. Pöydän ideana oli esitellä linoleumin taipuisuutta vapaasti riippuvan linoleumilenkin avulla. Riippuva lenkki, joka toimii lehtitaskuna, luo kiinnostavan kontrastin vapaasti muodostuvan orgaanisen muodon ja tiukan geometrisen runkorakenteen välille. Pöydänkannen kaksi eri muotoa ovat tulos lukuisten eri muotojen ja rakenteiden tutkimisesta, jossa pyrittiin löytämään muoto, joka tukee ja demonstroi linoleumilenkkiä parhaalla tavalla.

Josua Krute

Keela

Keela on pöytä julkisiin ja yksityisiin asuintiloihin sekä toimistokäyttöön. Tämä "tarjoilun ja vieraanvaraisuuden" konseptilla suunniteltu pikkupöytä tarjoaa ulkonevat tasot savunsinisellä linoleumipinnalla; ylempi taso toimii irrotettavana tarjottimena, jota kannattelee kartiomainen tankorakenne. Keela heijastaa modernia estetiikkaa ja on samalla kevyt, yksinkertainen ja pysyy koossa painovoiman avulla. Se on kätevä koota ja taittuu litteäksi.

Student challenge Joshua Krute
Student challenge Jie Luo

Jie Luo

Phi

Matalan phi-hyllyn nimi tulee matemaattisesta ɸ-symbolista,joka tuo mieleen halkaisijan. Sen jäykkä puinen runko ja joustava linoleumipinta tekee siitä ystävällisen ja kutsuu ihmiset käyttämään kalustetta.

Miia Palmu

Frame

Frame on monitoiminen taittopöytä ja hylly pieniin tiloihin. Siinä on koivupuinen runko ja neljä erikokoista hyllyä, jotka voidaan säätää kolmeen eri tasoon käyttötarkoituksen mukaisesti. Kun kaluste ei ole käytössä, se toimii asetelmana seinällä värikkäine linoleumipintoineen. Se voidaan järjestää useaan eri muotoon ja tarjoaa siten erilaisia visuaalisia vaihtoehtoja.

Student challenge Miia Palmu
Student challenge Mili-Mona Salokannel

Mili-Mona Salokannel

Viisto

Viisto on suunniteltu pieniä asuntoja varten. Tämä taittopöytä on täydellinen viihtymistä varten silloin, kun pöytätila ei muuten riittäisi. Pöydän kansi toimii myös tarjottimena antaen siten lisää käytännöllisyyttä. Linoleumi tekee pöydästä kestävän ja varmistaa, että pöytä pitää muotonsa koko käyttöiän ajan.

Dayoung Song

Rako

Rako-tuolille on ominaista eri elementtien väliset raot, jotka korostavat minimalistista rakennetta ja keveyttä. Pyöristetyt 9 mm jalat antavat keveyden tuntua hienostuneeseen muotoiluun. Ulkopinnat on päällystetty linoleumilla sekä esteettisen vaikutelman että toiminnallisuuden takia.

Student Challenge: Dayoung Song
Student Challenge: Reetta Vartiala

Reetta Vartiala

Dulce

Sivupöytä kepeän iloisiin hetkiin: sivupöydän materiaali ja pehmeät muodot tuovat mieleen nostalgisen ajan, jota uusi sukupolvi elää ensi kertaa heidän aikanaan.

Roosa Väyliö

Vakka

Vakka tarkoittaa astiaa ja on perinteisesti valmistettu puusta. Vakka-pöydässä on hyödynnetty linoleumin taipuisuutta tekemällä pöydän alle lisäsäilytystilaksi pyöreä säilytin. Suunnittelija Roosa Väyliö sai inspiraation Mad men TV-sarjasta ja sen juomakulttuurista.

Student Challenge: Roosa Väyliö
Student Challenge: Sini West

Sini West

Plum

Plum-sivupöydässä on tilava säilytinosa, joka toimii pöytäkaluston säilytystilana ja kansi toimii suojakantena pöydänkannen tavoin. Kun säilytin poistetaan, Plum muuntuu ketteräksi pieneksi pöydäksi tarjoilua ja yksityisiä hetkiä varten. Linoleumin hiekkapuhallus lisää pinnan kitkaa ja estää liukumista ja pehmeä ja sileä tuntuma kutsuu koskettamaan.

Yesul Woo

Tea-rolley

Tea-rolley on siirrettävä teepöytä teehetkiä varten. Teen valmistus- ja tarjoilurituaali on säilyttänyt paikkansa tavallisten ihmisten sydämissä ja mielissä. Jokainen teeseremonian vaihe on tarkoitettu tuottamaan miellyttäviä aistimuksia. Tässä teeseremoniassa tarvitaan vati, johon viisi minuuttia haudutettu kuuma tee kaadetaan. Koko tämän prosessin aikana olen havainnut linoleumin vedenpitävyyden hyödyn. Teepöydässä käytettävä vesi on yhtä tärkeää kuin teekulttuuri itse. Ihanteellisen kompakti, modernisoitu teepöytä voisi olla juuri tämä Tea-rolley.

Student challenge: Yesul Woo
Student challenge Jinghua Zeng

Jinghua Zeng

Torii

On kiinnostavaa tutkia, miten linoleumia ja vaneria voidaan yhdistää eri tavoilla kevyen, mutta lujan putkirakenteen löytämiseksi. Japanilaisen Toriin inspiroimana suunnittelin ja valmistin vaatenaulakon ja siihen sopivat ripustimet tämän fantastisen materiaalirakenteen ja pintakuvion kontrastia hyödyntäen.

