Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Lindbjergskolen

  • Lindbjergskolen Marmoleum Walton, 3363, seating aera
  • Lindbjergskolen Marmoleum Walton, 3355, green hallway seats
  • Lindbjergskolen Marmoleum Walton, 3358, blue floor
  • Lindbjergskolen Marmoleum Walton,3359, green staircase
  • Lindbjergskolen Marmoleum Walton, 3359, green stairs
  • Lindbjergskolen Marmoleum Walton, 3355, green hallway seats
  • Lindbjergskolen entrance

Ordstyreren 24/7

Det hører til sjældenhederne, at netop en gulvbelægning får lov til at føre ordet, når indretning og farvesætning skal besluttes.
Men det var sådan, det gik på den helt nye Lindbjergskolen i Hammerum ved Herning, der netop er taget i brug. Lindbjergskolen er en af landets nye 24/7 skoler, der bygget sammen med lokalmiljøets eksisterede idrætsfaciliteter, hvilket indebærer, at bygningerne er åbne og tilgængelige for aktiviteter døgnet rundt. Her er skole, men også pædagogisk læringscenter, forsamlingshus og folkebibliotek, samt et velfungerende fritidsliv i haller og på boldbaner. Der er – kan man sige – konstant gang i den!
I projekteringens grundfortælling arbejdede Årstiderne Arkitekter, en del af Sweco Danmark, ud fra skoven som tema: Skoven, båret, som den er, af miljøhensyn og bæredygtighed, og et sted hvor mennesket bruger alle sine sanser.
- Derfor ville vi have en indretning med afsæt i naturens farveskala (den grønne og blå farveskala), som netop Forbos walton-linoleum tilbyder med kollektionens farver som ’rosemary green’, ’bottle green’ og ’petrol’. Linoliet blev dermed styrende for de øvrige valg, fortæller arkitekt og kreativleder hos Årstiderne Arkitekter, Peter Kristiansen.
Linoleum var oplagt til en indretning, som vil understøtte både læring og bevægelse: Gulvet er mere end et gulv; gulvet udgør et indre landskab og et integreret inventar, som iscenesætter skovbundens bakker og sænkninger i de åbne rum. På udvalgte flader, omgivet af siddeterrasser, kan der projiceres budskaber til brug for kommunikation og undervisning.
- Det er det fede ved linoleum; det kan løse flere opgaver, det er robust og nemt at holde, det er støjreducerende, og så er det velegnet til at opholde sig på – i undervisning såvel som i leg, forklarer Peter Kristiansen.
- Og at anvende mindre traditionelt inventar indebærer driftsmæssige fordele; samtidig giver indbygget inventar som dette betydelig værdi for hver en byggekrone, understreger Peter Kristiansen.
Dansk Gulvmontage monterede ca. 10.000 kvm. Marmoleum walton på et betongulv, som gulvmontørerne havde flydespartlet til optimal jævnhed. Opgaven sluttede med montage af 150 kvm. Nuway Connect.

Bygherre Herning kommune
Produkt Marmoleum walton 3355 rosemary green, 3359 bottle green, 3358 petrol, 3363 lilac
Arkitekt Årstiderne Arkitekter – en del af Sweco Danmark A/S
Foto Peter Jørgensen
Monteret af KPC Herning A/S
Gulvlægger Dansk Gulvmontage ApS

Documents

  • Document