Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Vloeroplossingen voor de farmaceutische industrie

Cleanroom flooring

Colorex EC

Cleanroom flooring

In ISO-norm cleanroom-omgevingen in de farmaceutische, biowetenschappelijke en productie-industrie kunnen zwevende deeltjes een belangrijke bron van verontreiniging zijn. Niet alleen kunnen ze opbrengstverlies veroorzaken, de deeltjes kunnen ook leiden tot corrosie en productdegradatie. ISO-normen en cGMP-voorschriften voor luchtzuiverheid vereisen een klacht door het presenteren van consistente resultaten die op regelmatige basis kunnen worden geverifieerd.

Vanwege deze eisen bevelen wij onze Colorex en Sphera SD/EC gamma's aan. Geschikte producten zijn Colorex SD, Colorex EC, Colorex Plus EC, Sphera SD en Sphera EC.

Sphera EC 450036 in Pharmaceutical Laborator
Sphera SD 550000 550049

Sphera SD | EC - Banen

Sphera SD | EC is onze homogene vinyl collectie met geleidende eigenschappen in banenmateriaal. De collectie is speciaal ontworpen om statische ontladingen en deeltjes in de meest gevoelige omgevingen te controleren.

Beschikbaar in zowel SD als EC opties, Sphera SD | EC biedt permanente ESD controle.

Ontdek de collectie

Colorex - Tegels

Ideaal voor cleanrooms
Forbo Flooring levert met Colorex SD/EC een vloerbedekking die aan al deze eisen en voorschriften voldoet. Colorex SD/EC is gecertificeerd door het gerenommeerde Fraunhofer IPA Instituut in Duitsland voor gebruik in cleanrooms. De vloer is hiervoor onderworpen aan een uitgebreid testprogramma.

Ontdek de collectie

Colorex
Fraunhofer

Colorex certificatie

Het 'Cleanroom Suitable Materials' certificaat bestaat uit twee onafhankelijke kwalificaties:

CSM kwalificatie: bepaalt de geschiktheid van Colorex EC voor een specifieke cleanroom klasse, gebaseerd op de uitstoot van zwevende deeltjes en het emissiegedrag. Dit is de voornaamste kwalificatie, vooral bedoeld voor halfgeleidende fabricaten en farmaceutische cleanrooms.

Het 'tested device' certificaat: test de chemische en biologische bestendigheid van Colorex EC, net als de ontsmettingseigenschappen. Deze test is speciaal bedoeld voor de farmaceutische industrie en de gezondheidsindustrie in het algemeen.

CSM staat voor Cleanroom Suitable Materials (geschikte materialen voor cleanrooms) en is door het Fraunhofer IPA instituut geïnitieerd in samenwerking met de industrie. CSM ontwikkelt testmethodes waarmee de geschiktheid bepaald kan worden van materialen die gebruikt worden in cleanrooms. Vandaag de dag maken wereldwijd zo'n 30 vooraanstaande namen uit de contaminatiebestrijdingsindustrie deel uit van de alliantie. Forbo Flooring Systems is in 2009 toegetreden tot de CSM-alliantie.

De kwalificatie-highlights van Colorex EC zijn:

● Test op zwevende stofdeeltjes en geschiktheid voor cleanrooms (ISO 14644-1)
● Analyse uitgetreden vluchtige stoffen (ISO 14644-8)
● Aanhechting van micro-organismen
● Bestendigheid tegen micro-organismen (ISO 846)
● Chemische weerstand (ISO 2812-1)
● Waardering schoonmaakeigenschappen (VDI richtlijn 2083 Deel 4)
● GMP-classificatie die voldoet aan Klasse A

Marmoleum Ohmex

Marmoleum Ohmex is een linoleum vloerbedekking die voldoet aan hogere eisen voor elektrische geleiding. De elektrische weerstand is verbeterd tot < 1-108Ω (in overeenstemming met EN1081).

Dit zorgt voor persoonlijke veiligheid en beschermt apparatuur die gevoelig is voor statische elektriciteit, zoals computers en andere elektronische apparaten.

Ontdek de collectie

Marmoleum Ohmex