HVA Amsterdam, Alankomaat

Hogeschool van Amsterdam

ON-OFFice - HVA Design Labin opiskelijoiden, Royal Ahrendin ja Forbo Flooringin opiskelijoiden yhteistyö

Viides Forbo Flooringin Student Challenge on toteutettu yhteistyössä toimistokalustevalmistaja Royal Ahrendin kanssa. "On-OFFice"-projekti viittaa nykyaikaiseen toimistoympäristöön ja tietojen helppoon saatavuuteen, joka mahdollistaa ihmisten työskentelyn 24/7, missä sitten ovatkin.
Yhden lukukauden aikana Amsterdamin HVA Designlabin neljännen vuoden opiskelijat tutkivat "vaihtoehtoisia" työympäristöjä. Uusia vaatimuksia määriteltiin ja niihin löydettiin innovatiivisia tuoteratkaisuja.

HVA student challenge

Kokeilut ja esittely

HVA workshop experiments
HVA workshop experiments

Tim Brouwer

Contra Digital

Vastauksena digitaalisessa ympäristössä vietetyn ajan lisääntymiseen Tim suunnitteli sarjan ultrakonkreettisia pöytätarvikkeita. Erikokoiset kuusikulmaiset säilyttimet on valmistettu Bulletin Boardista. Bulletin Boardin juuttitaustan poistaminen jätti "luonnollisen" vaikutelman. Kivenkaltaiset värit sopivat täydellisesti yhteen näiden "raakojen" esineiden kanssa ja tarjoavat hienon kontrastin säilyttimien sisältämille high tech -materiaaleille.

HVA Tim Brouwer

Guido Lok

Reversible & adjustable

Tämä helposti purettavan lounge-tuolin konsepti näyttää istuvan saumattomasti kasvavaan kiinnostukseen "pyöreää tuotemuotoilua" kohtaan.
Istuinosaa varten Guido kehitti nerokkaan konseptin. Kaksi kiekkomaista kerrosta Furniture-linoleumia nidottiin yhteen, jolloin syntyi taipuisa, kestävä pinta. Käyttäjän istuma-asentoon voidaan vaikuttaa tavalla, miten Furniture-linoleumi taivutetaan – mitä jyrkemmin, sitä suorempi istuma-asennosta tulee. Tuloksena on helposti säädettävä tuoli ilman mutkikkaita mekanismeja. Yhdistämällä kahta eri Furniture-linoleumin väriä saadaan käännettävä istuinosa.

HVA Guido Lok
HVA Guido Lok
HVA Guido Lok

Wink Houtzager

Wiggle

"Wiggle" (heiluva-keinuva) tuoli edistää "aktiivisen" istumisen konseptia. Kaareva perusmuoto luotiin UPM Multiplexin avulla. Verhoiluun käytettiin erilaisia linoleumituotteita. Bulletin Boardia on käytetty istuinosassa sen kestävyyden ja pehmeän tuntuman takia. Marmoleum valittiin kippaaviin osiin, jotka osuvat lattiaan ja joissa tämän linoleumituotteen uskomaton kestävyys on parhaimmillaan. Integroiduissa käsinojissa Furniture-linoleumi antoi mahdollisuuden yksityiskohtien työstämiseen.

HVA Wink Houtzager
HVA Wink Houtzager
HVA Wink Houtzager

Nathalie de Boer

Defocus

Nathalie de Boer loi rahin, joka valmistetaan taivutetusta Bulletin Boardista. Rahin päällinen on taivutustekniikan ansiosta joustava. Ilmatäytteinen ja joustava ydin antaa vastusta, kun siihen on täytetty paine. Rahin epästabiilius pakottaa käyttäjän hakemaan aktiivisesti oikeaa tasapainoa istuessaan. Nathalie viittaa konseptissaan teoriaan, jonka mukaan kehon pieni liike istumisen aikana auttaa aivoja rentoutumaan ja valmistautumaan seuraavaan keskittymisjaksoon.

HVA Nathalie de Boer
HVA Nathalie de Boer
HVA Nathalie de Boer

Tom Klijnstra

Feedback

Tom suunnitteli kolmiulotteisen käännettävän ilmoitustaulun. Valssaamalla Bulletin Boardiin kuvion hän teki materiaalista taipuisampaa ja helpompaa taivuttaa.

Monikäyttöinen tuote toimii ilmoitustaulun lisäksi myös yksityisyyttä lisäävänä seinäkkeenä. Lisämausteena konseptissa on käännettävä pinta. Kun halutaan jakaa taululle kiinnitettyjä ideoita/piirroksia, taulun pintaa voidaan kääntää (kuljetinhihnan periaatteella), jotta muistiinpanot näkyvät paremmin kollegoille.

HVA Tom Klijnstra
HVA Tom Klijnstra
HVA Tom Klijnstra

Falmouth University, Iso-Britannia

Falmouth University

Kolmas Student Challenge toteutettiin Falmouthin yliopistossa Cornwallissa. Falmouthin kaupunki sijaitsee Etelä-Britannian Cornwallissa.

Falmouthin yliopiston kestävän kehityksen mukaisen tuotemuotoilun osaston opiskelijat haastettiin pohtimaan, miten muotoilun avulla voidaan luoda positiivinen ekologinen, eettinen ja taloudellinen muutos.

He oppivat hyödyntämään luovia taitojaan ja innovaatiokykyään uraa uurtavien menetelmien avulla ja digitaalisia prototyyppejä tuottamalla.

