Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Historie van de Forbo Groep

2016
Introductie van homogeen vinyl, intern geproduceerd volgens de nieuwste inzichten en technologieën van een ultramoderne greenfieldfabriek zonder afval in Coevorden, Nederland.

2014
Forbo Flooring Systems brengt een volledig modulair programma in plank- en tegelformaten van Marmoleum uit.

2013
Forbo Flooring Systems wordt versterkt door Forbo Eurocol Krommenie (NL), Erfurt (DE) en Stroitec (RU) Building & Construction Adhesives.

2012
Focus op leidende marktposities via de verkoop van de activiteit industriële kleefmiddelen, met inbegrip van synthetische polymeren. Die activiteit viel onder de afdeling Verbindingssystemen.

2008
Overname van Bonar Floors, een grote Europese vloerfabrikant in de sector van de contractuele vloerbedekking. Hiermee versterkt Flooring Systems zijn leiderspositie als systeemleverancier van duurzame vloeroplossingen op de commerciële markt.
Forbo koopt de afdeling voor lichte pvctransportbanden
van Fenner Dunlop (Charlotte) Inc. in Noord-Amerika over, een nieuwe stap in de versterking van zijn afdeling Bewegingssystemen.

2007
Nieuwe merk- en groei strategie; drie strategische business units - flooring, adhesives en belting wordt vervangen door Flooring Systems, Bonding Systems en Movement Systems, opererend onder het Forbo merk met een geïntegreerde strategie.

2004 – 2006
Strategische focus op 3 strategische business units. Herstructurering en maatregelen die de winstgevendheid verhogen. Overname van Chinese lijmenproducent gespecialiseerd in hot-melt en op water gebaseerde lijmen.

2000 – 2003
Lijmen divisie krijgt een wereldmarktleiderpositie met de aankoop van Swift, die wereldwijd verkoopt van de VS tot Europa en Azië. Belting business unit breidt uit in Groot-Brittanie. Linoleum en vinyl fuseren en vormen Forbo Flooring. Er bestaan nu 3 strategische business units: Flooring, Adhesives en Belting.

2000 en 2001
Nieuwe strategie met een focus op vier afdelingen: Linoleum, Vinyl, Banden & Riemen en Kleefmiddelen. Afstoting van industriële activiteiten, met inbegrip van geëxtrudeerde profielen, decoratieve producten en gecoat textiel. Tapijtactiviteit afgestoten via buy-out door het management. Een reeks kleine overnames om de afdeling Kleefmiddelen te versterken.

1996 – 1998
Afstoting van wandbekleding en laminaat activiteiten.

1994
Overname van Siegling, gespecialiseerd in proces- en transportbandsystemen.

1975 – 1994
Forbo ontwikkelt zich als wereldwijde groep met activiteiten in vijf continenten: overname van een vloerenproducent in Groot-Brittannië; diversificatie in wandbekleding en laminaat.

1973 en 1974
Adhesives wordt afgestoten van linoleum activiteiten om zich zelfstandig verder te ontwikkelen.
Continentale Linoleum Unie krijgt de naam Forbo om de bredere portfolio aan activiteiten weer te geven.

1950 – 1973
Diversificatie in gelieerde producten zoal tapijt en vinyl vloeren.

1928
Drie linoleum producenten – Duits, Zweeds en Zwitsers
– vormen samen de Continentale Linoleum Union.

1178709_small_PR-17-CF014020