Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Studentenhuisvesting

Studentenhuisvesting

Studentenhuisvesting is een belangrijk onderdeel van de universitaire ervaring. Of het nu gaat om een plek om te studeren, te socializen of om te ontspannen, studentenhuisvesting van goede kwaliteit kan het plezier van onderwijs maken of breken.

Vloeren voor studentenhuisvesting

Expertise in studentenhuisvesting

Expertise in studentenhuisvestingsprojecten

We begrijpen dat een goed ontwerp van studentenhuisvesting meer is dan alleen slaapkamers en studieruimte; het moderne studentenleven gaat over een gevoel van gemeenschap en nieuwe ervaringen die toekomstige levens zullen vormen.

Daarom hebben we een uitgebreide portfolio van textiele en veerkrachtige vloerbedekkingen samengesteld die kunnen samenwerken om volledig geïntegreerde vloersystemen te creëren in uw studentenhuisvesting.

Door uitstekende duurzaamheid en esthetische waarde te combineren, kunnen onze producten ontwerpers helpen om gedifferentieerde, leuke maar functionele ruimtes te creëren voor allerlei soorten studenten. Of het nu gaat om comfortabele persoonlijke woonruimtes, levendige gemeenschappelijke en sociale ruimtes, tot sportscholen en welzijnsruimtes die zo belangrijk zijn voor het hedendaagse studentenleven.

Van ingang tot uitgang, of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, ons geïntegreerde vloerenportfolio kan u helpen bij het kiezen van de juiste vloeroplossingen voor uw project.

New Bridewell Studentenhuisvesting

Ruimtes

Vloeren voor studentenhuisvesting

 • Coral Welcome 3207

  Ingangen

  Eerste stappen

  Ingangen

  Door constant zwaar voet- en vaak rijdend verkeer, kunnen ingangen van studentenhuisvestingsgebouwen behoorlijk wat voeten in de aarde hebben. Onze Coral schoonloopsystemen zijn speciaal ontworpen om vuil en vocht op de grond te verwijderen. Ze zijn sterk en veerkrachtig en kunnen een cruciale rol spelen bij het verminderen van de kans op uitglijden en struikelen door de vloerbedekking binnen veilig, schoon en droog te houden. Door vuil en vocht bij de ingang buiten te houden, kunnen ook de schoonmaakkosten tot 65% worden verlaagd.

 • Allura Wood in Tudor Place Student Accommodation reception area

  Ontvangstruimtes

  24/7 in gebruik

  Ontvangstruimtes

  Het centrale hart van het gebouw, de ontvangstruimten, kunnen dag en nacht gebruikt worden door studenten en hun bezoekers. Of uw prioriteit nu duurzaamheid, ontwerp op maat of duurzaamheid is, Forbo Flooring Systems heeft een oplossing die aan uw behoeften voldoet.

 • iQ Student Accommodation Tessera Outline

  Gangen & circulatiegebieden

  Duurzame en stille vloeren

  Gangen & circulatiegebieden

  Gangen in gebouwen met studentenhuisvesting kunnen drukke, lawaaierige plaatsen zijn en daarom vragen ze vloeren die niet alleen bestand zijn tegen het zware voetverkeer waaraan dergelijke ruimtes worden blootgesteld, maar die ook een rol moeten spelen bij het tot een minimum beperken van geluidsoverlast.

  Bij het ontwerp staat het akoestisch comfort van studenten die in meergezinswoningen wonen voorop. Bij Forbo kunnen we een reeks akoestische vloeroplossingen aanbieden die zijn ontworpen om de impact van geluid dat zich vanuit aangrenzende ruimtes en van vloer naar vloer verplaatst, te verminderen.

 • Tudor Place

  Woonruimtes

  Een thuis ver van huis

  Woonruimtes

  De persoonlijke woonruimtes van studenten zijn meer dan alleen een plek om te slapen, ze moeten comfort en een gevoel van veiligheid uitstralen, en ook de praktische voorzieningen bieden die nodig zijn om in een appartement te wonen. Omdat designtrends "buiten naar binnen" blijven halen, leveren vloeren die natuurlijke materialen zoals hout nabootsen de beste esthetiek. Maar opties zoals laminaat en zelfs het echte werk zelf dragen weinig bij aan de akoestische prestaties van de ruimte en uiteindelijk het comfort van de studenten die er wonen.