Falmouth University in Cornwall, UK
Falmouth students - student challenge

Opiskelijoiden esittely

Vasemmalta oikealle: Brett Luffman | George Pitt | Jack Payne–Johns | Jordan Sheers | Ed Mason

Kestävän kehityksen mukaisen tuotemuotoilun osaston kuusi opiskelijaa aloittivat Forbo-projektin perusteellisella tutkimuksella ymmärtääkseen linoleumimateriaalin erityisominaisuudet ja innovaatioalueet, jotka tarjoavat mahdollisuuksia kestävän kehityksen mukaiseen designiin.
Opiskelijat tekivät monia testejä Furniture Linoleumille ja Bulletin Boardille ja käyttivät niitä projektiensa perustana.

Ed Mason

Ed Mason suunnitteli mukautettavan työtilan nuorille ammattilaisille, jotka elävät ja työskentelevät ahtaissa tiloissa, käyttäen Forbon Furniture Linoleumin ainutlaatuisia ominaisuuksia käyttäjäkokemuksen parantamiseen.

Tyylikäs ja edullinen
Tavoitteena oli luoda työpöytä, joka toimii sekä siistinä työtilana (tietokonetta ja kirjallista työtä varten) että sotkuisempana työtilana (kuten mallinnus ja maalaus). Ed tarjoaa tällä konseptillaan modernin ja monipuolisen työtilan, joka on toiminnallinen, tyylikäs ja edullinen, ja joka voidaan mukauttaa nopeasti työtehtävästä riippuen.

Materiaalit
Työpöytä itsessään on terästä, koivupintaista vaneria ja Forbo-linoleumia. Archie on muotoilultaan yksinkertainen ja mahdollistaa työskentelyn sekä istuen että seisten.

Monipuolinen
Sekä taustalevyn että pöydän päädyn urajärjestelmät mahdollistavat useiden luovien osien lisäämisen ihanteellisen työympäristön luomiseksi. Pöydän alla on kaukalo säilytystilaksi ohuille tavaroille, kuten kannettavalle tietokoneelle ja paperitavaralle. Kaukalon voi myös nostaa pöydän päälle suojaksi luoviin töihin ryhdyttäessä.

Ed Mason - desk student challenge
Ed Mason
Ed Mason desk - student challenge
Ed Mason - desk
Ed Mason - desk

Brett Luffman

Tilaa säästävä
Brett Luffman loi Furniture Linoleumilla tilaa säästävän eteishyllykköjärjestelmän ensiasunnon omistajille.

Kestävä
Järjestelmä tarjoaa säilytystilat niin avaimille kuin raskaille takeille ja laukuille ja muille välttämättömille tavaroille.

100% linoleumia
Brettin design on tehty kokonaan Furniture Linoleumista. Kerrostamalla linoleumia hän loi itsekantavan järjestelmän. Saavuttaakseen haluamansa orgaanisen muodon mallilleen hän testasi linoleumin taivutussäteen äärimmilleen.

Brett Luffman
Brett Luffman -
Brett Luffman

Jack Payne-Johns

Interaktiivinen oppimisen apuväline
Jack Payne-Johns suunnitteli alakoululaisille interaktiivisen oppimisen apuvälineen käyttämällä Forbon Furniture Linoleumia sen hygieenisten ominaisuuksien ja tuntuman takia.

Laserleikkaus
Jack loi laserleikkausteknologian avulla sarjan palapelin paloja, joissa on värikkäät upotetut kirjaimet ja numerot.

Nykyinen säilytysjärjestelmä
Oppimisen apuvälineen mitoituksessa Jack huomioi koulun nykyisen säilytysjärjestelmän.

Kestävän kehityksen ratkaisu
Furniture Linoleumin alustaksi valittiin paperikomposiitti, mikä tukee kestävää kehitystä.

Jack Payne-Johns
Jack Payne
Jack Payne

George Pitt

Pienet mukavuudet
Terveysasemilla odotustilat ovat nykyisin täpötäynnä ja odotusajat pitkiä, mikä saa potilaat tuntemaan itsensä ahdistuneeksi ja aiheuttaa joskus jopa paniikkikohtauksia.

Tarjoaa yksityisyyttä
George Pitt suunnitteli näitä ihmisiä varten istuinjärjestelmän, joka on jaettu modulaarisilla seinäkkeillä, jotka voidaan poistaa kulloisenkin tarpeen mukaan. Istuinpaikkojen väliin asennetut seinäkkeet antavat potilaille yksityisyyden tunteen ilman, että ne eristäisivät potilaat kokonaan

George Pitt - student challenge image
Georg Pitt - student challenge
George Pitt

Jordan Sheers

Säädettävä pöytä integroidulla paperiannostelijalla
Jordan Sheers teki työpöydän, jonka korkeus säätyy pneumaattisesti. Integroidakseen pöytään annostelijan A1-paperirullaa varten hän hyödynsi Furniture Linoleumin joustavuutta ja kehitti sulavan muodon, joka kantaa paperirullan. Paperia voidaan vetää annostelijasta aina tarpeen mukaan.

Josh teki 1000 mm x 500 mm mittaviivotuksen Furniture Linoleumiin laserkaiverrustekniikalla. Linoleumi suojattiin laserkaiverruksen aikana palojäljiltä maalarinteipillä.

