Válasszon országot

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Luxus Vinyl Modulok

Luxus Vinyl Modulok

A Forbo Allura luxus vinyl kollekció kínálata az élethű, természetes fa és kő esztétikáját tükrözi padlózatainak mintázatában. Mindemellett pedig biztosítja a vinyl előnyös tulajdonságait: erős & tartós, hangszigetelő, könnyű installációs módszerrel & karbantartással.

Minden Forbo Allura kollekció megújított és rendelkezik egy egyedülálló jellegzetességgel, kezdve a ragasztóval installálható moduloktól a ragasztás nélküli modulokig (pl. a "klikkes" megoldások) valamint a durva, homogén alternatítva a nagy forgalmú helyekre.

 • Luxus Vinyl Modulok
 • Luxus Vinyl Modulok
 • Luxus Vinyl Modulok
 • Luxus Vinyl Modulok
 • Luxus Vinyl Modulok
 • Luxus Vinyl Modulok
 • Allura Puzzle installation image
  Allura Puzzle loose lay LVT

  XX Allura Puzzle

  Our Allura Puzzle loose lay vinyl tiles have a unique puzzle shaped size of 96x96 cm and are specially designed for loose lay installation. The superb dimensional stability and the strong puzzle connection makes the tiles ideal for adhesive free installation in high traffic areas. The 18 wood and concrete designs form a well balanced palette that suit a wide range of applications.

 • Allura 63400 light ash | 62523 grigio concrete
  Allura Dryback 0.7 fully adhered LVT

  Allura Dryback

  Allura Dryback is the FULLY ADHERED version of our Allura luxury vinyl tiles portfolio. Allura Dryback offers the largest choice in design, color, size and shape. From classic wood planks to modern concrete and terrazzo tiles. Combine maximum performance from a glued down LVT with great design possibilities with our Dryback ranges Allura Wood & Allura Material.

 • Allura 60284 natural giant oak | Tessera Arran 1502 danube
  Allura Flex tackified loose lay LVT

  XX Allura Flex

  Forbo Allura Flex LVT solves many of today's challenges through it's tackified installation. These high quality, dimensionally stable tiles provide answers to key issues such as limiting valuable downtime, the re-use of floors and minimizing environmental impact. Allura Flex offers a selection of natural wood designs, Allura Flex Wood, and a range of robust concretes and modern stones: Allura Flex Material .

 • Allura 60284 natural giant oak
  Allura Ease loose lay LVT

  Allura Ease

  Allura Ease is the FULL LOOSE LAY offer of our Allura luxury vinyl tiles portfolio. The tiles and planks of Allura Ease are easy to install without the need for adhesives, and thus also easy to remove, re-use and recycle. The superb dimensional stability and special build up makes this floor covering perfectly suitable for loose lay installation. The 18 designs form a well balanced palette that suit a wide range of applications.

 • Allura Decibel 8SE32 anthracite seagrass
  Allura Decibel acoustic LVT

  Allura Decibel

  Allura Decibel presents the new standard in acoustic LVT. The balanced color palette of wood, stone and concrete designs combines beautiful floor design with excellent performance in acoustic noise reduction (19dB) and dimensional stability.

 • Allura 60353classic autumn oak | 62534 mist texture
  Allura Click Pro clickable loose lay LVT

  XX Allura Click Pro

  Our new Allura Click LVT collection provides a clickable design solution for any area up to 1000 m2. Allura Click can be installed without adhesives which makes it possible to re-use the floor and limit valuable downtime. The 51 natural wood and stone designs allow for beautiful floor designs.

 • Allura Wood 60302 deep country oak
  Allura all-in-one

  Allura all-in-one

  Our Allura LVT designs are available in several constructions. Allura all-in-one is an overview of 51 Allura designs that are available in both a Dryback, Flex and Click construction, and in some cases also in Puzzle and Ease. This means that whatever the demands of your application are, you can choose one design that can be applied everywhere.

Az Allura tervezése

Az Allura tervezése

Az Allura kollekció megalkotása egy izgalmas utazás volt, ahol a tervező csapatunk megérzéseire hallgatva keverte a trendeket, a tervezési- és építészeti irányzatokat illetve a természetes anyagokat. Sokféleképpen hathat környezetünkre, hogy milyen padlót választunk. Lehet nyugtató hatású, nem feltűnő, mégis életre keltve a tér egyedi karakterét. A padlózat is lehet egy szilárd és domináns alap a térben lévő többi dizájn elemeihez viszonyítva. Manapság az a tendencia, hogy a padlózat legyen vidám és összhangban környezetével. A modul méretek keverése és összeillősége, a színek és az anyag különlegessége egyedi padlózat kialakítására ösztönöz. Az Allura kollekció úgy lett tervezve, hogy olyan széles színskálát kínáljon, amelyet egy padlózat csak nyújthat.