 • Flotex Planks in communal social space

  Gemeenschappelijke ruimtes

  Tijd voor wat plezier

  Gemeenschappelijke ruimtes

  Het sociale leven van studenten is zeer belangrijk als het gaat om de essentiële universitaire ervaring. Naast de studentenvereniging moet moderne accommodatie nu ook ruimte bieden voor ontspanning en vermaak.

 • Allura Wood in Tudor Place gym

  Gezondheids- en fitnessruimtes

  Hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken

  Gezondheids- en fitnessruimtes

  Meer dan ooit is het vermogen om aan het eind van de dag te ontspannen, tot rust te komen of te sporten een belangrijk aspect van het moderne leven. In dergelijke afgesloten, vochtige ruimtes die regelmatig door studenten worden gebruikt om te sporten, is het schoon en hygiënisch houden van oppervlakken van het allergrootste belang, en dat begint bij de vloer.

 • Tessera carpet tiles in student study area

  Studieruimtes

  Inspiratie en concentratie

  Studieruimtes

  Gemeenschappelijke studieplekken voor groepswerk, samenwerking of zelfs gewoon om even weg te zijn uit hun kamer zijn een essentieel onderdeel van een studentenhuisvesting. Of u nu ideeën wilt aanwakkeren, een rustige plek wilt bieden om na te denken en te lezen, of teamwerk wilt vergemakkelijken, wij hebben de ideale portfolio van vloeroplossingen die aan uw eisen voldoen.

Vloeroplossingen

Vloeroplossingen voor studentenhuisvesting

Sarlon acoustic vinyl in studentenkamers

Sarlon – akoestisch vinyl

Verminderde geluidsoverlast is essentieel voor het verminderen van stress en het bevorderen van het welzijn, met name in woonruimtes. En als het gaat om het verminderen van geluid in gebouwen, zijn akoestische vloeren van cruciaal belang.

De vloerbedekkingen van het Sarlon akoestische vinylassortiment zijn ontwikkeld en getest om de impactgeluidsreductie in commerciële ruimten met veel verkeer te maximaliseren, met behoud van een minimale restindrukking.

- Tot 19 dB demping van contactgeluid
- Beste weerstand tegen indrukking in zijn klasse
- De schoonheid van hout en steen met het gemak van vinyl
Ga naar de Sarlon collectie

Allura – luxe vinyltegels

De Allura-collecties presenteren het ultieme in realistische en abstracte ontwerpen en combineren natuurlijke materiaalexpressie met ultramoderne productietechnieken en -processen om prachtige maar functionele vloeroplossingen te creëren:

- Modulaire plank- en tegelformaten voor volledige ontwerpvrijheid
- Marktleidende PUR-afwerking voor eenvoudige reiniging
- De schoonheid van hout en steen zonder de kostenimplicaties van hun natuurlijke tegenhangers
- Allura Flex, Allura Click Pro en Allura Decibel bieden meer opties voor geluidsreductie
- Allura Ease, Click Pro en Puzzle maken deel uit van onze lijmvrije Fast Flooring-collectie en kunnen de uitvaltijd met meer dan 50% verminderen - essentieel wanneer een snelle doorlooptijd tussen wisselingen van huurders vereist is.
Ga naar de Allura collectie

Allura Wood in Tudor Place Studentenhuisvesting
iQ Student Accommodation Flotex Concrete Planks in Cinema ruimte

Flotex – textiele vloeren

Flotex gevlokte vloeren bieden u alle warmte, slipweerstand en geluidsabsorberende eigenschappen van tapijt, maar kunnen worden gereinigd met standaard reinigingsapparatuur - waardoor het ideaal is voor gemeenschappelijke ruimtes zoals sportscholen.