Jordan Sheers
Jordan Sheers
Jordan Sheers

NABA Academy, Italia

Nuova Accademia di Belle Arti

NABA, Nuova Accademia di Belle Arti, on kansainvälisesti tunnettu taide- ja designakatemia, joka sijaitsee Milanon maailmankuulun design-alueen keskiössä. Vuonna 1980 perustettu NABA on Italian suurin yksityinen taideakatemia. Se tarjoaa kandidaatti- ja maisteriohjelmia italian ja englannin kielillä.

Student challenge NABA
Student Challenge Naba

"More than a surface"

Kysymys on väreistä, viimeistelystä ja muodoista. Leikkaamista, hiomista ja liimaamista. Piirtämistä, kokeilua ja prototyyppien valmistusta. Kysymys on neljän kuukauden käytännön työskentelystä Forbon Furniture linoleumin kanssa. Tarkoitus on kehittää innovatiivisia ratkaisuja nykyaikaiseen työympäristöön sekä tutkia 150 vuotta vanhaa kestävän kehityksen mukaista materiaalia ja suunnitella siitä kauniita esineitä.

25 tuote- ja sisustusmuotoilun maisteriohjelman opiskelijaa NABA:sta, Nuova Accademia di belle Artista Milanossa on työskennellyt "More than a surface" -projektin parissa 14 viikon ajan nuoren italialaisen suunnittelijan Francesca Sciarmellan ohjauksessa.

Tuotetutkimus - linoleumi

Product study student challenge NABA
Product study student challenge NABA
Furniture and Bulletin Board linoleum
NABA Student challenge

Ksenia Lukyanonva

PLAYSTATIONERY
Pienten hyödyllisten/hyödyttömien pöytävarusteiden mallisto. Mallistoon sisältyy A4-kokoinen kannellinen laatikko, jota voidaan käyttää hiirimattona.

Mukinalusia kahvitaukoa varten, kynäkotelo ja pieniä koteloita, joita voidaan käyttää käyntikorttien säilytykseen.

Mallisto luotiin esittelemään linoleumin potentiaalia rajattomine väriyhdistelmineen.

Ksenia Lukyanova - student challenge NABA
Ksenia Lukyanova NABA student challenge
Ksenia Lukyanova NABA student challenge

Claudia Renate Mantik, Medhavi Tyagi, Zeynep Gökcek

Illuminari
Interaktiivinen pöytävalaisin, joka on suunniteltu leikkisää ja muuntuvaa työympäristöä varten. Koska linoleumi on ekologinen, lämpöä kestävä ja monia värivaihtoehtoja tarjoava materiaali, se on ihanteellinen tämän valaisinkonseptin pintaan.

Työssä linoleumi kiinnitettiin kaksipuolisena vaneripaneeleihin. Sen jälkeen pyöreät muodot leikattiin CNC-koneella. 15 elementtiä voidaan personoida haluttuna yhdistelmänä käyttäjän mieltymysten mukaisesti.

Claudia Renate Mantik, Medhavi Tyagi, Zeynep Gökcek NABA student challenge
Claudia Renate Mantik, Medhavi Tyagi, Zeynep Gökcek NABA Student challenge
Claudia Renate Mantik, Medhavi Tyagi, Zeynep Gökcek NABA Student challenge

Stefano Sabatè

Tacos
Designed by Stefano Sabatè
Minimalistisesti suunniteltu lehtihylly, jossa hyödynnetään Furniture linoleumin potentiaalia: reilut, taipuisat ja ohuet vuodat, joita on saatavana tyylikkäänä ja hienostuneena värivalikoimana. Työ koostuu kahdesta elementistä, ohuesta metallipidikkeestä, joka toimii kantavana rakenteena ja lukitsee kiekon (kaksi linoleumivuotaa, jotka on ensin liimattu yhteen).

Dorico Moderno
Maljakkosarja, joka muuttuu käännettäessä tai pinottaessa niitä. Sarjan pienintä mallia voi käyttää paperipainona, seuraavaa kynätelineenä ja kolmatta kukkamaljakkona. Kaksiulotteinen materiaali muuntuu kolmiulotteisiksi esineiksi: ensin liimaamalla ja siten sorvaamalla ilmoitustaululinoleumia umpinaisina blokkeina. Yhdistelmiä on rajattomasti.

Stefano Sabatè
Stefano Sabatè NABA Inspiration
Stefano Sabatè NABA Student Challenge

Valeria Foti, Francesca Cardano and Alessia Bernardo

Leubra
Leubran muotoilu perustuu linoleumin taipuisuuteen ja muovattavuuteen. Koska Furniture linoleumi on ”kudottu” puoliavoimeen kuvioon, seinäke mahdollistaa käyttäjälle silmäyksen häntä ympäröivään työympäristöön.

Etupinta on ilmoitustaululinoleumia ja sitä voidaan käyttää interaktiivisena tauluna muistiinpanojen tai muiden henkilökohtaisten dokumenttien kiinnittämiseen. Monipuolinen taitettava esine, joka on helppo siirtää haluttuun paikkaan.

NABA Student Challenge
Valeria Foti, Francesca Cardano and Alessia Bernardo NABA Student Challenge
Valeria Foti, Francesca Cardano and Alessia Bernardo NABA Student challenge

Yu-xiu Zhang

Flessi Fiori
Koristeellinen kukkadesign toimistopöydän säilyttimiin.

Säilyttimet ovat valmistettu litteästä linoleumipalasta ja muutettu kolmiulotteiseksi muodoksi materiaalin taipuisuutta hyödyntäen.

