Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Vloeroplossingen voor RETAIL

Laat uw verbeelding tot leven komen

Meer dan ooit moet een fysieke winkel meerwaarde bieden. Forbo helpt u graag een onderscheidende ruimte te creëren die uw klanten blijft verrassen. En dat kan vaak sneller dan u denkt!

Allura Click flooring - retail environment

Expertise

Wij staan aan uw zijde

Als wereldwijde speler in vloeren kennen we de uitdagingen van elke sector. In de detailhandel wilt u geen verlies van openingstijden van de winkel. De installatie moet snel en soms 's nachts gebeuren. U wilt snel kunnen schakelen of een op maat gemaakte oplossing. Wij kunnen helpen daarbij.

We zijn een globale speler, maar staan ook als lokale partner aan uw zijde. Ons designteam geeft u met plezier advies en helpt u waar nodig. Onze technici zitten op één lijn met onze plaatsers, zodat het hele team vlot op elkaar inspeelt.

We helpen onze klanten bij het vereenvoudigen van hun bestelproces en verbeteren hun efficiëntie.

We hebben heel wat ervaring met complexe internationale leveringen aan klanten over de hele wereld. Daarvoor zetten we zowel globaal als lokaal deskundige medewerkers in.

We bieden het meest uitgebreide en volledige assortiment vloerbedekkingen aan. Bovendien produceren we al onze vloeren in onze 12 eigen fabrieken.

Ontdek ons retail magazine

Flotex in Retail

Klanten kopen meer in een nieuwe winkel.

Winkelervaring

Bezorg klanten een onvergetelijke winkelervaring

In de retailwereld draait alles rond het creëren van de ultieme winkelervaring. Nu klanten steeds vaker online shoppen, moeten handelaars alle registers opentrekken om hen naar de winkel te lokken. De vloer is slechts één element van een winkel, maar kan wel een wereld van verschil maken! Een opvallende vloer bepaalt de sfeer, terwijl een bescheiden vloer de producten laat schitteren.

Shopping experience

De functie van winkels is veranderd sinds klanten online winkelen.

Marmoleum Fresco 3260 flooring

De invloed van licht

Experts hebben aangetoond hoe belangrijk daglicht is in de retailsector: uit hun experiment bleek dat de verkoop met liefst 40% steef nadat er door de plaatsing van dakvensters meer daglicht in de winkel viel.

• Hoeveelheid licht
• Lichtkwaliteit
• Daglicht
• Verblindende weerkaatsingen

Vloeren kunnen de verlichting in een winkel gevoelig verbeteren. Het is dus cruciaal dat u de juiste vloer kiest.

De inrichting van het interieur

De inrichting van winkels kan leiden tot desoriëntatie, een te druk gevoel geven of stress bezorgen, wat een negatieve invloed heeft op de winkelervaring van de bezoeker.

Het ontwerp van looppaden, de inrichting van verschillende zones en de signalisatie in de winkel beïnvloeden de manier waarop een bezoeker zich kan navigeren in de winkel.

Met het gebruik van verschillende soorten vloerbedekking voor looppaden, betaalzones, toonruimtes, verschillende productzones, enz.... binnen de winkel, maakt u de winkelervaring aangenamer voor de shopper.

Choosing the right interior layout
Laufladen Oderwitz

Look & feel

De 'look and feel' van een winkelomgeving bepaalt hoe goed een winkel de aandacht van klanten trekt en vasthoudt.

De designstrategie moet daarom het evenwicht zoeken tussen klanten aantrekken en klanten in de winkel houden.

De 'look and feel' kan worden geëvalueerd op basis van twee belangrijke elementen:
• Uiterlijk: dit omvat kleur, textuur, vormen en artistieke designs in de winkel. Bepaalde kleuren kunnen biologische reacties veroorzaken, emoties oproepen en de aandacht trekken.
• Ergonomie.

De vloerbedekking heeft een aanzienlijke invloed op de kleurwaarneming in de winkel.

