Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Duurzame 
vloeren

We create better environments

Scroll om te ontdekken

We gaan rond

Om vooruit te gaan

Bij Forbo Flooring Systems tellen de daden, en niet enkel de beloftes. Wij willen een betrouwbare partner zijn die volledige transparantie biedt als het gaat om circulaire vloeroplossingen en hernieuwbare grondstoffen.

Het gaat om de dingen die we doen, niet alleen om de dingen die we beloven.

Brochure

De pijlers van onze ambitie

Hernieuwbaarheid

Hernieuwbare grondstoffen zijn een belangrijk onderdeel van een volledig circulaire toekomst. Daarom blijven we de bio-based materialen in ons productportfolio vergroten. We zijn de wereldleider in linoleum en ons Marmoleum bestaat voor meer dan 97% uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen.

Transparantie

Met levenscyclusanalyses als onze constante gids om goed te doen, blijven we de industrie leiden naar nieuwe milieurichtlijnen. We hebben ons verzekerd van door derden geverifieerde mileuverklaringen (EPD's) en we nemen gezondheidsverklaringen voor mens en milieu op in al onze HPD's - een primeur voor de branche.

Circulariteit

Wij werken aan het creëren van producten die het einde in gedachten houden - en doen dit door middel van ons ontwerpproces en onze materiaalkeuze. Ons Back to the Floor programma is in veel markten actief en draagt bij aan hergebruik en recycling.

Een duurzaam assortiment

Drie productcategorieën om uit te kiezen

Vanwege onze toewijding aan duurzaamheid heeft het productportfolio van Forbo Flooring Systems een aantal werkelijk unieke duurzame oplossingen.

1. Marmoleum vloerbedekkingen zijn gemaakt van 97% natuurlijke grondstoffen. Marmoleum is koolstofneutraal wanneer het onze fabriek verlaat, zonder compensatie.

2. Onze vinylvloeren zijn echt veilig in gebruik en bieden geweldige lijmvrije opties, klaar voor de circulaire economie.

3. Onze textielvloeren hebben een hoog percentage gerecycleerd materiaal; vooral onze tapijttegels die minimaal 56 gewichtspercentage gerecycleerd materiaal hebben. Coral schoonloopsystemen zijn gemaakt met Econyl-garens afkomstig van achtergelaten visnetten.

Lees meer over ons productportfolio door op de onderstaande links te klikken.

Vinyl flooring

Ontdek wat we doen om de meest duurzame vloerenfabrikant te worden

HOE WE VANDAAG RONDGAAN

Linoleum - de bio-gebaseerde vloer

Lees meer

Het gewogen gemiddelde van ons 2,5 mm Marmoleum-assortiment is klimaatpositief (cradle-to-gate) zonder compensatie. Het combineert ecologische waarden met hedendaags ontwerp en levert een belangrijke bijdrage aan een duurzame wereld.

Vinyl - circulaire vloerbedekking

Lees meer

Vinylvloeren maken deel uit van een veelzijdig en steeds meer lijmvrij assortiment producten die grote vooruitgang hebben geboekt op het gebied van technische en duurzame eigenschappen. Meer gerecycleerd materiaal, verbeterde lakken en kleurstoffen, verminderde productemissies (tot bijna nul) en de eliminatie van schadelijke stoffen.

Textiel - de recyclingheld

Lees meer

Gemiddeld kunnen we voor ons textiel het hoogste percentage gerecycled materiaal in de industrie claimen, tot wel 56%. We gebruiken Econyl voor onze Coral textieloplossingen: garens die afkomstig zijn van afvalvisnetten die uit de oceanen zijn gered. De garens zijn gemaakt van 100% geregenereerd materiaal.

Wil je meer weten over onze producten?

Meer te weten komen

Wat we doen

Een greep uit wat we hebben bereikt:

• Onze gemiddelde CO2-uitstoot per vierkante meter product daalde met 70% ten opzichte van 2004-2021.

• In totaal bestaat 23% van onze vloeren uit gerecycleerde content, met een aantal producten met maar liefst 89% gerecycleerde content.

• Alle productcategorieën bieden losleg vloeren met 100% veilige en traceerbare grondstoffen.

• 47 vloertypen met onafhankelijk beoordeelde milieuproductverklaringen (EPD).

• Alle EPD's hebben verklaringen over de gevolgen voor de menselijke gezondheid en de eco-toxiciteit.

• Publiceren al meer dan 10 jaar jaarlijkse duurzaamheids- verslagen in overeenstemming met de richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI).

Ontdek wat we doen
Green landscape - branding campaign 2022

Doelen 2025

We create better environments

Onze langetermijnambitie is duidelijk: jouw betrouwbare partner zijn voor volledig circulaire vloeroplossingen die zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. We maken het architecten, aannemers, installateurs en eigenaren van gebouwen gemakkelijk om de juiste keuze voor circulaire vloeren te maken. Daarnaast helpen we ecologische voetafdruk te verkleinen, de afvalproductie te verminderen en het gebruik van hernieuwbare grondstoffen te maximaliseren.

Meer over onze duurzaamheidsstrategie
Sustainability program - branding campaign 2022

Bedrijfsverhalen

FAQ

Heb je een vraag over onze duurzaamheidsstrategie, onze vloeroplossingen of een ander onderwerp?

Bekijk onze veelgestelde vragen