Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Lindbjergskolen

  • Lindbjergskolen
  • Lindbjergskolen
  • Lindbjergskolen
  • Lindbjergskolen
  • Lindbjergskolen
  • Lindbjergskolen
  • Lindbjergskolen

LINDBJERGSKOLEN
Bygherre: Herning kommune
Bruger: Lindbjerg Skole for Hammerum og Gjellerup
Arkitekt: Årstiderne Arkitekter – en del af Sweco Danmark A/S
Gulventreprenør: Dansk Gulvmontage ApS
Totalentreprenør: KPC Herning A/S
Produkt: Marmoleum walton 3355 rosemary green, 3359 bottle green, 3358 petrol, 3363 lilac
Foto: Peter Jørgensen

Ordstyreren 24/7

Det hører til sjældenhederne, at netop en gulvbelægning får lov til at føre ordet, når indretning og farvesætning skal besluttes.
Men det var sådan, det gik på den helt nye Lindbjergskolen i Hammerum ved Herning, der netop er taget i brug. Lindbjergskolen er en af landets nye 24/7 skoler, der bygget sammen med lokalmiljøets eksisterede idrætsfaciliteter, hvilket indebærer, at bygningerne er åbne og tilgængelige for aktiviteter døgnet rundt. Her er skole, men også pædagogisk læringscenter, forsamlingshus og folkebibliotek, samt et velfungerende fritidsliv i haller og på boldbaner. Der er – kan man sige – konstant gang i den!
I projekteringens grundfortælling arbejdede Årstiderne Arkitekter, en del af Sweco Danmark, ud fra skoven som tema: Skoven, båret, som den er, af miljøhensyn og bæredygtighed, og et sted hvor mennesket bruger alle sine sanser.
- Derfor ville vi have en indretning med afsæt i naturens farveskala (den grønne og blå farveskala), som netop Forbos walton-linoleum tilbyder med kollektionens farver som ’rosemary green’, ’bottle green’ og ’petrol’. Linoliet blev dermed styrende for de øvrige valg, fortæller arkitekt og kreativleder hos Årstiderne Arkitekter, Peter Kristiansen.
Linoleum var oplagt til en indretning, som vil understøtte både læring og bevægelse: Gulvet er mere end et gulv; gulvet udgør et indre landskab og et integreret inventar, som iscenesætter skovbundens bakker og sænkninger i de åbne rum. På udvalgte flader, omgivet af siddeterrasser, kan der projiceres budskaber til brug for kommunikation og undervisning.
- Det er det fede ved linoleum; det kan løse flere opgaver, det er robust og nemt at holde, det er støjreducerende, og så er det velegnet til at opholde sig på – i undervisning såvel som i leg, forklarer Peter Kristiansen.
- Og at anvende mindre traditionelt inventar indebærer driftsmæssige fordele; samtidig giver indbygget inventar som dette betydelig værdi for hver en byggekrone, understreger Peter Kristiansen.
Dansk Gulvmontage monterede ca. 10.000 kvm. Marmoleum walton på et betongulv, som gulvmontørerne havde flydespartlet til optimal jævnhed. Opgaven sluttede med montage af 150 kvm. Nuway Connect.

2870 – bakke og dal 3355
2928 – læringstrappe 3359
3019 – bakke dal og PUR 3355
3023 – nuway
2969 – klasserum 3358 petrol
2977 – teknikrum – 3363 lilac
3063 – skolen udefra - årstiderne

Bygherre Herning kommune
Produkt Marmoleum walton 3355 rosemary green, 3359 bottle green, 3358 petrol, 3363 lilac
Arkitekt Årstiderne Arkitekter – en del af Sweco Danmark A/S
Foto Peter Jørgensen
Monteret af KPC Herning A/S
Gulvlægger Dansk Gulvmontage ApS

Documents

  • Document