Akoestische prestaties

Geluidshinder veroorzaakt een hele reeks fysieke klachten en gedragssymptomen, waardoor klanten wegblijven, het personeel zich minder goed voelt en de winst van de winkel bijgevolg daalt.

De akoestische prestaties van een ruimte worden doorgaans geëvalueerd op basis van deze elementen:
• Achtergrondlawaai
• Privacy en verstoring van gesprekken

Ontwerpers kunnen de akoestische prestaties van een winkelomgeving verbeteren door met achtergrondgeluiden ongewenste afleidingen te camoufleren en door het geluidsniveau – en dus ook de stress die te veel lawaai veroorzaakt – te verlagen.

Met een doordacht gekozen vloer zorgt u voor de juiste akoestiek in uw winkel.

Sarlon acoustic vinyl
Marmoleum Marbled natural linoleum flooring

De natuur in uw design

Biofilie is een aangeboren en genetisch bepaalde band die mensen met de natuur voelen.

Onderzoek heeft aangetoond dat blootstelling aan de natuur (via om het even welk zintuig) een positieve invloed heeft op het welzijn van mensen, omdat deze ervaring het stressniveau verlaagt.

Bij onderzoeken in winkelomgevingen bleek dat klanten langer bleven in winkels met een biofiel ontwerp en dat ze zich er beter voelden over de prijs van de artikelen.
• Directe ervaring van een natuurlijke omgeving
• Uitzicht
• Interieurontwerp
• Plaatsgebaseerd ontwerp

Kwaliteit van de binnenlucht

Tal van experimenten hebben aangetoond dat de klanten en personeelsleden in een winkelomgeving met een lagere luchtkwaliteit vaker ontevreden zijn. Dat leidt ertoe dat klanten minder tijd in de winkel doorbrengen en minder vaak terugkomen.

• Concentratie van verontreinigende stoffen
• CO2-concentratie
• Geurtjes
• Vochtigheid

Het type vloer dat u plaatst, heeft invloed op de concentratie van verontreinigende stoffen.

Allura floorings - retail environment

Ruimtes

 • Coral Click 7827-7837

  Ingangen

  De eerste indruk

  Ingangen

  Iedereen kent het gevoel van trots en plezier dat men krijgt als men op een pas gelegde en schone vloer loopt. En de teleurstelling die volgt als deze vuil en versleten wordt. Er is een manier om uw vloer en gebouwen jaar na jaar schoon en representatief te houden, en een manier om uw bezoekers en werknemers een veilige en hygiënische omgeving te bieden. Alles wat u nodig heeft is een goed doordacht schooloopsysteem. Daarom hebben wij Coral uitgevonden.

 • Allura Colour C68013 & C68018

  Winkelzones

  Creëer een succesvolle winkelervaring

  Winkelzones

  Of u uw klanten nu wilt helpen hun weg te vinden of prominente uitstallingen optimaal wilt benutten, het vloerontwerp dat u kiest kan een cruciale rol spelen bij de oriëntatie van uw klanten door een winkel. Of het nu gaat om het creëren van natuurlijke looppaden of het creëren van een uniek of in het oog springend element, Forbo's diverse productassortiment zal ervoor zorgen dat uw vloer een impact zal hebben op uw klanten.

  Het gaat allemaal om het creëren van de ultieme winkelervaring. Naast het veranderende online winkelgedrag moet de hedendaagse detailhandelaar alle mogelijke opties gebruiken om mensen te verleiden naar de winkel te komen. Vloerbedekking is slechts één van deze opties, maar wel heel belangrijk!

Time is money!

Plan de plaatsing 's nachts

Wanneer u een winkel opnieuw inricht, wilt u dat liever niet tijdens de openingsuren doen. Met Forbo kunt u de vloer 's nachts laten plaatsen en 's ochtends op het normale tijdstip de winkeldeuren openen. Wilt u graag weten welke voorbereidingen u moet treffen om de plaatsing zo vlot mogelijk te laten verlopen? Neem dan gerust contact met ons op.

