Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Vloeroplossingen voor sportcentra

Elke oplossing, één leverancier

Met miljoenen vierkante meters van onze vloerbedekkingen geïnstalleerd in sportfaciliteiten, loopt Forbo Flooring voorop als het gaat om het begrijpen van de behoeften en zorgen van elke sportomgeving.

Punt Road Oval Richmond Tigers - Suters Architects

Sport

Vloeroplossingen voor de sportwereld

Wanneer het op sport- en vrijetijdslocaties aankomt, weten we dat de veiligheid en het comfort van uw klanten uw hoogste prioriteit is. Wij hebben een compleet assortiment vloerbedekkingen om aan uw eisen te voldoen zonder afbreuk te doen aan de stijl en de visuele impact van uw locatie.

Forbo Flooring Systems kan elke interieuromgeving verbeteren door innovatieve en prachtig ontworpen vloerproducten aan te bieden met een lange levensduur en een constante hoge kwaliteit. Tegelijkertijd dragen we bij aan de zorg voor de natuurlijke omgeving door ons streven naar duurzame ontwikkeling en verantwoorde inkoop van grondstoffen en productieprocessen. Wij hebben een uitgebreid productaanbod, waaronder linoleum, projectvinyl, tapijttegels, gevlokte vloeren en volledig geïntegreerde entreesystemen.

Marmoleum sport 83712

Ruimtes

 • Marmoleum Sport 83212

  Sporthallen

  Een schone en veilige trainingsruimte

  Sporthallen

  Marmoleum is de eerste keuze voor sport- en multifunctionele hallen. Of het nu gaat om handbal, zaalhockey, basketbal, volleybal, zaalvoetbal, rolsporten, dansen, atletiek of gymnastiek, Marmoleum Sport is de ideale collectie voor een sporthal. Een sportvloer met Marmoleum Sport als toplaag vermindert de kans op blessures en verkleint de kans op spiervermoeidheid en overbelasting. De toplaag garandeert optimale prestaties op het gebied van antislip en glijvermogen.

 • Marmoleum Sport 83712

  Sportzalen

  Een gastvrije plek om te sporten

  Sportzalen

  Vlekken van machineolie, energiedrankjes en zweet dat op de vloer valt, zijn aan de orde van de dag in drukke sportzalen. Het is dan ook van essentieel belang het schoonmaken en het onderhoud van uw sportschool te vergemakkelijken om deze schoon en uitnodigend te houden.

 • Forbo Surestep Laguna 81482 Greige

  Kleedruimtes

  Maak je klaar

  Kleedruimtes

  In kleedruimtes is veiligheid de grootste prioriteit. Een goede antislipvloer is hier cruciaal en helpt ongevallen te voorkomen. Ook slijtvastheid en onderhoudsvriendelijkheid zijn belangrijk voor de vloer in een kleedruimte. Die behoeften begrijpt Forbo maar al te goed. Daarom hebben we een speciale vloercollectie ontwikkeld: onze Step veiligheidsvloeren. Deze vloeroplossingen zijn levenslang slipbestendig en uiterst veilig in tal van omgevingen.

 • Safestep Aqua 180232 taupe & 180482 greige

  Wellnessruimtes

  Ontspannen na het sporten

  Wellnessruimtes

  Als bezoekers blootsvoets door de wellnessruimte willen lopen, moet de vloer schoon en veilig zijn. Net die troeven bieden onze Step-veiligheidsvloeren, die bovendien verkrijgbaar zijn in prachtige designs. U kunt kiezen uit vloeren met verschillende veiligheidsniveaus, naargelang van de veiligheidsnormen die van toepassing zijn. Binnen die veiligheidsniveaus kunt u ook talloze designs met elkaar combineren. Zo voldoet uw ruimte aan alle normen én ziet ze er ook nog eens mooi uit.

 • Circulation areas

  Circulatiegebieden

  Slijtvaste, veilige vloerbedekking

  Circulatiegebieden

  Gangen zijn lawaaierige en drukke plaatsen. Zij hebben een slijtvaste en veilige vloer nodig. Wij hebben een reeks producten die duurzaam, akoestisch efficiënt en snel te installeren zijn en tegelijkertijd uiterst slijtvast en slipvast zijn. Op deze manier zullen uw gangen niet alleen visueel aantrekkelijk zijn. Ze zullen ook veilig en praktisch zijn.

