Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum
Klimaatpositief

zonder compensatie

Scroll om te ontdekken

Wat is klimaatpositief?Klimaatpositief (ook koolstofnegatief) geeft aan dat een activiteit verder gaat dan het bereiken van netto nul koolstofuitstoot om een milieuvoordeel te creƫren door extra koolstofdioxide uit de atmosfeer te verwijderen. Met andere woorden, je vermindert meer CO2-uitstoot dan je produceert.

Marmoleum is uniek omdat het CO2-opname in het product zelf heeft. De fotosynthese van alle planten die in Marmoleum worden gebruikt, zorgt voor een CO2-opname die groter is dan de CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door transport en productieverwerking. Daarom is Marmoleum van wieg tot poort klimaatpositief (of koolstofnegatief).

De duurzame keuze voor vloeren

Het gewogen gemiddelde van ons Marmoleum assortiment is klimaatpositief (van wieg tot poort) zonder compensatie. Het combineert ecologische waarden met eigentijds design en biedt een belangrijke bijdrage aan een duurzame wereld.

Forbo Marmoleum is daarmee de beste vloerkeuze voor elk duurzaam interieur. Door duurzame materialen te gebruiken in je huis, kantoor, school, trein, ziekenhuis of winkel, draag je ook bij aan een beter milieu!

Ontdek onze Marmoleum vloeren

100% transparantie met EPD's

Om de milieuvriendelijkheid van ons linoleumproduct aan te tonen, gebruikt Forbo verschillende beoordelingen. De eerste is de levenscyclusanalyse (LCA) techniek die resulteert in een milieuproductverklaring (EPD).

Deze verklaring, die transparant en door derden geverifieerd is, is gebaseerd op een techniek om de milieueffecten te beoordelen van alle stadia in het leven van een product, van de winning van grondstoffen via materiaalverwerking, productie, distributie, gebruik, reparatie en onderhoud tot de uiteindelijke verwijdering of recycling.

Meer informatie over EPD, LCA & HPD


Ga direct naar Marmoleum EPD's
Circular Marmoleum
  • 100 %

    groene stroom van zon en wind gebruikt in onze fabrieken

  • 43.1 ton

    linoleum teruggenomen in 2022

  • 62

    projecten in 9 landen met Marmoleum ontvingen ons klimaatcertificaat