Winkelrenovatie
• Kan over de huidige vloer worden geplaatst
• Beperkte voorbereiding van de ondervloer
• Maakt het mogelijk om de renovatie 's nachts uit te voeren
• Loslegsysteem voor zwevende plaatsing
• Kliksysteem

Forbo Allura Puzzle

Het is een feit: de snelheid van het leggen van een vloerbedekking is cruciaal voor de handelaar.

installation tools

Onze vaklui spreken technische taal

Technici praten het liefst met andere technici. Ze begrijpen elkaar en weten hoe ze in bepaalde situaties het best kunnen helpen. Daarom hebben we voor elke markt speciale technische teams die een antwoord bieden op vragen over:

• De toestand van de ondervloer
• De efficiëntste plaatsingsmethode
• Hulp bij het starten van een winkelrenovatie
• Vragen over plaatsing en/of onderhoud

Referenties

Laat u inspireren door onze referenties

Vele winkels over de hele wereld gebruiken Forbo vloeren. Bezoek onze referentiesectie en laat u inspireren door bestaande Forbo vloeroplossingen in een winkelomgeving. Ons referentie-overzicht helpt u om te zien welke producten gebruikt worden en hoe ze worden toegepast.

Onze internationale referenties

Reference in retail

Vloeroplossingen

Vloeroplossingen voor retail

Fast fit logo new

Fast Flooring

Fast Flooring van Forbo is een collectie los plaatsbare producten, waaronder schoonloopsystemen en interieurvloeren. Voor een maximale flexibiliteit zijn ze verkrijgbaar in stroken, tegels en planken. Alle Forbo Fast Flooring producten zijn ideaal voor renovatieprojecten, vooral wanneer vloeren snel en met zo weinig mogelijk hinder geplaatst moeten worden.

De vloer kan na het plaatsen meteen in gebruik genomen worden. U hoeft dus geen 48 uur te wachten. Omdat er geen lijm nodig is en de ondervloer niet moet worden voorbereid, blijft de klinische reiniging in de meeste gevallen beperkt en blijven er geen indringende geurtjes hangen.

Bekijk onze Fast Flooring collectie

Gepersonaliseerde vloer – u kiest hoe de vloer eruitziet

Ontwerp gewoon zelf eenvoudig een unieke vloer die we digitaal printen op Flotex, Eternal-projectvinyl of Coral-schoonloopsystemen. Op Marmoleum-vloeren brengen we het design aan met de geavanceerde Aquajet-snijtechniek.

Ontdek de mogelijkheden

Custom flooring
Allura 63510

Opvallende patronen met Allura LVT

Zoekt u een vloer met de natuurlijke uitstraling van hout of steen en de voordelen van sterk, comfortabel vinyl? Maak dan kennis met onze Allura LVT-collectie.

• Authentieke look
• Eigen ontwerp
• Verschillende maten
• Geschikt voor minder drukke tot drukke omgevingen
• Akoestische topprestaties; comfortabel en warm
• Verschillende plaatsingsmethodes: verlijmd, loslegtegels en klik- en puzzelsysteem voor eenvoudige plaatsing
• Geproduceerd in Europa

Bekijk onze Allura collectie

Marmoleum, de natuurlijke vloerbedekking

Een natuurtalent! Met het merk Marmoleum bieden we natuurlijke linoleum vloerbedekkingen aan die duurzaamheid, slijtvastheid, kwaliteit en een innovatief design hoog in het vaandel dragen. Linoleum wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen en is de meest duurzame vloerbedekking.

• Natuurlijk product
• CO2-neutraal geproduceerd
• Meerdere ecolabels
• Pure look
• Natuurlijke uitstraling
• Combinatie met Furniture linoleum
• Verschillende uitvoeringen (rollen, planken, tegels)

Bekijk onze Marmoleum collectie

Marmoleum click - 333701, 633701, 333860, 633860
Flotex Vision Image Cobblestone 000348

Flotex, onvoorstelbaar gemakkelijk

Flotex is een unieke vloerbedekking van textiel die de slijtvaste eigenschappen van een stevige vloer combineert met de kwaliteit, het warme gevoel en het comfort van vasttapijt. Flotex is een sterke, hygiënische vloer met een ondoordringbare onderlaag, waardoor de vloer ook nat kan worden gereinigd.

