Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Dynamics of a building

Der er sket et skift i segmentdesign

Før var der klar ensartethed; et hospital ville ligne et hospital, og et kontor ville være designet til at være præcis, hvad du ville forvente af et kontor, simpelthen et sted at arbejde.

Her tager vores Senior Designer, Marijke Griffioen, et kig på, hvordan grænserne mellem forskellige segmenter er sløret, og bygninger vedtager en række identiteter, som kan afspejle karakteristika ved forskellige segmentdesign.

Tessera Chroma Camisole 3621 / Tangerine 3623 / Tuxedo 3606

Marijke er uddannet tekstildesigner fra Design Academy, Eindhoven, i Holland og har arbejdet som selvstændig designer for flere arkitektur- og designstudier, og hun har også en mangeårig karriere inden for undervisning på flere hollandske kunst- og designakademier.

Som Senior Designer i Forbo Design Team indleder Marijke samarbejder med internationale uddannelsesinstitutioner, uafhængige designere og internationale møbelproducenter. I sine projekter samarbejder hun med BA- og KANDIDATstuderende inden for produktdesign og indretning. At være forbundet med det friske perspektiv af unge designtalenter er af stor værdi og hjælper hende med at identificere nye tendenser og forstå behovet for fremtidige produktinnovationer.

Marijke Griffioen Senior Designer
Tessera Nexus 3501 3507

I det moderne kontormiljø ser vi et øget fokus på medarbejderens sundhed og trivsel. Moderne kontorer giver nu ikke kun plads til at arbejde, men de tilbyder også områder at slappe af og socialisere i - og gulvet spiller en væsentlig rolle i den samlede oplevelse. Faktisk kan det hjælpe med at skelne mellem forskellige rum eller forbinde de multifunktionelle rum sammen, samtidig med at det er funktionelt, dekorativt, stimulerende eller støttende for de andre arkitektoniske elementer, afhængigt af formålet med rummet.

Der er også en stigning i efterspørgslen efter overgangsmiljøer; rum skal kunne udvikle sig og tilpasse sig nye funktioner. Og disse konstant skiftende rum kræver vægge og gulve, der kan fungere som en kamæleon med tidløse farver og grundmaterialer.

Disse tendenser og skiftende tankegange inspirerede Forbo Design-teamet til at udvikle et globalt farvekort. I stedet for at definere segmentrelaterede farveområder analyserede teamet de forskellige dynamikker, der finder sted i en bygning. Global Colour Card-rammen repræsenterer dialogen mellem de valgte farver og den måde, de er grupperet sammen for at sætte tonen snarere end den enkelte farve. Da det er det overordnede udtryk for de valgte farver, der repræsenterer den definerede atmosfære, kan de enkelte farver let opdateres, når det er nødvendigt, samtidig med at den samlede følelse forbliver intakt.

Fem temaer blev identificeret; Modtagelse, bevægelse, kontakt, fordybelse og genopladning, hvor hver enkelt henviser til de forskellige identiteter, et rum kan have. De fem temaer udtrykker en bestemt tilstand af en person eller en aktivitet, der finder sted i bygningen, og hvert scenarie har sin egen unikke farvedialog med sin ægte identitet skabt af kontrast, intensitet og placering af farver. Det er det overordnede udtryk for de valgte farver, der repræsenterer den definerede atmosfære, hvor de enkelte farver er lette at opdatere, når det er nødvendigt, samtidig med at den samlede følelse forbliver intakt.

Temaet Modtagelse beskriver scenariet for en person, der kommer ind i en bygning; at foretage en overgang fra det udendørs til det indendørs. Et rum, hvor man skal føle sig velkommen og er tilgængelig og gennemsigtig, da førstehåndsindtrykket er nøglen. Dette er det område af bygningen, der tydeligt skal repræsentere brandets 'følelse' og opfylde kundens forventninger for at få dem til at føle sig godt tilpas og hjemme. En række naturlige og neutrale farver kan danne grundlag for at skabe en varm og indbydende atmosfære og samtidig danne baggrund for stærke og åbenhjertige brandidentitetsfarver.

Bevægelse repræsenterer bevægelsen mod destinationen og formålet med, hvorfor nogen er i en bygning - at komme fra A til B, receptionen til den person, du vil møde, eller overgangen mellem afdelinger, for eksempel. Orientering er prioriteret, så disse områder skal være klare at læse og tilbyde vejledning, selv når man er stresset. Rummet skal være læseligt, for eksempel kan dette gøres med lyse farver, der kan anvendes i kontraster såvel som til brug af tegn og symboler til hjælp med wayfinding.

"Moving" space within a building
Tessera Chroma in "Connecting" space

Kontakt-rum betyder områder, hvor du vil komme i kontakt med andre mennesker i en bygning, såsom åbne offentlige rum til spontane interaktioner eller semi-åbne rum til dialoger eller brainstorms. Disse områder giver mulighed for et udadvendt energiboost eller for at give hjernen timeout. Her kan farver og materialer være mere komplicerede, såsom lagdelte farveskemaer med uventede kombinationer, for at vække interesse og nysgerrighed og for at inspirere tanker.

Ved Fordybelse er opmærksomheden rettet mod individet og undgå uvelkomne distraktioner. Disse er afsondrede rum til privatliv og fokus, og mens de koncentrerer sig, har folk brug for en dæmpet atmosfære og gode akustiske egenskaber. Derfor skal farvepaletter i dette område af en bygning være subtile og stille med minimale teksturer eller mættede, matte, varme, bløde og neutrale for sanserne.

Endelig er Genopladning forbundet med mindfulness og beskriver afslappede miljøer, hvor folk kan sænke paraderne og være sig selv. Dette område af bygningen skal afspejle en hjemlig indstilling for at give folk mulighed for at opdatere og genoplade og for at muliggøre en følelse af midlertidigt ejerskab. Her bør der bruges lyse og friske nuancer, såsom pastelfarver, da de er vægtløse og sprøde, hvilket tilskynder folk til at tage en pause, trække vejret og flygte.

Ved hjælp af dette koncept med et farvekort baseret på de forskellige dynamikker, der finder sted i en bygning med dens forskellige krav, kan Forbo skabe en komplet produktportefølje, der forbinder problemfrit. Med denne tilgang er vi i stand til at tilbyde muligheden for at integrere en række af vores gulvprodukter på en smuk måde og sikre, at gulvet vil bidrage til at skabe en positiv oplevelse.

Flotex Planks Urbanest Office Recharging Space