Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Student Challenge Copenhagen x KADK

Skab et interiørprodukt i materialer, der kan genbruges

  • Student Challenge Cph x KADK Event Paustian 3daysofdesign Marijke Griffioen
  • Student Challenge Cph x KADK Event Paustian 3daysofdesign audience
  • Student Challenge Cph x KADK 3daysofdesign the winner Jon Hinrik Höskuldsson
  • Student Challengen cpp x KADK all products
  • Student Challenge Cph x KADK kick off
  • Student Challenge cph all products at Paustian
  • Student Challenge Cph x KADK Event Paustian 3daysofdesign
  • Student Challenge Cph x KADK Exhibition & Event Paustian 3daysofdesign

Student Challenge Copenhagen

Lødigt - brugbart - holdbart

Forbo's Student Challenge er en konkurrence for arkitekt - og designstuderende.
Men Student Challenge er meget mere end det: Den er en tilskyndelse til studerende i design og arkitektur til at tænke bæredygtighed i ordets sandeste betydning ved at bruge naturmaterialet linoleum; og det er samtidig en påmindelse til Forbo om aldrig at tro, at man selv ved det hele.
I stedet er Forbo overbevist om, at dialogen med de studerende på Det Kongelige Arkitektakademis Arkitektskole i København er en lærings- og udviklingsrejse for alle medvirkende.

'The Challenge' i København tiltrak i dette forår en stor gruppe studerende på Det Kongelige Akademi. På trods af afgangseksamener i Challenge-perioden fandt otte bidrag vej til Student Challenge '23 Copenhagen.
Juryens vurdering af projekterne og efterfølgende votering udspillede sig under festivalen 3daysofdesign i København, 6. - 9. juni 2023.
Prisuddelingen skete under stor bevågenhed hos Challenge-partneren, det internationale møbel- og designhus Paustian ved Gråbrødretorv i København.

Opgaven

Skab et mindre interiørprodukt eller møbel i materialer, der kan genbruges. Linoleum som Furniture Linoleum eller det beslægtede Bulletin Board skal indgå og gerne demonstrere nye muligheder. Produktet skal være nemt flytbart; det skal være anvendeligt i hverdagen, og det kan eventuelt tjene mere end en enkelt funktion. Max størrelse: 1 x 1 x 1 m.

Kick-off: Det Kongelige Akademis Arkitektskole, 21. februar 2023
Deadline for tilmelding af skitse og projektdesign: 9. marts 2023
Deadline for endelige tilmeldinger: 15. maj 2023

Antal projekter til evaluering: 8

Jury
Ejer, direktør i Paustian House, arkitekt Frantz Longhi
Designer og arkitekt mDD Hee Welling, Welling Studio
Senior designer hos Forbo Flooring, Holland: Marijke Griffioen

Prisuddeling: 7. juni 2023 i Paustian House.

Kåring

Vinder, 1. præmie: Stud.arch. Jon Hinrik Höskuldsson for 'Hoodie Lamp'
2. præmie: Stud.arch. Ulrikke Sandvad Toft Simonsen for 'Multifunktionel skammel - bord - bakke'
3. præmie: Stud.arch. Jasper Krebs og stud.arch. Bruno Oberdoerfer for en multifunktionel skammel med opbevaring, 'Puk'.

Se alle produkter ovenfor.

Overordnet evaluering

Generelt en god forståelse og implementering af fleksibilitet i projekterne, som også viser en dyb og personlig anvendelse af farve og struktur ved at kombinere Furniture Linoleum med andre naturmaterialer på en måde, så Furniture Linoleums kvaliteter understreges: Blød og lun overflade med styrke. Projekterne balancerer fint mellem det innovative og det brugbare og illustrerer bæredygtighed gennem brillant anvendelse.Jón

Student Challenge Hoodie Lamp by Jon Hinrik
Student Challenge cph Hoodie lamp by Jon hinrik

Hoodie Lamp

Jón Hinrik Höskuldsson er en lovende, ung designer med rødder på Island. Til Forbo Student Challenge '23 bidrog Jon Höskuldsson med sin 'Hoodie Lamp' i to farver Furniture Linoleum.
Og vandt!
Jón Hinrik Höskuldsson siger: - Student Challenge '23 var en fantastisk mulighed for at få et af mine projekter ud i verden. Jeg fik lov at til at gå i dialog med ikke bare et højt kvalificeret dommerpanel, men også et bredt publikum, som var forbi Paustian under designfestivalen.