• Geluidsdempend, comfortabel en warm
• Hygiënisch en allergievrij
• Uitstekende slipbestendigheid
• Eigen ontwerpteam
• Digitaal geprint en gepersonaliseerd ontwerp
• Verkrijgbaar in banen, tegels en planken
• Combineerbaar met Allura Flex
• Snel en eenvoudig installatie

Bekijk onze flotex collectie

Creëer de sfeer van een lounge met Tessera

Tessera tapijttegels staan bekend om hun stijlvolle look en uitstekende prestaties, zelfs in de drukste omgevingen.

• Uitstekende geluidsdemping
• Slipbestendig oppervlak
• Modulaire oplossing
• Snel en eenvoudige installatie
• Gevarieerde collectie van eenvoudige tot luxueuze, rijke texturen
• Combineerbaar met Allura Flex

Bekijk onze Tessera collectie

Tessera Nexus 3508 groupchat
Coral Logo Blush beauty clinic

Een onvergetelijke eerste indruk met Coral

Voor winkels is de vloer bij de ingang cruciaal. Een goed ontworpen vloersysteem in die zone voorkomt dat vuil en vocht mee naar binnen komen, waardoor de andere vloeren in het gebouw langer meegaan. Bovendien nemen de schoonmaak- en onderhoudskosten af en daalt de kans dat mensen uitglijden en zich verwonden. Met de Coral schoonloopsystemen bieden we een oplossing voor elke ingang en elke situatie.

• Houdt tot 95% van het inloopvuil en vocht tegen
• Houdt uw vloeren mooi
• Vermindert de onderhoudskosten
• Banen, tegels, kliktegels, logo

Bekijk onze Coral collectie

Sphera homogeen vinyl: spelen met kleuren

Vinylvloeren zijn slijtvast, gemakkelijk te onderhouden en veelzijdig. Geen wonder dat ze populair zijn. Sphera homogeen vinyl bestaat uit slechts één laag met een levendige, diepe kleur. Het is extreem slijtvast en vlekbestendig, waardoor deze vloerbedekking de ideale keuze is voor zones met veel verkeer.

• Slijtvast
• Levendig kleurenpalet
• Verkrijgbaar als banenmateriaal
• Geproduceerd in Europa

Bekijk onze Sphera collectie

Sphera Evolution 50441 - 50475
Needlefelt Showtime Heritage 05 930202

Naaldvilt als kostenefficiënt alternatief

De robuuste, slijtvaste eigenschappen van Naaldvilt maken deze vloerbedekkingen ideaal voor zones met veel verkeer, zoals winkels. Naaldvilttapijt biedt vaak een kostenefficiënt alternatief voor standaard vasttapijt in zones met intensief verkeer waar een praktische, slijtvaste textielvloer geen overbodige luxe is.

• Prestaties van textiel
• Competitieve prijs
• Slipbestendig oppervlak
• Verkrijgbaar als banenmateriaal
• Geproduceerd in Europa

Bekijk onze naaldvilt collectie

Vloerplanner

Vloerplanner

Met onze tools en diensten ontwerpt u gemakkelijk zelf uw vloer en krijgt u een helder beeld van welke look het best bij uw omgeving past. Met onze vloerplanner visualiseert u al onze vloeren in een onderwijsomgeving. U kunt zelfs elementen combineren om te bekijken of ze bij elkaar passen.
Ontwerp met onze vloerplanner

FloorVisualizer
Custom flooring

Ontwerpservice

Onze ontwerpservice gaat zelfs nog verder, want we helpen u met plezier uw vloer te ontwerpen. Ons ontwerpteam staat voor u klaar: neem contact op, vertel wat u wilt en stuur foto's van de huidige situatie of de gewenste oplossing. Vervolgens bezorgen onze ontwerpers u een reeks vloerplannen en stellen ze de geknipte producten voor.
Contacteer ons design team

Dynamiek van een gebouw

Als ontwerpers bij Forbo zijn we ervan overtuigd dat onze producten een onlosmakelijk deel zijn van het design en de uitstraling van de gebouwen waar ze worden geplaatst.

