Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Back to the Floor - lattiapäällysteiden kierrätysjärjestelmä


BTTF logo - FI

Suurin osa käytetyistä lattioista poltetaan nykyään energiaksi, kaukolämmöksi tai sekajätteeseen. Tämä on valtavaa resurssien tuhlausta, joka myös maksaa paljon ympäristölle. Jos voimme käyttää lattian uudelleen tai kierrättää osan näistä miljoonista neliöistä, jotka asennetaan vuosittain julkisiin tiloihin, vähenevät hiilidioksidipäästöt radikaalisti. Esimerkiksi jokaisesta vinyylilattian neliömetristä vapautuu noin 6 kg CO2:ta valmistusvaiheessa ja vielä 7 kg CO2:ta palamisen aikana poistamisen jälkeen. Tämän ongelman ratkaisemiseksi Forbo Flooring Finland Oy on kehittänyt Back to the Floor -ohjelman käytön jälkeisten lattioiden sekä asennushukan kierrättämiseksi.

Modul Up miljöbild

Kierrätämme irtoasennettavat lattiat

Kun Forbon irtoasennettava lattia, esimerkiksi Allura Click tai Modul’up, on tullut käyttöikänsä päähän, kierrätämme käytetyt lattiat. Noudamme vanhat lattiat kohteesta, ja toimitamme ne käsiteltäväksi Hollantiin. Siellä lattiat jauhetaan rakeiksi ja käytetään uusien lattianpäällysteiden valmistukseen. Kierrätämme käyttöiän jälkeen seuraavat irtoasennettavat lattiamme: Modul’up, Allura Click, Allura Flex, Allura Ease ja Allura Puzzle. Forbon kestävän kehityksen ohjelman 2025 tavoitteena on, että 5 % EU:n myyntivolyymistä on kierrättetty käyttöiän päättyessä.

Irtoasennettavat lattiat voidaan sekä käyttää uudelleen että kierrättää

Irtoasennettavaa lattiaa, kuten Modul'upia ei tarvitse liimata, joten se voidaan käyttää uudelleen sekä kierrättää. Tämä tarkoittaa myös, että alusta ei vaurioidu ja sitä voidaan käyttää uudelleen ilman kunnostustoimenpiteitä. Lisäksi ilmastopäästöt pienenevät, arvioitu säästö on 4–10 kg CO2:ta neliömetriä kohden kun liimaa ja uusia tasoitusaineita ei tarvita.

Modul'up
Back to the floor återvinningssäck

Asennuhukka hyötykäyttöön

Lattioita asennettaessa syntyy väistämättä asennushukkaa, joka tavallisesti viedään jäteasemalle. Forbon Back to the Floor -ohjelma kierrättää asennushukan seuraavista lattianpäällysteistä: Allura, Allura Flex, Allura Puzzle, Allura Ease, Allura Click Pro, Modul’up, Eternal, Step, Sphera sekä linoleumin rullatavarana, poislukien desibelilinoleumin. Toimitamme kohteeseen kierrätystelineen ja toivotun määrän kierrätyssäkkejä, ja noudamme ne pois kohteen valmistuttua. Forbon kestävän kehityksen ohjelman 2025 tavoitteena on, että 10 % EU:n myyntivolyymistä aiheutuneesta asennushukasta on kierrätetty.

Vastuu alusta loppuun asti

Back to the Floor on tarkoitettu julkitiloihin asennetuille lattioille, joissa on käytetty suuria määriä Forbon lattiamateriaalia. Forbon suomalainen takaisinotto-ohjelma tarkoittaa, että vastaamme kierrätystelineiden ja -säkkien kuljetuksesta kohteeseen ja sieltä pois. Jotta kuljetukset olisivat mahdollisimman tehokkaita ja ympäristöystävällisiä, kaikki kerätään ensin yhteen varastoomme, josta suunnitellaan koordinoitu paluukuljetus Hollannin tehtaallemme pienimmällä mahdollisella ympäristövaikutuksella.

Forbo återvinningsmaterial

Kuinka kierrätän lattiani?

Kun lattiasi on purettava tai haluat kierrättää asennusjätteen, ota yhteyttä oman alueesi Forbon aluepäällikköön, asiakaspalveluumme numeroon +358 (0)9 862 30 300 tai lähetä sähköposti osoitteeseen recycle.finland@forbo.com.

Jotta lattia voidaan kierrättää, sen on oltava pakattu ja merkitty kierrätyspalautus- ja pakkausohjeiden mukaisesti.

Kierrätys