Student Challenge cph jon hinrik portræt

Har dit arbejde med SC’23 ændret dit syn på linoleum som materiale?
- Det har det helt klart. Især hvad holdbarhed angår. Jeg er overrasket over, hvor lidt ridser i Furniture ses og hvor nemt, de forsvinder. Under arbejdet ridsede jeg overfladen med en kniv for at markere, hvor jeg senere ville skære det til. Der oplevede jeg, at det var ret svært at finde min markering igen, fordi materialet heler sig selv. Det var også en dejlig overraskelse, at man kan slibe overfladen og siden ved at påføre lidt bivoks kan genkalde den oprindelige farve.

Vil du overveje at bruge Furniture linoleum i fremtiden?
Det vil jeg rigtig gerne. Der er ret få materialer, som kan engagere lige så mange sanser, som linoleum kan. Det dufter dejligt, er rart at røre ved og kan fås I nogle ret fine farver, som glæder øjet.


Beskrivelse af vinderprojektet

'Hoodie Lamp' er en bærbar LED-lampe med en integreret bakke i bunden. Placer den, hvor du har brug for den, og vær sikker på, at Hoodie Lamp passer godt på dine ejendele. Uanset, om det er dine nøgler i entréen, dit ur ved natbordet eller hyldernes tilfældige nips. Lyset i Hoodie Lamp er blændfrit og dæmpbart.

Furniture Linoleum:
4174 Conifer
4157 Pearl

Juryens vurdering

Original tilgang at designe en lampe. Ser afbalanceret og nutidig ud. Multifunktionel, også til opbevaring af småting. Produktet har stærk kommerciel værdi, et letlæst design og er godt bygget med en trykknap integreret og skjult på toppen under overfladen af Furniture Linoleum.
Furniture Linoleum optræder her næsten som en hud. I dette design fremhæves dets taktile egenskaber. Dejligt at se i farvevariationer.

Ulrikke

STudent Challenge cph Ulrikke stool 1
Student challenge Ulrikke Stool 2

Stool / tray / table

Ulrikke Sandvad Toft Simonsen ser Furniture Linoleum som et alsidigt materiale med muligheder for anvendelse til mange formål i hjemmet. Møblet af Douglas-fyr i kombination med Furniture Linoleum er et bud på at tjene flere formål: En skammel til pausen, et bord til et barn - eller en bakke.

Ulrikke Sandvad Toft Simonsen siger: - Jeg er især optaget af, at linoleum trods sit bløde udtryk faktisk er så stærkt og tåler så meget. Det har jeg ønsket at udforske i mit projekt.

Student challenge 2nd price winner Ulrikke

Har dit arbejde med Student Challenge '23 ændret dit syn på linoleum som materiale?
Ja. Det har skabt forståelse for de mange muligheder, som åbner sig med linoleum. Det er og kan ret meget mere, end de fleste ved.

Hvordan vil du arbejde med linoleum i fremtiden?
- Jeg tager helt klart mit kendskab til linoleum og dets egenskaber med mig videre i mit virke. Det er på mange måder er fedt materiale at arbejde med.

Beskrivelse

I centrum af dette møbel står samspillet mellem linoleum og træ samt den ekstra detalje, at en ekstra siddepude kan tilføjes, når møblet tjener som skammel. Puden skal understøtte en kontrast i de anvendte materialer.

Furniture Linoleum:
4183 Pistachio

Juryens vurdering

Selv om dette bidrag i mindre grad er innovativt, ses et godt valg af træ overfor Furniture Linoleum. Der opstår en fin balance mellem træets naturlige åremønstre og Furniture Linoleum, hvis bløde tekstur understreges og løftes op i toppen af værdikædens lødighed. Her ses et enkelt og ligefremt design med forskellige tilslag, som der er med til at kalibrere møblets identitet.

Jasper & Bruno

Student Challenge cph PUK by Jasper Krebs og Bruno Oberdoerfer
Student Challenge cph PUK flat packed by Jasper & Bruno

PUK

En ubesværet kombination af form og funktion og dermed demonstrere alsidigheden i Furniture Linoleum som materiale. Det var det endelige mål for designerduoen bag skamlen 'Puk', Jasper Krebs og Bruno Oberdoerfer. Den færdigt samlede stol udgør en robust siddeplads med et sæde, som kan flippes ud med et hængsel af tekstil.