 • Restaurant

  Cafetaria's & Restaurants

  Hygiënische vloerbedekking

  Cafetaria's & Restaurants

  Na een sportsessie is het belangrijk om iets te drinken of te eten en te ontspannen met vrienden. Daarom mag de functie van een cafetaria of restaurant niet worden onderschat. Door een chique en comfortabele ruimte voor uw bezoekers te creëren, zullen zij eerder geneigd zijn de tijd die zij bij u doorbrengen te verlengen. Of u nu de natuur in huis wilt halen met de natuurlijkheid van hout en steen, of een warme en gastvrije sfeer wilt creëren, Forbo Flooring Systems heeft een ruime keuze aan producten die aan uw wensen voldoen.

Vloeroplossingen

Marmoleum Sport, de natuurlijke winnaar

Marmoleum Sport behoort tot de categorie sportvloeren met oppervlakte-elasticiteit en voldoet aan de meest recente Europese normen voor sportvloeren. De vloeren minimaliseren het risico op verwondingen. Marmoleum Sport is verkrijgbaar in 13 kleuren die vaak in sporthallen worden gebruikt en verbergt vuil. Het is duurzaam, anti-slip en, dankzij zijn natuurlijke bestanddelen, de meest duurzame keuze van sportvloeren.

Ontdek onze Marmoleum Sport collectie

Linoleum Sport
Devere Flotex Vision

Flotex, inspirerende plekken

Dankzij Flotex speelt u op verschillende manieren met designs, ongeacht of u planken, tegels of banen in combinatie met borders gebruikt. Dankzij de duurzame constructie van Flotex blijft de vloer er heel lang als nieuw uitzien. De impactgeluidsreductie van 22 dB is een extra troef, omdat u met Flotex zelfs in grote open ruimtes het geluidsniveau kunt verminderen. Bovendien zal ook de ruimteakoestiek verbeteren. Deze vloerbedekking onderscheidt zich ook door haar ultralage emissies, waardoor ze bijdraagt tot een gezonder binnenklimaat.

Flotex heeft een lage rolweerstand, waardoor u deze vloeren gemakkelijk in kantoren kunt gebruiken. Vanwege de duurzame constructie keren de vezels terug naar hun oorspronkelijke positie en blijft de vloer als nieuw.

Ontdek onze Flotex collectie

Marmoleum, de duurzame keuze

Marmoleum wordt 100% CO2-neutraal geproduceerd (cradle-to-gate) Het grootste gedeelte van de vloer bestaat uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen zoals lijnzaadolie, houtmeel en pijnhars. Samen met de lange levensduur maakt het Marmoleum tot één van de meest duurzame vloeren.

Ontdek onze Marmoleum collectie

Marmoleum Walton 3359 restaurant
Eternal de Luxe 3051

Eternal, elk moment van de dag

Onze Eternal projectvinyl collectie omvat een uitgebreid assortiment realistische designs, een groot kleurenpalet en fantasierijke, digitaal geprinte visuals die de inspiratie prikkelen. Het Eternal designvinyl voldoet aan alle functionele en praktische vereisten voor verschillende sectoren.

De Eternal producten bevatten geen ftalaten, hebben een lage uitstoot en zijn eenvoudig schoon te maken. Bij de productie hergebruiken we materiaal voor de rug, en dankzij de evenwichtige constructie en de functionele laagjes gaat dit product gegarandeerd een leven lang mee.

Ontdek onze Eternal collectie

Step, veiligheidsvinyl

Step is perfect voor plaatsen waar veel gemorst wordt. De Step collectie biedt verschillende niveaus van slipweerstand van R10 tot R12. De PUR Pearl-afwerking zorgt ervoor dat Step bestand is tegen slijtplekken en verbetert het reinigings- en onderhoudsgemak. Deeltjes in de slijtlaag van alle Forbo Step veiligheidsvloeren garanderen een levenslange duurzame slipweerstand. Step is verkrijgbaar in meer dan 60 designs in hout- en steeneffecten.

Ontdek onze Step collectie

Step Safety Vinyl
The Gem

Allura, made with passion

Zoekt u een vloer met de natuurlijke uitstraling van hout of steen met de voordelen van sterke en comfortabele vinyltegels? Ontdek dan onze nieuwe Allura LVT-collecties. Ze voelen warm aan bij het lopen, zijn erg vormvast en laten zich heel gemakkelijk plaatsen en onderhouden. Onze LVT-designs zijn verkrijgbaar in verschillende constructies, zodat u gegarandeerd een vloer vindt die perfect bij u past.

Ontdek onze Allura collectie

Sarlon | Modul’up, better together

Forbo Flooring heeft meer dan dertig jaar ervaring en gespecialiseerde kennis over deze sector. In die tijd hebben we al meer dan 100 miljoen m² aan geluiddempende vloerbedekkingen geproduceerd. Sarlon | Modul'up bevat geen ftalaten en is verkrijgbaar in een ruim assortiment kleuren en designs.