Bovendien is het de eerste textiele vloerbedekking die de Allergy UK Seal of Approval™ helpen bij het creëren van een beter binnenklimaat voor bewoners.
Ga naar de Flotex collectie

Coral – schoonloopsystemen

Bij constant gebruik kunnen ingangen van appartementsgebouwen snel nat en vuil worden en mogelijk gevaarlijk voor bewoners en hun bezoekers. Onze Coral schoonloopsystemen zijn sterk en veerkrachtig en kunnen een cruciale rol spelen bij het verminderen van de kans op uitglijden en struikelen door te voorkomen dat vuil en vocht binnendringt.

-Coral textieloplossingen bieden zowel matten als tegels
-Verwijdert tot 95% van vuil en vocht en verkort de reinigingstijd voor binnenvloeren met 65%*
Ga naar de Coral collectie

*Onafhankelijke testen door Cleaning Research International

Coral Logo VanVierenGroep_Amstelveen
Marmoleum in Tudor Place Student Accommodation

Marmoleum – de duurzaamste keuze

Marmoleum is een natuurlijk CO2-neutrale* vloeroplossing en biedt een schat aan kleuropties, superieure slijtvastheid en krasbestendigheid, in combinatie met de mogelijkheid om beschadigde oppervlakken te repareren.

Onze Marmoleum collectie biedt een palet van meer dan 300 kleuren, terwijl onze Bulletin Board en Furniture Linoleum reeksen duurzame opties bieden voor oppervlakteoplossingen.
Ga naar de Marmoleum collectie

*Het gewogen gemiddelde van ons Marmoleum-productassortiment is CO2-neutraal (cradle to gate), zonder dat er CO2-compensatie nodig is.

Gepersonaliseerde vloer – u kiest hoe de vloer eruitziet

Ontwerp gewoon zelf eenvoudig een unieke vloer die we digitaal printen op Flotex, Eternal-projectvinyl of Coral-schoonloopsystemen. Op Marmoleum-vloeren brengen we het design aan met de geavanceerde Aquajet-snijtechniek.
Ontdek de mogelijkheden

Vinyl Galeote Dimension

Duurzaamheid

Marmoleum – natuurlijk linoleum

Een echte CO₂ neutrale vloerbedekking
Forbo's Marmoleum is gemaakt van gemiddeld 97% natuurlijke grondstoffen.

Het is dus geen verrassing dat het 's werelds toonaangevende, duurzame veerkrachtige vloer is.

Het gewogen gemiddelde van ons Marmoleum-productassortiment is ook CO₂ neutrale(cradle-to-gate) zonder compensatie.

Ontdek meer over Marmoleum

Marmoleum in Tudor Place Student Accommodation
Coral Classic

Schoonloopsystemen

De buitenwereld, buiten houden
Van oud tapijtpluis tot verlaten visnetten, veel van onze Coral-collecties zijn gemaakt van ECONYL® - een hoogwaardig garen gemaakt van 100% geregenereerd polyamide.

De primaire achterkant van Coral Welcome is gemaakt van gerecyclede plastic PET-flessen.

We maken Coral in een fabriek die volledig op groene stroom draait en vrijwel geen afval naar de vuilstort stuurt.

Lees meer over onze schoonloopsystemen

Tessera – tapijttegels

Toonaangevende gerecycleerde inhoud
Al onze in het VK geproduceerde getufte tapijttegels bevatten ten minste 57% gerecycled materiaal (op gewichtsbasis), waarvan sommige een indrukwekkende 76% bevatten.

We verminderen ook de hoeveelheid nieuwe materialen die we gebruiken. In plaats van bijvoorbeeld garenuiteinden weg te gooien, winden we ze op en tuften ze in ons Tessera-assortiment. We hebben zelfs verschillende assortimenten gemaakt met tot 100% ECONYL® geregenereerd garen.

Ontdek het Tessera-assortiment

Tessera Tapijttegels
forbo assendelft

Sociale aansprakelijkheid

We geven om de mensen die ons bedrijf raken, van medewerkers tot leveranciers. Daarom zijn al onze productiefaciliteiten in Nederland en de meeste van onze vestigingen in Europa gecertificeerd volgens SA8000®. De SA8000-norm is een van 's werelds meest vooraanstaande sociale normen die tot doel heeft werknemers in elke stap van de toeleveringsketen te beschermen.

Back to the Floor recycling programma

We verzamelen schoon installatieafval van Forbo-producten via ons Forbo Recycling-programma.

