Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Linoleum

Linoleumsgulve er fremstillet af råvarer såsom linolie, harpiks, træmel og kalkstensmel. Linoleum fra Forbo indeholder dermed 72% fornyelige råvarer. Andelen af naturlige råvarer er op til hele 97%. Vi benytter i mange tilfælde også såkaldt "upcycling" fra andre industrier, et eksempel på dette er træmelet, der er et restprodukt fra papirindustrien.

Fremstillingsprocessen er energivenlig og miljøprofilen for linoleum er stærk. Det er også årsagen til, at Forbos linoleum f.eks opfylder .Svanemærkets høje krav. Forbo Marmoleum er co² neutralt i forløbet fra "cradle to gate".

Forbo har i de seneste ti år udviklet en ny overfladebehandling af linoleum kaldet Topshield². Med Topshield² kan linoleum med fordel monteres i de allerfleste tørre rum. Gulvet kan plejes med alle eksisterende systemer på markedet.

Ingredienser linoleum
Eternal Natural geode PVC

PVC Gulve

Forbo har mange forskellige kollektioner af PVC-gulve i forskellige design og udførelser. Heterogene gulve med forskellige trinlyddæmpninger og trykte mønstre eller homogene gulve i retningsfrie mønstre. 

PVC gulve er gennemtestede og står for god funktionalitet. Af miljøhensyn har man sat spørgsmålstegn ved PVC først og fremmest på grund af indholdet af phatalater (blødgørere). Alle store producenter, herunder Forbo, har i dag phthalatfri vinylgulve, og gulvene kan trygt benyttes i alle bygninger. Fra et miljømæssigt synspunkt er gulvene først og fremmest baseret på fossilt materiale (olie) og indeholder få eller ingen fornyelige råvarer.

PVC frie gulve

Læs mere om hvordan klimapåvirkningen ser ud for PVC frie vinylgulve.

Gummigulve

Gummigulve fremstilles hovedsageligt af mineralsk fyldmiddel og syntetisk gummi. En del gummigulve har en vis mængde naturligt gummi indblandet. Gummigulve består hovedsageligt af ikke fornyelige råvarer.
Den største klimaindvirkning fra gummigulve kommer fra udvinding af råvarer og fremstillingen af det færdige materiale.

Tekstile fliser

Tekstile fliser er blevet mere og mere populære i de seneste år, ikke mindst i kontormiljøer. Råvarer i tekstile fliser adskiller sig afhængig af producent. Forbos tekstilfliser fremstilles af Nylon 6, polyester, mineralske fyldmidler og bitumen. Både energiforbruget og klimapåvirkningen er relativt høje.


For at forbedre tekstilgulves miljøindvirkning fremstilles en del gulve med en større mængde genvundet materiale.

Tessera Acrobat Ethos