Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Webinar - Marmoleum live forward

Een blik op 'n CO2 neutrale toekomst

Voor de allereerste keer heeft Forbo Flooring Systems een internationale webinar georganiseerd. Tijdens dit online-evenement gaven Cristina Gamboa en Daan Roosegaarde hun visie op hoe we CO2-neutraal kunnen samenleven.

Webinar

Een CO2-neutrale toekomst moet vandaag beginnen

Vernieuwer en kunstenaar Daan Roosegaarde en Cristina Gamboa, CEO van de World Green Building Council, zetten vorige week hun inspirerende visie uiteen tijdens de allereerste internationale webinar van Forbo Flooring Systems. De titel: 'A vision for a CO2-neutral future'. Tijdens de webinar drongen de twee gasten er ook op aan om veranderingen door te voeren voor het te laat is. Gamboa: “Een wereld bouwen die vernietigt, dat is niet langer houdbaar.”

Bekijk de volledige webinar hieronder

Marmoleum live forward logo

Bekijk de webinar

Over de World Green Building Council

De World Green Building Council (WorldGBC) heeft als missie het verduurzamen van de gebouwde omgeving. We transformeren de bouw- en constructiesector op drie strategische gebieden - klimaatactie, gezondheid & welzijn en resources & circulariteit. We zijn een wereldwijd actienetwerk dat bestaat uit ongeveer 70 Green Building Councils over de hele wereld. Als lid van UN Global Compact werken we samen met bedrijven, organisaties en overheden om de ambities van de Paris Agreement en de UN Global Goals for Sustainable Development te realiseren. Door een benadering van systeemverandering leidt ons netwerk de industrie naar een netto koolstofvrije, gezonde, rechtvaardige en veerkrachtige gebouwde omgeving.

Christina Gamboa

Over Studio Roosegaarde

Studio Roosegaarde is een pionier op het gebied van leefbaarheid voor onze toekomstige landschappen. Schone lucht, schoon water, schone energie en ook schone ruimtes zijn onze nieuwe waarden. Als social design lab verbinden de Nederlandse kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde en zijn team van ontwerpers en ingenieurs mensen en technologie in kunstwerken die het dagelijks leven in stedelijke omgevingen verbeteren, de verbeelding prikkelen en de klimaatcrisis bestrijden.

Internationaal geprezen werken zijn onder meer WATERLICHT (een virtuele overstroming die de kracht van water laat zien), SMOGVRIJE PROJECTEN ('s werelds eerste grootste buitenluchtreiniger die smog in sieraden verandert), SMART HIGHWAY (wegen die de hele dag opladen en 's nachts gloeien) en het SPACE WASTE LAB (visualisatie en upcycling van ruimteafval). Roosegaarde's mantra 'Schoonheid' is een Nederlands woord met twee betekenissen: 'schoonheid', dat komt voort uit creativiteit; en 'schoon', dat komt uit schone lucht en schone energie. Volgens Roosegaarde zou dit een fundamentele voorwaarde in het dagelijks leven moeten zijn.

Daan Roosegaarde

Marmoleum - Live Forward Campagne

Kies voor een echt CO2 neutraal pad

Tijden veranderen en nu, zoals we allemaal weten, niet altijd op een goede manier. Voor vandaag moeten we meer aan morgen denken dan gisteren. We zijn het onze generatie verschuldigd en we moeten het doen voor toekomstige: denk aan de manier waarop we eten, de manier waarop we reizen, hoe we ontspannen, werken en denken of met andere woorden: we moeten onze manier van leven veranderen.

In de afgelopen 125 jaar zijn we op een inspirerend Marmoleum pad geweest. Met ups, downs en de meest verbazingwekkende kleuren en texturen. Een CO2-neutraal pad door miljoenen gebouwen over de hele wereld. Een pad dat zich nog steeds ontvouwt, omdat die volledig duurzame toekomst nog niet is bereikt. Daarom nodigen we je uit om met ons mee te gaan ... en ook bewust te kiezen ...
LIVE FORWARD