Student Challenge NABA
Yu-xiu Zhang Naba student challenge
Yu-xiu Zhang NABA Student challenge

Vanya & Aaneri

ROLL.ETTE
ROLL.ETTE:n konseptina on luoda modulaarinen ja monipuolinen tuote.
Roll.ette on säilytyslaatikko toimistossa käytettäville pöytätarvikkeille.

Laatikkoon on suunniteltu joustava avaus- ja sulkemismekanismi, joka perustuu linoleumin taivutusominaisuuksiin. Konseptia voidaan käyttää erilaisten toimistotarvikkeiden säilytykseen.

Vanya & Aaneri student challenge NABA
Vanya & Aaneri Student Challenge NABA
Vanya & Aaneri Student Challenge NABA

Huang Yi Nuo and Cheng Shi Yu

Moonlight
Linoleumia liimaamalla, leikkaamalla ja veistämällä luotiin käsintehty kaluste. Toimistokäyttöön tarkoitettu "Moonlight" luo erityisesti meditaatioon ja rentoutumiseen sopivan ympäristön.

Vaikka esineet näyttävät yhdeltä umpinaiselta kappaleelta, ne voidaan avata ja käyttää salaisuuksien tai huonon tuulen säilytyspaikkana.

Huang Yi Nuo and Cheng Shi Yu - student challenge NABA
Huang Yi Nuo and Cheng Shi Yu - student challenge NABA
Huang Yi Nuo and Cheng Shi Yu - student challenge NABA

Alessandra Spiccia

Soft-linoleum
Japanilaisen Tatamin uudessa toteutuksessa Alessandra liitti kaksi vuotaa Furniture-linoleumia yhteen siten, että väliin jää vaahtomuovikerros. Näin muodostuu joustava, pehmeä pinta. Projektissa keskitytään luomaan pehmeitä moduuleja, joilla voi päällystää erilaisia tiloja, lattioita ja seiniä mukavamman ympäristön aikaansaamiseksi.

Eripaksuisten paneelien muodostama järjestelmä antaa mahdollisuuden luoda olosuhteet, joissa ihmiset voivat rentoutua, riisua kengät ja kokea linoleumin pehmeys. "Soft-linoleum" tähtää rentoutumisalueiden parantamiseen työympäristössä.

Alessandra Spiccia - NABA Student challenge
Alessandra Spiccia - NABA Student challenge
Alessandra Spiccia - NABA Student challenge

Evangelos Stylianos Theofilas

Linoleum rucksack
Evangelos Stylianos Theofilas suunnittelu muodikkaan repun kannettavalle tietokoneelle yhdistämällä tyylikkäästi kahta materiaalia: linoleumia ja huopaa. Hän tutki Furniture linoleumia kestävän kehityksen mukaisena vaihtoehtona nahalle.

Kaunis yksityiskohta on kuvio, jonka hän lisäsi linoleumiin. Kaikki ommeltiin yhteen taipuisalla nuoralla, jolloin muodostui aivan uusi näkökulma linoleumin identiteettiin.

Evangelos Stylianos Theofilas Student challenge NABA
Evangelos Stylianos Theofilas  Student challenge NABA
Evangelos Stylianos Student challenge NABA

Giacomo Conti and Aniello Greco

Space divider-desk
Modulaarisen, taitettavan, kevyen tilanjakajapöydän konseptillaan Giacomo Conti ja Aniello Greco vastasivat älykkäästi muuntuvien toimistotilojen nykyiseen tarpeeseen.

Lisäämällä seinäkkeeseen esiin kääntyvä pöytä ja suunnittelemalla paneelit laajennettaviksi moduuleiksi on saatu aikaan kiinnostavia uusia ratkaisuja. Ytimenä käytettiin hunajakennokartonkia, joka päällystettiin molemmin puolin linoleumilla.

Giacomo Conti and Aniello Greco Student challenge NABA
Giacomo Conti and Aniello Greco Student challenge NABA
Giacomo Conti and Aniello Greco Student challenge NABA

Namık Yiğit Ildaş

Playful speaker
Namık Yiğit Ildaş suunnitteli ja rakensi kaiuttimen neuvotteluhuoneeseen. Se voidaan asettaa pöydän keskelle puhelinkokouksen aikana. Pyöreä puinen runko päällystettiin sivuilta Bulletin Boardilla.

Päälle hän suunnitteli irrotettavan kannen, joka on valmistettu Furniture-linoleumista, johon on kaiverrettu kuvio. Tämän työn hieno leikkisä yksityiskohta on, että kansi voidaan helposti vaihtaa toisenväriseen ja -kuvioiseen.

Namık Yiğit Ildaş NABA Student challenge
Namık Yiğit Ildaş NABA Student challenge
Namık Yiğit Ildaş NABA Student challenge

Tommaso Lago, Silvia Fiorini and Barbara Li Rosi

Magnetic coasters
Tässä konseptissa linoleumia käytettiin magneettisiin tabletteihin, joita voidaan käyttää juomien ja ruoan tarjoiluun toimistoissa. Lisäämällä linoleumin taakse magneettista paperia tabletit saatiin tarttumaan metalliseen tarjottimeen. Furniture-linoleumin pinta on koristeltu kaivertamalla siihen erilaisia kuvioita.

Tommaso Lago, Silvia Fiorini and Barbara Li Rosi
Tommaso Lago, Silvia Fiorini and Barbara Li Rosi Naba student challenge

Rawan Nour Chamoun

Rawan Nour Chamoun käytti Furniture linoleumia sen yleisimpään käyttötarkoitukseen: pöydänkantena.

