Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Onze samenwerkingen

World Green Building Council

Partner of the World Green Building Council

Trotse partner van World Green Building Council

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van Forbo's ethos; van de manier waarop we onze grondstoffen kiezen tot de manier waarop we onze producten op de markt brengen en verkopen. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat onze vloerbedekkingen voldoen aan onze missie om een beter milieu te creëren, door gebruik te maken van Green Design richtlijnen, groene energie en door het 4R principe te hanteren van: Reduce, Reuse, Recycle en Renew. Om onze duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, geloven wij dat samenwerking met anderen die dezelfde ideeën en filosofieën delen, van cruciaal belang is.

World Green Building Council

In 2021 is Forbo Flooring Systems toegetreden tot de Corporate Advisory Board van de World Green Building Council (WorldGBC). Dit is een selecte groep van wereldwijde leiders op het gebied van duurzaamheid, actief in de bouw- en constructiesector, die dient om de WorldGBC te begeleiden bij haar strategie en activiteiten om de duurzame bouwbeweging te versnellen.

De World Green Building Council katalyseert de invoering van duurzame gebouwen voor iedereen, overal. De World Green Building Council transformeert de bouwsector op drie strategische gebieden - klimaatactie, gezondheid en welzijn, en hulpbronnen en circulariteit - en is een wereldwijd actienetwerk dat bestaat uit ongeveer 70 Green Building Councils over de hele wereld.

Als leden van het UN Global Compact werken zij samen met bedrijven, organisaties en overheden om de ambities van het Paris Agreement en de Global Goals for Sustainable Development van de VN te realiseren. Via een systeemveranderingsaanpak leidt hun netwerk de industrie naar een netto koolstofvrije, gezonde, rechtvaardige en veerkrachtige gebouwde omgeving.
Ga naar de WGBC website

World Green Building Council Logo

"We zijn verheugd om Forbo Flooring Systems te verwelkomen in de Corporate Advisory Board (CAB) van de World Green Building Council voor 2021. Door hun demonstraties van marktleiderschap op het gebied van duurzame bouw- en constructiepraktijken, weten we dat ze een schat aan expertise zullen meebrengen en een enorme aanwinst zullen zijn voor de CAB. We kijken ernaar uit om het komende jaar samen te werken aan duurzame gebouwen voor iedereen, overal."

Cristina Gamboa, CEO WorldGBC