Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Ontwerpen voor dementie

Al jarenlang leveren wij vloeren voor de gezondheids- en ouderenzorg. Voor meer specifieke zorg en dementielocaties hebben we een speciale selectie gemaakt van onze producten en ontwerpen. Deze vloeroplossingen creëren een ruimte die een veilig en aangenaam gevoel geeft voor de bewoners.

Dementie
Dementie en ouderen

De vloer is één van de basiselementen van elke ruimte. Een goed ontwerp kan het gevoel van veiligheid, vertrouwen en oriëntatie in deze ruimte bevorderen. Onze dementiecollectie, samengesteld door onze designers en onafhankelijke adviseurs, is tot stand gekomen door te kijken welke producten en ontwerpen het meest geschikt zijn voor deze meer speciale zorg, begeleid wonen en dementielocaties.

In de productzoeker kunt u deze special selectie ontdekken.

Uitgangspunten

Ontwerpen voor dementia of andere specifieke zorg is geen 'exacte wetenschap'. Er is geen duidelijke afbakening in wat wel en niet werkt. Het gebruik van kleuren, ontwerpen of texturen verschilt vaak per per land. Belangrijk is het feit dat de keuzes afhankelijk zijn van de designprincipes die gehanteerd worden en de specifieke projectwensen.

In een dementie-omgeving staat geen enkel element op zichzelf. Meer dan elders is het belangrijk dat de vloer een integraal onderdeel is van het ontwerp. De kleur van de wanden, deuren, meubels en sanitaire inrichting, maar ook het verlichtingsschema zijn allemaal belangrijk. Zowel contrast in helderheid tussen verschillende objecten, als ook de harmonie tussen objecten is belangrijk.

Flotex

Kleur & kleurcombinaties
Kleur, ook bij het ontwerpen voor dementie, is een kwestie van smaak. In onze selectie is er dan ook geen kleur gekozen. In plaats daarvan hebben we een selectie gemaakt van afwisseling in contrast en harmonie. Dit is de basis voor het ontwerp. Contrastrende kleuren op de vloer geven gebieden aan, die bijvoorbeeld off-limit zijn, alleen voor bevoegd personeel of een specifiek gebruik hebben.

Lichtreflectiewaarden
Lichtreflectiewaarden (light reflection value (LRV)) is een zeer praktisch hulpmiddel om het juiste interieur te ontwerpen. We hebben de LRV van alle producten in de vloerselectie toegevoegd. Op deze manier kunnen combinaties van kleuren en producten gemaakt worden door het gebruik van identieke of juist contrasterende LRV's.
LRV's zijn een universele maat voor materialen, ook de LRV van wandbekleding of meubilair kan worden gemeten ten opzichte van de gekozen vloer.

Designs
De designs in onze collectie zijn onderling gecoördineerd zodat verschillende producten naast elkaar gebruikt kunnen worden. Er zijn geen sterk herhalende patronen met 'trompe l'oeil' effecten waardoor mensen in de war raken. De ontwerpen zijn allemaal mat, vermijden storende reflecties die optreden bij hoogglanzende oppervlakken (let op dat grondige reiniging en onderhoud ook resulteert in matte oppervlakken). En er is aandacht gegeven aan een aantal ontwerpen die zorgen voor een huiselijke sfeer. Textiel-, vinyl- en linoleumontwerpen kunnen een ​​herinnering aan het verleden naar boven halen of bijdragen aan een ​​omgeving die eruit ziet alsof je thuis bent. Met name de ingetogen houtontwerpen in de selectie zijn hier een voorbeeld van. Wanneer correct toegepast, zijn er geen overgangen tussen verschillende oppervlakken zichtbaar, die moeilijker te zien zijn op hogere leeftijd.

De selectie

Voor toepassingen in dementielocaties zijn de volgende producten geselecteerd:

Marmoleum, een natuurlijke linoleumvloer die beschikbaar is in een waaier van rustige 'allover' ontwerpen, met een breed kleurenpalet. Marmoleum heeft een glad oppervlak dat bewegen en manoeuvreren makkelijk maakt, zelfs als het lopen is uitgegroeid tot 'schuivelen'.
Bekijk Marmoleum in de productzoeker
 
Step, anti-slip vinyl, is beschikbaar in natuurlijk hout, steen en verschillende gedempte kleuren. De traditionele glanzende anti-slip deeltjes zijn matte kristallen die niet oplichten.
Bekijk Step in de productzoeker

Eternal, vinyl, is beschikbaar in natuurlijke ontwerpen die huiselijke omgevingen nabootsen. Een naadloze toepassing die ideaal is voor gangen en leefruimtes.
Bekijk Eternal in de productzoeker

Allura, luxe vinyltegels, creëren realistische, natuurlijke vloeren in tegels en stroken, zonder naden. Ze zijn eenvoudig te installeren en zeer decoratief. Uit deze collectie hebben we gekozen voor de meest geschikte en gedempte producten.
Bekijk Allura in de productzoeker

Flotex, is een textiele vloerbedekking die wel nat gereinigd kan worden en is hiermee de meest hygiënische textiele vloer in de markt.
Bekijk Flotex in de productzoeker

Eternal en dementie

Committed to the Health of One

Onze speciale dementieselectie kan bijdragen aan betere leefomgevingen voor deze mensen die zorg hard nodig hebben. Wij zijn er trots op leidend te zijn in duurzame vloertoepassingen. Onze duurzaamheidscampagne 'Committed to the health of one' laat zien hoe we dit vorm geven.
Meer info over deze campagne vindt u hier: CHO .

CHO
Allura en dementie