Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Furniture News #7

Kig nærmere på elegante og kreative løsninger med Furniture Linoleum, som er det naturligste materiale..

Råvarerne i Furniture Linoleum

Furniture LInoleum raw materials

Klumme

VINDEREN

Et af barndommens opdragelsesdogmer husker vi: Det handler ikke om at vinde, men om at være med!

Men hvad nu, hvis man kan begge dele?

Hos Forbo er vi så heldige, at vi ikke så sjældent er i stand til netop det: At være med – og vinde.

Et godt eksempel har vi i denne udgave af Furniture news: De talentfulde designere hos Aspekt Office, Hornemann & Skou, har skabt et bordprogram til en ung IT-virksomhed, der i den grad vinder på Furnitures homogene og fortættede udtryk. Her ser vi, at det rigtige materiale kan inspirere en opgave, så den ikke bare forløses efter forventning. Men bliver unik og exceptionel. Som bordene til Works & Co af Aspekt Office.

Så er det sjovt at være med!

Aspect Office table FL 4157 Office Copenhagen DK

Profilen; Aspekt Office

Hans Toft Hornemann

2013: Civilingeniør, Aalborg Universitet
2013: Seniordesigner, Normann Copenhagen
2017: German Design Award, IF Design Award for Ace Collection for Normann Copenhagen
2018: Aspektoffice, grundlægger

Terkel Skou Steffensen

2012: Designpraktik hos Hay A/S
2014: Designer hos Hay A/S
2016: Afgang fra Ecole Cantonale d’Art de Lausanne, ECAL
2016: Designer hos OEO Studio
2017: Terkel Skou Steffensen Design Studio, grundlægger
2018: Aspektoffice, grundlægge

DESIGN 360°

At se flere – gerne alle - sider af en opgave må siges at være en spidskompetence for Aspekt Office. Det unge designerteam Hans Hornemann og Terkel Skou Steffensen har det mål at udarbejde form og funktion i en dialog, som mennesker kan forstå og forholde sig til.

Det er vel det, vi også kalder den daglige glæde.

Det gælder, når Aspekt Office formgiver møbler, industrielle produkter eller indretter rum. Og det gælder i krydsfeltet derimellem.

Aspekt Office meeting table FL 4157 office copenhagen DK
Aspekt Office Model DK

Casen

Work & Co’s nye danske hovedsæde i Bernstorffsgade 21 i København er konceptuel tænkning og modsætningers møde i praksis: Indretningsløsninger til en forandringsparat, hurtigt reagerende og dynamisk ung virksomhed i en københavnsk patricierklassiker. Virkemidlerne er at tilføre den historicistiske storbyarkitektur en næsten brutalistisk grid-modernisme med et netværk af linjer, der indrammer interiøret. I den fortolkning indgår de Furniture-beklædte arbejdsstationer med deres stramt artikulerede vanger og bordplader i geometrisk formation, som spiller moderne jazz bag Arthur Wittmaacks sprosseruder i den fint ornamenterede murstensbygning fra 1916.

Materialerne

I troskab mod naturmaterialer har Aspekt Office en kærlighed for det enkle med vægt på orientering imod detaljen. Som udgangspunkt er materialevalgene afhængige af de behov, som funktionskravene stiller. I offentlige miljøer med intensiv brug af inventar er naturlige valg derfor granit og stål. Til arbejdspladser som hos Works & Co. var Furniture linoleum anbefalingen fra Aspekt Office: - Fordi Furniture er det varme materiale, det fungerer godt på en IT-arbejdsplads med brug af ’mus’; og så kunne vi opnå den grafiske identitet med kant og lys, som netop Furniture-farven ’mushroom’ kunne forløse, både på de 43 mm (!) tykke bordplader og på bordenes vanger – i samme dimension!

Aspect office FL 4157 Copenhagen Desk tops DK
Hornemann Slice table FL copenhagen DK

Porteføjlen

Hans Toft Hornemann er designer af bordet ‘Slice’ for Normann Copenhagen. Det slanke, minimalistiske bord (‘slice’ betyder ‘skive’!) produceres bl.a. med beklædning af Furniture linoleum. Også Ace Collection, også for Normann Copenhagen, vandt German Design Award og IF Design Award in 2017. Hans Toft Hornemann var ansvarlig for designet af Normann Copenhagens showroom (2016) og for designvirksomhedens messeinventar fra 2013-2018.