Hänen konseptissaan yhdistyy kuviointi ja toiminnallisuus. Hän suunnitteli integroidun vapaasti ladottavan kuvion työkaluista, joita käytetään luovassa prosessissa.

Hänen pöydänkantensa kuviointi esittelee erilaisia kalusteen käyttötapoja, viitaten linoleumin ominaisuuksiin ja eri työtilanteisiin (piirustusalustana, kokouspaikkana, kahvipöytänä jne.)

Rawan Nour Chamoun NABA Student challenge
Rawan Nour Chamoun Student Challenge NABA
Rawan Nour Chamoun Student Challenge NABA

HDK Academy Steneby, Ruotsi

HDK Academy of Design and Crafts

Menestyksellisen yhteistyön jälkeen Willem de Kooning Academyn kanssa vuonna 2015 Forbo Flooring päätti käynnistää seuraavan projektin.

Student Challengen toisessa osassa lähestyimme Wood Oriented Furniture Design -osastoa HDK Steneby – Academy of Design and Crafts, joka sijaitsee Dals Långedissa, Ruotsissa.

HDK student challenge
HDK Design Academy

Opiskelijoiden esittely

Yksitoista kansainvälistä opiskelijaa haastettiin tutkimaan Furniture linoleumin ja Bulletin Board -materiaalimme ominaisuuksia ja luomaan jännittäviä konsepteja sekä huolella toteutettuja prototyyppejä uusista sovelluksista.

Vasemmalta oikealle: Mariska Lamiaud | Joe Clark | Johan Andersson | Robert Curran | Lisha Li |Tung-yun Wang | Sofia Nilsson |Alice Huldtin |Anke Dold | Yong-Kang Yang.
Kuvasta puuttuvat:
Joong-Han Bae | Rasmus Malbert (teacher) and Karl-Johan Ekeroth (teacher)

Gathering

Tässä projektissa opiskelijat työskentelivät "Gathering"-nimisen konseptin parissa. Monitahoisessa konseptissa tutkittiin termiä kahdessa merkityksessä: "Gathering" eli ihmisten kokoontuminen ja "Gathering" eli materiaalien ja niiden yhteyksien kokoaminen.

Projektin keskipisteenä oli pöytä, joka toimi kokoontumispaikkana ja eri toimintojen suorituspaikkana. Kullekin opiskelijalle annettiin tehtäväksi tunnistaa, valita ja tutkia jokin toiminta, joka pöydän ympärillä tapahtuu, ja suunnitella yksi tai useampia esineitä, jotka liittyvät jollakin tavalla kyseiseen toimintaan.

HDK Gathering

Kombucha

Alice Huldtin suunnitteli kauniin sarjan tuotteita kuuluisan venäläisen Kombucha-eliksiirin ympärille. Tämä “ikuisen terveyden eliksiiri” on yli 2 000 vuotta vanha ja sen terveyshyödyistä on pitkä historia anekdootteja. Se valmistetaan makeutetusta teestä, joka on fermentoitu symbioottisen bakteeri- ja hiivaviljelmän avulla.

Alice käyttää työssään pöydänkannen väreinä 4183 Pistachio ja 4185 Powder, jotka hän yhdistää erittäin hienostuneesti muihin jalostettuihin luonnonmateriaaleihin. Näiden taidokkaasti valmistettujen tuotteiden asettelu assosioituu perinteisiin japanilaisiin teeseremonioihin.

HDK Kombucha
Kombucha
Kombucha HDK

Crokinole

Varhaisin tunnettu Crokinole-lauta valmistettiin 1800-luvun lopulla Kanadassa. Tämä seurapeli on kuin ruudukko, jossa pelaajat vuorotellen neppaavat kiekkoja laudalla.

Anke Dold suunnitteli monikäyttöisen laudan. Kun peli ei ole käynnissä, laudan kääntöpuolta voi käyttää ilmoitustauluna, jolloin musta pöydänkansi, 4023 nero, toimii kuin liitutaulu. Yhdessä laudan kanssa suunniteltiin valaisin, joka luo kodikkaan intiimin tunnelman.

HDK Crokinole
Crokinole board HDK
Crokinole HDK

Fire (escape) - takaisin kädentaitoihin

Joe Clark otti käytännöllisen lähestymistavan ja tutki perusteellisesti sekä Furniture linoleumia että Bulletin Boardia. Hän valmisti taidokkaasti sarjan kauniita esineitä, joissa materiaalin monipuolisuus tulee esille.

Projektissaan Fire (Escape) hän laminoi Furniture linoleumia vanerille saadakseen kaarevan, mutta lujan pinnan. Tämä oli lähtökohta upeille orgaanisen muotoisille säilyttimille.

Hänen taidokkaasti valmistetut prototyyppinsä alleviivaavat kädentaitoihin palaamisen tärkeyttä vastapainona ihmisten riippuvuudelle nykytekniikasta.

Fire escape reconnect with craft
Reconnect with craft HDK
Reconnect with craft HDK

'Kuvert' - pöytäartefaktit

Johan Andersson toteutti pöytäartefakteja; abstrakteja muotoja, jotka saavat inspiraationsa ja viittaavat ruokailuvälineisiin. Hän tutki, miten pöydän kattaminen ja ruokailuvälineet vaikuttavat sosiaaliseen kohtaamiseen ruokapöydässä.

Tuloksena hän loi sarjan abstrakteja ruokailuvälineitä, jotka avaavat uusia kokemuksia ruokapöydän ympärille. Kauniita ja kiehtovia esineitä voidaan käyttää keskustelunavaajina. Näin voidaan ruokkia vuoropuhelua ruokapöydässä ja haastaa olemassa olevat pöytätavat.