Onze ambitie begint met het creëren van een beter binnenklimaat.

Daarom zien we design als een samenwerkingsproces waarbij de menselijke beleving centraal staat.

Halifax Flagship Store Allura and Westbond
dynamics of a building

Welke vloer voor welke zone? 5 thema's

Elke winkel en elk winkelcentrum heeft een eigen dynamiek, en bij elke zone in een gebouw hoort een thema. Wij brengen de behoeften voor deze zones in kaart met behulp van vijf thema's: Ontvangen, Verplaatsen, Verbinden, Concentreren en Heropladen.

Globale partner

Wereldwijde partnerships

De taak om wereldwijde partnerships met belangrijke klanten aan te gaan en te versterken, vertrouwen we toe aan onze ervaren Key Account Managers. Klantvriendelijkheid zit in hun DNA en ze doen alles om ervoor te zorgen dat Forbo een vloer levert die perfect op uw behoeften aansluit.

• We kunnen internationale offertes opstellen en hebben ervaring met internationale bestelprocessen en lokale regelgevingen.
• Wij leiden het internationale transport in goede banen.
• We werken al twintig jaar lang samen met klanten over de hele wereld.

We zijn een globale speler, maar staan ook als lokale partner aan uw zijde. Ons ontwerpteam geeft u met plezier advies en helpt u waar nodig. Onze technici zitten op dezelfde golflengte als onze plaatsers, zodat het hele team vlot op elkaar inspeelt.

Wereldwijd toonaangevende producent

• Forbo Flooring Systems maakt deel uit van de Zwitserse Forbo Group.

• Kerncijfers Forbo Group 2019:
> Nettoverkoop: 1282,2 miljoen CHF
> Aantal werknemers: 5600

• Wereldwijd aanwezig:
> 25 fabrieken en distributievestigingen
> 6 assemblagecentra
> 48 verkooporganisaties in 38 landen verspreid over de hele wereld

• Europees producent met fabrieken in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Duitsland en Rusland

• Europese logistiek en snelle reactietijden

Atalanta International School
earth environment

Leider in duurzaamheid

Wij geven om u en om het milieu

• Forbo is lid en medeoprichter van de World Green Building Council.
• We hebben verschillende labels en certificeringen behaald voor onze producten en/of productievoorzieningen.
• Al onze fabrieken zijn ISO-gecertificeerd. Onze grondstoffen worden efficiënt gebruikt en we recycleren zo veel mogelijk afval.
• We zijn een maatschappelijk verantwoord bedrijf: de Forbo-sites zijn gecertificeerd conform SA8000.

Creating better environments

Betrouwbare service

Wij bieden u:
• Eén leverancier voor al uw vloerbenodigdheden
• Lokaal advies, ondersteuning en internationaal projectmanagement
• Schaalvoordelen, een gegarandeerde voorraad en een snelle levering

Bovendien heeft u één contract en één contactpersoon, zodat u tijd en geld bespaart.

Forbo design service
Sales team

Think global, act local

Lokale teams werken samen met lokale vertegenwoordigers

Tijdens elk project is uw Forbo Key Account Manager uw enige contactpersoon. Bij hem of haar kunt u terecht met al uw vragen, waar ter wereld u zich ook bevindt.

We zijn ervan overtuigd dat deze aanpak u tijd bespaart, minder moeite kost, meer zekerheid biedt en consistentie en betrouwbaarheid garandeert – hoe complex uw project ook is.

Brochures

Wenst u meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in onze producten, wilt u meer weten over de installatie of hebt u technische fiches nodig? Wilt u contact opnemen met een van onze retailexperts om de mogelijkheden te bespreken?

Bezoek dan onze website of neem contact op met onze klantenservice via de onderstaande links!

Forbo Flooring Systems Logo

Projectbook retail

Whitepaper retail