Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

FAQ - Recycling en einde levensduur

Wij geloven niet alleen in het leveren van duurzame en duurzame vloeroplossingen, maar ook in een verantwoord einde van de levensduur. Op deze FAQ-pagina vind je informatie over de mogelijkheden voor recycling en het einde van de levensduur van onze vloerbedekkingsproducten. Als je niet vindt wat je zoekt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.


Welke van jullie producten zijn (lijmvrij) losleg producten?

Echt lijmvrij (ook geen tackifier geadviseerd): Coral Click, Modul'up, Allura Ease, Allura Puzzle, Allura Click, Colorex Plus, Enduro Click en Colorex Plus.Bekijk hier onze snelle vloeroplossing

Wat is jullie visie of toekomstige doelstelling met betrekking tot (lijmvrije) losleg vloeren?

Wij streven ernaar om in al onze productcategorieƫn (textiel, vinyl en linoleum) lijmvrije losleg producten te hebben, zodat elke klant een keuze heeft.

Wat is jullie recyclingdoelstelling of -visie voor de toekomst?

Wij willen een minimum van 20% gerecycleerde inhoud in al onze producten, in overeenstemming met ons duurzaamheidsprogramma. Ook zouden we voor al onze producten terugnameregelingen voor installatieafsnijdingen opzetten. Ons best presterende product op dit moment is Tessera Create Space met een verbluffende 75% gerecycled materiaal.

Hebben jullie terugname- of recyclingprogramma's? Kunnen jullie de terugname van mijn nieuw gekochte vloerbedekking garanderen?

Wij hebben verschillende terugnameprogramma's in ons "Back to the Floor"-programma. De mate waarin deze programma's actief zijn hangt af van de lokale organisaties; sommige hebben al jaren een terugnameprogramma, terwijl andere pas onlangs van start zijn gegaan.

Neem contact op met jouw lokale verkooporganisatie voor informatie over landspecifieke terugnameprogramma's en afspraken over terugname van recent of nieuw aangeschafte vloeren.

Wat doen jullie met het teruggenomen materiaal?

We hebben meerdere hergebruiksmogelijkheden voor ons teruggenomen materiaal en onderzoeken steeds meer mogelijkheden. Helaas is het niet altijd mogelijk om materiaal te recyclen tot onze eigen producten. De huidige oplossingen omvatten:
- Recycling in onze eigen producten (Onze voorkeur. Na terugname wordt het materiaal gesorteerd).
- Recycling in andere producten door samenwerking met externe partners.
- Recycling van materialen als vulmiddel in andere industrieƫn (bijvoorbeeld in de cementindustrie).

Als er geen andere oplossing beschikbaar is, brengen we het materiaal naar milieupartners die zoveel mogelijk energie uit het afval halen.

Recycleren jullie stalen en/of stalenboeken?

We onderzoeken momenteel hoe we stalenboeken kunnen terugnemen en recycleren. Stalenboeken zijn echter gemaakt van karton met onze producten erop gelijmd. Voor een goede recycling moeten de drie afzonderlijk worden gescheiden en gerecycled. Op dit moment hebben we nog geen goed recyclingproces, maar we willen je aanmoedigen om alle stalenboeken die je niet meer nodig hebt terug te sturen.

Gelieve ook alle oude stalen die je hebt terug te sturen, zodat we ze kunnen hergebruiken of recycleren.