Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Unge kræver bæredygtig profil

Fremtidens butik bør være indrettet med bæredygtige materialer – fordi forbrugerne kræver det. Det viser dugfriske tal fra Retail Institute Scandinavia. En af de danske retailkæder, der har valgt den grønne linje i butiksindretningen, er Rains, som bl.a. har valgt linoleumsgulve til en række butikker verden over.

Producér dine varer etisk korrekt. Tag aktivt stilling og bland dig i debatten. Og giv frem for alt din butik en bæredygtig profil. Det er opskriften på en god forretning, hvis det står til fremtidens forbrugere, den ombejlede Generation Z.
Ifølge en ny undersøgelse fra Retail Institute Scandinavia er det vigtigt for hele 83 procent af unge født efter 2001, at produkter og butikker har en bæredygtig profil. Tallet for danskerne generelt er 74 procent – stadig et relativt højt tal.

Marmoleum Marbled
Rains retail

Flere kæder skifter til linoleum

Undersøgelsen viser samtidig, at de yngre forbrugere også er de mest skeptiske. Derfor er det vigtigere end nogensinde før at tænke 360 grader i din forretning, hvis du skal trænge igennem med miljørigtige løfter. Både små og store spillere skifter i stigende grad til bæredygtige materialer. IKEA, som i dén grad er med på den grønne bølge, har netop påbegyndt udrulningen af et skifte til linoleumsgulve i samtlige varehuse verden over. Også den danske retailkæde Rains, der i 2018 åbnede 10 nye butikker, har valgt et Svanemærket og CO2-neutralt linoleumsgulv til en række flagship stores i bl.a. New York, London og Amsterdam – både på grund af bæredygtigheden, men også af praktiske årsager:
”Det bæredygtige aspekt er vigtigt i alle vores valg, men udseende er selvfølgelig også væsentligt. Da gulvet er et meget centralt element i vores butikker, er det vigtigt, at det har en høj kvalitet i både funktion og udtryk. Ligeså vigtigt er det, at gulvet er let at vedligeholde, giver god akustik og er både nemt og hurtigt at montere, så vi kan lave en hurtig åbning. Her vandt linoleum simpelthen på alle parametre,” fortæller medejer af Rains, Daniel Brix Hesselager.

Det mest miljørigtige gulv i verden

Hos Forbo, der er verdens førende leverandør af linoleum, mærker man tydeligt den øgede efterspørgsel fra retailbranchen:
”Retail har altid efterspurgt praktiske gulve, som ser godt ud. Men især det seneste år har vi oplevet, at markant flere spørger ind til det miljømæssige,” siger Robert Jørgensen, key account manager for retail hos Forbo Flooring Danmark.
Her har linoleum en helt unik position på markedet, fordi det både er smukt, utroligt robust og bæredygtigt. Og så er linoleum det eneste gulv i verden, der både er Svanemærket og CO2-neutralt.
”Forbos linoleum adskiller sig ved at være certificeret CO2-neutralt. Faktisk optager det mere CO2, end det udleder, hvilket betyder, at et gulv med fx 6000 kvadratmeter Forbo linoleum trækker hele 240 kilo CO2 ud af atmosfæren. Og det vel og mærke uden at vi køber CO2-kvoter – det sker udelukkende ved energibesparelser i produktionen og ved at anvende naturlige råvarer,” fortæller Robert Jørgensen.

co2 neutral marmoleum