Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Igor Nodari

  • Igor Nodari portræt - Furniture Linoleum
  • Igor Nodari portræt - Furniture Linoleum
  • Igor Nodari portræt - Furniture Linoleum
  • Igor Nodari portræt - Furniture Linoleum
  • Igor Nodari portræt - Furniture Linoleum

IGOR NODARI fakta
Født i Treviso, Italien (30 km nord for Venedig)
32 år
Uddannet kok i Italien
Indrejst i Danmark i 2007
Møbelsnedker 2016, uddannet hos Twitline Inventarsnedkeri Aps.
Grundlægger af Nodari Design 2017
Modtager af boligmagasinet Bo Bedres Upcoming Award 2019
Igor Nodari bor i Brønderslev.

Filosofi: For Igor Nodari er det en passion at udforske vejen fra ånd til stof og i den proces at vælge udtryk og form med respekt for materialerne. Med sin kreativitet når designeren frem til et stærkt personligt udtryk, som ofte udfordrer materialernes egenskaber.
Igor Nodari arbejder med ’sin indre italiener’, som er udfordret af den nordiske hverdag. Kombinationen præsenterer sig med et spændstigt, formsikkert og charmerende ansigt, som udtrykker det latinske temperament, filtreret gennem det flade nørrejyske landskab. Igor Nodari arbejder gerne med stramme geometrier, men også med kompleksitet og dynamiske modsætninger mellem kurver overfor skrå og lige linjer.

Igor Nodari: - Formgivning er nøje knyttet til ånd og filosofi; det er i den forståelse, jeg ønsker at fortælle historien ved at skubbe materialernes ydeevne til deres grænse. At udvikle det videre, som vi tror at kende, er en ambition!

Materialer: - Materialer skal afprøves. Jeg går i dialog med dem for at finde ud af, hvad vi kan udrette sammen. I den proces lærer jeg vore fælles muligheder at kende, men også vore begrænsninger.
Furniture Linoleum har jeg kendt i en del år; jeg værdsætter Furniture for den styrke, som det mønstrer, på trods af, at det er blødt og varmt. Det er nemt at holde ved lige, og det er elastisk, så det kan følge nye geometrier. Furniture må meget gerne blive endnu mere formbart og fleksibelt – uden at give køb på sine robuste kvaliteter.

Produktion: Jeg vil gerne vise, at jeg anerkender materialernes styrker og værdier og det slutprodukt, som de er med til at skabe.
Det gør jeg bl.a. ved at gå den modsatte vej af industrialiseringens masseproduktion: Antallet reduceres, og det enkelte produkt optimeres.

Visitkortet: Nodari Designs kollektion er et udvidet ’visitkort’ til kunderne. Kunderne tager afsæt i det design, de kan opleve på hjemmesiden, og anmoder derefter om en særlig tilpasset løsning.

- Jeg ser mig selv som formgiver med begge ben solidt plantet i håndværk og materialeindsigt, men i dialogen med kunder kan jeg også påtage mig rollen som indretningskonsulent, siger Igor Nodari.
Nodari Design har kun ham selv på lønningslisten, men Igor Nodari arbejder kontinuerligt med sit netværk af håndværkere, fotografer og stylister.
- For, som den prisbelønnede designer selv siger, uden dem var jeg intet som helst!

Documents

  • Document