Het is goed voor ons omdat het materiaal levert om terug te recyclen in sommige van onze producten en het is goed voor aannemers omdat het geld bespaart in plaats van het te storten. We verzamelen Marmoleum, Eternal, Sarlon en Sphera, Allura LVT, Novilon, Flotex en Tessera.

Ontek meer over Forbo Recycling

Back to the floor new logo

Akoestiek

Houd het stil - akoestische vloeren

Het akoestisch comfort en het concentratie- en studievermogen is van groot belang als het gaat om het interieurontwerp van studentenhuisvesting. Bij Forbo kunnen we een reeks akoestische vloeroplossingen aanbieden die zijn ontworpen om de impact van geluid dat zich vanuit aangrenzende ruimtes en van vloer naar vloer verplaatst, te verminderen.

Forbo's Allura Decibel 8IM03 Mortar Imprint Concrete

Sarlon – akoestisch vinyl

Verminderde geluidsoverlast is essentieel voor het verminderen van stress en het bevorderen van het welzijn, met name in woonruimtes. En als het gaat om het verminderen van geluid in gebouwen, zijn akoestische vloeren van cruciaal belang.

De vloerbedekkingen van het Sarlon akoestische vinylassortiment zijn ontwikkeld en getest om de impactgeluidsreductie in commerciële ruimten met veel verkeer te maximaliseren, met behoud van een minimale restindrukking.

- Tot 19 dB demping van contactgeluid
- Beste weerstand tegen indrukking in zijn klasse
- De schoonheid van hout en steen met het gemak van vinyl
Ga naar de Sarlon collectie

Sarlon Wood XL Modern
Allura Decibel in Housing

Allura – luxe vinyltegels

Terwijl de trend om een natuurlijke look en feel in woonruimtes te brengen zich voortzet, bieden vloeren met hout- en steeneffect de beste esthetische aantrekkingskracht. Opties zoals laminaat en zelfs het echte werk zelf dragen echter weinig bij aan de akoestische prestaties van de ruimte en uiteindelijk aan het comfort van de gebruikers van het gebouw. Allura Decibel combineert akoestische prestaties van 19 dB met duurzaamheid en hoogwaardige esthetiek.

- Prachtige hout- en steendessins aangeboden in meerdere tegel- en plankformaten
- Gekleefde installatie om stilstand tot een minimum te beperken en hergebruik van vloeren te vergemakkelijken
- 100% maatvast, waardoor er geen openingen tussen tegels ontstaan na verloop van tijd
- Biedt 19 dB impactgeluidreductie voor stillere gebouwen
Ga naar de Allura Decibel collectie

Modul'up

Modul'up vinyl is een "platte, blijf plat" vloerbedekkingsoplossing die geen lijm nodig heeft. Onze high-traffic akoestische versie biedt een geluidsreductie van 19 dB.

- Ideaal voor gemeenschappelijke ruimtes waar geluidshinder tot een minimum moet worden beperkt
- Geen lijm nodig, dus de uitvaltijd in drukke gebieden wordt tot een minimum beperkt en kan onmiddelijk terug worden gebruikt
- Geen VOS-emissies of aanhoudende lijmgeuren voor een gezonder binnenmilieu voor de bewoners.
Ga naar de Modul'up collectie

Peninsula Building Modul'up
Flotex planks Seagrass 111001_111002_111004

Flotex – gevlokte vloeren

Flotex gevlokte vloeren zien er onberispelijk uit wat er ook op hun pad komt en zijn ontworpen om veel verkeer aan te kunnen. Flotex biedt al het comfort van textiel in combinatie met de reinigende eigenschappen van een veerkrachtige vloer. Flotex is ontworpen om zwaar verkeer aan te kunnen en is ideaal voor gebruik in gemeenschappelijke ruimtes zoals eetzalen, sportscholen en sociale ruimtes.

