Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Webinar EEN DUURZAME VLOER KIEZEN

Zo kies je een duurzame vloer

In ons nieuwste Forbo Flooring Systems webinar bespreken de experts Amanda Fisher en Edo Rem milieuproductverklaringen.

Webinar Selecting sustainable flooring

Webinar Zo kies je een echt duurzame vloer

Wanneer eigenaars van een gebouw en architecten een vloer kiezen, kijken ze steeds vaker naar hoe duurzaam die precies is. Een levenscyclusanalyse (LCA) is een beproefde manier om na te gaan hoe goed een product scoort op ecologisch vlak. Daarbij houdt men op basis van tal van criteria de impact van dat product gedurende de volledige levenscyclus tegen het licht – vanaf het moment dat de grondstoffen worden gewonnen tot het product geen nuttige toepassing meer heeft.

In onze nieuwste webinar presenteert Amanda Fisher, Business Development Manager bij UL, de rol van een programma operator en waarom deze belangrijk is bij een EPD certificering. Edo Rem, Director of Global Marketing bij Forbo Flooring Systems, legt uit wat belangrijk is en waar u op moet letten bij het selecteren van een echt 'groene' vloer, en waarom Forbo Flooring een stapje verder is gegaan door gezondheidsverklaringen toe te voegen aan elk EPD.

LCA circular

Over Amanda Fisher

Amanda is een Business Development Manager in het Product Sustainability team van UL en heeft achttien jaar ervaring in de wereld van productcertificeringen. Bij UL spitst Amanda zich toe op productoplossingen op basis van een levenscyclusanalyse (LCA), zoals milieuproductverklaringen (Environmental Product Declaration of EPD) en de koolstofvoetafdruk van producten.

Door te overleggen met fabrikanten, ontwerpers, inspecteurs, vakverenigingen en andere belanghebbende partijen brengt ze de behoeften van de industrie in kaart, licht ze de markttrends door, stelt ze strategische doelstellingen voor UL vast, beoordeelt ze zakelijke kansen en lanceert ze nieuwe diensten.

Amanda behaalde een scheikundediploma (Bachelor of Science) aan de universiteit van Illinois in Urbana-Champaign.

VOLG AMANDA OP LINKEDIN

Webinar Selecting sustainable flooring

Over Edo Rem

Edo Rem is Director of Global Marketing bij Forbo Flooring Systems en een groot voorstander van duurzaam ondernemen. Door die duurzame filosofie tekent zich bij het bedrijf een cultuur af waarbij iedereen steeds een stapje verder gaat dan de norm. Dat verklaart ook waarom Forbo Flooring als eerste onderneming zijn milieubeslissingen mee laat afhangen van levenscyclusanalyses.

Edo Rem heeft meer dan 25 jaar ervaring in de bouwsector en is actief geweest in verschillende functies, van productmanagement tot internationale verkoop en marketing. Vanuit zijn ervaring en met de aanpak van Forbo Flooring als voorbeeld zal Edo uitleggen hoe echt duurzame beslissingen mogelijk zijn en waar je nog meer op moet letten.

VOLG EDO OP LINKEDIN

edo rem