Voit katsoa hänen videonsa tästä Student video Andersson

Kuvert HDK
Kuvert HDK
Kuvert - HDK

'Interface' - valtava postikortti

Inspiroituneena fyysisen käyttöliittymän tarpeesta kahvilamaisissa ympäristöissä Lisha Li suunnitteli tarjottimen, jota voidaan käyttää virvokkeiden kantamiseen, mutta myös viestin kirjoittamiseen tai muistiinpanojen tekemiseen. Käytön jälkeen tarjotin voidaan ripustaa seinälle oman tekstin näyttämiseksi. Työnsä avulla Lisha kutsuu ihmisiä astumaan ulos digimaailmasta todelliseen maailmaan ja ottamaan kontaktia muihin.

Furniture-linoleumipinnassa on ruiskumaalattu alue, joka erottaa kirjoitusalueen ruuasta ja juomista. Pintaan on lisätty myös laserleikattu pidike vahaliitua varten.

A giant postcard HDK
A giant postcard HDK
A giant postcard HDK

'Kuttingen' - joustava kuljetusastia

Elämän helpottamiseksi Sofia Nilsson kehitti kuljetusastian, jossa kasvien taimia voidaan kuljettaa omistajalta toiselle. Astia koostuu kahdesta kerroksesta Furniture linoleumia; leikkaamalla sitä saadaan taipuisampi ja taitettava materiaali. Astiaa voidaan käyttää kuljettamiseen tai esillepanoon tai jopa siirrettävänä tilapäisenä tilanjakajana toimistossa oman ympäristön luomiseksi.
Katso Sofian video Student video Sofia Nilsson

Kuttingen HDK
Kuttingen - HDK
Kuttingen HDK

'Illumination' - ominaisuuksien runoutta

Robert Curran valmisti kauniin runollisia ja hienostuneita esineitä. Materiaalien erikoiskäsittelyllä hän pystyi venyttämään Furniture linoleumin materiaaliominaisuuksien rajoja. Esineet sopivat täydellisesti näyteikkunaan.

Illumination HDK
Illumination HDK
Illumination HDK

'Mokita'- elefantti huoneessa

Miten tehdä ryhmäkeskustelusta nautittavampaa, miten keskustella vaikeista aiheista ja voittaa konfliktipelko?

Mariska Lamiaud loi "puhetikun" abstraktin elefantinpään muotoisena. Siihen voi tarttua, kun halutaan "häätää elefantti huoneesta". Konseptillaan hän tekee ongelmasta konkreettisen, jotain johon voi tarttua, josta voi puhua ja josta päästään yli. Esine, joka antaa tilaa jokaiselle sanoa oma mielipiteensä.

Mokita HDK
Mokita HDK
Mokita HDK

Mister Potato head

Tung-yun Wang loi postmodernin mister potato head -hahmoa muistuttavan komeron lapsille. Siihen kuuluu magneettisia elementtejä, joita voi siirtää uuteen paikkaan. Näin ilme kasvoilla muuttuu.

Mister potato head HDK
Mister Potato Head
Mister Potato head HDK

'Steam Modules' - Fika x Tachinomi x Bulletin Board

Miten parantaa kokousten tehokkuutta? Tämä oli kysymys, jonka opiskelija Yang Yong Kang yritti ratkaista. Mitä tarvitaan, jos halutaan luoda paras ympäristö tietojenvaihtoa varten? Hänen johtopäätöksensä on, että paikan tarjoaminen dynaamiselle tauolle, joka säilyttää flow-tilan, on avain tähän. Yang Yong Kang suunnitteli modulaarisen aseman, jossa yhdistellään ruotsalaisen Fikan, japanilaisen Tachinomi -pystybaarin ja hollantilaisen Bulletin Board -ilmoitustaulun elementtejä. Tuloksena oli kerrostettu, modulaarinen asema orgaanisen nestemäisen muotoisena.

Katso Student video Yang Yong Kang

Steam modules HDK
Steam modules HDK
Steam modules HDK

Stockholm Furniture fair 2017

Furniture Fair Stockholm 02-2017
Furniture Fair Stockholm 02-2017

WdKA Rotterdam, Alankomaat

Willem de Kooning Academy

Willem de Kooning Academy sijaitsee Alankomaissa ja siellä opiskelee kansainvälisiä opiskelijoita kaikkialta maailmasta. Akatemia tarjoaa nykyaikaisia taidekursseja, jotka täydentävät muuttuvaa kansainvälistä harjoittelua.

Forbo Flooring otti yhteyttä Willem de Kooning Academyyn keskustellakseen, olisiko Student Challenge Bulletin Board -linoleumin ja Furniture linoleumin kanssa toteutuskelpoinen.

Ensimmäinen Student Challenge järjestettiin vuonna 2015 Rotterdamissa Willem de Kooning Academyssa.

WdKA intro

Kim van Nispen

Plynoleum | itsekantava linoleumi

Furniture linoleumi esitellään puolivalmiina tuotteena ja sitä käytetään yleisimmin huonekaluteollisuudessa kalusteiden värillisenä pintana. Tämä inspiroi Kimiä tutkimaan, voisiko sitä käyttää myös itsekantavana materiaalina ilman runkomateriaalia. Useiden Furniture linoleumikerrosten avulla hän loi "Plynoleumin". Seuraava askel oli tutkia "Plynoleumin" taivutussäteen rajoja käyttäen eri taivutustekniikoita, kuten alipainemuovausta. Käyttämällä erivärisiä linoleumivuotia kerrokset jäävät näkyviin ja antavat materiaaliin kauniin lisäelementin. Hänen Plynoleum-tuolinsa on otettu hyvin vastaan ja se on ollut esillä useissa design-näyttelyissä.

