Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Duurzame 
vloeren

We create better environments

Scroll om te ontdekken

Het gaat om de dingen die we doen, niet alleen om de dingen die we beloven.

Onze oorsprong in duurzaamheid

De betrouwbare partner voor volledig circulaire vloeroplossingen die gemaakt zijn met hernieuwbare grondstoffen. Recycling en het bereiken van CO2-neutraliteit zijn essentieel.

Wat we doen

Een greep uit wat we hebben bereikt:

• Onze gemiddelde CO2-uitstoot per vierkante meter product daalde met 70% ten opzichte van 2004-2021.

• In totaal bestaat 23% van onze vloeren uit gerecycleerde content, met een aantal producten met maar liefst 89% gerecycleerde content.

• Alle productcategorieën bieden losleg vloeren met 100% veilige en traceerbare grondstoffen.

• 47 vloertypen met onafhankelijk beoordeelde milieuproductverklaringen (EPD).

• Alle EPD's hebben verklaringen over de gevolgen voor de menselijke gezondheid en de eco-toxiciteit.

• Publiceren al meer dan 10 jaar jaarlijkse duurzaamheids- verslagen in overeenstemming met de richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI).

Groen landschap

Teruggaan naar het begin om vooruit te komen

We zien vooruitgang vaak als een sprong voorwaarts, als een rechte lijn naar succes. En vanuit een bepaald perspectief is dit waar: u komt aan op een betere plek dan waar u begon. Maar soms betekent de beste progressie dat u precies teruggaat naar het begin om vooruit te gaan en circulair te denken.

Doelen 2025

We create better environments

Onze langetermijnambitie is duidelijk: uw betrouwbare partner te zijn voor volledig circulaire vloeroplossingen die zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. We maken het architecten, aannemers, installateurs en eigenaren van gebouwen gemakkelijk om de juiste keuze voor circulaire vloeren te maken. Daarnaast helpen we ecologische voetafdruk te verkleinen, de afvalproductie te verminderen en het gebruik van hernieuwbare grondstoffen te maximaliseren.

Meer over onze duurzaamheidsstrategie
Sustainability with person

Uitdagingen in de vloer- industrie

Waarop moeten we vooruitgaan?

Vloeren zijn belangrijk en door de juiste keuzes te maken, kunnen de totale CO2-voetafdruk en het verbruik van grondstoffen van een gebouw aanzienlijk worden verlaagd. Op dit moment kunnen vloeren en andere bouwmaterialen echter problemen veroorzaken voor de planeet, van de uitstoot van broeikasgassen tot het uitbreiden van stortplaatsen en de uitputting van grondstoffen.

Lees meer over de vijf verschillende thema's waarop we ons richten om de uitdagingen in de vloerindustrie het hoofd te bieden.

Bekijk de uitdagingen en ons traject
Uitdagingen in de vloerenindustrie

De pilaren van onze ambitie

Er liggen drie woorden aan de basis van alles wat we doen: transparantie, circulariteit en hernieuwbaarheid. Door ons te focussen op deze pilaren, wordt er voor gezorgd dat alles wat afkomstig is van Forbo Flooring Systems waarde behoudt aan zowel mensen als de planeet.

Circulariteit

Echte circulariteit is teruggaan naar het begin om vooruit te komen. Circulair denken in alles wat we doen. Er wordt gewerkt aan het maken van producten die dit doel voor ogen houden - en doen dit tijdens onze productontwikkeling en de materiaalkeuze. Ons Back to the Floor programma is in veel markten actief en draagt bij aan hergebruik en recycling.

Transparantie

Transparantie is de basis voor het maken van de juiste circulaire keuzes. Met levenscyclusanalyses als onze constante gids om goed te doen, blijven we de industrie leiden naar nieuwe milieurichtlijnen. We hebben ons verzekerd van door derden geverifieerde mileuverklaringen (EPD's) en we nemen gezondheidsverklaringen voor mens en milieu op in al onze HPD's - een primeur voor de branche.

Hernieuwbaarheid

Hernieuwbare grondstoffen zijn een belangrijk onderdeel van een volledig circulaire toekomst. Daarom blijven we de bio-based content in ons productportfolio vergroten. We zijn de wereldleider in linoleum en ons Marmoleum bestaat voor meer dan 97% uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen.

Ontdek wat we doen om de meest duurzame vloerenfabrikant te worden

HOE WE VANDAAG RONDGAAN

Linoleum - de bio-gebaseerde vloer

Lees meer

Het gewogen gemiddelde van ons 2,5 mm Marmoleum-assortiment is CO2-neutraal (cradle-to-gate) zonder compensatie. Het combineert ecologische waarden met hedendaags ontwerp en levert een belangrijke bijdrage aan een duurzame wereld.

Vinyl - circulaire vloerbedekking

Lees meer

Vinylvloeren maken deel uit van een veelzijdig en steeds meer lijmvrij assortiment producten die grote vooruitgang hebben geboekt op het gebied van technische en duurzame eigenschappen. Meer gerecycleerd materiaal, verbeterde lakken en kleurstoffen, verminderde productemissies (tot bijna nul) en de eliminatie van schadelijke stoffen.

Textiel - de recyclingheld

Lees meer

Gemiddeld kunnen we voor ons textiel het hoogste percentage gerecycled materiaal in de industrie claimen, tot wel 56%. We gebruiken Econyl voor onze Coral textieloplossingen: garens die afkomstig zijn van afvalvisnetten die uit de oceanen zijn gered. De garens zijn gemaakt van 100% geregenereerd materiaal.

Wilt u meer weten over onze producten?

Meer te weten komen

Verslagen en publicaties

Meer informatie over duurzaamheidsonderwerpen

We beschikken over verschillende interne en externe verslagen om de duurzaamheid van onze producten en productieprocessen te illustreren. We voorzien in al onze documentatie op één plek zodat u deze kunt bekijken.

Lees de duurzaamheidspublicaties
Duurzame wereld

Transparantie in elke stap

Transparant zijn is een van de belangrijkste elementen van onze duurzaamheidsstrategie en daarom willen we graag bewijzen dat onze vloeren echt duurzaam zijn, zowel voor de planeet als voor onze gezondheid. Er zijn voor dit doel meerdere verslagen gemaakt.

LCA
Een levenscyclusanalyse (Life Cycle Assessment) meet de milieuprestaties van een product.

EPD
Een milieuproductverklaring (Environmental Product Declaration) bevat de LCA voor een bepaald product.

HPD
Een gezondheidsproductverklaring (Health Product Declaration) specificeert de gezondheidseffecten van onze producten.

Lees meer over LCA, EPD en HPD
Betere omgevingen creëren

Bedrijfsverhalen

Contact

Wilt u meer weten over onze duurzaamheidsstrategie, onze vloeroplossingen of een ander onderwerp? Wij zijn hier om u te helpen!

Neem contact met ons op