Sarlon | Modul'up is een uitstekende all-round performer, ideaal voor wachtruimtes waar geluidsoverlast een probleem kan zijn. Het heeft een contactgeluidreductie van 15 tot 19 dB, vereist minimale reiniging en onderhoud en is verkrijgbaar in een uitgebreide reeks kleuren en dessins.

Ontdek onze Sarlon | Modul’up collectie

Sarlon Modul'up 223 | sand canyon, 409 | black & white doodle
Coral Grip

Coral, nog langer genieten

Met een vloer van Forbo kiest u voor kwaliteit die lang meegaat. Om nóg langer van een vloer te genieten is een goede schoonloopzone een grote hulp. Een Coral schoonloopsysteem stopt tot 94% van het vuil en vocht dat anders binnengelopen zou worden. Zo weet u zeker dat uw vloer schoner en mooier blijft!

Ontdek onze Coral collectie

Vloeroplossingen voor sporthallen

Marmoleum vloerbedekking voor sportruimtes

De vloerbedekking van sporthallen en multifunctionele ruimten moet aan zeer hoge eisen voldoen, of het nu gaat om professionele of semi-professionele sport of om feesten, festiviteiten en schoolexamens. De vloerstructuur van een sporthal moet aan bepaalde functionele en veiligheidseisen voldoen: een vloer met een Marmoleum Sport toplaag vermindert het risico op blessures, vermindert de kans op spiervermoeidheid en beperkt de belasting. Deze laag garandeert optimale prestaties op het gebied van slip- en valpreventie.

Marmoleum Sport behoort tot de categorie sportvloeren met oppervlakte-elasticiteit en voldoet aan de meest recente Europese normen voor sportvloeren. Marmoleum Sport is verkrijgbaar in 13 kleuren die vaak in sporthallen worden gebruikt en verbergt vuil. Het is duurzaam, anti-slip en, dankzij zijn natuurlijke bestanddelen, de meest duurzame keuze van sportvloeren.
Ontdek onze Marmoleum Sport collectie

Een natuurlijke vloer

De unieke combinatie van componenten maakt Marmoleum Sport uniek. Deze combinatie van materialen maakt Marmoleum Sport zo uniek, zowel wat zijn milieuvriendelijkheid als wat zijn prestaties betreft.

Het hoofdbestanddeel van Marmoleum Sport is lijnzaadolie uit lijnzaad. Samen met natuurlijke hars, kalksteen en houtmeel ontstaat linoleum, dat wordt gekleurd door toevoeging van natuurlijke of op de natuur geïnspireerde kleurpigmenten.

Dit nog soepele substraat wordt op een jute geperst en vervolgens naar grote droogkamers vervoerd om een sterke en duurzame sportvloer te worden. Dankzij het gebruik van groene stroom is het productieproces van Marmoleum Sport zeer milieuvriendelijk.

Linoleum Sport

Waarom kiezen voor Marmoleum Sport?

Verminder het risico op letsel
De vloerstructuur van een sporthal moet aan bepaalde functionele en veiligheidseisen voldoen: een vloer met een Marmoleum Sport toplaag vermindert het risico op blessures, vermindert de kans op spiervermoeidheid en beperkt de belasting. Deze laag garandeert optimale prestaties op het gebied van slip- en valpreventie.

Geschikt voor zware belasting en zwaar verkeer
Of het nu gaat om handbal, basketbal, atletiek of gymnastiek, Marmoleum Sport is veelzijdig. Zelfs de passage van zwaar rollend materiaal of zware trainingsapparatuur kan het linoleum niet beschadigen, op voorwaarde dat het gecombineerd wordt met een geschikte tegel. Zelfs festiviteiten zoals dansavonden laten de vloer onaangetast: straatschoenen, sigaretten, drank, niets kan de Marmoleum Sport vloer aantasten.

Langdurige prestaties
De extreme duurzaamheid van Marmoleum vloeren zorgt ervoor dat ze zelfs na jaren intensief gebruik nog steeds optimaal presteren. De uitstekende reinigings- en onderhoudseigenschappen zorgen ervoor dat deze vloer er vele jaren goed uit zal zien.

Een echte kampioen op visueel gebied
De Marmoleum Sport collectie omvat 13 eigentijdse gemarmerde kleuren met kleurrijke patronen die vaak in sporthallen worden gebruikt. De kleuren verbergen vuil en kunnen worden gecombineerd om accenten en vormen op vloerniveau te creëren.

