Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Crokinole (Gatherings, HDK Steneby)

  • Gatherings Crokinole
  • Gatherings Crokinole
  • Gatherings HDK Steneby
  • Gatherings Crokinole

Mange mennesker er tvunget til at forlade deres hjemland på grund af sociale-, politiske eller økonomiske grunde. Ved at være mere åbne overfor andre kulturer og forbedre udvekslingen med lokalsamfundet, mener Anke Dold man kan medvirke til, at indvandrere bliver en integreret del i samfundet. Derfor designede hun et ”Crokinole” brætspil og matchende lampe ved hjælp af ”Café Schukert”: en sprogcafé i Dals Långed, hvor flygtninge kan møde de lokale omkring en kop kaffe.
Ved at benytte moderne teknikker såsom CNC og laserskæring til at arbejde med Furniture Linoleum, blev et intuitivt spil genoplivet, som ikke behøver nogen regler eller fælles sprog for folk fra forskellige lande til at spille sammen.

Gatherings
Vi mener designerens rolle handler om at se ud over overfladen - at træffe ansvarlige beslutninger, og at forstå de etiske konsekvenser af ens valg.

I samarbejde med Forbo, har vi undersøgt de etiske konsekvenser af design gennem materiale, form og funktion. Vi har designet artefakter, der rummer forskellige former for sammenkomster; samling af materialer og mødet mellem mennesker - for at stimulere interaktion gennem design.

Kom lad os snakke, dele og spille!

Projektnavn Gatherings, HDK Steneby
Designer Anke Dold
Firma Steneby, Sweden
Projektering 2016

Documents

  • Document