Bruno Oberdoerfer siger: Students' Challenge har givet os mulighed for at arbejde med et faktisk projekt på skolen, samtidig med at vi færdiggør uddannelsens praktik. Samtidig har det været spændende at afprøve vingerne på en teknisk udfordrende opgave. Vi synes selv, vi har opnået et godt resultat.

Student Challenge Cph jasper Krebs & Bruno oberdoerfer

Har jeres arbejde med SC ’23 ændret jeres syn på linoleum som materiale?
Vi havde på forhånd et meget beskedent kendskab til linoleum. Hvad vi nu ved, har vi lært gennem forsøg og gentagelser. Vi har konstateret, at linoleum er både robust og sårbart, alt efter, hvordan man behandler det. Vores resultat er en skammel med stor styrke og fleksibilitet med mulighed for et gemme. Det er faktisk ret imponerende for et materiale, som ellers oftest bruges til bordplader!

Hvordan er mulighederne for, at I vil bruge Furniture linoleum i fremtiden?
Mulighederne er store. Men det forudsætter, at producenterne er klar til at bruge linoleum til andet og mere end bordplader og gulve. Vi har allerede talt om mange projekter, vi gerne vil udføre i linoleum - og som er mindre udfordrende end 'Puk'. Linoleum har et stort potentiale, hvis man forstår at bruge det.

Beskrivelse

Et møbel, som både tjener til opbevaring som en boks og til en siddepause som en skammel. Furniture som materiale er anvendt maksimalt, alene suppleret af få accessories. 'Puk' anvender Furniture Linoleum, også som bærende konstruktion. Syninger er i organiske og nedbrydelige garner.

Furniture Linoleum:
4174 Conifer

Juryens vurdering

Projektet går nye veje med anvendelsen af syning, som dog muligvis kan udgøre en kompleks proces. Syning kan udforskes som et alternativ til traditionel montage. Den dekorative virkning fra syningerne er betydelig med et venligt og humanistisk udtryk.
Den håndværksmæssige udførelse frembærer Furniture Linoleum som et materiale af høj kvalitet og værdi med en tydelig reference til læder. Projektet er teknisk vel udført.

Simoneé

Student Challenge Cph Simonee Loekke
Student Challenge Cph Simonee Loekke

Moulded Chair

Simoneé Løkkes mål var at udforske linoleum som materiale til et møbel uden at anvende lim til montagen. Formålet var at bevare materialet intakt i sin naturlige form til umiddelbar genanvendelse.
Moulded Chair er derfor også konstrueret, så stolens dele hurtigt kan adskilles for nem transport.
Moulded Chair er udført med Forbo Bulletin Board og udnytter materialets evne til at følge den kurvede form.

Simoneé Løkke siger: - Students' Challenge har skabt mulighed for at undersøge og udforske et nyt materiale med dets kvaliteter og begrænsninger. Jeg nyder særligt, når der opstilles et dogme - som i dette tilfælde anvendelsen af linoleum, da et sådant dogme også skaber en betydningsfuld udfordring og åbner for nye muligheder.

student challenge cph simonee loekke

Har dit arbejde med SC’23 ændret dit syn på linoleum som materiale?

Student Challenge ´23 har været et bærende element for eksponeringen af linoleum og har derfor også givet mig et større indblik i materialet.

Vil du overveje at bruge Furniture linoleum i fremtiden?
- Efter at have tilegnet mig en viden om materialet, ikke blot omkring dets fremstilling, men også dets fysiske evner, har jeg fået en forkærlighed for linoleum. Mit formsprog tog udgangspunkt i linoleummets varme, smidige og fleksible struktur, som i sin helhed skaber sit helt eget udtryk. Derfor er der høj sandsynlighed for, at jeg ender med at bruge Linoleum igen i nye sammenhænge.


Student Challenge cph Simonee Løkke

Beskrivelse

I respekt for de styrker og begrænsninger, som Forbo Bulletin Board har, udviser stolens design en fleksibel og organisk form. Overfladen besidder en blød, varm og føjelig karakter, der kan bringer klæder i erindring.
Resultatet er en optimal udnyttelse af materialets fleksibilitet.

