Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Børnehuset Myretuen

  • Børnehuset Myretuen
  • Børnehuset Myretuen
  • Børnehuset Myretuen

BØRNEHUSET MYRETUEN
Bygherre: Hedensted kommune
Bruger: Børnehuset Myretuen, Tørring
Arkitekt: Arkitektfirmaet Frost Larsen AS, Skanderborg
Gulventreprenør: LH Uni-gulve a/s, Vejle
Produkt: Marmoleum concrete 3702 liquid clay, real 3247 green, fresco 3870 red copper, marbled 3262 marigold.
Forbo Sphera element 50019 clay, 50061 saddle brown, 50057 tangerine.
Forbo Surestep original 172982 yellow green,
Forbo Coral Classic 4701 antracit
Foto: Thomas Mølvig


Fællesskab: Leg & læring

Fællesskab og sammenhæng giver energi, som er god at erkende i tidlig alder. Arkitektur og indretningsløsninger kan hjælpe til med det, hvilket Børnehuset Myretuen i Tørring er et godt eksempel på. Projektet er samtidig en illustration af bæredygtighed på mange planer: Gennemtænkte løsninger til drift og vedligehold, et optimalt indeklima og anvendelsen af materialer med kvalificerende klima – og miljødata. Marmoleums kollektioner er en del af løsningen, ligesom vinylprogrammerne Sphera og skridsikre SureStep.
Børnehusets mange muligheder er disponeret omkring et fælles torv, bygningens ’hjerte’, der med sin rolige belægning af Marmoleum concrete i dessin liquid clay virker som et samlingspunkt. Ud fra torvet går farvekoder, der signalerer børnehave (Marmoleum marbled marigold), vuggestue (Marmoleum fresco red copper) og personalefaciliteter (Marmoleum real green).
- Det har været afgørende, at farveplaner og materialeholdninger orkestreres perfekt ift. funktionerne og til sammen indrammer det helt særlige miljø, som findes i Børnehuset Myretuen, forklarer arkitekt maa og partner i Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S, Christian Bøgh Jensen og uddyber: Et godt indeklima og et varieret inspirerende visuelt miljø har været et grundparameter i udformningen af bygningen, så leg, læring og liv får optimale betingelser.
At netop Forbos linoleum og vinyler blev valgt forklares enkelt: Forbo har det brede og varierede farveprogram, som passer til sådan en opgave, og så var det et krav, at de valgte vinylprodukter skulle være skridsikre.
Christian Bøgh Jensen: - Bæredygtighed i projekteringen har indflydelse ude og inde – i anlæg og i drift. Og netop denne opgave dokumenterer udbyttet af hele pakken – 360°

Foto Thomas Mølvig
Gulvlægger LH Uni-gulve a/s, Vejle
Arkitekt Arkitektfirmaet Frost Larsen AS, Skanderborg
Bygherre Hedensted kommune

Documents

  • Document