Voldoet aan de Europese normen
Er wordt voldaan aan alle technische en functionele kenmerken voor sportief gebruik die zijn vastgelegd in de Duitse norm DIN V 18032-2 en de Europese norm EN 14904.

Sport hall
Sport hall

Gezondheid & hygiëne

Hygiënische vloerbedekkingen

Vlekken van machineolie, energiedrankjes en zweet dat op de vloer valt, komen dagelijks voor in drukke sportzalen. Daarom is een vloer die gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is, de beste manier om een hygiënische en gastvrije plek te creëren om te trainen.

Voor de sportsector bevelen wij onze Flotex en Marmoleum collecties aan. De vloeren in deze collecties zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, en helpen een veilige en hygiënische plek te creëren om te trainen.

Devere Flotex Vision
Flotex

Flotex

Flotex is een unieke textiele vloerbedekking die de sterkte, duurzaamheid en facilitaire voordelen van een vlakke veerkrachtige vloer combineert met de warmte, comfort en akoestiek van tapijt. Flotex is duurzaam en hygiënisch. Omdat deze vloer volledig waterdicht is, is het ook de enige textiele vloer die echt wasbaar is.

De unieke structuur van Flotex maakt het mogelijk om vuil los te laten als geen andere textiele vloerbedekking. In tegenstelling tot de gekrulde, gedraaide vezels van conventionele vloeren, houden de rechte vezels van Flotex geen stofdeeltjes vast, zodat ze tijdens het schoonmaken gemakkelijk kunnen worden verwijderd. De meeste vlekken kunnen gewoon met water worden verwijderd.

Meer weten over Flotex

Marmoleum

Het vermogen van Marmoleum om de groei van bacteriën tegen te gaan is te danken aan de natuurlijke grondstoffen die bij de productie ervan worden gebruikt, met name lijnzaadolie. Deze inherente eigenschap van Marmoleum, namelijk zijn antibacteriële eigenschappen, vermindert niet na verloop van tijd, wat zorgt voor extra gemoedsrust en constante bescherming vanaf het moment dat het gelegd is.

Onafhankelijke tests door de Universiteit van Glasgow hebben aangetoond dat Marmoleum vloerbedekking bijzonder geschikt is voor een groot aantal omgevingen waar hygiëne en bacteriënbestrijding dagelijks van essentieel belang zijn.

✔ Ftalaatvrij
✔ Voorkomt de groei van bacteriën
✔ Allergievrij
✔ Lage uitstoot

Meer weten over Marmoleum

Allergy UK

Eigen vloerontwerp

Ga voor een persoonlijke toets

Vindt u ondanks ons ruime assortiment niet wat u zoekt? Geen zorgen, we hebben meer. Met onze op maat gemaakte vloerbedekkingen kunt u uw eigen exclusieve vloer ontwerpen met onze digitale druktechnieken op Flotex, Eternal projectvinyl en Coral schoonloopsystemen, en met de ultra-nauwkeurige Aquajet snijtechniek voor Marmoleum vloerbedekkingen.

Custom Flooring logo

Digitaal geprinte vinylvloer

Digital Print is een revolutionair geprinte vinylvloer waarmee u unieke, theatrale vloeren kunt creëren die altijd in het middelpunt van de belangstelling zullen staan.

Kies uit duizenden afbeeldingen met licentie die we zo kunnen printen of ontwerp gewoon uw eigen vloer. Wat voor type, grootte of schaal u ook wenst en hoe complex de afbeelding ook is, ons digitale printproces zorgt voor een haarscherp en kleurrijk resultaat dankzij de printtechnologie met zes kleuren in 600 dpi (hoge resolutie).

Met onze geavanceerde digitale printtechnologie creëren we opvallende vloerpatronen die met de gangbare printtechnieken niet mogelijk zijn. Zo ontwerpt u zelf een unieke vloer met de hoogwaardige kwaliteit van onze heterogene vinylstroken.

Meer informatie over digitaal printen

Digital printed vinyl

Flotex Vision

Een Flotex-vloer bevat meer dan 70 miljoen vezels per vierkante meter. Op die ondergrond met een ongezien hoge densiteit kunnen we probleemloos printen. Dat maakt een kleurrijk design mogelijk met levensechte afbeeldingen in een hoge resolutie die de scherpte van een foto benadert. Alle kleurschakeringen en tinten zijn mogelijk.

Digitaal printen maakt oneindig veel designopties mogelijk, van abstracte patronen met een complex kleurenspectrum tot een levensechte weergave van gras, zand, water of om het even welke afbeelding die u op de vloer kunt projecteren. Pak het gewaagd aan en ga voor een 3D-diepte-effect of trompe-l'-oeil!