Bulletin Board:
2182 Potato skin

Maria

Student Challenge Cph Dressed in Linoleum by Maria Holemgaard Hansen
Student Challenge cph by Maria HH close up

Dressed in Linoleum

Skamlen 'Dressed in linoleum,' vil vise, hvordan linoleum kan anvendes som et farvenedslag i et lille møbel. Anvendelsen af linoleum som en ny overflade forandrer skamlens hele udtryk, mens det går fra træ til den bløde og dybe linoleumstekstur. Skamlens tilblivelse er et samarbejde mellem Rune Højriis Pilegaard og Maria Holmegaard Hansen.

Maria Holmegaard Hansen siger: - Samarbejdet med Forbo har været rigtigt godt. Muligheden for at udstille under 3daysofdesign har også været af stor betydning for mig. Det er en ære at udstille i Paustian og en anledning til at komme i kontakt med et relevant marked.

Student Challenge CpH Maria Holmegaard Hansen

Har dit arbejde med SC’23 ændret dit syn på linoleum som materiale?
- Ja. Mit syn på linoleum har absolut ændret sig. Student Challenge har medført mødet med et nyt materiale, og har været en øjenåbner for brugen af linoleum. Igennem Student Challenge har jeg bl.a. afprøvet at laserskære og fræse i linoleum; og materialet kan tåle meget og kalder nærmest på at blive manipuleret og udfordret.

Hvordan er mulighederne for, at du vil bruge Furniture linoleum i fremtiden?
- Jeg vil forsøge at bruge Furniture Linoleum i fremtidige projekter, hvor jeg har brug for et materiale, der kan formes og bøjes. For Furniture Linoleum kalder nærmest på, at man vil arbejde med det.
Så det er ikke sidste gang, jeg skaber design med udgangspunkt i linoleum!

Student Challenge cph Marie Holmeggard Hansen product 3

Beskrivelse

Skamlen viser, hvordan linoleum i lighed med et tekstil kan anvendes som et 'betræk' med et koloristisk udtryk på et lille møbel. Anvendelsen af linoleum som en ny overflade forandrer skamlens hele udtryk, mens det går fra træ til den bløde og dybe linoleumstekstur.

Furniture Linoleum:
4183 Pistachio

Andreas & René

Student Challenge cph Twist Andreas Rønne & Rene Bloch
Student Challenge cph Twist Andreas Rønne & Rene Bloch

Twist

Twist undersøger styrken i Furniture Linoleum som et stand-alone materiale. Møblet er nemt at skille ad og hurtigt at samle igen. Stolen har med sin konstruktion styrke og stabilitet til at indgå som et funktionelt møbel i hverdagen.

Andreas Rønne & René Bloch siger: - I Student Challenge '23 har det været dejligt at vide, at møblet fik et liv med det samme. Det har været en god motivation gennem forløbet. Og så var det spændende at se alle de andre projekter og deres løsninger.

Student Challenge Cph Andreas Rønne & René bloch

Har jeres arbejde med Student Challenge ændret jeres syn på linoleum som materiale?
- Det har været super sjovt at udfordre et materiale, vi ikke har arbejdet med før. Vi kendte det mest som et overflademateriale, hvorfor vi synes det var interessant at forsøge også at bruge det som et bærende materiale.

Hvordan er mulighederne for, at I vil bruge Furniture linoleum i fremtiden?
- Efter at have arbejdet med linoleum i denne konkurrence og fået et større kendskab til dets kvaliteter, vil linoleum naturligvis også være i tankerne, når vi fremadrettet skal vælge materialer til diverse projekter.

Student Challenge Cph Twist by Andreas Rønne & René Bloch

Beskrivelse

Den koniske form er to flade linoleumsstykker i dobbelt lag, der er syet sammen og holdes på plads af sædet, bunden og stramningen af dem. Formen giver sammen med linoleummets egenskaber tilstrækkelig styrke og stabilitet til en fuld funktionel siddeplads i hverdagen.
Det er muligt at forny en enkelt del, hvis det er nødvendigt, og genanvende det ødelagte, da de fleste dele holdes sammen af en snor. Desuden kræver det som et knock-down / fladpakket møbel minimal plads i transporten, hvilket minimerer miljøpåvirkningen.