- Antislip en biedt tot 20 dB demping van contactgeluid
- Verkrijgbaar in banen, tegels en planken voor ontwerpvrijheid
- Allergy UK goedgekeurd voor gezondere woonomgevingen binnenshuis
Ga naar de Flotex collectie

Inspiratie & Downloads

 • Whitepaper Beheersen van lawaai

  Whitepaper
  Het belang van het beheersen van geluid in de gebouwde omgeving

Vloerplanner en ontwerpservice

Met onze tools en diensten ontwerpt u gemakkelijk zelf uw vloer en krijgt u een helder beeld van welke look het best bij uw omgeving past. Met onze vloerplanner visualiseert u al onze vloeren in een recreatie-omgeving. U kunt zelfs elementen combineren om te bekijken of ze bij elkaar passen.
Ontwerp met onze vloerplanner

Onze ontwerpservice gaat zelfs nog verder, want we helpen u met plezier uw vloer te ontwerpen. Ons ontwerpteam staat voor u klaar: neem contact op, vertel wat u wilt en stuur foto's van de huidige situatie of de gewenste oplossing. Vervolgens bezorgen onze ontwerpers u een reeks vloerplannen en stellen ze de geknipte producten voor.
Contacteer ons design team

FloorVisualizer

Laat u inspireren door onze referenties

Overal ter wereld gebruiken tal van studentenaccomodaties de vloerbedekkingen van Forbo. Bekijk onze sectie 'Referenties' en laat u inspireren door projecten van over de hele wereld.
Ontdek onze referenties

iQ Student Accommodation Flotex Concrete Planks in Cinema Room

Globale partner

Wereldwijde partnerships

De taak om wereldwijde partnerships met belangrijke klanten aan te gaan en te versterken, vertrouwen we toe aan onze ervaren Key Account Managers. Klantvriendelijkheid zit in hun DNA en ze doen alles om ervoor te zorgen dat Forbo een vloer levert die perfect op uw behoeften aansluit.

• We kunnen internationale offertes opstellen en hebben ervaring met internationale bestelprocessen en lokale regelgevingen.
• Wij leiden het internationale transport in goede banen.
• We werken al twintig jaar lang samen met klanten over de hele wereld.

We zijn een globale speler, maar staan ook als lokale partner aan uw zijde. Ons ontwerpteam geeft u met plezier advies en helpt u waar nodig. Onze technici zitten op dezelfde golflengte als onze plaatsers, zodat het hele team vlot op elkaar inspeelt.

Wereldwijd toonaangevende producent

• Forbo Flooring Systems maakt deel uit van de Zwitserse Forbo Group.

• Kerncijfers Forbo Group 2019:
> Nettoverkoop: 1282,2 miljoen CHF
> Aantal werknemers: 5600

• Wereldwijd aanwezig:
> 25 fabrieken en distributievestigingen
> 6 assemblagecentra
> 48 verkooporganisaties in 38 landen verspreid over de hele wereld

• Europees producent met fabrieken in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Duitsland en Rusland

• Europese logistiek en snelle reactietijden

Atalanta International School
earth environment

Leider in duurzaamheid

Wij geven om u en om het milieu

• Forbo is lid en medeoprichter van de World Green Building Council.
• We hebben verschillende labels en certificeringen behaald voor onze producten en/of productievoorzieningen.
• Al onze fabrieken zijn ISO-gecertificeerd. Onze grondstoffen worden efficiënt gebruikt en we recycleren zo veel mogelijk afval.
• We zijn een maatschappelijk verantwoord bedrijf: de Forbo-sites zijn gecertificeerd conform SA8000.

Creating better environments

Betrouwbare service

Wij bieden u:
• Eén leverancier voor al uw vloerbenodigdheden
• Lokaal advies, ondersteuning en internationaal projectmanagement
• Schaalvoordelen, een gegarandeerde voorraad en een snelle levering

Bovendien heeft u één contract en één contactpersoon, zodat u tijd en geld bespaart.

Design service 2
sales team

Think global, act local

Lokale teams werken samen met lokale vertegenwoordigers

Tijdens elk project is uw Forbo Key Account Manager uw enige contactpersoon. Bij hem of haar kunt u terecht met al uw vragen, waar ter wereld u zich ook bevindt.

We zijn ervan overtuigd dat deze aanpak u tijd bespaart, minder moeite kost, meer zekerheid biedt en consistentie en betrouwbaarheid garandeert – hoe complex uw project ook is.