Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Världens första CO2-neutrala golv

Vill du välja ett hållbart golv som inte påverkar vårt klimat, då ska du välja nya Forbo Marmoleum Marbled- världens första CO2-neutrala golv. Marmoleum är den nya generationen halvhårda golv i materialet linoleum gjort av naturliga råvaror.

Världens första CO2-neutrala golv

Co2

Materialet i nya Marmoleum Marbled absorberar mer CO2 under sin livslängd än vad vår moderna produktionsprocess släpper ut

Mer fakta om världens första koldioxidneutrala halvhårda golvmaterial finns i våra miljövarudeklarationer för Marmoleum (2,0 och 2,5 mm på rulle), verifierade av oberoende parter.

100% transparens med environmental product declaration" (EPD)

För att visa hur naturvänligt vårt linoleum är använder Forbo flera olika bedömningssystem. Först har vi livscykelanalysen (LCA), som i sin tur resulterar i en "environmental product declaration" (EPD). Denna deklaration, som är helt transparent och verifierad av tredje part, är baserad på en teknik att bedöma miljömässig påverkan förknippad med alla steg i en produkts livscykel.

100% transparens
Miljömärkningar och certifikat

Miljömärkningar & certifikat

Marmoleum är världens mest hållbara golv, ett påstående som experter inom miljöområdet bekräftar. Våra produkter har erhållit flera världsomspännande kvalitetsmärkningar och certifikat för sina klimatvänliga egenskaper, som Svanen-märket, tyska Blaue Engel och Nature Plus. Dessutom bidrar Marmoleum-golv till högre poäng för miljö och välbefinnande i miljöcertifieringar för byggnader, som t.ex. LEED, Breeam och Well Building-standarden.

"You can almost feel the nature with your hands"

Den kända danska möbeldesignern Gert Kjeldtoft älskar att jobba med Furniture Linoleum.

Se honom berätta varför!

Gjert Kjeldtoft
Awards

Prisbelönt design

Forbos möbellinoleum har vunnit flera erkända priser, bland annat de stora internationella designtävlingarna Red Dot Design Award, Good Industrial Design och Interzum Award. Tongivande arkitekter och designers har linoleum som favoritmaterial ur flera hållbarhets-aspekter. Möbeln får en lång livslängd med slitstark yta och små repor försvinner efter hand tack vare materialets elasticitet.

Läs mer om Red Dot Design Award
Läs mer om IF Design Awards

6 skäl varför linoleumgolv är det bästa klimatvalet

Tillverkningen av linoleum är ett rent hantverk, gjort till 97% av naturliga råvaror, där 72% är snabbt förnybara och 43% av innehållet är återvunnet material.

6 skäl varför linoleumgolv är det bästa klimatvalet

Linoleum Outside