Furniture Linoleum:
4174 Conifer
4183 Pistachio

Christian

Student Challenge Cph Rull Up 1 by Christian Hansen
Student Challenge Cph Rull Up 1 by Christian Hansen


Bordet 'Roll Up' har fået sit navn, fordi det ikke alene kan 'rulles' ud fra en flad pakke, men også er i en rullende proces som en del af en livscyklus. Formgivningen er udført på samlemøblets betingelser, og alle materialer kan adskilles og recirkuleres. Tankesættet anviser fremtidens design og afhængigheden af at kunne genbruges og genvindes.


Christian Hansen siger: - Det har været en både lærerig og spændende oplevelse at lave et mindre møbel i linoleum.

Student Challenge Cph Christian Hansen

Har dit arbejde med SC’23 ændret dit syn på linoleum som materiale?
-Ja, i den grad! Der er stort potentiale for udviklingen af nye produkter, når linoleummet er fleksibelt og har en overflade som læder. Det kan både benyttes konstruktivt og som bløde berøringsflader.

Hvordan er mulighederne for, at du vil bruge Furniture linoleum i fremtiden?

- Mit projekt 'Roll Up', har givet et blik på, hvordan man kan benytte linoleummets blødhed til at skabe bløde flader. Det vil jeg gerne undersøge endnu mere fremadrettet i nye projekter.

Student Challenge Cph roll up 3Christian Hansen

Beskrivelse

Roll Up er et lille sidebord, som udnytter den naturlige fleksibilitet og bøjningsevne i Furniture Linoleum. Samlingen er udført med nitter. Møblet består udelukkende af Furniture Linoleum og stålnitter; det kan rulles ud og ind til fladpakning og forsendelse. Toppen kan afmonteres og anvendes som bakke.

Furniture Linoleum:
4177 Vapour
4184 Olive

Kasper

Student Challenge Kasper Boehl Nybang Blohm
Student Challenge Kasper Boel Nyvang Blohm

Multi-functional stool

Med sin løsning sigter Kasper Boel Nyvang Blohm på at gøre sin multifunktionelle stol til et samlesæt: Tapsamlinger og magneter åbner for optimal fleksibilitet med flere siddehøjder og mulighed for anvendelse som både bord og bænk. Det aftagelige sæde kan bruges som bord eller bakke og er beklædt med Furniture på begge sider. Det er stolen til at læse på eller - for børn - til at lege på.

Kasper Boel Nyvang Blohm siger: - Det har været spændende og meget inspirerende at deltage i Student Challenge. Det har været min første deltagelse i en konkurrence rettet mod møbel- og interiørdesign, så det har været en fed udfordring.

Student Challenge Kasper Blohm portræt

Har dit arbejde med SC’23 ændret dit syn på linoleum som materiale?
Jeg er blevet overrasket over linoleums potentiale ift. styrke. Når flere lag linoleum limes sammen, kan man opnå en stor rigiditet og styrke. Mine kiler af linoleum holder fx hele konstruktionen i min skammel sammen. At den opnåede en sammenlignelig styrke med en traditionel trækile, var en glædelig overraskelse!

Vil du overveje at bruge Furniture linoleum i fremtiden?
- Jeg vil helt sikkert arbejde videre med Furniture Linoleum. Jeg har faktisk overvejet om hele skamlen ville kunne konstrueres af linoleum som i plader af lamineret Furniture i stedet for krydsfinér?

Student Challenge cph Kasper Blohm

Beskrivelse

Stolen er lavet som et samlesæt af krydsfiner. Tapsamlinger i hele konstruktionen betyder, at beslag og lim undgås. Korpus er holdt sammen af to laminerede Furniture Linoleums-kiler, som låser tapperne i flankens ekstruderede huller og dermed sikrer konstruktionen. Alle komponenter kan udskiftes individuelt, genbruges eller genvindes. Stolen kan uden videre udføres i træ i stedet for krydsfiner for dermed at undgå krydsfinerens lim.

Furniture Linoleum:
4154 Burgundy

Juryens vurderingEt pænt, solidt, realistisk og næsten tidløst design med reference til såvel shaker som japansk indretning. Møblet kan anvendes af forskellige generationer og med opmærksomhed på detaljen, som fx. kilerne. De er både dekorative og funktionelle. At man kan se og forstår samlingerne giver god mening. Fin ide med magneterne. Det hele er vel udført, om end det ikke er et møbel, der gør stads af sig. Lidt mere innovation i anvendelsen af Furniture kunne man ønske sig.

Student challenge cph by Kasper Blohm