Tekel Skou Steffensen har haft samarbejde med førende virksomheder som træproducenten Skagerak (Bakkebordet), Hay, Ikea and Million Cph.

Faktaboks

WORK & CO
Arbejds - og mødeborde
Bygherre: Work & Co. A/S
Designer: Aspekt Office
Producent: Million CPH ApS.
Grossist: Riisfort A/S
Furniture: pearl, 4157

Kjeldtoft - KOTO

Motherboard

Et moderbord?

Betegnelsen kan med god grund hæftes på en af Møbelsnedkeri Gert Kjeldtofts produktioner: En arketype af et bord, der i sig selv er en manifestation af minimalisme, klarhed og enkelhed.

Navnet er KOTO.

Minimalt, fordi intet overflødigt findes på bordet, klart, fordi bordets plade og ben møder hinanden i logisk transparens, enkelt, fordi geometrien er den simplest mulige: En grankerne mellem to mdf-plader, fx 2800 x 850 x 40 mm, kvadratiske ben 80 x 80 mm, holdt sammen af et specielt beslag.

Koto table FN 4186 kjeldtoft DK
Koto table in proces FL 4186 Kjeldtoft DK- Det var opdagelsen af beslaget, som blev afsættet for udviklingen og, som betød, at vi kunne lancere bordet i flere finersorter og dimensioner til Snedkernes Efterårsudstilling tilbage i 2003, fortæller Gert Kjeldtoft.

Han fremhæver bordets delikate detaljer på kanter og, hvor ben og plade mødes.

Det er energiens udspring: I mødet mellem den enkle geometri og det koncentrerede professionelle håndværk, som KOTO blændende formidler.

Nu med Furniture

Bordprogrammet er i 2020 udkommet i en Furniture version, der gør det endnu mere elegant og eksklusivt: Møbelsnedkeri Gert Kjeldtoft har udviklet en metode til at fjerne papirbagsiden fra Furniture linoleum (’supersimpel’, hævder snedkermesteren uden at afsløre mere). Med papiret fjernet kan Furniture skæres i kantlister, limes og rundes ved samlingerne, så bordet fremstår ’indpakket’ i materialet og som skåret ud af en blok.
Voila!

KOTO tabel FL 4186 Kjeldtoft DK
KOTO shelves Kjeldtoft FL 4186 DK

Sekretæren

Med afsæt i snedkeriets teknik til at fjerne papirbagsiden på Furniture har Møbelsnedkeri Gert Kjeldtoft Furniture-kantlimet fronter i flere bredder på et specialdesignet reolsystem, der samtidig er en arbejdsplads med tilhørende arkivskabe og plads til computer, printer m.v.

Materialerne er Furniture 4166 charcoal og Forbo Bulletin board, 2211 tangerine zest i kombination med hvid laminat.

Faktaboks

KOTO
Bordserie
Designer: Gert Kjeldtoft, 2003
Producent: Møbelsnedkeri Gert Kjeldtoft A/S
Furniture: 4186, orange blast m.fl.
Foto: Gert Kjeldtoft

UDFØRELSE
Basismateriale: Sandwich af gran/mdfd, 22 mm
Kanter: Affasede
Montage: Kantlimer
Beklædning: Furniture
Proces: Finerpresse
Lim: Danafix 407

Says Who - Freya

Totalentreprenørerne

Et flertal vil mene, at designerens motor er designerens talent.

Der er imidlertid en anden side af design, som er forudsætningen for, at talentet kan folde sig ud, konstaterer designerduoen Says Who: Procesforståelse og beherskelse af den produktionsteknologi, som omsætter idé til virkelighed 1:1.

Barndomskammeraterne Nikolaj Duve og Kasper Meldgaard, er industrielle designere og dannede i 2011 Says Who med det formål at levere godt design til alle ud fra en forståelse af, at det meste kan lade sig gøre, hvis bare man gør det rigtigt: Hvem siger, man ikke kan?