ThomasDorothe_0118488_HD

Allura & a környezet

Allura & a környezet

Gondosan kiválasztott nyersanyagok
Az Allura gondosan kiválasztott nyersanyagokból készül, melyek folyamatos ellenőrzés alatt állnak tartalom és minőség szempontjából. A burkolat rétegei (mind) gyárunkban készülnek; sem előhengerelt rétegeket, sem töltőanyagokat, sem bevonatokat nem használunk. Ennek köszönhetően a gyártási folyamat alatt nincs nyersanyagveszteség.

Ftalátmentes
Az Allura kollekciók gyártásánál a legmagasabb környezetvédelmi előírások vannak szem előtt tartva, így ftalátmentesek.

Újrahasznosított tartalom
Az Allura is tartalmaz újrahasznosított anyagokat, melyek a hátlapok gyártásához szükségesek. Az Allura gyártásához csak Allura hulladékanyagot használunk, így biztosan tudjuk garantálni azok ftalátmentességét is.

1286x966_Vinyl_with_drawings

A Padlózat Művészete

A Padlózat Művészete

A Forbo Allura kollekciója prezentálja az alapvető megfelelést az élethű, ternészetes és absztrakt dizájnok terén, melyek a legkorszerűbb gyártási technikákkal és folyamatokkal megalkotta a luxus vinyl modult. A Luxus Vinyl Modul megérett egy új padlózati kategóriává, mely könnyen meghódított minden piaci szegmenst. Legyen az akár a keresekedelem, a szabadidő, a vendéglátás, irodahelyiségek, vagy akár az oktatás és az egészségügy területe, a LVT könnyen installálható, könnyen karbantartható kiváló minőségű padlózati megoldás. Látványra és érzetre is természetesnek hat, legyen az fa, kő vagy bármilyen más absztrakt minta. Ahogy az gyakran előfordul, amikor egy trend fejlődésnek indul, a LVT termékek kínálata is robbanásszerűen minden képzeletet felülmúlt.

Itt az idő, hogy felfedezzük e termék kiváló minőségét. A Forbo Allura LVT olyan örök érvényű egyedülálló dizájn, mely magát a természetet élethűen másolja le. Habár a dizájn vonzza az ízlést és atmoszférát alkot, vannak természetesen más fontos tényezők, melyek a professzionális padlózathoz kapcsolódnak. Tökéletes installálás, hibátlan méretstabilitás, egy padlózat, melyet könnyű karbantartani és megtartja szépségét további fényező anyag és gyakori karbantartás nélkül.

Allura LVT moodboard

Európai gyártás

Európai gyártás

A Forbo Allura kollekcióját Európában gyártjuk ultramodern gyártósoron, melynek köszönhetően a legkiválóbb minőségű terméket állítjuk elő egy rendkívül jó dimenzionális stabilitással. A gyártás zöld energiával történik és a 100%-os újrahasznosíthatóság adja a legfenntarthatóbb választást a LVT-nak.

Üvegfátyol hordozóra felépített, összetett rétegrend: újrahasznosított anyagot tartalmazó, hengerelt hátoldal, mely tökéletes fogadó felületül szolgál a tervezőink által alkotott, élethű, dombornyomású dekorációs rétegnek. A nyomtatás vizes bázisú festékekkel történik. A koptató réteget azokkal az anyagokkal képezzük, amelyek a közületi vinil burkolatainknál már több mint egy évtizede jól vizsgáznak.

European production

LRV & NCS kódok

LRV & NCS kódok

További dokumentációt itt talál: Download center

Az építészetben, a Light Reflectance Value (LRV)=Visszatükröződési Érték, a látható és használható fény százalékos mérése, mely visszatükröződik a felületről megvilágításkor. A LRV-t érdemes figyelembe venni szín választáskor. Egy szín hozzávetőleges LRV értéke mutatja a fény láthatóságát, melyet a szín visszatükröz. A fekete fényvisszaverődési értéke 0% és elnyeli az összes fényt. A fehér szín fényvisszaverődési értéke 100%, így az épületeket világosan és hűvösen tartja. Ezek az értékek összeköthetőek a villanyáram használatának mértékével, ahol a világosabb színeknek kevesebb világításra van szükségük, ami egy direkt megtakarítás a környezetnek. Minden Forbo termék hordoz egy fényvisszaverődési értéket, mely megtalálható a kollekciót tartalmazó oldalon a termék leírásában.

A NCS szín kódolás leírja bármely anyag pontos színét. A numerikus szín kódokkal, az ún. NCS Jelzésrendszerrel úgymint pl. NCS S 1080-Y70R, bármely szín precízen definiálható. A NCS 1950 szabványosított színt definiál és minden tizedik színe a színtérnek reprezentálja az egész színteret. Minden jelölőszín minta vizuálisan ugyanaz bármelyik másik színmintához képest ugyanazon jelzésrendszeren belül akár egy szabványosított, akár az 1950 szín valamelyikéről van szó. Így könnyebben találhat megfelelő színű padlózatot a környezetben lévő más elemek szín tónusaihoz.LRV&NCS