Ga naar onze Flotex Vision-website en ontdek de designs

Chaminade University

Marmoleum Aquajet

Bent u op zoek naar iets unieks voor uw vloer? Een oplossing die ook duurzaam is en lang meegaat? Dan moet u zeker onze selectie 'Ontwerpen met Marmoleum' bekijken. Dankzij onze Aquajet-techniek kunnen we de meest precieze en gedetailleerde vloerontwerpen creëren. Van met laser gegraveerde Marmoleum-tegels tot opvallende ontwerpen van de hand van wereldberoemde designers.

Ontdek aquajet

Juntendo University

Coral Logo

Een prachtvloer voor een warm welkom. Met de speciale service van Forbo ontwerpt u zelf een unieke schoonloopmat met een eigen print of uitgesneden design. De Forbo Coral Logo-schoonloopmat blijft er goed uitzien en houdt vuil en vocht tegen voor het uw gebouw kan binnenkomen, nu en nog jarenlang.

Naar Coral Logo

Coral logo

Referenties

Laat u inspireren door onze referenties

Forbo vloeren worden gebruikt in vele sportfaciliteiten over de hele wereld. Bekijk onze sectie 'Referenties' en laat u inspireren door projecten van over de hele wereld.Ontdek onze referenties uit de sportsector

KRC Genk - Marmoleum sport

Vloerplanner

Met onze tools en diensten ontwerpt u gemakkelijk zelf uw vloer en krijgt u een helder beeld van welke look het best bij uw omgeving past. Met onze vloerplanner visualiseert u al onze vloeren in een sportomgeving. U kunt zelfs elementen combineren om te bekijken of ze bij elkaar passen.
Ontwerp met onze vloerplanner

Forbo FloorVisualizer Office smartphone

Globale partner

Wereldwijde partnerships

De taak om wereldwijde partnerships met belangrijke klanten aan te gaan en te versterken, vertrouwen we toe aan onze ervaren Key Account Managers. Klantvriendelijkheid zit in hun DNA en ze doen alles om ervoor te zorgen dat Forbo een vloer levert die perfect op uw behoeften aansluit.

• We kunnen internationale offertes opstellen en hebben ervaring met internationale bestelprocessen en lokale regelgevingen.
• Wij leiden het internationale transport in goede banen.
• We werken al twintig jaar lang samen met klanten over de hele wereld.

We zijn een globale speler, maar staan ook als lokale partner aan uw zijde. Ons ontwerpteam geeft u met plezier advies en helpt u waar nodig. Onze technici zitten op dezelfde golflengte als onze plaatsers, zodat het hele team vlot op elkaar inspeelt.

Wereldwijd toonaangevende producent

• Forbo Flooring Systems maakt deel uit van de Zwitserse Forbo Group.

• Kerncijfers Forbo Group 2019:
> Nettoverkoop: 1282,2 miljoen CHF
> Aantal werknemers: 5600

• Wereldwijd aanwezig:
> 25 fabrieken en distributievestigingen
> 6 assemblagecentra
> 48 verkooporganisaties in 38 landen verspreid over de hele wereld

• Europees producent met fabrieken in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Duitsland en Rusland

• Europese logistiek en snelle reactietijden

Atalanta International School
Marmoleum human made

Leider in duurzaamheid

Wij geven om u en om het milieu

• Forbo is lid en medeoprichter van de World Green Building Council.
• We hebben verschillende labels en certificeringen behaald voor onze producten en/of productievoorzieningen.
• Al onze fabrieken zijn ISO-gecertificeerd. Onze grondstoffen worden efficiënt gebruikt en we recycleren zo veel mogelijk afval.
• We zijn een maatschappelijk verantwoord bedrijf: de Forbo-sites zijn gecertificeerd conform SA8000.

Creating better environments

Betrouwbare service

Wij bieden u:
• Eén leverancier voor al uw vloerbenodigdheden
• Lokaal advies, ondersteuning en internationaal projectmanagement
• Schaalvoordelen, een gegarandeerde voorraad en een snelle levering

Bovendien heeft u één contract en één contactpersoon, zodat u tijd en geld bespaart.

Forbo Design service
Sales team

Think global, act local

Lokale teams werken samen met lokale vertegenwoordigers

Tijdens elk project is uw Forbo Key Account Manager uw enige contactpersoon. Bij hem of haar kunt u terecht met al uw vragen, waar ter wereld u zich ook bevindt.

We zijn ervan overtuigd dat deze aanpak u tijd bespaart, minder moeite kost, meer zekerheid biedt en consistentie en betrouwbaarheid garandeert – hoe complex uw project ook is.