Says Who FL 4155 desk top DK
Says wyo Working table Fl 4155 DKMed det for øje gik duen i gang med at forstå og lære alle processer bag gode designprodukter og finde svar på spørgsmål som: Hvorfor, hvornår, hvordan, hvad og til hvem, forklarer Nikolaj Duve. I en længere periode boede de to unge formgivere på en møbelfabrik for at lære ’the tricks of the trade’.

Den analytiske, dissekerende og undersøgende vej har gjort Says Who til kompetente, designdrevne ’totalentreprenører’ med en bred klientportefølje: Woud, Sofa Company, Bolia, Skagerak, John Lewis, Ferm Living, Ilva og Magnus OlesenFor sidstnævnte har Says Who skabt serien Freya med bl.a. et konsolbord med en topplade, beklædt med Furniture, skabt til det hjemmekontor, som finder vej ind i stadigt flere boliger.

Nikolaj Duve: - Furniture har en eksklusiv taktilitet, der går fint i orkester med bordets træ: Historisk eg overfor contemporary linoleum. Ærlighed og autenticitet er andre egenskaber ved Furniture; og som materialet er anbragt her på toppen af en facetslebet finer – med optimal transparens - leverer Furniture en glød og en farve, der så klart tilfører en værdi, man gerne betaler lidt ekstra for!

Says who FL 4155 table for home office DKSays Who har tidligere udarbejdet bordet Filur for Bolia med Furniture som en variant. Designerduoen er lige nu engageret af japanske Actus Interiors med sigte på at skabe en kollektion af børnemøbler med navnet Theo. Bordene tilbydes med Furniture: - Den bløde overflade med høj lækkerhedsfaktor: Den skal
de japanske børn da have lov til at prøve, lyder det fra Says Who!

Ways Who FL table Filur Bolia DK

Faktaboks

FREYA
Konsol – og arbejdsbord
Designer: Says Who, Nikolaj Duve og Kasper Meldgaard
Producent: Magnus Olesen A/S
Furniture: 4155, pewter m.fl.
Foto: Magnus Olesen A/S

Udførelse
Basismateriale: 22 mm krydsfiner
Kanter: Affasede
Montage: Kantlimer
Beklædning: Furniture
Proces: Finerpresse
Lim: Hvid snedkerlim

Maileg

Leg for alvor

BAGGRUNDEN Den, som tager spøg for spøg og alvorlig kun alvorligt, han og hun har faktisk fattet begge dele dårligt, sagde digteren Piet Hein.

Den er de med på hos Maileg ApS, der har gjort det til sin levevej at glæde børn og voksne med dansk designet legetøj og boliginteriør. Men det er med alvor og seriøsitet hver gang, når Maileg deltager på de store interiørmesser i Danmark og resten af Europa

Maileg retail displays FL 4185 DK
Mailej Retail FL 4183 shelves boxes DK

Inventaret


Der lægges kræfter i at udvikle det helt rigtige inventar: Tilpasset produkter, trends , teknologi og logistik. På messen skal inventaret styrke og fremhæve uden at overdøve sæsonens nyheder.

Furniture

Furniture gør netop det: Med sine afdæmpede farver går det fint i dialog med Mailegs kollektion, kommenterer storkundechef Gert Bach, Dan Modul A/S i Ikast, som er producent af Mailegs inventar.

- Furniture er et naturprodukt, og det udstråler den lødighed og kvalitet, som Maileg fortjener, vurderer Gert Bach.

Maileg box 4183 Retail Dorthe Maileg DK
Maileg retail FL 4185 shelves DK

Fremtiden

Maileg er i færd med at planlægge messerne i 2021.

- Vi har til hensigt at skifte farver til sæson 2021 og forbliver i Furnitures kollektion, fordi vi synes materialet og farveholdningen passer godt til vores produkter, oplyser salgschef Linda Moos Kamp, Maileg ApS.

Faktaboks

MAILEG APS
Messeinventar
Bygherre: Maileg ApS
Designer: Dorthe Mailil, Maileg ApS
Producent: Dan Modul A/S
Produkter: Borde, bokse, reoler, skabe
Furniture: 4185, powder, 4183, pistachio
Foto: Maileg ApS

UDFØRELSE
Basismateriale: 15 mm krydsfiner
Kanter: Åben krydsfiner
Beklædning: Furniture
Proces: Finerpresse
Lim: PKI Profect 224