WdKA Kim van Nispen
WdKA Lisanne Meester

Lisanne Meester

Detail in Desktop | sarja materiaalitutkielmia

Kun suuret Furniture linoleumirullat olivat saapuneet koululle, Lisanne koki haasteena saada materiaali pienempään ja detaljirikkaampaan mittakaavaan. Materiaalin tuntuman inspiroimana hän loi sarjan muoto- ja materiaalitutkielmia lähtökohdaksi uusille sovelluksille tai inspiraatioksi uudelle tuotteelle. Esinesarjassaan hän yhdisti linoleumia muiden luonnonmateriaalien kuten puun, puuvillan, nahan ja huovan kanssa.

Joost Dingemans

Looped | Kolmiulotteinen Bulletin Board

Joost Dingemans tutki tapoja, miten Forbon Bulletin Board -materiaalia voitaisiin käyttää kolmiulotteisena. Konseptissaan hän korosti materiaalin lujuutta ja osoitti, että käyttökohteet ulottuvat kauas litteää ja pystysuoraa laajemmalle. Kahdella Bulletin Board -kerroksella hän loi modulaarisen silmukkarakenteen ja korosti näin materiaalin taipuisuutta. Verkkorakenteella pyritään rohkaisemaan aktiivista elämäntapaa toimistoympäristössä.

WdKA Joost Dingemans
WdkA Levi Baeten

Levi Baeten

Beautiful Creatures | ensikohtaaminen linoleumin kanssa

Luonnolliset raaka-aineet, bakteerikasvua estävät ominaisuudet ja itsekorjautuvuus – kaikki nämä Bulletin Boardin ainutlaatuiset ominaisuudet inspiroivat Levi Baetenia lelujensa kehitystyössä. "Miksen yhdistäisi näitä kauniita materiaaleja kauniisiin hahmoihin?" Tämä ajatus mielessään Levi Baeten loi lelusarjan, joka stimuloi lasten mielikuvitusta muodollaan, värillään ja materiaalituntumallaan. Koskettamaan ja leikkimään kutsuva sarja on todennäköisesti heidän ensikohtaamisensa linoleumin kanssa.

Kätlin Mikker

Rocking Chair | liukumaton ja ylösalaisin

Bulletin Boardin liukumattomuus ja allergisoimattomuus johdattivat Kätlinin löytämään kohderyhmän, joka hyötyisi eniten näistä ominaisuuksista.
Hänen ajatuksena oli luoda lasten keinutuoli, jossa voi keinua yksin tai yhdessä, säilyttää leluja ja jonka voi kääntää ylösalaisin, jolloin se toimii siltana. Erityisenä huonekaluna se antaa lasten myös käyttää luovuuttaan ja mielikuvitustaan. Keinutuoli suunniteltiin ajatuksella inspiroida uusia ideoita Forbon materiaalien hyödyntämiseen.

WdKA Kätlin Mikker
WdKA Simonas Palovis

Simonas Palovis

Phoni | luonnollinen vaihtoehto nahalle

Materiaalin taipuisuus ja kestävän kehityksen ominaisuudet herättivät Simonas Palovisin mielenkiinnon tehdä siitä kiinnostava vaihtoehto nahalle. Konseptissaan hän halusi haastaa perinteisen huonekaluteollisuuden ajattelemaan uudelleen nahan käyttöä ja ottamaan sen tilalle enemmän kestävän kehityksen mukaisia materiaaleja. Riippumattotyyppisen tuolin prototyypissään Simonas esittelee tämän periaatteen vakuuttavalla tavalla.

Jan Wagenaar

Tessa

Tessa katsoo omaisuutesi perään. Kaksi taskua tarjoaa tilaa älypuhelimelle tai hyvälle kirjalle. Joustavat taskut pitävät tavarasi tallessa ja helposti käsillä. Pieni liuska helpottaa taskujen avaamista. Forbon Bulletin Boardin ainutlaatuinen taipuisuus varmistaa, että taskut sulkeutuvat uudelleen, kun niihin on laitettu jotakin. Tessa on valmistettu saarnipuusta ja Bulletin Boardista, jotka molemmat ovat luonnollisia ja kestäviä materiaaleja.

WdKA Jan Wagenaar
WdKA Marten Middelkoop

Marten Middelkoop

Soled | kompostoituva materiaali, jonka päällä voi kävellä

Projektissaan Marten Middelkoopia inspiroi tosiasia, että yksin Pohjois-Amerikassa 300 miljoonaa kenkää päätyy kaatopaikoille joka vuosi. Useimmat kengänpohjat ovat nykyisin kierrätyskelvottomia ja sisältävät materiaaleja, joiden hajoaminen maassa kestää yli tuhat vuotta. Nämä synteettiset kengänpohjat aiheuttavat jätevuoria, kun taas Forbolla on resepti luonnolliseen ja kompostoituvaan materiaaliin, joka on suunniteltu päällä käveltäväksi. Siksi Marten Middelkoop suunnitteli kengän, jossa on vaihdettava linoleumipohja. Materiaaliksi valittiin Furniture-linoleumi sen nahkamaisuuden ja laajan värivalikoiman takia.

Dutch Design Week

WdKA presentation DDW
WdKA presentation DDW